Οι Σουηδοί έχουν την 

ιδανική λύση για την απιστία...

Η εβδομάδα πριν τον Δεκαπενταύγουστο είναι παραδοσιακά η πιο «αντικινηματογραφική» εβδομάδα του έτους, με ελάχιστο ενδιαφέρον συνήθως. Φέτος, η συγκεκριμένη εβδομάδα έρχεται με δύο πρεμιέρες μόνο, από τις οποίες η μία έχει ένα ενδιαφέρον για τους σινεφίλ.
Ένα κωμικοτραγικό κινηματογραφικό πείραμα πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις και τα όρια του έρωτα, φέρνει από τη Σουηδία ο βραβευμένος σεναριογράφος και πρωτάρης σκηνοθέτης Jörgen Bergmark. Δύο παντρεμένα ζευγάρια αναζητούν την «Ιδανική Λύση» («Det Enda Rationella», 2009) στο πρόβλημά τους: οι δυο άντρες είναι καλοί φίλοι, αλλά η γυναίκα του ενός μπλέκεται σε παράνομη ερωτική σχέση με τον άλλο. Σαν καλοί... Σουηδοί, αποφασίζουν να το συζητήσουν και να συζήσουν όλοι μαζί βάζοντας κάποιους κανόνες, με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
Επίσης, στη συνοικία της Γιάφα στο Ισραήλ, διαδραματίζεται η ταινία της Keren Yedaya, «Η Νύφη Της Θάλασσας» («Jaffa», 2009), η οποία όμως δεν μπορεί να αποφασίσει τι ακριβώς θέλει να είναι και καταλήγει ένα επιφανειακό και άνευρο συνονθύλευμα κοινωνικού δράματος με (δήθεν) πολιτικές πινελιές που περιστρέφεται γύρω από μια ερωτική ιστορία. Τίποτα καινούριο, τίποτα σπουδαίο.
source:nooz.gr
top