Σύγχρονος "οπαδός" της 

Κου Κλουξ Κλαν σπέρνει το θάνατο..

Σοφία Κατσαρέλη
Ανθρώπους με μαύρο ή σκούρο δέρμα στοχοποιεί ένας λευκός άνδρας, ο οποίος έχει δολοφονήσει τουλάχιστον πέντε από το Μάιο κι έχει επιτεθεί σε περισσότερα από 12 άτομα, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο “νοσταλγός” της Κου Κλουξ Κλαν, επετίθετο στα θύματά του, που σύμφωνα με δημοσιεύματα ήταν άνδρες “γηραιοί και αδύναμοι” με μαχαίρια, σφυριά και άλλα ευκαιριακά όπλα, σε μία περιοχή που εκτείνεται σε τρεις πολιτείες.
Στελέχη των ομοσπονδιακών υπηρεσιών επιβολής του νόμου συμμετέχουν στις έρευνες των συναδέλφων τους στην πολιτεία Μίσιγκαν για τη σύλληψη του υπόπτου.
Στελέχη της αστυνομίας στην πόλη Λίσμπεργκ, στην πολιτεία Βιρτζίνια, είπαν στην εφημερίδα Examiner ότι μια επίθεση που πιθανώς έκανε ο ύποπτος σε χώρο στάθμευσης την Παρασκευή (06/08) ενδέχεται να καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας, όπως ανέφερε και η Washington Post.
Μόνο στη Λίσμπεργκ, τρεις άνδρες με σκουρόχρωμο δέρμα δέχθηκαν επιθέσεις μέσα σε τέσσερις ημέρες τον Αύγουστο, δύο με μαχαίρι και ένας με ένα σφυρί, από ένα λευκό άγνωστων λοιπών στοιχείων.
Οι επιθέσεις και οι δολοφονίες άρχισαν στην πόλη Φλιντ, στο Μίσιγκαν, όπου έχουν δεχθεί επιθέσεις τουλάχιστον δεκαέξι άνθρωποι από τον Μάιο, περιλαμβανομένων των πέντε νεκρών.
Το τελευταίο θύμα, το πρωί του Σαββάτου (07/08) στην πόλη Φλιντ δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι και τραυματίστηκε σοβαρά, έξω από ένα ιατρικό κέντρο.
Άλλος ένας άνδρας δέχθηκε παρόμοια επίθεση στην πόλη Τολέδο στο Οχάιο, σύμφωνα με την εφημερίδα του Ντιτρόιτ.
source:cosmo.gr
top