Έκλεβαν μηχανάκια και τα

έστελναν στην πατρίδα τους...


Σε πραγματικό  μπελά είχε εξελιχθεί τους τελευταίους έξι μήνες για τους ιδιοκτήτες μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών, αλλά και για την Αστυνομία στα Χανιά, μια τετραμελής σπείρα αλλοδαπών κλεφτών, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος.

Οι νεαροί  διαρρήκτες, τρεις Ρουμάνοι και ένας Γεωργιανός ηλικίας από 17 έως και 29 χρόνων, έκλεβαν ό,τι κυκλοφορούσε στην πόλη από μηχανάκια και «παπάκια». Οι δύο από αυτούς τα άρπαζαν και τα πωλούσαν για 400 ευρώ το καθένα στους άλλους δύο, οι οποίοι διέλυαν τα εξαρτήματα, έβαζαν τα ανταλλακτικά σε κούτες και τα έστελναν με λεωφορείο στη Ρουμανία!

Οι δράστες είχαν διαπράξει συνολικά 15 κλοπές δικύκλων, αλλά εντοπίστηκαν όταν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων βρήκαν μία μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί στις 6 Αυγούστου. Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια και σε χώρους που χρησιμοποιούσαν, όπου βρέθηκαν ακόμη διάφορα ανταλλακτικά και πλαστικά μέρη άλλων τεσσάρων κλεμμένων μοτοσικλετών, πλήθος εξαρτημάτων από κλεμμένες μηχανές τοποθετημένα σε χαρτοδέματα έτοιμα για εξαγωγή από την χώρα, αλλά και μεγάλο αριθμό διαρρηκτικών εργαλείων.
source:protothema.gr
top