Το νέο trend στην 
showbiz...

Μεγάλα γυαλιά φοράω!


Κόκκινα, πράσινα, λευκά ή μαύρα δεν έχει σημασία. Αρκεί να είναι μεγάλα. Όσο πιο μεγάλα γίνεται. Η μόδα φέτος φοράει τεράστια γυαλιά. Πάρτε μια ιδέα!
source:protothema.gr


1.    Courtney Love



2.    Eva Mendes



3.    Jennifer Lopez



4.    Lindsay Lohan



5.    Mariah Carey



6.    Nicole Ritchy



7.    Paris Hilton



8.    Sharon Stone



9.    Britney Spears



10.    Jessica Alba



11.    Kate Beckinsale



12.    Kim Kardashian



13.    Maria Sharapova



14.    Mary and Kate Olsen



15.    Miley Cyrus



16.    Rihanna



17.    Jessica Simpson



18.    Victoria Beckham

Τα πήρε χοντρά άλλα 

έπεσε στην φάκα...

Μάνατζερ της Apple συνελήφθη για δωροδοκία...

Ο Paul D. ήταν, σύμφωνα με το δημοσίευμα «San Jose Mercury-News», μάνατζερ στο τμήμα τροφοδοσίας της Apple για την Ασία.

Περίπου μισή ντουζίνα προμηθευτών τμημάτων και ανταλλακτικών για τα iPhone και iPod φαίνεται, όπως αναφέρει η εφημερίδα, να «λάδωσαν» τον Paul D, προκειμένου να του αποσπάσουν μυστικά της εταιρείας.

Η Αστυνομία τον συνέλαβε με την κατηγορία ότι δωροδοκήθηκε με ένα εκατομμύριο δολάρια.source:newsbeast.gr

Η αναβίωση της

Lancia Stratos...


Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Ένα από τα αυτοκίνητα που έχουν γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά τους στην ιστορία της αυτοκίνησης έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Ο λόγος για την Lancia Stratos, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, σχεδιάστηκε και πάλι από την αρχή για λογαριασμό του Michael Stoschek, στον οποίο ανήκει η Brose KG, μία από τις μεγαλύτερες γερμανικές εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.
Το εσωτερικό της Stratos
Το εσωτερικό της Stratos
Τη «νέα γενιά» Stratos κατασκεύασε ο οίκος Pininfarina, που όμως δεν του έδωσε το όνομα, προς το παρόν, Lancia Stratos για ευνόητους λόγους. Ωστόσο, η σχεδίαση παραπέμπει στο θρυλικό μοντέλο με τα μηχανικά μέρη να είναι, όπως φημολογείται, «δανεικά» από τη Ferrari 430 με απόδοση τους 510 ίππους. Αυτό σημαίνει ότι οι επιδόσεις της ειδικής αυτής έκδοσης είναι φοβερές, αλλά, δυστυχώς, για όσους έχουν ήδη αρχίσει να ονειρεύονται την ώρα που θα το αποκτήσουν, έχει κατασκευαστεί σε ένα μόλις κομμάτι.

Άνθρωποι, πάντως, του χώρου δεν αποκλείουν να δούμε την εν λόγω «Stratos» ακόμα και στην έκθεση του Παρισιού τον επόμενο μήνα, γεγονός που θα σημάνει και την πιθανή έναρξη παραγωγής του ιταλικού μοντέλου!source:zougla.gr
Διαφημίσεις της Google σε 
δορυφορικά τηλεοπτικά
δίκτυα...


Η DirectTV, υπηρεσία δορυφορικής τηλεόρασης ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Google στην προβολή διαφημίσεων στα προγράμματα της, δημιουργώντας έτσι μια τεράστια βάση 18,7 εκατομμυρίων αμερικανικών νοικοκυριών που θα βλέπουν διαφημίσεις της Google.
“Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή τη συνεργασία με τη Google και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε την κοινή μας πορεία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της DirectTV, Ρόμπ Ριόρνταν. Η συνεργασία πραγματοποιείται την ώρα που η Google επιδιώκει να επεκτείνει τις δραστηριότητες πέρα από το περιβάλλον των υπολογιστών, με μια φιλόδοξη νέα υπηρεσία που θα δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να συνδυάζουν την παρακολούθηση τηλεόρασης με την πλοήγηση στο Ίντερνετ.
Η λεγόμενη «Google TV», που αναπτύσσεται σε συνεργασία με τεχνολογικές εταιρείες κολοσσούς όπως η Sony, η Intel και η Logitech, επιδιώκει τη σύγκλιση της ελευθερίας που χαρακτηρίζει το διαδικτυακό περιεχόμενο με το τηλεοπτικό πρόγραμμα. Ιθύνοντες της Google εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι η τηλεοπτική πλατφόρμα θα επιτύχει εκεί που παρόμοια εγχειρήματα, όπως η Apple TV, δεν κατάφεραν να ξεχωρίσουν.
Η Google TV, που στηρίζεται στο λειτουργικό Android και τον browser Chrome, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τηλεοράσεις με δυνατότητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο, που θα κυκλοφορήσουν από τη Sony, ή αποκωδικοποιητές της Logitech που αναδρομολογούν διαδικτυακό περιεχόμενο στον τηλεοπτικό δέκτη.
Η Sony και η Logitech έχουν δηλώσει ότι οι συσκευές και οι αποκωδικοποιητές θα είναι διαθέσιμοι στις ΗΠΑ λίγο πριν τα φετινά Χριστούγεννα, ενώ στον υπόλοιπο κόσμο αναμένονται στις αρχές του 2011.
Αρχικά, η διαφήμιση που θα «σερβίρει» η Google θα είναι η ίδια με αυτή που προβάλλεται στο Διαδίκτυο, ωστόσο η εταιρεία αναζητά τρόπους για να προσαρμόσει τις διαφημίσεις στη νέα πλατφόρμα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία επιδιώκει τη σύγκλιση της τηλεόρασης με το Ίντερνετ, ενώ μια σειρά κατασκευαστών ηλεκτρονικών προσφέρουν τηλεοράσεις με δυνατότητες σύνδεσης στο Ίντερνετ. Η Yahoo πραγματοποίησε τα δικά της βήματα στο χώρο συνεργαζόμενη με εταιρείες μεταξύ των οποίων η Sony, η Samsung, η Vizio και η LG, με σκοπό την ανάπτυξη λογισμικού θα επιτρέπει την απευθείας σύνδεση των τηλεθεατών με ιστοσελίδες του Διαδικτύου.source:kathimerini.gr

Στοματική υγεία και 

ελιδοβακτήριο του πυλωρού..

Καραθανάση  Βασιλική
To ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (Helicobacter pylori) είναι ένα μικροαερόφιλο Gram (-) βακτήριο που συνιστά την κύρια αιτία πρόκλησης χρόνιων παθήσεων του πεπτικού συστήματος, όπως είναι η χρόνια ενεργή γαστρίτιδα, το πεπτικό έλκος, η δυσπεψία, ο καρκίνος και το MALT λέμφωμα του πεπτικού συστήματος.

Ο ακριβής τρόπος μετάδοσης του Helicobacter pylori παραμένει βασικά άγνωστος, ενώ ως πιθανότερη οδός μετάδοσης θεωρείται η κοπρο-στοματική και η με στόμα με στόμα. Το μικρόβιο ανιχνεύεται σε μεγαλύτερη συχνότητα στον αναπτυσσόμενο κόσμο και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ η αναφερόμενη συχνότητα των φορέων στον ανεπτυγμένο κόσμο κυμαίνεται μεταξύ 20% και 80%.
Η λειτουργία της στοματικής κοιλότητας ως δεξαμενής του ελικοβακτηριδίου και η πιθανή συσχέτισή του με την ανάπτυξη παθήσεων του ανώτερου πεπτικού συστήματος έχει απασχολήσει τα τελευταία χρόνια τη διεθνή ερευνητική δραστηριότητα.
Συγκεκριμένα, το βακτηρίδιο έχει απομονωθεί από το σάλιο, την οδοντική μικροβιακή πλάκα (κυρίως την υποουλική) και από περιοδοντικούς θυλάκους (κυρίως βάθους >5 χιλ.). Παραμένει αδιευκρίνιστος ο πιθανός ρόλος της στοματικής κοιλότητας ως «δεξαμενής» του ελικοβακτηριδίου, ικανής για μόλυνση και αναμόλυνση του πεπτικού συστήματος.
Πιθανά ο αποικισμός του στόματος από το ελικοβακτηρίδιο να έχει παροδικό χαρακτήρα και σε περίπτωση πτώσης της άμυνας να αυξάνεται η συγκέντρωσή του και να μετατρέπεται σε παθογόνο.
Ο ρόλος του ελικοβακτηριδίου έχει μελετηθεί στην πρόκληση κακοσμίας και καυσαλγίας του στόματος, ατροφικής γλωσσίτιδας, συνδρόμου Sjogren, υποτροπιάζοντων αφθών και αλλοιώσεων του στοματικού βλεννογόνου με αντικρουόμενα αποτελέσματα.
Αναφέρεται ότι, οι φορείς του βακτηριδίου εμφανίζουν πιο σοβαρές και εκτεταμένες άφθες, ενώ έχει παρατηρηθεί περιορισμός των βλαβών και σημαντική καθυστέρηση της επανεμφάνισης αφθών μετά από θεραπεία εκρίζωσης του Helicobacter pylori.
Ορισμένοι ερευνητές, προτείνουν να λαμβάνεται υπόψην η πιθανή μόλυνση του ασθενούς από το Helicobacter pylori στη διάγνωση και θεραπεία επίμονων αφθωδών βλαβών και συναφών συνδρόμων.
Επίσης, θεωρείται πολύ πιθανή η εμπλοκή του ελικοβακτηριδίου στην ανάπτυξη περιοδοντικών παθήσεων και μάλιστα έχει βρεθεί ότι οι περιοδοντικοί ασθενείς (κυρίως αυτοί που έχουν βάθος περιοδοντικών θυλάκων μεγαλύτερο από 5 χιλ) φέρουν το ελικοβακτηρίδιο στη στοματική τους κοιλότητα σε μεγαλύτερη συχνότητα συγκριτικά με το γενικό πληθυσμό.
Επιπλέον, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις υπέρ της αιτιολογικής συσχέτισης του ελικοβακτηριδίου με την πρόκληση καυσαλγίας («καψίματος») του στόματος, καθώς το 79% των ασθενών με ελικοβακτηρίδιο ανέφεραν διακοπή της καυσαλγίας του στόματος μετά από θεραπεία εκρίζωσης του βακτηριδίου.
Ωστόσο παραμένει αδιευκρίνιστο αν το Helicobacter pylori αποτελεί παθογόνο μικρόβιο της στοματικής κοιλότητας ή αν την αποικίζει προσωρινά μόνο υπό την επίδραση άλλων ρυθμιστικών παραγόντων.
Σε προληπτική βάση θα μπορούσε να προταθεί οι ασθενείς που φέρουν το ελικοβακτηρίδιο να υπόκεινται σε οδοντοστοματολογικό έλεγχο και να μην παραλείπουν να ενημερώνουν το γιατρό τους για τη μόλυνσή τους από το ελικοβακτηρίδιο.source:cosmo.gr

Ψυχρό μέτωπο τώρα στη

Ρωσία...


Το βορειοδυτικό τμήμα της Ρωσίας έπληξαν τη νύχτα ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές. Το ψυχρό μέτωπο κατευθύνεται προς τη Μόσχα, μετά τον καύσωνα και τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές των τελευταίων εβδομάδων. Οι αρχές κινητοποιούν τις υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τη ρωσική κυβέρνηση.
Ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες ξερίζωσαν δένδρα και προκάλεσαν διακοπές ρεύματος σε 1500 κοινότητες, στις οποίες κατοικούν 100.000 άνθρωποι -στις περιοχές της Αγίας Πετρούπολης, του Νοβγκορόντ, του Πεσκόφ, του Βολόγκντα και Αρχανγκουέλσκ.source:tvxs.gr

Βέροια- Πήγαν στο 

σούπερ μάρκετ και 

“σήκωσαν” το ΑΤΜ!


Απίστευτη ληστεία τα ξημερώματα στο 30χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Βέροιας
Έδεσαν το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης με ένα συρματόσχοινο και το αποκόλλησαν από τη βάση του.
Με γρήγορες και συντονισμένες κινήσεις το τοποθέτησασν σε ένα φορτηγό και εξαφανίστηκαν σαν κύριοι!!!
 
Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί από τις αρχές πόσα χρήματα “ξήλωσαν” οι ληστές μαζί με το ΑΤΜ.source:newsit.gr

Στο Συμβούλιο Εφετών 

προσφεύγει ο Αγγέλου...


Στο Συμβούλιο Εφετών αναμένεται να προσφύγει το αργότερο την Τρίτη, ο Γιάννης Αγγέλου, συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, με στόχο τη μείωση του ποσού της χρηματικής εγγυοδοσίας των 400.000 ευρώ που του είχε επιβάλει αρχικά η εφέτης ανακρίτρια Ειρήνη Καλού για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί δύο σχετικά αιτήματα στις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές για έκπτωση στο ποσό.


Αν ο κ. Αγγέλου δεν προσφύγει έως την Τρίτη στο Συμβούλιο Εφετών χάνει αυτό το δικαίωμα, καθώς σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, η συγκεκριμένη νομική δυνατότητα παρέχεται μέσα σε διάστημα είκοσι εργάσιμων ημερών από την ημέρα που επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της χρηματικής εγγυοδοσίας.


Στην περίπτωση που δεν προσφύγει τότε θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 300.000 ευρώ που αποφάσισε η Ειρήνη Καλού μέσα σε είκοσι εργάσιμες ημέρες (με αφετηρία την 11η Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία η εφέτης ανακρίτρια εξέδωσε τη σχετική διάταξή της).
source:skai.gr

Απόδραση με... 

σκουπιδιάρικο...


Με όχημα... ένα σκουπιδιάρικο απέδρασε από τις φυλακές του Κορυδαλλού ένας κρατούμενος.


Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, ο κρατούμενος- που νοσηλευόταν στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών- κρύφτηκε σε όχημα αποκομιδής απορριμμάτων και κατάφερε να αποδράσει χωρίς να γίνει αντιληπτός.


Είχε συλληφθεί για εμπορία ναρκωτικών και είχε καταδικαστεί σε ισόβια. 
source:nooz.gr

Γερμανίδα ποπ στάρ 

«έσπερνε» AIDS...

Ομολόγησε την ενοχή της κατά την έναρξη της δίκης της.

Χρήστος Μανωλάς

Η γερμανίδα ποπ σταρ Νάντια Μπενάισα
Η γερμανίδα ποπ σταρ, Νάντια Μπενάισα, ομολόγησε σήμερα ότι προκάλεσε επικίνδυνες σωματικές βλάβες κάνοντας σεξ χωρίς προφυλάξεις και δίχως να ενημερώσει τους ερωτικούς συντρόφους της ότι είναι φορέας του ιού HIV που προκαλεί το AIDS, ενώ το γνώριζε.

Η 28χρονη Μπενάισα, μέλος του γυναικείου συγκροτήματος No Angels, ομολόγησε την ενοχή της κατά την έναρξη της δίκης της.source:tanea.gr

Η Κίνα εκτόπισε την 

Ιαπωνία από τη δεύτερη 

θέση της παγκόσμιας οικονομίας...


Κόκκινο το φανάρι έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ιαπωνίας
Κόκκινο το φανάρι έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ιαπωνίας 
Τόκιο, Ιαπωνία
Ξαφνική επιβράδυνση παρουσίασε η ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας στο β' τρίμηνο του 2010.

Ο ρυθμός ανάπτυξης το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου παρουσίασε αύξηση μόλις 0,2%.

Οι αναλυτές αποδίδουν την εξέλιξη στην άνοδο του γεν, γεγονός που κάνει λίγοτερο ανταγωνιστικά τα προϊόντα της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου στο εξωτερικό.

Μετά τη δημοσίευση των στοιχείων, ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, Σατόσι Αράι, δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεργαστεί πιο στενά με την Κεντρική Τράπεζα σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η άνοδος του νομίσματος.

«Η άνοδος του γεν ενδεχομένως να τραυματίσει την ανάπτυξη που βασίζεται στις εξαγωγές» δήλωσε ο αναλυτής Τακέσι Μινάμι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας οικονομίας ανέβηκε η Κίνα, εκτοπίζοντας την Ιαπωνία.

Σε απόλυτα μεγέθη, το κινεζικό ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο ήταν 1,335 τρισ. δολάρια, έναντι 1,286 τρισ. δολάρια στην Ιαπωνία.

Λόγω της μεγάλης διαφοράς των ρυθμών ανάπτυξης, (10% στην Κίνα έναντι 2-3% στην Ιαπωνία) είναι σίγουρο ότι στα τέλη του 2010 η κινεζική οικονομία θα είναι μεγαλύτερη από την ιαπωνική.

Η Ιαπωνία είχε περάσει στη θέση Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης το 1968, όταν είχε ξεπεράσει τη Δυτική Γερμανία.source:in.gr

Εκκλησιαστική

διπλωματία...

Bartholomew_soumela_2.jpg
Εκτός της ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας που αποδίδεται στην πρώτη Θεία Λειτουργία που έγινε χθες στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, «έπειτα από 88 χρόνια λήθαργου και σιωπής», όπως είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, υπάρχει και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό.
Πρόκειται για τον θρίαμβο της εκκλησιαστικής διπλωματίας ή καλύτερα των διπλωματικών ικανοτήτων του Οικουμενικού Πατριάρχη. Για να πραγματοποιηθεί η Θεία Λειτουργία χθες, έπρεπε να «συνωμοτήσει» το σύμπαν. Εκτός της συναίνεσης της Τουρκίας, έπρεπε να πιέσουν και οι Ρώσοι και όχι μόνο.
Καμία προσπάθεια όμως δεν θα είχε καρποφορήσει εάν εδώ και δύο δεκαετίες ο Βαρθολομαίος δεν είχε καταφέρει να πείσει τους συνομιλητές του για τις προθέσεις του. Απέναντί του, εκτός από τους φανατικούς μουσουλμάνους, έχει και εκπροσώπους του κοσμικού κράτους.
Παρ' όλα αυτά, έχει καταφέρει όχι μόνο να ισορροπεί, αλλά και να πετυχαίνει τους στόχους του Φαναρίου.source:parapolitika.gr

Την βίασε ένας 

υπνοβάτης!


Την βίασε ένας υπνοβάτης!
Ο ίδιος έπεσε για ύπνο κουρασμένος και μεθυσμένος. Το επόμενο πρωί, όμως, αντί να ξυπνήσει φρέσκος και ξεκούραστος, βρέθηκε αντιμέτωπος με τις γροθιές ενός άνδρα και με μια μήνυση από την 21χρονη κοπέλα στον καναπέ της οποίας είχε κοιμηθεί το βράδυ!
Ο λόγος για έναν 24 άνδρα από το Ιλινόις, τον Μάθιου Νέλσον, ο οποίος κατηγορήθηκε από την 21χρονη κοπέλα ότι ενώ τον φιλοξένησε στο σπίτι της μετά από… «μεθυσμένο» ξενύχτι που έκαναν το προηγούμενο βράδυ με την παρέα τους, ο ίδιος την βίασε.
Οι δυο τους έπεσαν για ύπνο (η κοπέλα στο κρεβάτι της και ο 24χρονος στον καναπέ) και όλα έμοιαζαν να εξελίσσονται «ομαλά». Η κοπέλα, όμως, ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι ο νεαρός άνδρας ήρθε λίγο μετά στο δωμάτιο της και τη βίασε.
Αντίθετα ο 24χρονος Μάθιου, ο οποίος έχει ιστορικό υπνοβασίας, ισχυρίστηκε ότι θυμάται μόνο να κοιμάται και να ξυπνάει από τις γροθιές ενός φίλου της 21χρονης τον οποίο η ίδια ειδοποίησε. Επιπλέον ισχυρίστηκε ότι ακόμη και αν όντως έκανε αυτό για το οποίο τον κατηγορούσε η 21χρονη δε θα το θυμόταν γιατί υπνοβατούσε και δεν είχε συναίσθηση των πράξεων του!
Τι αποφάνθηκε το δικαστήριο; Μετά από πολύ σκέψη και αφού επεσήμανε ότι δεν υπάρχει νόμος περί υπνοβασίας, αποφάνθηκε ότι ο 24χρονος Μάθιου Νέλσον είναι αθώος!
Κάτι σαν βιασμός… εξ αμελείας δηλαδή!source:madata.gr
Τζούλια-Νικόλ: Πιάστηκαν στα χέρια για μια… τρέσα!

Τζούλια-Νικόλ: Πιάστηκαν 

στα χέρια για μια… τρέσα!

Άλλοι απολάμβαναν τις περιορισμένες διακοπές τους σε νησιά και παραλίες και άλλες πιάστηκαν στα χέρια για μια τρέσα. Πρωταγωνίστριες σε αυτή την «μάχη» που δυστυχώς δεν έγινε σε λασπωμένο τερέν δύο πολύ εντυπωσιακές κυρίες. Τόπος; Το πολιτιστικό κέντρο Frangeliko. Μέρα; Τρίτη. Ώρα; Λίγο μετά τις τρείς το πρωϊ. Το εντυπωσιακό μοντέλο Νικόλ Δελημάρη με την πλούσια κόμη περιμένει το αυτοκίνητό της στην είσοδο του κέντρου όταν ξαφνικά περνάει από μπροστά της η Τζούλια Αλεξανδράτου. Ξαφνικά σύμφωνα πάντα με την Νικόλ, το πειραχτήρι Τζούλια αρπάζει από την φράντζα τη Νικόλ και με μια πολύ απότομή κίνηση τραβάει τα μαλλιά και τα πετάει στο πρόσωπό της. Η κοπέλα ξαφνιάστηκε. Για μερικά δευτερόλεπτα επικράτησε σιωπή και αμέσως μετά ακούστηκαν στον αέρα διάφορα κοσμητικά επίθετα. Η Νικόλ ζήτησε το λόγο από την Τζούλια η οποία συνοδευόταν από πολύ γνωστό manager με αδυναμία στα lip gloss. Το… «παλικάρι» μπήκε στη μέση να χωρίσει τις δύο γυναίκες αλλά μάταια. Ψηλές αυτές κοντούλης αυτός… πώς να τα καταφέρει. Στο τέλος η Τζούλια αναγκάστηκε να φορέσει ένα μαντήλι στα μαλλιά για να κρύψει τα «σημάδια» της μάχης. Και οι θαμώνες αναρωτήθηκαν «Μα καλά… όλα αυτά γιατί η Νικόλ είχε εντυπωσιακές τρέσες σε αντίθεση με την Τζούλια που βγήκε κάπως… απεριποίητη;»source:gossip-tv.gr

H δίαιτα express της Beyonce! 

10 κιλά σε 10 ημέρες...

Η ντίβα της R'n'B Beyonce Knowles θέλησε να χάσει γρήγορα κιλά για να είναι σε φόρμα για τα γυρίσματα της ταινίας Dreamgirls. Παρά το γεγονός λοιπόν πως η καμπύλες της έχουν γίνει διάσημες και κατά κάποιο τρόπο σήμα κατατεθέν της αγαπημένης Αμερικανίδας τραγουδίστριας, οι υπεύθυνοι της ταινίας της ζήτησαν να χάσει 10 κιλά. Και μάλιστα, η Beyonce έπρεπε να τα χάσει μέσα σε 10 ημέρες!
 
Η δίαιτα του σφένδαμου – Maple Syrup Diet
 
Η Maple Syrup Diet ή αλλιώς αποτοξινωτική δίαιτα του λεμονιού βασίζεται σε ένα ρόφημα το οποίο πρέπει κάποιος να πίνει για 3-10 ημέρες. Όπως συνιστάται δεν πρέπει κάποιος να το παρακάνει με αυτή τη δίαιτα καθώς δεν ενδύκνυται για μακροχρόνια χρήση.
 
Έτσι, η Beyonce ετοίμαζε ένα κρύο ή ζεστό ρόφημα από χυμό λεμόνι, σιρόπι σφένδαμου και πιπέρι καγιέν από το οποίο έπινε καθημερινά 8-12 ποτήρια. Το καθημερινό της διαιτολόγιο ήταν πολύ φτωχό! Για την ακρίβεια την πρώτη μέρα δεν έπρεπε να φάει τίποτα άλλο, πλην ενός φυσικού χυμού από φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Επειδή η συγκεκριμένη δίαιτα είναι πολύ ακραία και επηρεάζει το εντερικό σύστημα,  η αφροαμερικανή τραγουδίστρια έπινε κάθε βράδυ ένα φλιτζάνι καθαρτικό τσάι.
 
Από την δεύτερη μέρα, της επιτρεπόταν να τρώει ελαφριές σούπες, ενώ την τρίτη ημέρα μπορούσε να ετοιμάσει κάποια ligth γεύματα (σαλάτες και ψητά).
 
Η Βeyonce δεν την συστήνει στους θαυμαστές της
 
Μπορεί να την ακολούθησε και να έχασε τα κιλά αστραπιαία, άλλα όπως τονίζει, η Maple Syrup Diet δεν είναι η ιδανική δίαιτα για να ακολουθήσει κανείς: “Μόλις τελείωσα με την δίαιτα πήρα αμέσως τα κιλά πίσω – έτρωγα τα πάντα από την στιγμή που σταμάτησα! Μάλιστα, πήρα ακόμη και παραπάνω κιλά που δεν επιθυμούσα”.
 
Η γυμναστική είναι παιχνίδι
 
Η Beyonce είναι φανατική με τον χορό και πολλές φορές ετοιμάζει η ίδια της χορογραφίες για τα up tempo κομμάτια της. Πρόσφατα λοιπόν σκέφτηκε να ετοιμάσει ένα video game για το διαδραστικό Wii, όπου οι παίκτες θα πρέπει να χορέψουν στους ρυθμούς του Single Ladies και άλλων διάσημων χορευτικών της.
 
Όπως ή ίδια αναφέρει: “Θα ήθελα να ασχοληθώ με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, εφόσον λατρεύω και το Wii Fit (παιχνίδι σχεδιασμένο για virtual γυμναστική). Θα ήταν εκπληκτική ιδέα να ενσωματώσω σε αυτό την χορογραφία μου! Για μένα η γυμναστική είναι πολύ πιο διασκεδαστική όταν συνδυάζεται με χορό, αντί για απλό τρέξιμο σε ένα βαρετό διάδρομο. Θέλω λοιπόν να κάνω κάποιο είδος fitness game, που να περιλαμβάνει όμως και γυμναστική και ερμηνεία (τραγούδι)”!source:tlife.gr

Ήβη Αδάμου...

"Θέλω να συνεργαστώ με τον Γιώργο Θεοφάνους"

Ήβη Αδάμου
Όταν ένα κορίτσι μόλις δεκαέξι χρόνων αποφασίζει να λάβει μέρος σε ένα talent show, όπως είναι το X-Factor, ερμηνεύει με πάθος επαγγελματία κάθε κομμάτι που της δίνεται, βγάζει το ένα hit μετά το άλλο και αποφασίζει αμέ­σως μετά το σχολείο να κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, τότε το πρώτο που μπορεί να σκεφτεί κα­νείς είναι ότι, από τότε που θυμάται τον εαυτό της, θα πρέπει να ονειρευόταν να γίνει τραγουδίστρια! «Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική» με διορθώ­νει η Ήβη. «Δεν ήμουν από τα κορίτσια που έκαναν τις βούρτσες μικρόφωνα και τραγουδούσαν μπρο­στά στον καθρέφτη. Απλά, στα εννέα μου χρόνια, προφανώς κάτι είδε σε εμένα η μαμά μου και απο­φάσισε να με στείλει σε έναν διαγωνισμό τραγουδι­ού που γινόταν στη Λάρνακα, για παιδιά από οκτώ έως δεκατριών ετών. Τότε ήταν η πρώτη φορά που ουσιαστικά τραγούδησα και μάλιστα επειδή ήμουν πολύ μικρή δεν είχα καθόλου άγχος. Δεν πήρα βέ­βαια το πρώτο βραβείο, αλλά αυτό δεν με πτόησε καθόλου. Από εκείνη την ημέρα, ξεκίνησα να κάνω μαθήματα μουσικής, γιατί κατάλαβα ότι είναι κάτι που μου αρέσει πολύ και γεμίζει την ψυχή μου. Με­ρικά χρόνια μετά, ξαναπήγα στον διαγωνισμό αυτό, αυτή τη φορά στην κατηγορία δεκατριών με δεκαο­κτώ χρόνων και τότε βγήκα πρώτη».

Λένε πολλοί ότι τα αστέρια που προκύπτουν από ένα talent show έχουν συνήθως συγκε­κριμένη ημερομηνία λήξης.
Μπορεί και να ισχύει αυτό που λες, αλλά δεν το σκέφτηκα ποτέ, γιατί αυτά τα σόου γίνονται για να δίνουν την ευκαιρία. Εγώ είχα την ευκαιρία μου. Μα­κάρι να δοθεί και σε άλλα παιδιά. Εγώ αυτό που κάνω και θα συνεχίσω είναι να προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό σε ό,τι μου δίνεται! Από εκεί και πέρα, είναι στα χέρια του κόσμου αν θα στηρίξει τις επιλογές μου ή όχι.

Στενοχωρήθηκες που το όνομά σου μπλέχτη­κε στο σκάνδαλο με τον Γιώργο Θεοφάνους και τη Sony Music, το οποίο δεν αποκλείεται να καταλήξει στα δικαστήρια;
Η αλήθεια είναι ότι προβληματίστηκα κάπως. Ωστό­σο, προτίμησα να μην πάρω θέση στην υπόθεση αυτή, γιατί είναι κάτι που αφορά τη δισκογραφική εταιρεία και τον κύριο Θεοφάνους.

Θα ήθελες να σου γράψει τραγούδια ο Γιώρ­γος Θεοφάνους;
Βεβαίως! Και ποιος δεν θα ήθελε να του γράψει τρα­γούδια ένας μουσικοσυνθέτης σαν τον Γιώργο Θεο­φάνους που έχει γράψει τόσες επιτυχίες;

Είσαι ερωτευμένη αυτή την περίοδο;
Δεν είμαι. Κάποια στιγμή θα συμβεί, αλλά αυτά δεν μπορείς να τα προγραμματίσεις. Όταν είναι να γίνει θα γίνει.
source:yupi.gr

Μεξικό : Αιματηρές

συγκρούσεις αστυνομικών 

με μέλη καρτέλ ναρκωτικών...


Δέκα άτομα έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή (15/08) στο Μεξικό, κατά τη διάρκεια επεισοδίων, που σχετίζονται με διαφορές μελών καρτέλ ναρκωτικών, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους.


Στο Ακαπούλκο, την πασίγνωστη παραθαλάσσια περιοχή που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών τουριστών από όλο τον κόσμο, η αστυνομία βρήκε σε σπίτι, τα πτώματα έξι νεαρών ατόμων, που είχαν σφαγιαστεί.Οι αστυνομικές δυνάμεις ερευνούν για τον εντοπισμό επιβατών δύο οχημάτων που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενέχονται στη σφαγή.
Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον τους με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις από αυτύς.
Τα τέσσερα πτώματα λέγεται ότι ανήκουν σε μέλη της γνωστής συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών Λος Ζέτας, αλλά οι υπόλοιποι επιβαίνοντες κατάφεραν να ξεφύγουν.
Οι έρευνες για την ανεύρεσή τους συνεχίζονται.source:cosmo.gr

Νεκρός στη φυλακή βρέθηκε

ο επονομαζόμενος 

"δολοφόνος του Craigslist"

Νεκρός στο κελί του βρέθηκε ο Φίλιπ Μαρκόφ, ένας 24χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία μιας νέας γυναίκας στη Βοστώνη, την οποία γνώρισε μέσω της ιστοσελίδας αγγελιών Craigslist. Ο θάνατός του καταγράφηκε στις 10:17 τοπική ώρα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας του Σάφολκ και πρόσθεσε πως όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία.
Ο νεαρός, τον οποίο τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ονόμασαν "δολοφόνο του Craigslist", είχε φυλακιστεί τον Απρίλιο του 2009. Εναντίον του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για ένοπλη ληστεία, απαγωγή και ανθρωποκτονία από πρόθεση, μετά το θάνατο της 25χρονης Τζουλίσα Μπρίσμαν στο ξενοδοχείο Μάριοτ της Βοστώνης. Ο Μαρκόφ είχε δηλώσει αθώος. Η δίκη του είχε οριστεί τον Ιανουάριο.source:tvxs.gr
«Δωράκι» στον Πατέρα «οικόπεδα φιλέτα» χωρίς διαγωνισμό στη Βουλιαγμένη

«Δωράκι» στον Πατέρα 

«οικόπεδα φιλέτα» χωρίς 

διαγωνισμό στη Βουλιαγμένη...

Πολλά τα ερωτηματικά και άλλες τόσες οι απορίες που έχουν γεννηθεί μετά το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Real news για την εμπλοκή του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα στην παραχώρηση από την Εκκλησία της Ελλάδος οικόπεδων φιλέτων στην περιοχή της Βουλιαγμένης. Είναι μάλιστα τόσο μεγάλο το… ειδικό βάρος του πλοιοκτήτη που έπεισε, τους εκπροσώπους του θεού ν’ αποσύρουν τις αγωγές που είχαν καταθέσει κατά του Δήμου Βουλιαγμένης -άραγε πόσο καλή σχέση έχει ο εφοπλιστής με τον Δήμαρχο κ. Κασσιδόκωστα μετά από αυτό;-και την ίδια στιγμή να υποχρεωθούν σε παραίτηση από την μεριά της εκκλησίας όσοι διαφώνησαν με την παραχώρηση των στρεμμάτων.
Από την μία όλοι μας παρακολουθούμε άλλη μια υπόθεση δύο μέτρων και τα δύο σταθμών. Στην Ελλάδα ζούμε άλλωστε της ρεμούλας και των συμφωνιών κάτω από το τραπέζι. Από την άλλη οφείλουμε να καταλάβουμε, πώς οι κινήσεις του εφοπλιστή έγιναν με έναν και μοναδικό σκοπό.
Όχι για να «φάει» ή να «ρίξει» την Εκκλησία. Προς… Θεού. Αν και κανείς θα μπορούσε και αυτό να πεί με δεδομένη την τελική συμφωνία για την παραχώρηση.
Όχι δεν το πιστεύουμε!!! Ο Νικόλας ήθελε τα στρέμματα για να χτίσει απλά το σπιτάκι του. Ένα σπίτι αντάξιο της πορείας του και του ονόματος του. Μια εντυπωσιακή έπαυλή. Ένα σπίτι παλάτι για το οποίο ο εφοπλιστής πλήρωσε διακοσμητές από Ελλάδα και εξωτερικό, με τρείς πισίνες αλλά και εντυπωσιακούς θυρεούς στους τοίχους με το οικόσημο της οικογένειας.
Η περίπτωση Πατέρα αφορά σε οικόπεδα συνολικού εμβαδού 3.55 στρέμματα στο πιο ακριβό προάστιο της χώρας και ένα από τα ακριβότερα στην Ευρώπη. Την Βουλιαγμένη. Ε πού θα πήγαινε ο εφοπλιστής; Στην Δραπετσώνα; Ήθελε να βλέπει από το σπίτι του τον Αδάμαντα. Την εντυπωσιακή θαλαμηγό που δένει μόνιμα στην μαρίνα του προαστίου. Δύο βήματα από το σπίτι.
Πρόκειται για δύο ακίνητα που δόθηκαν με αντιπαροχή σε εργολαβικές εταιρείες για κατασκευή γραφείων από την εκκλησία αλλά για κάποιο λόγο ο Δήμος αρνήθηκε να δώσει άδεια για την ολοκλήρωση του έργου. Όλα αυτά το 1999. Παρά τις κόντρες και τις δικαστικές εκκρεμότητες μεταξύ του Δήμου και της αρμόδιας εκκλησιαστικής επιτροπής η υπόθεση παγώνει με την αλλαγή στο ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής. Χρόνια μετά εμφανίζεται ο Πατέρας. Και μάλιστα ως σίφουνας καθαρίζει τις… εκρεμμότητες. Οι εργολαβικές εταιρείες του έχουν εκχωρήσει τα δικαιώματα κατασκευής των γραφείων που δεν έχτισαν ποτέ και ο ίδιος φροντίζει να σβήσει την δικαστική διαμάχη μεταξύ Δήμου και εκκλησίας υποσχόμενος ότι θα καλύψει τα έξοδα με την δέσμευση πώς οι ρασοφόροι θα αποσύρουν την αγωγή κατά του δήμου. Και τα καταφέρνει με έξοδα που συνολικά ήταν σε μέγεθος πολύ μικρότερα από την αξία των στρεμμάτων.
Ότι δεν έγινε σε 9 χρόνια- σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας- το κατάφερε ο Πατέρας σε μερικούς μήνες και μοιραία μετά την σκόνη που σηκώθηκε από τα πανάκριβα χαλίκια της Βουλιαγμένης, γεννώνται πολλά ερωτηματικά.
Γιατί δεν κηρύχτηκαν έκπτωτοι οι αρχικοί εργολάβοι καθώς δεν ολοκλήρωσαν το έργο;
Πώς κατάφερε ο εφοπλιστής να υπερκεράσει όλα τα προβλήματα που οδήγησαν στα δικαστήρια τον Δήμο Βουλιαγμένης και την Εκκλησία;
Αλήθεια κύριε Κασσιδόκωστα…η πολεοδομία του Δήμου σας απαγόρευσε την κατασκευή γραφείων πρίν χρόνια και το 2008 επέτρεψε την κατασκευή σπιτιού στον εφοπλιστή; Τι άλλαξε και εξασφαλίστηκαν όλες οι απαιτούμενες υπογραφές;
Γιατί η εκκλησία δεν αναζήτησε άλλη προσφορά πέραν του εφοπλιστή αφού αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος ότι ζημιώνει την περιουσία της;
Μήπως τα γραφεία της εταιρείας του εφοπλιστή βρίσκονται πολύ κοντά στα κέντρα των αποφάσεων της Εκκλησίας;
Διαφορετικά πώς δικαιολογείται η πρόωρη καταβολή του αντιτίμου από τον εφοπλιστή, πριν την απόφαση για παραχώρηση των στρεμμάτων από την Εκκλησία στον ίδιο;
Και τέλος γιατί κανενός το αυτί δεν ίδρωσε στα ανώτατα κλιμάκια της ανώτατης ελεγκτικής επιτροπής της Εκκλησίας, μετά την παραίτηση του προέδρου της Γιάννη Δημητρόπουλου και Κωνσταντίνου Παπασπύρου οι οποίοι διαφώνησαν υποστηρίζοντας πως έπρεπε να γίνει ανοιχτός διαγωνισμός;
Αλήθεια κύριε Πατέρα θ’ απαντήσετε; Και αν ναι με δελτίο τύπου ή να περιμένουμε απαντήσεις μετά την πιθανή κλήτευσή σας από τον Εισαγγελέα που διενεργεί έρευνα για την υπόθεση;source:gossip-tv.gr

Alpha-Πειραιώς λιγότερα 

δάνεια, Eθνική-Eurobank

με το ενεργητικό...


Οι τραπεζίτες αναζητούν την ρευστότητα, η τριαρχία (Ε.Ε-ΔΝΤ-ΕΚΤ) και η κυβέρνηση τις συγχωνεύσεις, ωστόσο η κοινή συνισταμένη και των δυο επιδιώξεων είναι εάν από τα νέα σχήματα τραπεζών που θα προκύψουν θα προκύπτουν οφέλη (λ. χ. λιγότερα δάνεια) και ισχυρή κεφαλαιακή βάση.

Με βάση τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου των τεσσάρων κύριων τραπεζών, το protothema.gr προχώρησε σε μια παράθεση στοιχείων από τα οποία προκύπτουν ενδιαφέροντα αποτελέσματα ανάλογα με την κάθε παράμετρο. Αν λοιπόν η παράμετρος που θα δοθεί είναι τα λιγότερα δάνεια, τότε το σχήμα που προκύπτει είναι η Alpha Bank – Τράπεζα Πειραιώς με συνολικά δάνεια 90 δισ. ευρώ ( Alpha Bank 53 δισ. και Πειραιώς 37 δισ. ευρώ).

Το συνολικό ενεργητικό των δυο προαναφερόμενων τραπεζών φθάνει τα 123,5 δισ. ευρώ, ενώ οι καταθέσεις τους θα ανέρχονται σε 70,1 δισ. ευρώ. Αδύνατο σημείο αυτού του σχήματος είναι οι χαμηλές καταθέσεις και το χαμηλότερο ενεργητικό. Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι οι τραπεζίτες θα επεδίωκαν να κατέχουν λιγότερα δάνεια, τότε το λιγότερο «εκτεθειμένο» σχήμα θα ήταν Alpha Bank – Πειραιώς.

Ωστόσο, όπως θα διαπιστώσουμε από τον πίνακα της πρόσθεσης των στοιχείων το εν λόγω σχήμα θα διαθέτει τις μικρότερες καταθέσεις. Αντίθετα, αν ληφθεί υπόψη ως παράμετρος  το  συνολικό ενεργητικό τότε το σχήμα που θα έδινε το μεγαλύτερο ενεργητικό θα ήταν η δυάδα Εθνική –Euro bank με συνολικό ενεργητικό 202 δισ. ευρώ, καταθέσεις 114 δισ. ευρώ και δάνεια 131 δισ. ευρώ. Όμως, το αδύνατο σημείο αυτής της συνένωσης είναι ότι προκύπτουν τα περισσότερα δάνεια, ύψους 131δισ. ευρώ.

Από τα στοιχεία του πίνακα προκύπτει επίσης ότι ένα «ισορροπημένο» σχήμα από πλευράς ενεργητικού και δανείων είναι αυτό της Εθνικής – Πειραιώς. Σε μια περίπτωση συνένωσης το συνολικό ενεργητικό των τραπεζών θα έφθανε τα 172 δισ. ευρώ, οι καταθέσεις τα 100 δισ. ευρώ και τα δάνεια τα 110 δισ. ευρώ.

Το ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει είναι ότι το περίφημο σχήμα Εθνικής –Alpha – το οποίο κάποτε παραλίγο να γίνει πραγματικότητα – θα ήταν επίσης εκτεθειμένο σε δάνεια με το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό δανείων, ύψους 126 δισ. ευρώ, ενώ το ενεργητικό θα ήταν 185 δισ. ευρώ  και οι καταθέσεις 111 δισ. ευρώ.source:protothema.gr

Αναλυτικά, από τους συνδυασμούς ανά δυάδες τραπεζών προκύπτουν τα εξής στοιχεία:



ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ        ​​ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ       ​​ΔΑΝΕΙΑ​​
ΕΘΝΙΚΗ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ  ​           172  ​​​                       100                      ​​​110 
ΕΘΝΙΚΗ-ΕURΟΒΑΝΚ            ​202                         ​​​114​​​                      131
ALPHA-EΘΝΙΚΗ            ​185                         ​​​111                      ​​​126​​
ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΕUROBANK            140              ​​​             74                       ​​​ 95
ALPHA-ΠΕΙΡΑΙΩΣ​              123,5                       ​​70             ​​​           90
 ALPHA-EUROBANK​             153                          ​​​​85                       ​​​111     

Στην Αθήνα ο Μπέντζαμιν 

Νετανιάχου...


Μια από τις πλέον σημαντικές πολιτικές επισκέψεις στη νεότερη πολιτική ιστορία της Ελλάδας θα λάβει χώρα τη Δευτέρα, όταν και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος θα προσγειωθεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος του Ισραήλ, που θα μεταφέρει τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου και την υψηλόβαθμη ισραηλινή αντιπροσωπεία στη χώρα μας.
Μια επίσκεψη, η πρώτη επίσημη Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Ελλάδα, που παρασκηνιακά ελπίζεται να αλλάξει τις εύθραυστες γεωπολιτικές ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ειδικά μετά τις πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις στο ισραηλινο-τουρκικό μέτωπο και την ακραία αντιπαράθεση στον άξονα Άγκυρας - Τελ Αβίβ, μετά το ρεσάλτο στο τουρκικό πλοίο ανοικτά της Λωρίδας της Γάζας
Οι δύο πρωθυπουργοί συναντήθηκαν στο Ισραήλ στις 22 Ιουλίου
Οι δύο πρωθυπουργοί συναντήθηκαν στο Ισραήλ στις 22 Ιουλίου
Οι εμπορικές πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις των δύο κρατών θα τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σε μια κομβική περίοδο για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, αλλά κυρίως για τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα.
Το ισχυρό εβραϊκό λόμπι θεωρείται εν προκειμένω από την Αθήνα ως καταλύτης στις προσπάθειες του οικονομικού επιτελείου να βγάλει εκ νέου τη χώρα στις διεθνείς αγορές, από όπου οσονούπω η Ελλάδα θα αναζητήσει στήριξη για την αναχρηματοδότηση του χρέους της.
Ταυτόχρονα, οι δύο υψηλόβαθμες αντιπροσωπείες θα θέσουν η μία στην άλλη το ανοιχτό ζήτημα των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, που ετέθη εν αμφιβόλω μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στα ανοικτά της Λωρίδας της Γάζας, οι οποίες ανάγκασαν την Αθήνα υπό το βάρος των εξελίξεων και των εσωτερικών αντιδράσεων να τις ακυρώσει.
Πιθανότατα, οι δύο πλευρές, που εδώ και σημαντικό χρονικό διάστημα συνεργάζονται στενά στον αεροναυτικό τομέα, θα προχωρήσουν σε συμφωνία επανέναρξης των κοινών ασκήσεων από το φθινόπωρο.
Η επίσκεψη Νετανιάχου ανοίγει μια νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ, καθώς έρχεται ως ανταπόδοση της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο τέλος Ιουλίου.
Ταυτόχρονα γίνεται, παρότι η ισραηλινή διπλωματία περνά δύσκολες εσωτερικές ώρες.
Η κυβέρνηση Νετανιάχου βρίσκεται στα μαχαίρια με τους Ισραηλινούς διπλωμάτες, οι οποίοι ζητούν μισθούς ανάλογους με αυτούς των υπαλλήλων υπηρεσιών πληροφοριών και ασφάλειας.
Μετά την πρωτοφανή για τα δεδομένα του Ισραήλ απόφαση των διπλωματών να μην οργανώσουν την επίσκεψη του πρωθυπουργού Νετανιάχου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση πήρε την εξίσου πρωτοφανή απόφαση να αναθέσει στη Μοσάντ την οργάνωση της επίσκεψης.
Από την επιχείρηση κατά της νηοπομπής
Από την επιχείρηση κατά της νηοπομπής
Μόνο από αυτήν τη τοποθέτηση της ισραηλινής κυβέρνησης αποδεικνύεται η βαρύνουσα σημασία που δίδει το Τελ Αβίβ στην επίσκεψη Νετανιάχου στην Αθήνα, καθώς το Ισραήλ ψάχνει εναγωνίως να ρίξει γέφυρες επικοινωνίες με τους γείτονες του - κοντινούς και μη- καθώς, το διάστημα που ακολούθησε της ισραηλινής επιχείρησης κατά της νηοπομπής στα ανοιχτά της Λωρίδας της Γάζας, το Τελ Αβίβ απομονώθηκε διπλωματικά και η κυβέρνηση Νετανιάχου δέχθηκε σφοδρή εσωτερική κριτική. Προφανής η θέση της ισραηλινής κυβέρνησης για το άνοιγμα προς την Ελλάδα διαφάνηκε από το δημοσίευμα της έγκυρης εφημερίδας «Haaretz», όπου πηγές του πρωθυπουργικού γραφείου αναφέρουν ότι ο Νετανιάχου «δεν προτίθεται να αφήσει την απεργία να υπονομεύσει τη στρατηγική απόφαση για ενίσχυση των δεσμών με την Ελλάδα μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή».source:zougla.gr

Οι πέντε προτεραιότητες 

στο «τεφτέρι» του 

Γ. Παπακωνσταντίνου...

Εν όψει ΔΕΘ και νέας επίσκεψης της τρόικας

Κρατικές τράπεζες, δημοσιονομικά, κλειστά επαγγέλματα, ΔΕΚΟ και κοινωνικό πακέτο, είναι τα πέντε θέματα που θα απασχολήσουν από σήμερα τον υπουργό Οικονομικών καθώς ο χρόνος μετά αντίστροφα, τόσο για τη ΔΕΘ όσο και για την επόμενη επίσκεψη των ελεγκτών της τρόικας στα τέλη Οκτωβρίου.

Με την επιστροφή του κ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών, προτεραιότητά του θα αποτελέσει η  διόρθωση δημοσιονομικών αποκλίσεων που δημιουργήθηκε, κυρίως τον Ιούλιο.

Παράλληλα θα πρέπει να προωθηθεί το σχέδιο για τη σταδιακή οικονομική εξυγίανση των οργανισμών της γενικής κυβέρνησης, τον «μετασχηματισμό» των κρατικών τραπεζών αλλά και την εξυγίανση των προβληματικών ΔΕΚΟ.

Προσεκτική προετοιμασία απαιτούν οι ανακοινώσεις που αναμένεται να κάνει ο Πρωθυπουργός την 3η Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Με όλα αυτά τα δεδομένα, τις επόμενες εβδομάδες ο κ. Παπακωνσταντίνου και οι επιτελείς του θα πρέπει να πάρουν αποφάσεις, η υλοποίηση των οποίων θα κρίνει την τρίτη δόση του δανείου.source:newsbeast.gr

Μείωση του τζίρου των 

καταστημάτων...


 Έως και 15% έχει πέσει ο τζίρος στα εμπορικά καταστήματα φέτος σε σχέση με πέρυσι κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Παύλος Πολιτάκης

Απέδωσε την πτώση του τζίρου στις πολύ μεγάλες εκπτώσεις και επισήμανε ότι η πτώση είναι μεγαλύτερη στό χώρο της ένδυσης καθ υπόδησης.

Ζήτησε από την κυβέρνηση να στηρίξει την ρευστότητα καθώς όπως είπε η αγορά βρίσκεται σε πίεση.source:skai.gr

Οι 5 καλύτερες ταινίες για την... 

παραλία...

Αφού μας διαβάζετε αυτή τη στιγμή, τότε μάλλον θα είστε μακριά από κάποια παραλία. Μην ανησυχείτε όμως γιατί εμείς φροντίσαμε να φέρουμε τις πιο λαχταριστές παραλίες στην οθόνη σας, μέσω των 5 πιο εμβληματικών «ταινιών παραλίας», γεμάτες με ήλιο, άμμο και κύματα.
Καθήστε αναπαυτικά και απολαύστε τα trailers με τις πανέμορφες παραλίες, τα παιχνίδια με τα κύματα, τα μαυρισμένα κορμιά και την ξέγνοιαστη ατμόσφαιρα. Καλού κακού, βάλτε και λίγο αντηλιακό για να μην «αρπάξετε» από τον ήλιο...
The Beach – 2000
Ο Leonardo DiCaprio ανακαλύπτει ένα κοινόβιο ανθρώπων που θέλουν να ζήσουν τη δική τους ουτοπία στην ομορφότερη παραλία του κόσμου και ο Danny Boyle μεταφέρει στην οθόνη το ομότιτλο ταξιδιωτικό μυθιστόρημα του Alex Garland με ένα σπουδαίο καστ που περιλαμβάνει τους Robert Carlyle, Tilda Swinton, Guillaume Canet και την πανέμορφη Virginie Ledoyen, αλλά και πανέμορφα τροπικά τοπία από την Ταϊλάνδη.
Point Break – 1991
Ο νεαρός αστυνομικός Keanu Reeves εισχωρεί στην παρέα του Patrick Swayze σε μια μυστική αποστολή για να ανακαλύψει αν οι συγκεκριμένοι σέρφερ είναι και οι καταζητούμενοι ληστές τραπεζών, μόνο και μόνο για να έρθει αντιμέτωπος με το δίλημμά καθήκον ή φιλία. Η Kathryn Bigelow σκηνοθετεί όπως πάντα με νεύρο και ακρίβεια, στην ταινία που την έβαλε στο παγκόσμιο στερέωμα.
Blue Crush – 2002
Η κουκλίτσα Kate Bosworth, μπορεί να είχε κάποιες ατυχίες στο παρελθόν σχετικά με τις επιδόσεις της στο σερφ, αλλά τώρα, με τη βοήθεια της εξωτικής Michelle Rodriguez και του νέου της ερωτικού ενδιαφέροντος Matthew Davis ετοιμάζεται να επανέλθει δριμύτερη στο δυσκολότερο (και πιο επικίνδυνο) διαγωνισμό σερφ που υπάρχει, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του John Stockwell.
The Blue Lagoon -1980
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη «Γαλάζια Λίμνη», την ταινία που αποθέωσε την αγνή ομορφιά της Brooke Shields; Μαζί με το νεοφερμένο Christopher Atkins υποδύονται δύο παιδιά που μεγάλωσαν μόνα τους σε έναν επίγειο τροπικό παράδεισο, ως μοναδικοί επιζώντες από ένα ναυάγιο. Εκπληκτικής ομορφιάς τοπία, υποβρύχιες λήψεις και ανέγγιχτη φύση, συνθέτουν το σκηνικό της κλασικής πια ταινίας του Randal Kleiser.
Blue Hawaii – 1961
Για το τέλος, αφήσαμε κάτι πραγματικά κλασικό, την πιο επιτυχημένη ταινία του Elvis Presley, με τον «Βασιλιά» στο ρόλο ενός νεαρού που μόλις τελείωσε τη στρατιωτική του θητεία και επιστρέφει σπίτι του στη Χαβάη, θέλοντας να ακολουθήσει το όνειρό του: να αράζει στην παραλία και να κάνει σερφ. Αν και η ταινία θεωρείται ξεπερασμένη σήμερα, τα τοπία του νησιού Κουάι της Χαβάης, όπου κι έγιναν τα γυρίσματα, είναι αξεπέραστα.source:nooz.gr
top