Tα «μητρικά» 

κύτταρα 

για τον καρκίνο του προστάτη...

    Αμερικανοί επιστήμονες για πρώτη φορά εντόπισαν ένα είδος "μητρικού" κυττάρου από το οποίο ξεκινά ο καρκίνος του προστάτη, μια ανακάλυψη που μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες μεθόδους διάγνωσης της νόσου, καθώς επίσης στην ανάπτυξη νέων και πιο αποτελεσματικών θεραπειών.
    Οι ερευνητές του Κέντρου Καρκίνου του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Λος Άντζελες (UCLA), σε εργασία που δημοσίευσαν στο περιοδικό "Science", απέδειξαν, κάνοντας πειράματα σε ποντίκια με κατεσταλμένα ανοσοποιητικά συστήματα, ότι τα βασικά κύτταρα που υπάρχουν στον προστατικό ιστό, μπορούν να εξελιχτούν σε καρκίνο. Μέχρι τώρα οι επιστήμονες πίστευαν ότι ήταν ένα άλλο είδος κυττάρων που ευθύνονταν για την έναρξη αυτού του είδους καρκίνου.
    Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι τώρα πια θα κατανοήσουν καλύτερα τη γενετική αλληλουχία που πυροδοτεί τον καρκίνο του προστάτη, κάτι που ίσως προσφέρει νέους "στόχους" για την θεραπεία της νόσου. Στον φυσιολογικό προστατικό ιστό τα βασικά κύτταρα έχουν μια λειτουργία παρεμφερή με αυτήν των βλαστικών κυττάρων, καθώς πολλαπλασιάζονται για να αναγεννήσουν τον ιστό. Όμως σε κάποιες περιπτώσεις, τα βασικά κύτταρα ξεφεύγουν από την κανονική λειτουργία τους και προκαλούν καρκίνο.
    Μέχρι στιγμής οι επιστήμονες δεν έχουν επαρκείς γνώσεις για το πώς αναπτύσσεται ο καρκίνος του προστάτη, με συνέπεια οι υπάρχουσες θεραπείες να μην είναι πάντα αποτελεσματικές. Οι ερευνητές συνήθως εργάζονται με κύτταρα που είναι ήδη καρκινικά και δεν γνωρίζουν πώς αυτά έφτασαν σε αυτό το σημείο. Η νέα έρευνα, επειδή ξεκινά με υγιή κύτταρα (τα βασικά), τα οποία στη συνέχεια μετατρέπονται σε καρκινικά, μπορεί να μελετήσουν πια καλύτερα την όλη διαδικασία εμφάνισης και εξέλιξης του καρκίνου του προστάτη.
    Ο γνωστός αιματολογικός δείκτης PSA, όταν αυξάνεται, δείχνει παρουσία καρκίνου που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη στον προστάτη. Όμως τώρα που οι επιστήμονες ξέρουν ότι τα βασικά κύτταρα αποτελούν (μία τουλάχιστον) πηγή προέλευσης του καρκίνου, μπορούν να εξετάζουν τα προ-καρκινικά βασικά κύτταρα σε πρώιμο στάδιο και να ελέγχουν κατά πόσο αυτά έχουν αρχίσει να εκδηλώνουν αλλαγές σε σχέση με τα απολύτως φυσιολογικά βασικά κύτταρα του προστατικού ιστού. Αυτό μπορεί να οδηγήσει τελικά στη δημιουργία ενός νέου διαγνωστικού δείκτη-εργαλείου για την έγκαιρη διάγνωση της πάθησης από τα πρώτα κιόλας στάδιά της και πριν η νόσος γίνει επικίνδυνη.
source:nooz.gr

Μπύρα με επιδόσεις... viagra

Αυστριακοί ζυθοποιοί δημιούργησαν μία μπύρα με συστατικά τυριού

Δέσποινα Χριστοπούλου 
Σας αρέσει η μπύρα; Θέλετε να απολαμβάνετε το αγαπημένο σας ποτό τα βράδια με τους φίλους σας, αλλά... δε σας αφήνει η γυναίκα σας να πηγαίνετε τόσο συχνά στις μπυραρίες;

Αυστριακοί ζυθοποιοί, μετά από τρία χρόνια προσπαθειών, βρήκαν τον τρόπο για να απολαμβάνετε τη μπύρα σας, χωρίς... κρεβατομουρμούρα.


Πώς το έκαναν αυτό; Πρόσθεσαν τυρί μέσα στα συστατικά της μπύρας, η οποία περιέχει λιγότερο αλκοόλ από τις κανονικές.


Η περίεργη αυτή μίξη φαίνεται να επιδρά πολύ θετικά και βελτιωτικά στις σεξουαλικές επιδόσεις του πότη, όσες μπύρες και αν έχει καταναλώσει.


Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται οι δημιουργοί της μπύρας, αλλά και όσοι τη δοκίμασαν, οι οποίοι λένε ότι είναι αρκετά νόστιμη και δεν έχει γεύση τυριού.


Ένας από τους δοκιμαστές μάλιστα
, δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος από το νέο ποτό, κυρίως επειδή πια η γυναίκα του δεν του φέρνει καμία αντίρρηση όταν της λέει ότι θα... πεταχτεί λιγάκι στην παμπ...

«Στόχος μας ήταν να ‘διώξουμε’ από τη μπύρα τη γεύση του τυριού, αλλά να κρατήσουμε όλα τα καλά συστατικά του όπως τη λακτόζη και τις βιταμίνες» δήλωσε ο Χένρι Χόμελ, ένας από τους δημιουργούς της.
source:skai.gr

Φθίνει ο πληθυσμός 

των ειδών άγριας 

ζωής στη ζώνη γύρω από το Τσερνόμπιλ...


Το πυρηνικό εργοστάσιο  του Τσερνόμπιλ
Το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ 
Μετά από απογραφή τριών ετών, οι επιστήμονες κατέγραψαν σημαντική κάμψη στον αριθμό των άγριων ζώων που ζουν μέσα στην απαγορευμένη ζώνη γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο στο Τσερνόμπιλ.

Σχεδόν 25 χρόνια μετά το δυστύχημα τον Απρίλιο του 1986, οι επιδράσεις της ραδιενεργής μόλυνσης στη βιοποικιλότητα μέσα απαγορευμένη για τους ανθρώπους ζώνη παραμένουν σε μεγάλο μέρος τους άγνωστες.


Οι ερευνητές μέτρησαν τους αριθμούς εντόμων, μικρών ερπετών, πτηνών και θηλαστικών στη ζώνη που παραμένει ραδιενεργή αν και σε μικρότερο βαθμό από ότι στο παρελθόν, και στη συνέχεια τους συνέκριναν με τον αριθμό των ζώων σε μη μολυσμένες περιοχές.

Τελικά τα αποτέλεσμα της ραδιενέργειας ήταν καταλυτικά, αναφέρει στο BBC ένας από τους ερευνητές. Μέσα στη ζώνη παρατήρησαν ότι τα πτηνά εμφάνιζαν όγκους στα πόδια και το κεφάλι τους.

Ωστόσο, επιστήμονες από την Ουκρανία που έχει υποστεί τις βαρύτερες συνέπειες από το δυστύχημα στο Τσερνόμπιλ, που βρίσκεται άλλωστε στο έδαφός της, αμφισβητούν τα πορίσματα και υποστηρίζουν ότι, λόγω της απουσίας ανθρώπινης παρέμβασης, η άγρια ζωή έχει επιστρέψει για τα καλά στο Τσερνόμπιλ.


Τα πορίσματα των επιστημόνων δημοσιεύονται στο περιοδικό Ecological Indicators.
in.gr

Σκότωνε τα 

µωρά της γιατί... 

δεν ήθελε να πάρει αντισυλληπτικά!


Γάλλοι αστυνοµικοί  µε ειδικά  εκπαιδευµένα  σκυλιά βρήκαν τα  πτώµατα των  οκτώ νεογνών  που ήταν θαµµένα στον κήπο και  στο γκαράζ  χωριού της  Βόρειας Γαλλίας.
Η ΜΗΤΕΡΑ των οκτώ νεογνών που βρέθηκαν νεκρά στο χωριό Βιλέρ-ο-Τερτρ στη Βόρεια Γαλλία, παραδέχθηκε χθες ότι τα σκότωσε και έκρυψε τα πτώµατά τους στον κήπο και το γκαράζ του σπιτιού της επειδή «δεν ήθελε άλλα παιδιά», ενώ δήλωσε ότι ο σύζυγός της δεν γνώριζε τίποτα για τις πράξεις της. Η 46χρονη νοσοκόµα Ντοµινίκ Κοτρέζ πρόσθεσε ότι έπειτα από µια άσχηµη εµπειρία µε την πρώτη της εγκυµοσύνη δεν ήθελε ποτέ να ξαναπάει σε γυναικολόγο αλλά και να πάρει αντισυλληπτικά. Γεννούσε τα παιδιά µόνη της και έβαζε τα πτώµατά τους σε πλαστικές σακκούλες. Δύο από αυτά τα έθαψε στον κήπο και τα υπόλοιπα στο γκαράζ, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Ερίκ Βαγιάν, προσθέτοντας ότι σύµφωνα µε τα λεγόµενά της «είχε κάθε φορά απόλυτη συνείδηση ότι είναι έγκυος». Η Κοτρέζ και ο σύζυγός της Πιερ-Μαρί, ξυλουργός, έχουν ήδη δύο κόρες περίπου 20 ετών, οι οποίες έχουν δικά τους παιδιά. Στην Κοτρέζ, η οποία θα υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «ανθρωποκτονία ανηλίκων από πρόθεση» και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Ο σύζυγός της αφέθηκε ελεύθερος, έχοντας δηλώσει ότι δεν γνώριζε τίποτα µιας και η σύζυγός του είναι ιδιαίτερα παχύσαρκη και µπορούσε εύκολα να κρύψει την εγκυµοσύνη. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν οι νέοι ένοικοι του σπιτιού όπου διέµενε παλιότερα το ζεύγος, βρήκαν στον κήπο οστά νεογνών και κάλεσαν την αστυνοµία. Οι αστυνοµικοί στη συνέχεια µε τη βοήθεια σκύλων έκαναν έρευνες και βρήκαν ακόµα έξι πτώµατα. 
source:tanea.gr

“To Big Bang 

δε συνέβη ποτέ”

Άγγελος Ανδρέου
Αν και η θεωρία του Big Bang είναι αποδεκτή από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, καθώς θεωρείται η καλύτερη εξήγηση για την δημιουργία του Σύμπαντος, υπάρχει μια μειονότητα αστροφυσικών, με “αρχηγό” τον Γουν Γι Σου, του Πανεπιστημίου Τσινγκ Χουά της Ταϊβάν, που την αμφισβητεί, δίνοντας τη δικιά της εξήγηση.


Στη θεωρία αυτή, ο ρόλος του χωροχρόνου και της μάζας είναι διαφορετικός.

Η ιδέα του αστροφυσικού Σου βασίζεται στο ότι ο χώρος και ο χρόνος δεν είναι ανεξάρτητες οντότητες αλλά μπορούν να μεταφερθούν πίσω και μπρος μεταξύ τους. Στη δική του διαμόρφωση της γεωμετρίας του χωροχρόνου, η ταχύτητα του φωτός είναι απλά ο συντελεστής μετατροπής αυτών των δύο.

Παρομοίως, ο όγκος και το μήκος είναι μεγέθη συναλλακτικά, σε μια σχέδη όπου ο συντελεστής μετατροπής εξαρτάται τόσο από τη σταθερά βαρύτητας G όσο και από την ταχύτητα του φωτός. Δύο στοιχεία που δεν χρειάζεται να είναι σταθερά.

Με άλλα λόγια, όσο επεκτείνεται το Σύμπαν, η μάζα και η ταχύτητα του φωτός αλλάζουν σε διάρκεια και χώρο.

Στο Σύμπαν του αστροφυσικού δεν υπάρχει αρχή και τέλος, αλλά εναλλασσόμενες περίοδοι διαστολής και συστολής. Για την ακρίβεια, ο Σου ισχυρίζεται πως  γεγονότα όπως το Big Bang δεν μπορούν να υπάρξουν στο Σύμπαν. Κατά τη διάρκεια της περιόδου διαστολής, στο Σύμπαν του Σου, θα μπορέσουμε να δούμε  μια περίεργη αλλαγή στα φωτεινά αντικείμενα καθώς επιταχύνουν μακριά. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τα δεδομένα του ταιριάζουν απόλυτα με τις παρατηρήσεις που έχουν κάνει για τη Γη οι αστρονόμοι.

Από τότε που ανακαλύφθηκε η επιταχυνόμενη διαστολή του Σύμπαντος, οι κοσμολόγοι επιχειρούν να λύσουν το γιατί. Ο πιο πολυσηζητημένος παράγοντας που όμως δεν έχει αποδειχθεί είναι η “σκοτεινή ενέγεια” που βρίσκεται στο Σύμπαν και που το αναγκάζει να επεκτείνεται ή διαστέλλεται με αυξητική τροχιά. Για να λειτουργήσει αυτή η θεωρία, θα πρέπει αυτή η “σκοτεινή ενέργεια” να βρίσκεται σε ποσότητες ως και 75% της ενέργειας του Σύμπαντος και να αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς, αγνοώντας το νόμο της διατήρησης της ενέργειας! 
source:cosmo.gr

Η εταιρία του 

BlackBerry χτυπά το iPad της Apple...

Η Research In Motion, η εταιρία που κατασκεύασε τα BlackBerry smartphones, σχεδιάζει να μπει για τα καλά στο παιχνίδι του ανταγωνισμού με το iPad της Apple. Από τον ερχόμενο Νοέμβρη η RIM θα παρουσιάσει στην αγορά το δικό της tablet computer. Η συσκευή που θα έχει τις ίδιες διαστάσεις με το iPad, δηλαδή οθόνη 9.7 ιντσών, θα περιλαμβάνει ασύρματη τεχνολογία Wi-Fi και Bluetooth που θα επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται με το Internet μέσω των BlackBerry smartphones

Η RIM σκοπεύει να μπει δυναμικά σε αυτήν την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά, καθώς η Apple πούλησε ε 3 εκατομμύρια iPad σε λιγότερες από 80 ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες όμως δεν επιβεβαιώνουν, αλλά ούτε διαψέυγουν οι εκπρόσωποι της εταιρίας, η νέα συσκευή θα ονομάζεται Blackpad. Μάλιστα η RIM έχει ήδη κατοχυρώσει το domain blackpad.com.

Η νέα συσκευή της RIM θα πρέπει να αποδείξει πώς μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά στο iPad, το οποίο έχει προσελκύσει αγοραστές λόγω της λόγω των χιλιάδων applications. 
source:protothema.gr

Αμερικανός 

στρατιώτης πίσω από τη διαρροή...

Ένας στρατιώτης φέρεται ότι ευθύνεται για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν στον ιστότοπο Wikileaks


Ένας αμερικανός στρατιώτης, που φέρεται ότι διέρρευσε στον ιστότοπο WiKiLeaks ένα βίντεο με ένα λάθος των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και τα απόρρητα έγγραφα για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, μεταφέρθηκε από το Κουβέιτ σε μία φυλακή των ΗΠΑ.

Ο στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ έφτασε στη στρατιωτική βάση του Κουάντικο, στη Βιρτζίνια, την Πέμπτη το βράδυ μετά τη μεταφορά του φακέλου του από αμερικανική φυλακή στο Κουβέιτ, διευκρίνισε το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας σε ανακοίνωσή του.


Ο Μάνινγκ κατηγορήθηκε στις αρχές Ιουλίου για παραβίαση του στρατιωτικού κώδικα. Φέρεται ότι διέρρευσε στον ιστότοπο WiKiLeaks ένα βίντεο, που μεταδόθηκε τον Απρίλιο, στο οποίο έχει καταγραφεί μία επίθεση με ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού το 2007 που προκάλεσε το θάνατο δύο υπαλλήλων του πρακτορείου Reuters και πολλών άλλων ανθρώπων στη Βαγδάτη.


Ο στρατιώτης κατηγορείται επίσης ότι έστειλε στο WiKiLeaks 150.000 διπλωματικά τηλεγραφήματα, 50 από τα οποία αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.


Ο Μάνινγκ θεωρείται πλέον ότι ευθύνεται και για τη πρόσφατη διαρροή χιλιάδων εγγράφων για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή στο WiKiLeaks.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, οι αρχές έχουν αποδείξεις που συνδέουν τον Μπράντλεϊ Μάνινγκ με τη διαρροή αυτών των 92.000 απόρρητων εγγράφων που καλύπτουν την περίοδο από το 2004 έως το 2009.


Το Πεντάγωνο δήλωσε
ότι η έρευνα για τις δραστηριότητες του Μάνινγκ συνεχίζεται.

Η μεταφορά του κρατούμενου στις ΗΠΑ έπρεπε να γίνει "εξαιτίας της πιθανώς μακράς κράτησης του πριν τη διεξαγωγή της δίκης λόγω της πολυπλοκότητας των κατηγοριών και τις έρευνας που διεξάγεται", υπογράμμισε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας. 
source:skai.gr

H Βιγιαρεάλ πήρε 

τη θέση της 

''χρεοκοπημένης'' Μαγιόργα στο Εuropa League...



Τα χρέη που έχουν ''πνίξει' την Μαγιόρκα της στερούν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο Europa League. Τη θέση των ''νησιωτών'' παίρνει η Βιγιαρεάλ που θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της από τη φάση των πλέι οφ.
Η έφεση της Μαγιόρκα έπεσε στο κενό και έτσι πλέον είναι οριστικό. Η UEFA αποφάσισε να αποκλείσει την ισπανική ομάδα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη σεζόν 2010 - 2011 και στη θέση της ''τοποθέτησε'' την Βιγιαρεάλ

Το κίτρινο υποβρύχιο είχε μείνει εκτός Ευρώπης μετά την κάκιστη περυσινή σεζόν αλλά έστω και από το παράθυρο θα μπορέσει να συμετάσχει στο Europa League.
source:newsit.gr

Τελικώς μένει 

στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός...


Οι Πειραιώτες ελπίζουν να είναι προσωρινή αυτή η λύση

Ο Ολυμπιακός είχε ετοιμάσει τα πράγματα του για να μετακομίσει, αλλά τελικά θα μείνει στο παλιό «σπίτι» του, το ΣΕΦ, αφού θα πρέπει να περιμένει να αδειάσει το Ελληνικό. Οι σχέσεις του Ολυμπιακού με το ΣΕΦ ήταν τεταμένες και διαταράχθηκαν περισσότερο μετά τα όσα συνέβησαν στους τελικούς του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

Η αυτοψία στα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων μια εβδομάδα μετά το δεύτερο τελικό και η έκθεση της διοίκησης του ΣΕΦ άναψε το φυτίλι και η φωτιά άρπαξε στον τέταρτο τελικό. Οι «ερυθρόλευκοι» ενοχλήθηκαν από τη στάση της διοίκησης του κλειστού που τους φιλοξενεί την τελευταία εικοσαετία και της ΓΓΑ, στην οποία ανήκει το γήπεδο. Για αυτό και αποφάσισαν να αναζητήσουν αλλού στέγη.


Το Ελληνικό έμοιαζε εξαιρετική επιλογή, αν δεν… υπήρχε η ΑΕΚ. Η Ένωση μπλόκαρε την μετακόμιση των Πειραιωτών για να χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά το γήπεδο κερδίζοντας την αναβολής της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων κατά των «Ολυμπιακών Ακινήτων» για τις 22 Σεπτεμβρίου.


Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν από τα τέλη Ιούλη να ξεκινήσουν τις εργασίες ανάπλασης του Ελληνικού ούτως ώστε να είναι έτοιμο το γήπεδο (κερκίδες, αποδυτήρια, περιβάλλοντες χώροι) στις αρχές Οκτώβρη. Τα «Ολυμπιακά Ακίνητα» είχαν ταχθεί στο πλευρό του Ολυμπιακού, αφού η συμφωνία μαζί του θα ήταν πολύ πιο προσοδοφόρα σε σχέση με αυτή που είχε συνάψει η ΑΕΚ.


Το Ειρηνοδικείο ανέβαλε όμως την υπόθεση για τις 22/9 και η Ένωση είναι ανυποχώρητη, καθώς για να παραχωρήσει στον Ολυμπιακό το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης θέλει να πάρει ανταλλάγματα σε παίκτες ή χρήματα. Ο Ολυμπιακός είναι όμως, κάθετα αντίθετος σε αυτό. Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να περιμένουν την απόφαση του Ειρηνοδικείου, αλλά αυτή η κίνηση περιέχει αρκετό ρίσκο, αφού κανείς δεν ξέρει αν η ΑΕΚ κερδίσει την υπόθεση ή έστω πάρει νέα αναβολή.


Από τη στιγμή λοιπόν, που η προοπτική της μετακόμισης στο Ελληνικό οδηγείται σε αδιέξοδο, ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να επιστρέψει στο ΣΕΦ. Οι Πειραιώτες ελπίζουν να είναι προσωρινή αυτή η λύση και να μπορούν σύντομα είτε να μετακομίσουν στο δικό τους ιδιόκτητο γήπεδο, είτε να μεταφερθούν στο Ελληνικό χωρίς όμως συγκάτοικο.
source:newsbeast.gr

Αλλάζει χέρια 

η Porsche στην Ελλάδα;


Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Εδώ και αρκετό καιρό συζητιέται έντονα στο χώρο του αυτοκινήτου αλλά και σε διάφορα πηγαδάκια ότι, η εταιρία Sportscar που εισάγει και διανέμει τα Porsche στην Ελλάδα αλλάζει χέρια ιδιοκτήτη. Αυτές ήταν οι φήμες που υπήρχαν και τις οποίες μας διέψευσαν κατηγορηματικά οι άνθρωποι της ελληνικής αντιπροσωπείας όταν επικοινωνήσαμε πριν από λίγο καιρό μαζί τους. Αυτή τη στιγμή, η εν λόγω εταιρία με αρκετά μεγάλη δυναμική στην ελληνική αγορά και με πωλήσεις που θα ζήλευαν πολλά προηγμένα κράτη ανήκει στην κ. Νταίζη Μανιατοπούλου η οποία διαχειρίζεται ένα από τα πιο δυνατά “μαγαζιά” της αυτοκινητιστικής πιάτσας. Η zougla.gr έψαξε πάρα πολύ το θέμα και αποφάσισε να μάθει τι πραγματικά συμβαίνει με την Porsche στην Ελλάδα η οποία σημειωτέον έχει μετακομίσει πρόσφατα σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην Μεταμόρφωση πάνω στην εθνική οδό.



Το κτίριο της Sportscar S.A. στην Ελλάδα



Το Business plan

Έτσι μετά από μεγάλη έρευνα διαπιστώσαμε ότι, υπάρχει το ενδεχόμενο στο άμεσο μέλλον να αλλάξει το όνομα του επιχειρηματία που θα συνεργάζεται με την Porsche. Και το λέμε αυτό έχοντας βασιστεί στα εξής. Πριν από λίγο καιρό στις εγκαταστάσεις της Porsche Γερμανίας έφτασε μία επιστολή από Έλληνα επιχειρηματία ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου. Η συγκεκριμένη ήταν, πολύ απλά, μία πρόταση συνεργασίας των δύο πλευρών ενώ υπήρχε και συγκεκριμένο business plan γα το πώς θα προχωρήσει ακόμα πιο δυναμικά η μάρκα στην Ελλάδα. Οι υπεύθυνοι δεν πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων το φάκελο αλλά τον μελέτησαν και έστειλαν και απάντηση στα μέσα Ιουλίου.

Ραντεβού στην Πράγα…

Χαρακτηριστικά μάλιστα η επιστολή αναφέρει: «Με ενδιαφέρον διαβάσαμε την πρότασή σας….», δείχνοντας ότι η σκέψη για αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι έντονη. Μάλιστα οι άνθρωποι της Porsche Eastern Europe ζήτησαν και συνάντηση σε ημερομηνία που θα συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές… Απλά θα πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις. 
source:zougla.gr

Hacker σπάει 

τραπεζικά ATM...

Και αρχίζει να μοιράζει χρήματα εξ αποστάσεως από τα ATM που επιλέγει.
Ο κ. Jack Barnaby, Διευθυντής Έρεύνας στα IOActive Labs, χρησιμοποίησε ένα laptop και λογισμικό που κατασκεύασε ο ίδιος και ονόμασε Dillinger από το γνωστό ληστή τραπεζών για να εκμεταλευτεί κενά στα συστήματα ασφαλείας των ATM και να τα κάνει να του δίνουν χρήματα όποτε το επιθυμεί.
Η παρουσίαση αυτής της τεχνικής έγινε σε συνέδριο στο Las Begas και φυσικά δεν δόθηκαν πολλές λεπτομέρειες. Ο κ. Barnaby όμως τόνισε πως αν οι εταιρείες κατασκευής ATM δεν φροντίσουν να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους σύντομα και άλλοι θα βρουν τον τρόπο να πραγματοποιούν τέτοιου είδους αναλήψεις.
Εγώ πάντως του δίνω συγχαρητήρια όχι μόνο για την ευφυία του αλλά και για την εντιμότητά του. Δεν είναι εύκολο να γνωρίζεις πως να μαζεύεις όσο χρήμα θέλεις εύκολα και άκοπα και να μην το εκμεταλεύεσαι.
source:in.gr

Σύνορα 

αγάπης με... αγκάθια...

«Τα σύνορα  της αγάπης».   Στο δημοφιλές σίριαλ  του Μega  κανένας δεν  στάθηκε  εμπόδιο στη  σχέση του  Νίκου και  της Ναζλί
Σαν τα «Σύνορα της αγάπης» εξελίχθηκε ο έρωτας ενός τούρκου υπαξιωματικού με μια Ελληνίδα σύμφωνα με την εφημερίδα «Χουριέτ», η οποία αποκαλύπτει το δράμα δύο ερωτευμένων που τελικά δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια.

Η Ελένη παντρεύτηκε τον υπαξιωματικό του στρατού Οζγκιούρ, με πλαστή όμως ταυτότητα. Ωστόσο, όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο ο τούρκος σύζυγός της αναγκάστηκε να δηλώσει ότι δεν γνώριζε ότι η σύντροφός του είναι Ελληνίδα! Κινήθηκε μάλιστα και δικαστικά εναντίον της. Τώρα εκείνος κατηγορείται για κατασκοπεία. Μάλιστα, το ελληνικό προξενείο, το οποίο ενημερώθηκε από την αναφορά της τουρκικής εφημερίδας χθες το πρωί, δεν γνώριζε για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο Οζγκιούρ Κοτάν προκειμένου να παντρευτεί την Ελένη Δημητριάδη χρειαζόταν ειδική άδεια από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ως αξιωματικός. Προτίμησαν όμως να καταφύγουν στην έκδοση πλαστής ταυτότητας για την Ελένη, μια κίνηση που τους οδήγησε σε μεγάλες περιπέτειες.

Η γνωριμία και ο γάμος
Η «Χουριέτ» βρήκε την Ελένη στην Αγκυρα και μίλησε μαζί της. «Στην Ελλάδα ήμουν δημόσιος υπάλληλος. Γνώρισα τον Οζγκιούρ Κοτάν το 2008 μέσω Ιντερνετ. Αρχίσαμε να μιλάμε στο τηλέφωνο συνέχεια. Υστερα από πέντε μήνες με κάλεσε στην Τουρκία. Τότε υπηρετούσε στο Σίρνακ. Μετά την πρώτη μας συνάντηση με γνώρισε στην οικογένειά του. Μου είπε ότι ήθελε να παντρευτούμε. Πήγα στην Ελλάδα. Τον Απρίλιο του 2009 ξαναγύρισα στην Αγκυρα και αρραβωνιαστήκαμε. Αποφασίσαμε να μείνουμε με την οικογένειά του και μετά να παντρευτούμε. Αλλά γνωρίζαμε ότι δεν θα μας έδιναν άδεια επειδή είμαι ελληνίδα πολίτης. Αρχίσαμε να ρωτάμε την άποψη όλων πώς μπορούμε να παντρευτούμε. Ηθελα να γίνω τουρκάλα πολίτης και να παντρευτώ. Αλλά για να γίνει αυτό χρειαζόταν μια μεγάλη διαδικασία. Ο Οζγκιούρ είπε ότι ο πρώην αστυνομικός Ερόλ Β. θα μπορούσε να μας βοηθήσει. Ο Ερόλ Β. μου είπε ότι έναντι του ποσού των τριών με πέντε χιλιάδων τουρκικών λιρών θα μπορούσε να μας παντρέψει και πως με τέτοια χρήματα δεν υπήρχε πόρτα που να μην μπορεί να ανοίξει. Εμείς αποδεχτήκαμε την πρόταση. Τον Μάιο επέστρεψα πάλι στην Ελλάδα. Εστειλα 1.500 ευρώ στον Ερόλ Β. για να αρχίσει τη διαδικασία». Παντρεύτηκαν και η Ελένη πήρε το όνομα της Σεμιχά Οζογλού, η οποία είχε εξαφανιστεί πριν από δέκα χρόνια. Ωστόσο η ιστορία της Ελένης δεν τελειώνει εδώ. Οι εξελίξεις που ακολουθούν μοιάζουν περισσότερο με σενάριο τηλεοπτικής σειράς.

Η εγκυμοσύνη

Ο Ερόλ Β. τηλεφωνούσε συνεχώς στον σύζυγό της και του έλεγε ότι η οικογένεια της κοπέλας ζητάει και άλλα χρήματα. Τους έστειλαν συνολικά 23 χιλιάδες τουρκικές λίρες όλο αυτό το διάστημα. Τότε μια φίλη της Ελένης στο προξενείο (δεν αναφέρει σε ποιο προξενείο) τη συμβούλευσε να επιστρέψει στην Ελλάδα πριν τη βρουν μεγαλύτερες συμφορές. Ηταν όμως ήδη έγκυος! Γι΄ αυτό έπρεπε να πάρει έκθεση με την οποία θα βεβαιώνονταν οι αρχές ότι δεν ήταν έγκυος. Δεν ήταν εφικτό. Γι΄ αυτό στη θέση της έδωσε αίμα η φίλη της και κατάφερε να πάρει τη σχετική έκθεση. Οσο περνούσαν οι μέρες η κοιλιά της άρχισε να φουσκώνει και τότε αναγκάστηκε να το πει στον σύζυγό της. Επειδή φοβήθηκε μην της πάρουν το παιδί στο νοσοκομείο όταν θα γεννούσε, βρήκε μια μαμή. Γέννησε νωρίτερα, στις 3 Μαΐου του 2010 και έστειλε το παιδί της στην Πόλη με μια φίλη της. Μετά τη γέννα πήγε στο σπίτι, ο σύζυγός της δεν κατάλαβε τίποτα. Οταν πλησίασε η ημερομηνία της γέννας του είπε ότι έκανε έκτρωση. «Αργότερα του είπα την αλήθεια. Ο σύζυγός μου και η οικογένειά του τρελάθηκαν. Τότε το έσκασα. Του είπα από το τηλέφωνοότι θα επιστρέψω στην Ελλάδα. Οταν μου είπε ότι θα αυτοκτονήσει τον λυπήθηκα και επέστρεψα πίσω». Την έδειραν!
Τα πράγματα όμως χειροτέρεψαν ακόμη περισσότερο όταν ο πατέρας της πραγματικής Σεμιχά Οζογλού πέθανε και άρχισαν να αναζητούν την κόρη του, η οποία ήταν κληρονόμος. Τη βρήκαν στη Σμύρνη, παντρεμένη, με ένα παιδί. Τότε οι γονείς του Οζγκιούρ, φοβούμενοι ότι ο γιος τους θα έχανε τη δουλειά του, έκλεισαν την Ελένη στο σπίτι και την έδειραν. Η Ελένη κάλεσε από το κινητό της την αστυνομία και ζήτησε βοήθεια. Τότε όλα αποκαλύφθηκαν. Ο σύζυγός της είπε πως δεν γνώριζε ότι η γυναίκα του ήταν Ελληνίδα, ενώ ο πρώην αστυνομικός διαψεύδει τα πάντα περί πλαστής ταυτότητας. 
source:tanea.gr

Έντυσαν την 

Παναγία με Luis Vuitton...

Ιωάννα Μαμάη
Πολλές φορές έχει αποτελέσει η Παναγία πρόσωπο έργων τέχνης, ωστόσο, όχι φορώντας ρούχα μεγάλου οίκου μόδας.


Οι επισκέπτες έκθεσης ιερής τέχνης στην Ιταλία θα δουν το άγαλμα της Παναγίας ντυμένο με ρούχο του οίκου μόδας Luis Vuitton.

Όπως δήλωσε ο 31χρονος Francesco De Molfetta στο AFP δημιούργησε αυτό το έργο για να δείξει πόσο η κοινωνία βασίζεται στην cult εμφάνιση και στις μάρκες μέσα από τις οποίες οι άνθρωποι προσπαθούν να ευτυχίσουν.

"Αυτός ο νέος τρόπος τέχνης είναι ένας τρόπος για να χτυπήσει το ασυνείδητο των επισκεπτών", είπε ο καλλιτέχνης.

Η έκθεση διεξάγεται στο Isola del Gran Sasso στην περιοχή Abruzzo.
source:cosmo.gr

Η "καυτή" 

φιλενάδα του Cristiano Ronaldo!

Μέχρι πριν λίγο καιρό το όνομα  Irina Shayk μας ήταν τελείως άγνωστο.

Σήμερα η καυτή ρωσίδα φιλενάδα του Cristiano Ronaldo βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα με τους παπαράτσι να την κυνηγούν σε κάθε της βήμα. 


Μετά την ανακοίνωση του  Ronaldo ότι έγινε πατέρας μετά από μια «τυχαία» ερωτική συνεύρεση με μια σερβιτόρα όλα τα βλέμματα στράφηκαν  πάνω στο μοντέλο και η πανέμορφη ρωσίδα σίγουρα το εκμεταλλεύεται προς όφελος της!
Το βράδυ της Πέμπτης, η Irina εμφανίστηκε στην πρεμιέρα της ταινίας «Twelve» στην Νέα Υόρκη με ένα μίνι φόρεμα Herve Leger και πανύψηλες γόβες Christian Louboutin, κόβοντας την ανάσα όλων όσων βρίσκονταν εκεί.
Δυστυχώς ο ποδοσφαιριστής σύντροφός της δεν ήταν εκεί για να την συνοδεύσει.

Ο Ronaldo βρίσκεται στο Λος Άντζελες όπου προπονείται σκληρά με την ομάδα του την Read Madrid….
source:protothema.gr

Ταμείο αρωγής 

από την ΒΡ...

Για τους άνεργους εργαζόμενους στις πλωτές εξέδρες άντλησης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού....

Ο πετρελαϊκός όμιλος BP ανακοίνωσε σήμερα ότι συστήνει ένα Ταμείο 100 εκατομμυρίων δολαρίων, ως Ταμείο Αρωγής των εργαζομένων στις πλωτές εξέδρες άντλησης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, πολλοί εκ των οποίων έχουν μείνει άνεργοι μετά από το δυστύχημα σε μία από τις πλατφόρμες άντλησης της ΒΡ, στις 20 Απριλίου.

Ανακοινώθηκε επίσης από τον όμιλο BP ότι, "το κεφάλαιο του Ταμείου αυτού θα το διαχειρίζεται η μη κερδοσκοπική εταιρεία "Baton Rouge Area Foundation", η οποία και εδρεύει στην πολιτεία της Λουιζιάνα".


Ο όμιλος έχει συμφωνήσει με την αμερικανική κυβέρνηση να δαπανήσει 20 δισ. δολάρια, συνολικά και σταδιακά, γιά να "καθαριστεί" το οικοσύστημα από την πετρελαιοκηλίδα.


Αυτά τα 100 εκατομ. δολάρια του Ταμείου Αρωγής δεν υπάγονται στα 20 δισ.δολάρια.
source:skai.gr

Υπό παραίτηση 

τελεί ο Ρέππας (;)

reppas.jpg
Μετά το ναυάγιο των συνομιλιών με τους ιδιοκτήτες των φορτηγών, ο Ρέππας τελεί υπό παραίτηση και μάλιστα άμεσα. Οι φορτηγατζήδες του αποδίδουν αποκλειστικές ευθύνες για τη συνέχιση της απεργίας αφού ούτε και χθες κατά τη μαραθώνια συνάντηση που είχαν μαζί του, άφησε περιθώρια ουσιαστικού διαλόγου για αλλαγές στο νομοσχέδιο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του parapolitika.gr, αν δεν τους δώσει τη δεύτερη άδεια και δεν τους υποχρεώσει να συγχωνευθούν με μεγάλες εταιρείες κι αν δεν αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις απέναντι σε όσους έχουν πληρώσει ένα σκασμό λεφτά για να πάρουν άδειες τα τελευταία χρόνια, οι φορτηγατζήδες δεν πρόκειται να ανέβουν στο τιμόνι. 
source:parapolitika.gr

Τι καιρό θα 

κάνει το Σαββατοκύριακο 

- Αρχίζει η μεγάλη έξοδος του καλοκαιριού...


Η μεγάλη έξοδος του καλοκαιριού αρχίζει από απόψε για όσους φυσικά έχουν βενζίνη. Διαβαάστε τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο...
Ο αίθριος καιρός των τελευταίων ημερών θα συνεχιστεί. Μάλιστα από αύριο αναμένεται και άνοδος της θερμοκρασίας που δεν αποκλείεται να φτάσει τους 38 βαθμούς κελσίου σε ορισμένες περιοχές.

Όσοι λοιπόν βρήκατε βενζίνη και είστε έτοιμοι για τις διακοπές δείτε και τι καιρό θα συναντήσετε.

  Για αύριο Σάββατο τελευταία μέρα του Ιουλίου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια από το απόγευμα με πιθανότητα το βράδυ για σποραδικές καταιγίδες. Στα πελάγη οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:


Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια με πιθανότητα το βράδυ για μεμονωμένες καταιγίδες.

 Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
 Θερμοκρασία: από 17 έως 34 βαθμούς κελσιου.

Νησιά ιόνιου, ήπειρος, δυτική στερεα, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπείρου.

 Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 34 βαθμούς κελσιου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά.

 Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
 Θερμοκρασία: από 16 έως 36 βαθμούς κελσιου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: αίθριος. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς κελσιου.


Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.  Θερμοκρασία: από 23 έως 34 βαθμούς κελσιου.


Αττική
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 35 βαθμούς κελσιου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 33 βαθμούς κελσιου.
source:newsit.gr

Νέες τουρκικές 

παραβιάσεις στο Αιγαίο...

Από οχτώ μαχητικά αεροσκάφη

Το δίκτυο των ραντάρ του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της Πολεμικής Αεροπορίας, εντόπισε σήμερα ένα σχηματισμό της τουρκικής Αεροπορίας ο οποίος αποτελείτο από οχτώ συνολικά αεροσκάφη τα οποία πραγματοποίησαν μία παράβαση του FIR Αθηνών και τέσσερις παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Από τα οχτώ τουρκικά μαχητικά τα τέσσερα έφεραν οπλισμό.
source:newsbeast.gr

Κίνδυνος για έμφραγμα από τα συμπληρώματα ασβεστίου...


    Τα κοινά συμπληρώματα ασβεστίου, τα οποία πολλοί άνθρωποι, κυρίως ηλικιωμένοι, παίρνουν για την ενίσχυση των οστών τους και την καταπολέμηση της οστεοπόρωσης, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφράγματος μέχρι 30%, ενώ σε μικρότερο βαθμό αυξάνεται ο κίνδυνος για εγκεφαλικό, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές από τη Ν. Ζηλανδία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον καθηγητή Ίαν Ριντ της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Όκλαντ, σε εργασία που δημοσίευσαν στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό και το BBC, συνιστούν την κατανάλωση περισσότερων τροφών πλούσιων σε ασβέστιο, καθώς και άλλες δραστηριότητες, όπως η σωματική άσκηση, το κόψιμο του τσιγάρου και η απώλεια βάρους, ως εναλλακτικά μέσα για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης.

    Οι ταμπλέτες-συμπληρώματα, που περιέχουν υψηλές δόσεις ασβεστίου, "θεωρούνται φυσικές από τους ανθρώπους, αλλά δεν είναι καθόλου φυσικές στην πραγματικότητα", δήλωσε ο Ριντ. Οι επιστήμονες έκαναν αξιολόγηση (μετα-ανάλυση) 11 προηγούμενων κλινικών μελετών πάνω στο ζήτημα, οι οποίες αφορούσαν συνολικά 12.000 ηλικιωμένα άτομα για μια περίοδο άνω των τεσσάρων ετών. Οι μισοί έπαιρναν συμπληρώματα ασβεστίου και οι άλλοι μισοί εικονικά χάπια ("πλασέμπο").

    Οι ερευνητές διαπίστωσαν αύξηση 30% στα περιστατικά εμφραγμάτων στα άτομα (τόσο άνδρες όσο και γυναίκες) που έπαιρναν το συμπληρωματικό ασβέστιο, ανεξάρτητα από τον τύπο του διατροφικού συμπληρώματος. "Σε 1.000 ανθρώπους που παίρνουν ασβέστιο επί χρόνια, αναμένουμε 14 περισσότερα εμφράγματα, δέκα περισσότερα εγκεφαλικά και 13 περισσότερους θανάτους σε σχέση με όσους δεν παίρνουν αυτά τα χάπια", ανέφερε ο Ριντ. "Συνολικά, αναμένονται 37 περισσότερα αρνητικά περιστατικά έναντι 26 λιγότερων καταγμάτων λόγω οστεοπόρωσης, συνεπώς το ασβέστιο σχετίζεται με περισσότερα άσχημα πράγματα σε σχέση με τα άσχημα πράγματα που εμποδίζει", πρόσθεσε ο νεοζηλανδός επιστήμονας.

    Οι ειδικοί δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον βιολογικό μηχανισμό της πιθανής αρνητικής επίδρασης του πρόσθετου ασβεστίου στον οργανισμό, αλλά προηγούμενες έρευνες είχαν συσχετίσει τα υψηλά επίπεδα ασβεστίου στο αίμα με καρδιαγγειακά προβλήματα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η λήψη συμπληρωμάτων ασβεστίου αυξάνει απότομα την ποσότητα ασβεστίου στο αίμα για τις επόμενες τέσσερις έως έξι ώρες, πράγμα που αντίθετα δεν συμβαίνει όταν ο άνθρωπος παίρνει το ασβέστιο μέσω της καθημερινής διατροφής του, επειδή τότε το ασβέστιο απορροφάται σταδιακά και το επίπεδό του στο αίμα σπάνια αυξάνει.

    Η αύξηση του ασβεστίου στο αίμα μπορεί να οδηγήσει σε δημιουργία πλάκας στα αιμοφόρα αγγεία (όπως συμβαίνει και με την χοληστερίνη), κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό ή άλλη καρδιαγγγειακή πάθηση.
  source:nooz.gr

Φθηνότερα

τα φωτοβολταικά από το πετρέλαιο...

Για πρώτη φορά τα φωτοβολταϊκά στοιχεία για την παραγωγή ενέργειας από τον Ήλιο είναι πιο φτηνά από την πυρηνική ενέργεια ή την ενέργεια από ορυκτά καύσιμα, αναφέρουν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Ντιουκ στις ΗΠΑ που συνέταξαν σχετική έκθεση.

Το κόστος έχει φτάσει πλέον στα 0,16 δολάρια την κιλοβατώρα για την πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας όπου επικεντρώθηκε η έρευνα. Πρόκειται για μία ιστορική καμπή, αναφέρουν οι συντάκτες της έρευνας στους New York Times.


Στη μελέτη τους έλαβαν υπόψη πολλούς παράγοντες, όπως η φορολογία και οι επιδοτήσεις που δυσκολεύουν έναν απευθείας υπολογισμό. Η πτώση είναι εμφανής ακόμα και σε πολιτείες χωρίς μεγάλα ποσοστά ηλιοφάνειας: οι ερευνητές eκτιμούν ότι στις νοτιοδυτικές, ηλιόλουστες πολιτείες, το κόστος της ηλιακής ενέργειας θα είναι μικρότερο.


Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι τα τελευταία χρόνια το κόστος κατασκευής και λειτουργίας των πυρηνικών εργοστασίων ανεβαίνει συνεχώς και το αντίστοιχο κόστος για την ενέργεια από τον Ήλιο μειώνεται.


Ένας πυρηνικός αντιδραστήρας στοιχίζει πλέον γύρω στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ οι καθυστερήσεις στην κατασκευή και ο επισφαλής σχεδιασμός σημαίνουν αυξημένο κόστος για τους φορολογούμενους πολύ πριν αρχίσει η λειτουργία.


Αντίθετα, τα φωτοβολταϊκά στοιχεία είναι πιο φτηνά στη κατασκευή (το κόστος έχει πέσει στο μισό σε σχέση με πριν από 10 χρόνια) και είναι περισσότερο αποδοτικά.

Την ίδια ώρα αυξάνεται και η ζήτηση, άλλος ένας παράγοντας που συμβάλλει στη σταδιακή μείωση των τιμών.

Το μεγαλύτερο ποσοστό (70%) της ενέργειας στις ΗΠΑ παράγεται από ορυκτά καύσιμα ενώ η συμμετοχή της πυρηνικής ενέργειας περιορίζεται στο 20%.
source:zougla.g

Ακόμα και στον 

αέρα, προσέχει τη διατροφή της!


Η Madonna είναι τόσο αφοσιωμένη στην αυστηρή δίαιτα που ακολουθεί για τη μακροζωία της, ώστε φροντίζει να υπάρχει πάντα μια θέση για τον σεφ της στο αεροπλάνο όταν ταξιδεύει ανά την υφήλιο, προκειμένου να της ετοιμάσει το προσωπικό της 'γεύμα πτήσης'! Με το αζημείωτο, φυσικά...

Σε μια πρόσφατη πτήση της με τη Virgin Atlantic από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο, η 51 χρονών βασίλισσα της pop ξόδεψε χιλιάδες δολάρια για να 'κουβαλήσει' μαζί της τον προσωπικό της σεφ, ενώ έκανε κράτηση σε ολόκληρη την πτέρυγα της πρώτης θέσης για την ακολουθία της.


Όπως δήλωσε άνθρωπος του πληρώματος στην εφημερίδα Daily Star: "Στο πλήρωμα του αεροσκάφους δόθηκε ένα ντοσιέ με κανόνες και απαιτήσεις. Δεν τους επιτρεπόταν να μπουν στην πτέρυγά της ή να της κάνουν ερωτήσεις. Έπρεπε να ρωτήσουν τις βοηθούς της. Ήταν γελοίο. Κατέλαβε όλο το αεροπλάνο".


Η Madonna είναι τόσο παθιασμένη με τη δίαιτά της και προσπαθεί να μυήσει ακόμα και τους γύρω της σε αυτήν, μεταξύ των οποίων και τον καλό της. Το 23χρονο μοντέλο
Jesus Luz ακολούθησε τη δίαιτα - η οποία αποτελείται από λαχανικά και ψάρια και δεν σου επιτρέπονται τα γαλακτοκομικά, τα γλυκά και τα επεξεργασμένα φαγητά- τον περασμένο χρόνο, για να ευχαριστήσει την καλή του.
source:nooz.gr

Τα ψηλοτάκουνα

... κονταίνουν...


Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρήκαν την απάντηση σε μία ερώτηση που βασάνιζε επί χρόνια το γυναικείο φύλο. Τουλάχιστον την μερίδα που φοράει συνέχεια παπούτσια με τακούνι και θεωρούν ότι είναι επώδυνο να "επιστρέφει" στα ίσια παπούτσια.

Όπως προκύπτει από στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Experimental Biology, ερευνητές από το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ διαπίστωσαν ότι στο γαστροκνήμιο μιας ομάδας γυναικών που φορούσαν συχνά τακούνια οι μυϊκές ίνες ήταν κατά μέσο όρο 13% κοντύτερες από εκείνες των γυναικών που απέφευγαν τα ψηλά τακούνια.


Επίσης παρατήρησαν ότι τα ψηλά τακούνια συντελούσαν σε πιο άκαμπτους τένοντες στο γαστροκνήμιο.


Θεωρητικά είναι γνωστό ότι όταν η γυναίκα φορά συνέχεια τακούνια κονταίνει ο γαστροκνημικός μυς.


Ο Δρ Μάρκο Ναρίτσι και οι συνεργάτες εξηγούν ότι το 1950 οι γραμματείς που φορούσαν τακούνια συνέχεια, παραπονούνταν ότι είχαν πρόβλημα όταν έπρεπε να περπατήσουν μέσα στο σπίτι με παντόφλες ή γυμνά πόδια.


Αλλά κανείς δεν είχε μπει στον κόπο να μελετήσει γιατί τελικά συνέβαινε αυτό.


Οι Βρετανοί ερευνητές λοιπόν συγκρότησαν ομάδα 80 γυναικών και επέλεξαν 11 εθελόντριες που φορούσαν τακτικά 5 εκατοστών για δύο χρόνια ή περισσότερο και παραπονούνταν ότι δεν ένιωθαν ευχάριστα όταν περπατούσαν με ίσιο παπούτσι.


Η μαγνητική τομογραφία έδειξε ότι δεν υπήρχαν διαφορές στο μέγεθος του γαστροκνημίου μυ των γυναικών που φορούσαν τακούνια, συγκριτικά με εκείνες που φορούσαν ίσια.


Αλλά ο υπέρηχος αποκάλυψε ότι οι μυϊκές ίνες ήταν όντως πιο κοντές στην ομάδα των γυναικών με τακούνια.


Όταν ζητήθηκε από τις γυναίκες να καθίσουν στην άκρη ενός καναπέ, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η γωνία του τακουνιού σε εκείνες που φορούσαν γόβες-στιλέτο ήταν μεγαλύτερη λόγω του κοντύτερου γαστροκνημίου.


Στο τελικό στάδιο της μελέτης, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι τένοντες των γυναικών που φορούσαν τακούνια ήταν πιο παχύς και άκαμπτοι συγκριτικά με τις γυναίκες που φορούσαν ίσια παπούτσια.


Αυτό φυσικά προκαλεί δυσφορία στο βάδισμα με ίσια παπούτσια επειδή ο τένοντας δεν μπορεί να τεντωθεί επαρκώς. Ωστόσο οι επιστήμονες δεν πιστεύουν ότι οι γυναίκες θα πρέπει να σταματήσουν να φοράνε ψηλά τακούνια.


Η μόδα συχνά είναι άβολη και καμιά γυναίκα παρ’ όλα αυτά δεν θέλει να είναι εκτός μόδας.


Μια πρακτική συμβουλή λοιπόν είναι τακτικές ασκήσεις που θα εξισορροπήσουν την κατάσταση. Όσες λοιπόν προτιμούν τα ψηλά τακούνια μπορούν να σταθούν στις μύτες των ποδιών και κρατώντας την κουπαστή για ισορροπία να προσπαθήσουν να χαμηλώσουν τα πόδια τους όσο περισσότερο μπορούν.
source:in.gr

Mercedes-Benz 

SLK 2011: Στην τελική ευθεία

..


Το πρόσφατο παρελθόν φωτογραφίζουν τα βασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της νέας SLK. Χωρίς εκπλήξείς διαμορφώνεται και η γκάμα των εκδόσεών της
Το πρόσφατο παρελθόν φωτογραφίζουν τα βασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της νέας SLK. Χωρίς εκπλήξείς διαμορφώνεται και η γκάμα των εκδόσεών της ..
Σε ρυθμούς… παραγωγής κινείται, πλέον, η τρίτη γενιά της δημοφιλέσταστης Mercedes-Benz.
Το γερμανικό roadster, που πρόκειται να διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2011, εγκαταλείπει χρόνο με το χρόνο το βαρύ καμουφλάζ του ανασχεδιασμένου αμαξώματός του, αποκαλύπτοντας τις εμφανείς, πια, ομοιότητές του με τη μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του.
Το μακρύ καπό, ο κοντός πίσω πρόβολος και φυσικά η μεταλλική-αναδιπλούμενη οροφή, συνεχίζουν να αποτελούν τα βασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της SLK, ενώ το προτεταμένο ρύγχος και τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED θα παραπέμπουν στην SLSAMG.
Στοιχεία από το γερμανικό super car θα δανείζεται και το εσωτερικό τμήμα του αυτοκινήτου, από το οποίο δεν θα λείπουν οι ρετρό πινελιές και ο προηγμένος εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας.
Χωρίς εκπλήξεις αναμένεται να διατηρηθεί η γκάμα των εκδόσεων του δημοφιλέστατου roadster, που για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία του, θα εξοπλιστεί με κινητήρες πετρελαίου.
Συγκεκριμένα, η μικρότερη, σε ισχύ και κυβισμό, έκδοση βενζίνης της νέας SLK θα εφοδιάζεται με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,8 λίτρων, η ισχύς του οποίου θα φτάνει τους 201 ίππους.
Ανάλογης ισχύος θα είναι και ο turbo diesel κινητήρας των 2,4 λίτρων, που προέρχεται από την αντίστοιχη έκδοση της E-Class.
To μέχρι σήμερα γνωστό ατμοσφαιρικό V6 μοτέρ άμεσου ψεκασμού των 3,5 λίτρων θα εξοπλίζει την SLK 350, ενώ για την κορυφαία έκδοση 55 AMG έχει εξελιχθεί ένας νέος, biturbo κινητήρας 5,5 λίτρων.
source:in.gr

Το καλύτερo 

«κρυσφύγετο» 

για απολιθώματα στον Άρη για πιστεύουν ότι εντόπισαν ερευνητές...


Ο Κόκκινος πλανήτης (Φωτογραφία της NASA)
Ο Κόκκινος πλανήτης
Καλιφόρνια
Σε βραχώδη περιοχή στο Nili Fossae του κόκκινου πλανήτη πιστεύουν ερευνητές ότι είναι πιθανότερο να έχουν διατηρηθεί ίχνη ζωντανών οργανισμών που πιθανώς να υπήρξαν κάποτε στον Άρη.

Ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής τον Έιντριαν Μπράουν του SETI, εντόπισαν το σύμπλεγμα βράχων που παρουσιάζει τεράστιες ομοιότητες με την Πιλμπάρα στην Αυστραλία, η οποία φύλαξε κάποια από τα αρχαιότερα ίχνη οργανισμών στη Γη.


Η ομάδα πιστεύει, αναφέρει το ΒΒC, πως οι ίδιες «υδροθερμικές» διαδικασίες που έλαβαν χώρα στην Πιλμπάρα μπορούν να επαναλήφθηκαν στο Nili Fossae. Το σύμπλεγμα πιστεύεται πως βρίσκεται στη θέση του για τα τελευταία 4 δισεκατομμύρια έτη (περίπου τα τρία τέταρτα της «ιστορίας» του Άρη), άρα είναι αρκετά πιθανό εάν ποτέ υπήρξε ζωή στον Κόκκινο Πλανήτη να έχει αφήσει εκεί ίχνη.


To 2008 είχαν βρεθεί ενδείξεις ύπαρξης ανθρακικού άλατος στην ίδια περιοχή, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες ύπαρξης οργανισμών στον Άρη. Η ομάδα υπό τον Ε.Μπράουν προχώρησε τη διαδικασία, χρησιμοποιώντας στοιχεία από το όργανο Crism πάνω στο ΜRO της ΝΑSA (που βρίσκεται σε τροχία γύρω από τον Άρη) για να εξετάσει τα βράχια με υπέρυθρες.


Εφαρμόζοντας την ίδια διαδικασία στην Πιλμπάρα, βρήκαν ότι τα αποτελέσματα παρουσίαζαν σημαντικές ομοιότητες. Η έρευνα δημοσιεύτηκε και στο Earth and Planetary Science Letters.


«Εάν υπήρξε ζωή που θάφτηκε στον Άρη, οι ίδιες φυσικές διαδικασίες μπορεί να επαναλήφθηκαν στο σύμπλεγμα» ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας, λέγοντας πως αυτό θα εξηγούσε την ομοιότητα που παρουσίασαν οι δύο περιοχές στην εξέταση με υπέρυθρες.
source:in.gr

Με τον ίδιο φορτιστή 

όλα τα κινητά από το 2011...


Με τον ίδιο φορτιστή θα πρέπει να λειτουργούν τα κινητά τηλέφωνα που θα πωλούνται στην ΕΕ από τις αρχές του 2011. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η εξέλιξη στους τεχνικούς κανόνες για να διασφαλιστεί η συμβατότητα και η ασφάλεια των νέων κοινών φορτιστών προχωράει καλά», διευκρίνισε εκπρόσωπος της Επιτροπής.

«Αναμένουμε ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον ίδιο κοινό φορτιστή για τα κινητά τηλέφωνα που θα πωλούνται στην ΕΕ από τις αρχές του 2011», πρόσθεσε. 
source:tanea.gr

Αρχαία 

Ελληνικά σε σχολεία της Οξφόρδης...

Άγγελος Ανδρέου
160 μαθητές από τρία σχολεία της Οξφόρδης στη Μεγάλη Βρετανία θα διδάσκονται τα αρχαία Ελληνικά από την καινούρια χρονιά.

Το Σχέδιο Ίρις, μια καμπάνια για την διδασκαλία Κλασικών Γλωσσών στα σχολεία, είχε ξεκινήσει και το μάθημα των Λατινικών την προηγούμενη χρονιά.

Η διευθύντρια του προγράμματος Λόρνα Ρόμπινσον, η οποία θα διδάσκει το ωριαίο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών δύο φορές το μήνα, δήλωσε: “Έχουμε καταλάβει ότι το να διδάσκεις μια αρχαία γλώσσα δίνει νέες διαστάσεις στη μάθηση, και σπρώχνει το μυαλό των μαθητών να σκέφτεται πιο γρήγορα”.

“Τα αρχαία ελληνικά είναι μια υπέροχη γλώσσα, γεμάτη όμορφες λέξεις και εντυπωσιακά νοήματα”, πρόσθεσε η Ρόμπινσον.

Οι μαθητές θα μάθουν την αρχαιοελληνική αλφάβητο, τη βασική γραμματική και το βασικό λεξιλόγιο, ενώ θα ερευνήσουν και την αρχαιοελληνική κουλτούρα, όπως την ιδέα και την υλοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και κωμωδίες του Αριστοφάνη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα το μάθημα των αρχαίων ελληνικών αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα 10 σχολεία αργότερα μέσα στη χρονιά. 
source:cosmo.gr
top