Mercedes-Benz 

SLK 2011: Στην τελική ευθεία

..


Το πρόσφατο παρελθόν φωτογραφίζουν τα βασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της νέας SLK. Χωρίς εκπλήξείς διαμορφώνεται και η γκάμα των εκδόσεών της
Το πρόσφατο παρελθόν φωτογραφίζουν τα βασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της νέας SLK. Χωρίς εκπλήξείς διαμορφώνεται και η γκάμα των εκδόσεών της ..
Σε ρυθμούς… παραγωγής κινείται, πλέον, η τρίτη γενιά της δημοφιλέσταστης Mercedes-Benz.
Το γερμανικό roadster, που πρόκειται να διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2011, εγκαταλείπει χρόνο με το χρόνο το βαρύ καμουφλάζ του ανασχεδιασμένου αμαξώματός του, αποκαλύπτοντας τις εμφανείς, πια, ομοιότητές του με τη μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του.
Το μακρύ καπό, ο κοντός πίσω πρόβολος και φυσικά η μεταλλική-αναδιπλούμενη οροφή, συνεχίζουν να αποτελούν τα βασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της SLK, ενώ το προτεταμένο ρύγχος και τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED θα παραπέμπουν στην SLSAMG.
Στοιχεία από το γερμανικό super car θα δανείζεται και το εσωτερικό τμήμα του αυτοκινήτου, από το οποίο δεν θα λείπουν οι ρετρό πινελιές και ο προηγμένος εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας.
Χωρίς εκπλήξεις αναμένεται να διατηρηθεί η γκάμα των εκδόσεων του δημοφιλέστατου roadster, που για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία του, θα εξοπλιστεί με κινητήρες πετρελαίου.
Συγκεκριμένα, η μικρότερη, σε ισχύ και κυβισμό, έκδοση βενζίνης της νέας SLK θα εφοδιάζεται με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,8 λίτρων, η ισχύς του οποίου θα φτάνει τους 201 ίππους.
Ανάλογης ισχύος θα είναι και ο turbo diesel κινητήρας των 2,4 λίτρων, που προέρχεται από την αντίστοιχη έκδοση της E-Class.
To μέχρι σήμερα γνωστό ατμοσφαιρικό V6 μοτέρ άμεσου ψεκασμού των 3,5 λίτρων θα εξοπλίζει την SLK 350, ενώ για την κορυφαία έκδοση 55 AMG έχει εξελιχθεί ένας νέος, biturbo κινητήρας 5,5 λίτρων.
source:in.gr
top