Σε βεντέτα 

εξελίσσεται το μακελειό στη Βέροια...

Μαρίνα Κουτσούμπα
Μόλις ένα 24ωρο μετά την αιματηρή συμπλοκή Ελλήνων και Αλβανών, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε ανηλίκων, μία ομάδα ατόμων που επέβαιναν σε τέσσερα αυτοκίνητα, επιτέθηκε σε έναν Αλβανό και αφού τον ξυλοκόπησαν, τράπηκαν σε φυγή.
Όλα ξεκίνησαν από τη λογομαχία μεταξύ εφήβων, ενός Αλβανού και δύο Ελλήνων, η οποία εξελίχθηκε σε συμπλοκή με τη συμμετοχή τεσσάρων Αλβανών μεγαλύτερης ηλικίας, ένας εκ των οποίων έφερε μαχαίρι, και ορισμένων Ελλήνων μεγαλύτερης ηλικίας.
Σύμφωνα με περιγραφές συγγενών ενός εκ των τραυματισμένων, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία Έλληνες ενεπλάκησαν στον καβγά «για να τους χωρίσουν». Οι ίδιοι κάνουν λόγο για «επιθετική συμπεριφορά» των Αλβανών, που είχαν εξοργιστεί από τη λεκτική επίθεση που δέχθηκε ο μικρός φίλος τους εκ μέρους των δύο Ελλήνων εφήβων.
Άλλες μαρτυρίες κάνουν λόγο για έντονη ρατσιστική διάθεση των εμπλεκομένων Ελλήνων. Η Αστυνομία έχει ήδη συλλάβει έναν 22χρονο Αλβανό, ο οποίος κατηγορείται ότι έφερε το μαχαίρι και προκάλεσε τους τραυματισμούς.
Ένας 16χρονος Έλληνας που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου της Βέροιας, υποβλήθηκε σε εγχείρηση, καθώς έφερε βαθύ τραύμα από μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα.
Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στο νοσοκομείο δύο ακόμα έφηβοι, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός. Στο νοσοκομείο είχαν φτάσει δύο ακόμα νέοι, οι οποίοι όμως ήταν ελαφρά τραυματισμένοι και έφυγαν αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Στον απόηχο της συμπλοκής, η μικρή κοινωνία του Διαβατού φαίνεται συγκλονισμένη, με τις απόψεις που διατυπώνονται για το τι ακριβώς συνέβη να διίστανται. Οι συζητήσεις έχουν φουντώσει για τα αίτια της διαμάχης που έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Στο μεταξύ, έντονος προβληματισμός επικρατεί για το ζήτημα των διενέξεων που εμπεριέχουν και ρατσιστικές διαστάσεις. 
source:cosmo.gr
top