Στα ύψη η 

ισπανική ανεργία, 

«λιτός» θα είναι ο προϋπολογισμός του 2010 λέει η Μαδρίτη...

Δύσκολο ήταν το πρώτο εξάμηνο για την Ισπανία, ανέφερε ο Χοσέ Θαπατέρο σχολιάζοντας την Παρασκευή τα οικονομικά στοιχεία .
Μαδρίτη
Δύσκολο ήταν το πρώτο εξάμηνο για την Ισπανία, ανέφερε ο Χοσέ Θαπατέρο σχολιάζοντας την Παρασκευή τα οικονομικά στοιχείαΣτο υψηλότερο σημείο των τελευταίων δεκατριών ετών έφτασε το ποσοστό των ανέργων στην Ισπανία, σκαρφαλώνοντας στο 20,09% το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Παράλληλα, ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Θαπατέρο υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός για το 2011 θα ενσωματώνει το σχέδιο λιτότητας της Μαδρίτης και θα περιλαμβάνει περικοπές κατά μέσο όρο 15% στα κονδύλια των υπουργείων.


Αν και το ποσοστό των ανέργων ενισχύθηκε ελαφρά από το 20,05% του πρώτου τριμήνου, η ισπανική στατιστική υπηρεσία επισήμανε πως ουσιαστικά ο αριθμός των εργαζόμενων Ισπανών αυξήθηκε λόγω των εποχικών προσλήψεων στους τομείς του τουρισμού.


Η Ισπανία ήταν η τελευταία από τις μεγάλες οικονομίες τις Ευρωζώνης που βγήκε -και μάλιστα «δειλά»- από την ύφεση μόλις στην αρχή του έτους, ενώ το ύψος του δημόσιου χρέους έχει ήδη προκαλέσει πιέσεις παρόμοιες σαν και εκείνες στην Ελλάδα πριν την προσφυγή στο πακέτο ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.


«Οι δεσμεύσεις για τη μείωση του ελλείμματος με στόχο το 6% το 2011 και το 3% το 2013 θα γίνουν σεβαστές» σημείωσε την Παρασκευή ο Ισπανός πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου, κάνοντας απολογισμό της κυβερνητικής δράσης για το δύσκολο, όπως το χαρακτήρισε, πρώτο εξάμηνο.
source:in.gr
top