Ρύπανση Πηνειού από 

βιομηχανία...



Εκτεταμένη ρύπανση του Πηνειού, λίγο έξω από την Λάρισα, εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, μεταξύ των οικισμών Κουλουρίου και Δασοχωρίου.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε μία ελαιώδης παχύρευστη ουσία, η οποία είχε έντονη οσμή και έμοιαζε στην όψη και στην υφή με πετρελαϊκό προϊόν.


Στο χώρο έφθασε κλιμάκιο της Νομαρχίας αλλά και εκπρόσωποι της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Πολίτες σε δράση».


Στην προσπάθεια αναζήτησης της πηγής της ρύπανσης, οι εκπρόσωποι της περιβαλλοντικής οργάνωσης ενημέρωσαν και τον στρατό, προκειμένου, να εξετάσει την πιθανότητα η ρύπανση να προέρχεται από διαρροή αγωγού καυσίμων της δικαιοδοσίας του.


Τελικά ο αγωγός ανήκε σε παρακείμενη βιομηχανία επεξεργασίας ζωικού λίπους και αποτελούσε την έξοδο του βιολογικού καθαρισμού.


Στον χώρο κλήθηκε και η Αστυνομία, καθώς η παράβαση εμπίπτει στην αυτόφωρη διαδικασία, αλλά μέχρι να φθάσει οι υπεύθυνοι της ρύπανσης είχαν φύγει, κλείνοντας το εργοστάσιο.


Δείγματα από την ουσία πήρε και ο στρατός προκειμένου να τα εξετάσει ενώ η Νομαρχία Λάρισας, δια των αρμοδίων υπηρεσιών της συντάσσει την σχετική έκθεση, προκείμενου από Δευτέρα να υποβληθούν στον ρυπαντή τα πρόστιμα που προβλέπονται από την νομοθεσία.


Ο ρυπαντής πάντως, εκ των υστέρων, απέδωσε σε αμέλεια το θέμα και ενεργοποίησε υπαλλήλους του προκειμένου να συμβάλουν στον καθαρισμό του Πηνειού.source:nooz.gr

Το απόλυτο είδωλο...


Ο λόγος για τον James Bond, ο οποίος ψηφίστηκε ως το απόλυτο είδωλο. Ο τηλεοπτικός κατάσκοπος, Daniel Craig, κατέλαβε την πρώτη θέση στη λίστα με τους άνδρες-σύμβολο, σύμφωνα με ψηφοφορία που διεξήχθη από το βρετανικό περιοδικό «AskMen».

Ο Andrew Lubega, εκδότης του περιοδικού, δήλωσε στο BANG Showbiz: «Εδώ και πολλές δεκαετίες ο James Bond είναι στην πρώτη θέση παγκοσμίως, και εν έτει 2010 τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει. Είναι ένας άνδρας άνετος και με αυτοπεποίθηση».


Το AsKMen έδωσε στην δημοσιότητα το top 5 των ανδρών, που είναι σύμβολο ομορφιάς στη Βρετανία.


Η λίστα έχει ως εξής:


1. James Bond

2. The Doctor (from 'Doctor Who')
3. Super Mario
4. Don Draper
5. Kick-Ass

source:zougla.gr

Γαμήλιο πάρτι» στήνουν 

οι Τράπεζες...



Φουντώνουν τα σενάρια για τα επερχόμενα μεγάλα τραπεζικά deal στον ελληνικό χώρο.


Το σκηνικό ξεκαθαρίζει, καθώς η αρχική πρόθεση για συγχωνεύσεις στον τραπεζικό κλάδο, με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού τραπεζικού συστήματος, γίνεται επί της ουσίας διεθνής εντολή της Τρόικας.


Ήδη, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ευρώπη και επικεφαλής της Τρόικας των ελεγκτών της ελληνικής οικονομίας, Πολ Τόμσεν, δεν κρύβει ότι ζητήθηκε να προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις στον τραπεζικό τομέα και μάλιστα με τη συμμετοχή ξένων τραπεζικών ομίλων.


Η Τρόικα, ήδη, ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση -και το πέτυχε- την αύξηση των εγγυήσεων δανείων προς τις τράπεζες κατά 25 δισεκατομμύρια ευρώ.


Ουσιαστικά, ό,τι πρόκειται να γίνει, πρέπει να αναμένεται άμεσα, καθώς η κυβέρνηση, παίρνοντας το μήνυμα από το οικονομικό διευθυντήριο του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, ασκεί ισχυρές πιέσεις προς τους τραπεζίτες να τα βρουν και να προχωρήσουν οι συγχωνεύεις.


Ο επερχόμενος Σεπτέμβριος με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θεωρείται μήνας καταλύτης για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο. Ήδη, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εκτός από την παροχή των εγγυήσεων, που ζήτησε η Τρόικα προς τις τράπεζες, αποσαφήνισε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε αποτίμηση του κεφαλαίου που διαθέτει στις κρατικές τράπεζες.


Οσονούπω, πιθανότατα εντός της ερχόμενης εβδομάδας, θα υπογραφεί η σύμβαση με τρεις ξένους οίκους αξιολόγησης, οι οποίοι θα «μετρήσουν» το κεφάλαιο του Δημοσίου στον κρατικό τραπεζικό χώρο. Κίνηση που, σαφώς, προοιωνίζει εξελίξεις.


Ταυτόχρονα, εντός του Σεπτεμβρίου, θα τεθεί σε λειτουργία το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ θα ολοκληρωθεί και το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της ATE Bank, της μοναδικής ελληνικής τράπεζας που δεν κατάφερε να «περάσει» τα πρόσφατα τεστ αντοχής.


Αυτές οι κυβερνητικές κινήσεις αλλά και οι σαφέστατες εντολές της Τρόικας, και ειδικά του Διεθνούς

Νομισματικού Ταμείου, «φωτογραφίζουν» την επιχείρηση δημιουργίας στρατηγικών συμμαχιών στον ελληνικό τραπεζικό χώρο.

Από την άλλη, απολύτως θετική ως προς τα μεγάλα τραπεζικά deal είναι η Τράπεζα της Ελλάδας, η οποία θεωρεί ότι η δημιουργία στρατηγικών συμμαχιών οχυρώνει το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα, επιτρέπει την εκμετάλλευση πιθανών ευκαιριών στην ευρύτερη περιοχή και κυρίως επαναφέρει το αίσθημα αξιοπιστίας προς και από τις διεθνείς χρηματαγορές.


Το τραπεζικό παιχνίδι είναι σαφές ότι έχει ξεκινήσει και, ήδη, υπήρξε η πρώτη πρόθεση συγχωνεύσεων από την Τράπεζα Πειραιώς με την πρόταση -που αναμένει απάντηση μετά από την έκθεση των χρηματοοικονομικών συμβούλων- για την εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου και της Αγροτικής Τράπεζας.


Ενδεχομένως, σημείο τριβής να είναι η αναλογία στις εξαγορές και τις στρατηγικές συμμαχίες του ελληνικού και του διεθνούς τραπεζικού συστήματος.


Δηλαδή, πόσο ισχυρά θα μπουν στον ελληνικό χώρο οι μεγάλοι ξένοι τραπεζικοί οίκοι.


Η κυβέρνηση διαρρέει επισήμως ότι θα επιθυμούσε η μερίδα του λέοντος να παραμείνει σε ελληνικά χέρια, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες και με την κρίση να θολώνει τα μυαλά και να καλύπτει τις τσέπες, τα ξένα κεφάλαια θα απορροφήσουν -πιθανότατα- το μεγαλύτερο δυνατό τμήμα του εγχώριου συστήματος.source:zougla.gr

Η Sharp ετοιμάζει 

3D smartphone...



H Sharp επιβεβαίωσε μέσω εκπροσώπου της ότι εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη ενός νέου smartphone που θα κυκλοφορήσει προς τα τέλη του τρέχοντος έτους και θα υποστηρίζει 3D περιεχόμενο. Η συσκευή θα φέρει ένα 3D-ready panel, όπως ακριβώς και το Nintendo 3DS και έτσι δε θα απαιτούνται ειδικά γυαλιά για να μπορεί ο χρήστης να το αξιοποιήσει. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία θα πρέπει να περιμένουμε και μία ενσωματωμένη κάμερα με δυνατότητα λήψης 3D φωτογραφιών.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες στη δημοσιότητα, ωστόσο ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Υπομονή λίγο ακόμη λοιπόν... 
source:nooz.gr

Κλείστε θέσεις από το 

τηλέφωνό σας...


Η airtickets.gr είναι η πρώτη που μπαίνει και στο κινητό σας

Το είδαμε και μας άρεσε… Η ευκολία είναι ή θα έπρεπε να είναι το πρώτο πράγμα που προσφέρει η τεχνολογία. Για αυτό όπου και αν είστε, αν έχετε ένα iPhone (κατεβάζεις την εφαρμογή μέσω i-tunes για αυτό και αποτελεί για την ώρα μονοπώλιο η apple) μπορείτε να κλείσετε το επόμενο σας ταξίδι. Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα: «Τώρα μπορείτε εύκολα να οργανώσετε το ταξίδι σας και μέσα από το iPhone! Επιλέξτε ημερομηνίες, δείτε αποτελέσματα πτήσεων και ολοκληρώστε την αγορά του εισιτηρίου σας! Πρώτη η airtickets.gr, μετέφερε στο κινητό σας τηλέφωνο όλο το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας www.airtickets.gr, δημιουργώντας ένα περιβάλλον το οποίο επιτρέπει την ολοκλήρωση κράτησης και αγοράς αεροπορικού εισιτηρίου. Τώρα, όπου και αν βρίσκεστε, προγραμματίστε το ταξίδι σας εύκολα και γρήγορα! Γιατί με ένα μόνο κλικ, το ταξίδι ξεκινάει και στο κινητό σου!».
source:newsbeast.gr

Η Apple ετοιμάζει το iPhone 5 

και το νέο iPad;

Πληροφορίες που κυκλοφορούν σε έγκυρα τεχνολογικά sites, θέλουν την Apple να ετοιμάζει το διάδοχο του iPhone 4 αλλά και του iPad.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν σε blog τεχνολογίας, η Apple σκοπεύει να ανακοινώσει τον Ιανουάριο του 2011 ένα ακόμα νέο iPhone.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το σχεδιασμό αλλά και τα νέα χαρακτηριστικά του, για την ώρα παραμένουν άγνωστα.


Εκτός όμως από την κυκλοφορία η ίδια “έμπιστη πηγή” αναφέρει ότι ετοιμάζεται και νέο iPad το οποίο θα διαθέτει οθόνη 7” και απ' οτι φαίνεται η Apple σκοπεύει να το παρουσιάσει κι επίσημα στα τέλη του 2010.


Τέλος η Apple φαίνεται να ετοιμάζει μία νέα θήκη για το iPhone η οποία θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα λήψης που έχουν παρουσιαστεί στο νέο Smartphone.


Επίσης η νέα θήκη θα είναι κατασκευασμένη αποκλειστικά από σιλικόνη και θα διαθέτει ελάχιστα μέρη σκληρού πλαστικού έτσι ώστε η Apple, να μπορέσει να μειώσει το κόστος του προγράμματος δωρεάν εφοδιασμού όλων των κατόχων iPhone 4 με μία τέτοια θήκη,
που ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό.
source:newsit.gr
    Click here to find out more!

    Δεν ήταν βίαιος... 

    χορευταράς ήταν!

    xoros.jpg
    Τον μπελά του βρήκε ένας τούρκος μετανάστης στη Νέα Ζηλανδία, που κατηγορείται ότι επιτέθηκε στην γυναίκα του έξω από το μαγαζί κεμπάπ που διατηρούν.
    Ο Αλετίν Τσαν, συνελήφθη στην Χαουέρα όταν ένας περαστικός κατήγγειλε στην αστυνομία ότι τον είδε να χτυπά και να προσπαθεί να στραγγαλίσει την σύζυγό του Ελμάς.
    Ωστόσο, εκείνος αρνείται τις κατηγορίες και τονίζει ότι δε χτυπούσε τη γυναίκα του, αλλά... χόρευε το δημοφιλή τουρκικό χορό κολμπαστί (kolbasti).
    Όπως είπε, στο δικαστήριο χόρευε μαζί με την γυναίκα του και τα δυο παιδιά του μπροστά στο εστιατόριο τους.
    Ο χορός αυτός που πρωτοεμφανίστηκε στην Τραπεζούντα την δεκαετία του 1930 χορεύεται με απότομες κινήσεις που μπορεί να θυμίζουν... πυγμαχία και κεφαλοκλειδώματα.
    "Πάντα χορεύουμε έτσι. Είμαι χαρούμενος να χορεύω με την οικογένειά μου, ποιο είναι το κακό; Οι άνθρωποι εδώ νόμιζαν ότι την χτυπάω και όχι ότι χορεύω, έτσι είναι η κουλτούρα μας", υπερασπίστηκε τον εαυτό του ο Τσαν.
    Η γυναίκα του πάντως δεν μπόρεσε να εξηγήσει στην αστυνομία τι ακριβώς συνέβη, καθώς δεν ξέρει καλά αγγλικά. Είπε μόνο ότι ο άντρας της είναι καλός άνθρωπος.
    Από την πλευρά του, ο δικαστής που ασχολείται με την υπόθεση έδωσε διορία δύο εβδομάδων στην αστυνομία για να βρει ένα DVD με τον ιδιόρρυθμο αυτό χορό και να ανακαλύψει αν όντως ο Τσαν χόρευε...
    Πάντως, σε ελεύθερη μετάφραση, στα ελληνικά κολμπαστί σημαίνει... «με έπιασαν στα πράσα»...
    source:parapolitika.gr

    Ερημώνουν Σταδίου – Πανεπιστημίου...

    Στοιχεία – σοκ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου


    «Λουκέτο» έβαλε το τελευταίο διάστημα ένα στα τέσσερα καταστήματα της οδού Σταδίου, σύμφωνα με αποκαλυπτική έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που δημοσιεύεται στην «Καθημερινή της Κυριακής».

    Ανάλογη εικόνα παρουσιάζει και η οδός Πανεπιστημίου, όπου το 20% των καταστημάτων έχει διακόψει τη λειτουργία του.


    Συνολικά στους μεγάλους δρόμους εμπορικούς δρόμους του κέντρου της πρωτεύουσας το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων ανέρχεται σε 17,2% επί του συνόλου. Αν συνυπολογισθούν και τα «λουκέτα» στους παράπλευρους δρόμους, το ποσοστό αυξάνεται δραματικά.


    Παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και πολλές τοπικές αγορές.


    Σε σύνολο 3.421 καταστημάτων σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, του Κολωνακίου, του Αμαρουσίου, της Νέας Ιωνίας, της Κηφισιάς, του Χαλανδρίου, της Καλλιθέας και του Πειραιά έχουν κλείσει 505 καταστήματα, ποσοστό δηλαδή 14,8% επί του συνόλου.


    Μικρότερη η πτώση του τζίρου


    Μικρή βελτίωση σε σχέση με πέρυσι εμφανίζει η κίνηση στο λιανεμπόριο, σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).


    Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, ο τζίρος τις πρώτες 15 μέρες των εκπτώσεων εμφανίζει μείωση περίπου 12% ενώ πέρυσι η πτώση του ξεπερνούσε το 20%.


    Ωστόσο, τονίζεται ότι οι προσφορές που προηγήθηκαν των εκπτώσεων δεν βοήθησαν στην αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων, ούτε στην τόνωση της αγοράς.


    «Το γεγονός αυτό, καθιστά ξεκάθαρο ότι η πλειονότητα των εμπόρων είναι αντίθετοι με τη διενέργεια προσφορών πριν από την περίοδο των εκπτώσεων» τονίζει η ΕΣΕΕ.


    Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, η πτώση ήταν μικρότερη ιδιαίτερα στις κατηγορίες ένδυσης, υπόδησης, εποχιακών ειδών, οικιακής χρήσης, δώρων, χαρτικών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών, καθώς επίσης παιδικών και βρεφικών ειδών, παιχνιδιών, καλλυντικών και φαρμακευτικών προϊόντων.
    source:skai.gr

    ΠΑΟΚ - Φενέρ: Προκαλούν οι 

    Τούρκοι...


    Άρχισαν (ξανά) τα όργανα οι Τούρκοι... Στο άκουσμα της κλήρωσης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Φενέρ… άρχισαν τα όργανα. «Πόλεμος» μηνυμάτων στο διαδίκτυο από τους οπαδούς των δύο ομάδων. Προκαλούν ασυστόλως και ποικιλοτρόπως οι Τούρκοι...
     source:protothema.gr

    Η σουηδική κοινωνία 

    μαζεύει τα κομμάτια του 

    σπασμένου καθρέφτη...

    Σοκ από τη μυστική ζωή του Γκόραν Λίντμπεργκ

    ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΛΟΠΟΥΛΟΣ


    Εδώ και δεκαετίες η Σουηδία θεωρείται η υλοποίηση μιας φιλελεύθερης ουτοπίας, όπου βασιλεύουν η ισότητα και η δικαιοσύνη. Τα τελευταία χρόνια, όμως, στη σουηδική κοινωνία συντελείται μια βαθύτατη αλλαγή. Και το όνειρο έχει αρχίσει να σκοτεινιάζει.
    Εάν υπήρχε ένας αστυνομικός που θα μπορούσε να ενσαρκώσει τον Κουρτ Βάλαντερ, τον προοδευτικό ήρωα των αστυνομικών μυθιστορημάτων του Χένινγκ Μανκέλ, αυτός θα ήταν ο Γκόραν Λίντμπεργκ. Αρχηγός της αστυνομίας στην Ουψάλα, ο Λίντμπεργκ ήταν δηλωμένος εχθρός του σεξισμού και ένθερμος υπερασπιστής των δικαιωμάτων των γυναικών. Περισσότερο από αστυνομικό έμοιαζε με ακαταπόνητο δημόσιο λειτουργό που προσέφερε όλες τους τις δυνάμεις στο ιδανικό της ισότητας των φύλων. Σύντομα απέκτησε τη φήμη του πιο προοδευτικού αστυνομικού της Σουηδίας. Τον περασμένο Ιανουάριο, όμως, ο Λίντμπεργκ συνελήφθη. Τη στιγμή της σύλληψής του πήγαινε σε ένα ξενοδοχείο για να συναντήσει ένα 14χρονο κορίτσι. Στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του βρέθηκε μια τσάντα με δερμάτινα μαστίγια, χειροπέδες και μάσκες νυκτός. Θα μπορούσε να ήταν μια ιστορία του Μάνκελ ή του Στιγκ Λάρσον, του συγγραφέα της τριλογίας «Μιλένιουμ». Υπάρχει όμως μια διαφορά: ο ντετέκτιβ σε αυτή την περίπτωση δεν ήταν αυτός που ερευνούσε την υπόθεση, αλλά ο αρχιτέκτονας του εγκλήματος. Την περασμένη βδομάδα ο Λίντμπεργκ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών με τις κατηγορίες του βιασμού, της σωματεμπορίας και της εξώθησης σε πορνεία.

    Η μυστική ζωή του αστυνομικού διευθυντή της Ουψάλας, ενός ανθρώπου που υπερασπιζόταν τόσο ένθερμα τις γυναίκες, συντάραξε συθέμελα τη σουηδική κοινωνία. Η Στοκχόλμη, παρατηρεί ο απεσταλμένος της εφημερίδας «Ομπζέρβερ», εξακολουθεί να μοιάζει με πόλη- καρτ ποστάλ και οι κάτοικοί της σαν να το έσκασαν από διαφήμιση γιαουρτιού για να χαζέψουν το ηλιοβασίλεμα. Είναι η εικόνα μιας χώρας που φαίνεται τόσο οικεία στον υπόλοιπο κόσμο, μια εικόνα για την οποία οι Σουηδοί είναι πολύ περήφανοι. Είναι η ουτοπική όαση του «Foklhemmet», της «πατρίδας του λαού», που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οι Σουηδοί καλλιεργούν και εξάγουν εδώ και περίπου έναν αιώνα. Τα τελευταία χρόνια, όμως, αρχίζει να γίνεται ευρύτερα γνωστή στον κόσμο η σκοτεινή εικόνα μιας χρεοκοπημένης ουτοπίας. Τη δεκαετία του 1980 η Σουηδία άρχισε να εγκαταλείπει το μοντέλο του πανταχού παρόντος κράτους- πρόνοιας. Στις 28 Φεβρουαρίου του 1986 ο τότε πρωθυπουργός της χώρας Ολαφ Πάλμε έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ενός δολοφόνου, ο οποίος δεν βρέθηκε ποτέ.

    Τα σημάδια αυτής της αλλαγής άρχισαν να αποτυπώνονται από συγγραφείς όπως ο Μανκέλ και ο Λάρσον και σκηνοθέτες όπως ο Λούκας Μόντισον. Και οι τρεις τους είναι αριστεροί. Και οι τρεις τους μιλάνε με διαφορετικό τρόπο για ένα όνειρο που προδόθηκε, για το γεγονός ότι οι πιο απροστάτευτοι άνθρωποι παραδίδονται σε ένα ανηλεές σύστημα. Ενδεχομένως δεν είναι τυχαίο ότι και στους τρεις σύμβολο του απροστάτευτου ανθρώπου είναι μια γυναίκα που ωθείται με τη βία στην πορνεία. Η αναγκαστική πορνεία ήταν ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν στη σουηδική κοινωνία τη δεκαετία του 1990. Το αποτέλεσμα ήταν ένας νόμος που ψηφίστηκε το 2000 και θεωρήθηκε νίκη του ριζοσπαστικού φεμινισμού. Ο νόμος αυτός επέτρεπε την πώληση σεξουαλικών υπηρεσιών, αλλά απαγόρευε την αγορά τους. Με άλλα λόγια, το έγκλημα πέρασε από την πόρνη στον πελάτη και υπό μια ευρύτερη έννοια από τη γυναίκα στον άνδρα. Ενας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του νόμου, ο οποίος είχε θεωρηθεί τότε πλήγμα κατά της σωματεμπορίας και της πορνείας στον δρόμο, ήταν φυσικά ο αστυνομικός διευθυντής της Ουψάλας Γκόραν Λίντμπεργκ.
    Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουψάλας καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξη με τις κατηγορίες του βιασμού, της σωματεμπορίας και της εξώθησης σε πορνεία

    Ασταθής ισορροπία ανάμεσα σε δύο ελίτ

    Κάποιος που γνωρίζει καλά τα πράγματα στη Στοκχόλμη υποστηρίζει ότι στην πολιτική τάξη της Σουηδίας οι πιο ένθερμοι υπερασπιστές της ισότητας των φύλων είναι οι πιο δραστήριοι πελάτες των εκδιδόμενων γυναικών. Ομως ο Γκούναρ Πέτερσον, σουηδός συγγραφέας που ζει στο Λονδίνο, βλέπει αυτό που αντιπροσωπεύει ο Λίντμπεργκ μέσα από ένα άλλο πρίσμα: «Η Σουηδία- λέει- έχει δυο ελίτ. Η πολιτική ελίτ είναι διεθνιστική και ουδέτερη, ενώ η άλλη, η στρατιωτικο-βιομηχανική, είναι ουσιαστικά εθνικιστική και φιλοδυτική. Οι δυο ελίτ δεν συγκρούστηκαν ποτέ και ειδικά τον 20ό αιώνα όταν χτίστηκε το σουηδικό μοντέλο. Το θέμα με τον Λίντμπεργκ είναι ότι υιοθέτησε τη ρητορική της πολιτικής ελίτ, αλλά ανήκει φύσει και θέσει στη στρατιωτικο-βιομηχανική ελίτ».


    Παραίτηση

    υπουργού. Λίγες ημέρες μετά την έναρξη της δίκης του Λίντμπεργκ, ο υπουργός Εργασίας Σβεν Οτο Λίτοριν υπέβαλε την παραίτησή του επειδή έμαθε ότι μια εφημερίδα θα αποκάλυπτε πως πριν από τέσσερα χρόνια είχε πληρώσει για σεξ. Η εφημερίδα δεν είχε κανένα στοιχείο γι΄ αυτή την υπόθεση εκτός από το γεγονός ότι μια πόρνη είχε αναγνωρίσει από την τηλεόραση τον υπουργό ως πελάτη της. Κάποιοι βρίσκουν την υπόθεση Λίτοριν πιο χαρακτηριστική της βαθύτατης αλλαγής που συντελείται στη σουηδική κοινωνία από την υπόθεση Λίντμπεργκ. «Πριν από 50 χρόνια ο Λίτοριν θα είχε παραιτηθεί εάν ήταν ομοφυλόφιλος», δηλώνει η φεμινίστρια Πέτρα Οστεργκρεν. «Τώρα, όχι μόνο ενοχοποιήσαμε την αγορά σεξουαλικών υπηρεσιών αλλά τη στιγματίσαμε σε τέτοιο βαθμό που κάποιος φτάνει να παραιτηθεί μόνο με την υποψία. Φαίνεται ότι για να ικανοποιηθεί η ανάγκη της κοινωνίας για φυσιολογικότητα, πρέπει να βρεθεί κάτι “μη φυσιολογικό”». 
    source:tanea.gr

    Σάκης Ρουβάς...

    Εξηγεί γιατί δέχτηκε να τραγουδήσει στο gay festival της Μυκόνου

    Σάκης Ρουβάς
    Αν και η είδηση πως ο απόλυτος Έλληνας ποπ σταρ θα εμφανιστεί στις 27 Αυγούστου στο Cavo Paradiso στην κορύφωση του XLsior, του gay festival που διοργανώνεται φέτος για δεύτερη χρονιά στη Μύκονο, ίσως εκπλήξει αρκετούς, όσους παρακολουθούν προσεκτικά την πορεία του Σάκη είναι σίγουρο πως η είδηση δεν θα τους ξενίσει.

    «Πάνω απ’ όλα πιστεύω στην ελευθερία των ανθρώπων» δήλωσε ο Σάκης αποκλειστικά στο People. «Το να κάνεις αυτό που θέλεις με ελευθερία και να είσαι ο εαυτός σου είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο κόσμο. Μόνο αυτό μπορεί να σε κάνει δημιουργικό, μόνο κάτι τέτοιο μπορεί να δώσει στη ζωή σου νόημα, τόλμη και αξιοπρέπεια. Η ελευθερία και η αλήθεια είναι τα ισχυρότερα όπλα μας στη ζωή».
    source:yupi.gr

    Νέο ρεκόρ στον υπολογισμό 

    του αριθμού Π...

    Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στον υπολογισμό του αριθμού «π», με πέντε τρισεκατομμύρια δεκαδικά ψηφία, ανακοίνωσαν ότι πέτυχαν χθες ένας Ιάπωνας και ένας Αμερικανός, αμφότεροι ειδικοί στην Πληροφορική. Εφόσον το επίτευγμά τους επιβεβαιωθεί, το νέο ρεκόρ επισήμως θα διαδεχθεί αυτό που κατείχε ένας Γάλλος μηχανικός λογισμικού Fabrice Bellard με περίπου 2,7 τρισεκατομμύρια δεκαδικά ψηφία.
    Ο νέος υπολογισμός, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, έγινε από τον 54χρονο μηχανικό υπολογιστικών συστημάτων Shigeru Kondo, που είχε αναλάβει το hardware, σε συνεργασία με τον Αμερικανό φοιτητή πληροφορικής Alexander J. Yee, που ήταν υπεύθυνος για το software. Οι δύο ερευνητές συνεργάστηκαν επικοινωνώντας με αλλεπάλληλα e-mail μεταξύ Ιαπωνίας και ΗΠΑ.
    Για να επιτευχθεί το νέο ρεκόρ χρειάστηκαν τρεις μήνες με την χρήση ενός απλού επιτραπέζιου υπολογιστή, με ισχυρούς επεξεργαστές Intel, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος με 20 εξωτερικούς σκληρούς δίσκους και «έτρεχε» το λειτουργικό σύστημα Windows Server 2008R2.
    Ο Kondo συναρμολόγησε μόνος του τον υπολογιστή αγοράζοντας τα υλικά από τοπικά καταστήματα υπολογιστών και μέσω διαδικτύου, ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει πόσα χρήματα δαπάνησε για να μην αναστατώσει την οικογένειά του! Όπως είπε, όταν έφτασε τα 5 τρισεκατομμύρια ψηφία, ήταν μεσάνυχτα και ένιωσε μεγάλη ικανοποίηση.
    To προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Fabrice Bellard, ο οποίος επίσης είχε ισχυριστεί ότι δεν είχε χρησιμοποιήσει παρά ένα απλό επιτραπέζιο υπολογιστή και όχι κάποιον υπερ-υπολογιστή, όπως άλλοι κάτοχοι ρεκόρ στο παρελθόν. Πριν τον Bellard, το παγκόσμιο ρεκόρ κατείχε πάλι ένας Ιάπωνας, ο καθηγητής Daisuke Takahashi.

    Η μαθηματική σταθερά π
    είναι ένας πραγματικός αριθμός που μπορεί να οριστεί ως ο λόγος του μήκους της περιφέρειας ενός κύκλου προς τη διάμετρό του στην Ευκλείδεια γεωμετρία, και ο οποίος χρησιμοποιείται πολύ συχνά στα μαθηματικά, τη φυσική και τη μηχανολογία. Ο συμβολισμός προέρχεται από το αρχικό γράμμα «π» (πι) της λέξης «περιφέρεια», και έχει καθιερωθεί διεθνώς, ενώ στο λατινικό αλφάβητο συμβολίζεται ως Pi, όταν δεν είναι διαθέσιμοι τυπογραφικά ελληνικοί χαρακτήρες. Το π είναι γνωστό επίσης ως σταθερά του Αρχιμήδη ή αριθμός του Λούντολφ.
    Τα πρώτα 50 δεκαδικά ψηφία του π είναι:
    3,14159 26535 89793 23846 26433 83279 50288 41971 69399 37510
    source:tvxs.gr

    Φρούτα και μόρφωση 

    σύμμαχος κατά της άνοιας...

    Έρευνα έδειξε πως η αύξηση του μορφωτικού επιπέδου και της κατανάλωσης φρούτων-λαχανικών σε συνδυασμό με την καταπολέμηση του διαβήτη και της κατάθλιψης βοηθούν στη μείωση των ποσοστών άνοιας τους μεγαλύτερους ηλικιακά ανθρώπους.

    Σύμφωνα με γαλλο-βρετανική έρευνα που παρουσιάστηκε στο ιατρικό περιοδικό “British Medical Journal εκτός από τους γνωστούς παράγοντες για την εμφάνιση της άνοιας όπως χοληστερίνη, παχυσαρκία και υψηλή πίεση υπάρχουν και άλλοι που πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι γιατροί και οι ηλικιωμένοι.

    Συγκεκριμένα, σε ποσοστό 21% μειώθηκαν τα ποσοστά άνοιας λόγω της καταπολέμησης του διαβήτη και της κατάθλιψης σε συνδυασμό με την αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών. Επίσης, διαπιστώθηκε 18% μείωση σε περιστατικά άνοιας σε όσους είχαν αυξημένη μόρφωση και μόνο κατά 7% σε εκείνους που αφαιρέθηκε γονίδιο το οποίο θεωρείται πως συνδέεται με την ασθένεια.

    Τα παραπάνω οδήγησαν τους ερευνητές στο συμπέρασμα πως έγκαιρη διάγνωση του διαβήτη και της κατάθλιψης σε συνδυασμό με τη μόρφωση και την εκ νέου εκπαίδευση των ηλικιωμένων χρησιμεύουν στην καταπολέμηση της ασθένειας, τα αίτια της οποίας παραμένουν ακόμη άγνωστα.

    Η έρευνα διήρκεσε επτά χρόνια και πραγματοποιήθηκε σε 1.400 ανθρώπους άνω των 65 ετών.
    source:cosmo.gr
    Αυτό θα πει... γυναικεία φιλία!

    Αυτό θα πει... γυναικεία φιλία!



    Φίλοι, φίλοι... αυτό θα πει δυνατή φιλία. Αυτό θα πει να είσαι "ένα" με τη φίλη σου... ! Η Ελένη Ευαγγελάτου και η Βενετία Κυρίου βρέθηκαν την Κυριακή το βράδυ σε γνωστό παραλιακό club και διασκέδασαν... με την ψυχή τους... και όχι μόνο! Λίγο το ποτό, λίγο τα φώτα, λίγο η Ζενίλντα που εκείνο το βράδυ τραγουδούσε στο "Ακρωτήρι live" ανάβοντας τα αίματα... δε θέλει και πολύ για να γίνει το... "μοιραίο"! Εκεί που καθόντουσαν λοιπόν τα κορίτσια και διασκέδαζαν σκέφτηκαν: "Τι να κάνουμε για να περάσει η ώρα; Δε δίνουμε ένα φιλάκι στο στόμα να κάνουμε και λίγο πλάκα;". Και το έκαναν! Μάρτυρες όλοι οι θαμώνες του club οι οποίοι τις κοιτούσαν έκπληκτοι. Εκ των υστέρων βέβαια, όπως αναφέρουν φίλοι των δυο καυτών μοντέλων, η Ελένη και η Βενετία έκαναν απλώς μια πλάκα για να γελάσουν. Την άλλη φορά κορίτσια... να μας πείτε και κανένα ανέκδοτο! 
    source:gossip-tv.gr

    Είναι καλό να κοιμάται 

    κανείς αμέσως μετά το φαγητό;

    Αγαπητή φίλη το ερώτημα σας είναι αρκετά σωστό και χρήσιμο για εκείνους που θεωρούν ότι η λήψη του κεντρικού γεύματος του εικοσιτετραώρου το βράδι, αποτελεί πρόβλημα. Βεβαίως είναι σωστό ότι καλό είναι να αποφεύγεται ο ύπνος αμέσως μετά το φαγητό ανεξάρτητα από την ώρα που θα το καταναλώσει κάποιος (μεσημέρι ή βράδυ). Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η κατανάλωση του γεύματος, ο οργανισμός  μπαίνει στη διαδικασία της πέψης, η οποία και ολοκληρώνεται περίπου 3-4 ώρες αργότερα. 

    Αν κάποιος λοιπόν, κοιμηθεί αμέσως μετά το γεύμα (είτε μεσημέρι, είτε βράδυ) δε βοηθά τον οργανισμό του να λειτουργήσει αποτελεσματικά στη διαδικασία της πέψης. Αυτή δε, στη φάση του ύπνου πραγματοποιείται με πιο αργό ρυθμό και όχι σωστά. Στη συνέχεια επέρχεται φούσκωμα και νιώθουμε «βαρύ» το στομάχι μας με αποτέλεσμα να δημιουργείται δυσπεψία.  

    Μετά την ολοκλήρωση του γεύματος (σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή) καλό είναι κάποιος για μισή ώρα τουλάχιστον να πραγματοποιήσει κινητικές δραστηριότητες (δουλειές του σπιτιού, ελαφρύ περπάτημα, να δει τηλεόραση σε καθιστή θέση κ.τ.λ.). Σε γενικές γραμμές είναι σωστό να κοιμόμαστε 2-3 ώρες μετά την κατανάλωση του γεύματος προκειμένου να βοηθούμε τον οργανισμό μας να διενεργεί αποτελεσματικά τη λειτουργία της πέψης. Τέλος, θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι τα τρόφιμα τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη δίαιτα Orac διακρίνονται και για την ομαλή συμπεριφορά τους στη διαδικασία της πέψης. 
    source:tlife.gr
    Στην Baidu τα πρωτεία 
    της αναζήτησης στην Κίνα...


    Η στάση αναμονής της Google στην Κίνα από τις αρχές του χρόνου ισχυροποίησε ακόμη περισσότερο την τοπική μηχανή αναζήτησης, Baidu. Σήμερα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ρόμπιν Λι, αναζητά ακόμη περισσότερους τρόπους ανάπτυξης εν μέσω έντονων προσδοκιών από επενδυτές και μετόχους.
    Σε συνέντευξη του στη Wall Street Journal, ο 41χρονος που ίδρυσε τη Baidu το 2000, απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι η αναζήτηση, κύρια δραστηριότητα της Baidu, θα αρχίσει να επιβραδύνεται στο άμεσο μέλλον. Οι αριθμοί εξάλλου είναι μάλλον με το μέρος του: Περισσότερα από τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Κίνας δεν έχουν ακόμη καν σύνδεση στο Ίντερνετ, ενώ έστω κι έτσι, η χώρα διαθέτει το μεγαλύτερο διαδικτυακό πληθυσμό του πλανήτη.
    Ωστόσο, ο Λι αναζητά και νέους τρόπος επίτευξης εσόδου, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων σε χώρες του εξωτερικού και δημιουργία περιεχομένου από τη Baidu, ενώ δεν αποκλείει και την εξαγορά ξένων επιχειρήσεων.
    Από την ημέρα που η Google μετέφερε τη μηχανή αναζήτησης της από την Κίνα στο Χόνγκ Κόνγκ, η Baidu είδε το μερίδιο αγοράς της στην διαφήμιση να φτάνει το 70%, ενώ της Google μειώθηκε στο 24%.
    source:kathimerini.gr

    Σημαντικές αυξήσεις 

    στα διόδια...

    Σημαντικές αυξήσεις στα διόδια
    Μετά τις 6 Σεπτεμβρίου 2010 θα αυξηθούν σημαντικά οι τιμές διοδίων στον αυτοκινητόδρομο «Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη», του οποίου οι εργασίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς.
    Η ακριβής ημερομηνία αύξησης των διοδίων θα γίνει γνωστή μετά ένα περίπου μήνα από την κατασκευάστρια κοινοπραξία και ο νέος τιμοκατάλογος θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών της Αττικής Οδού (e-PASS).
    source:madata.gr

    Γρίφος παραμένει η πλήρωση

    των κενών θέσεων στην 

    ηγεσία του τουρκικού στρατού...


    Το διορισμό του νέου αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων και του αρχηγού του τουρκικού ΓΕΣ περιμένει η Τουρκία
    Το διορισμό του νέου αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων και του αρχηγού του τουρκικού ΓΕΣ περιμένει η Τουρκία.
    Αγκυρα
    Άλυτο παραμένει το ζήτημα του διορισμού του επόμενου αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και του τουρκικού ΓΕΣ, ενώ έχουν περάσει τρεις μέρες από την ολοκλήρωση της τακτικής καλοκαιρινής συνεδρίασης του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου. Μετά την ακύρωση των 102 ενταλμάτων σύλληψης για τη Βαριοπούλα, όλα τα ενδεχόμενα φαίνονται πιθανά.

    Το αδιέξοδο παραμένει καθώς οι φετινές κρίσεις σημαδεύτηκαν από την δικαστική έρευνα για την υπόθεση της «Βαριοπούλας» στην οποία είναι κατηγορούμενοι ορισμένοι από τους ανώτατους αξιωματικού που θα κρίνονταν για προαγωγή. Μετά την ακύρωση των 102 ενταλμάτων σύλληψης για τη Βαριοπούλα το βράδυ της Παρασκευής, όλα τα ενδεχόμενα φαίνονται πιθανά.

    Ένας από εκείνους σε βάρος των οποίων είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης ήταν ο διοικητής της 1ης Στρατιάς στρατηγός Χασάν Ιγζίζ. Η κυβέρνηση, μέσω του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του υπουργού άμυνας Βετζντί Γκιονούλ που μετέχουν στο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο άσκησαν βέτο στην προαγωγή του Ιγσίζ και το διορισμό του ως αρχηγού του ΓΕΣ. Κι αυτό επειδή είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση "Κλωβός". Παραδοσιακά, ο αρχηγός της 1ης Στρατιάς προάγεται σε αρχηγό ΓΕΣ και αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων αναλαμβάνουν οι αρχηγοί ΓΕΣ.

    Κανονικά αρχηγός ενόπλων δυνάμεων θα διοριζόταν ο μέχρι σήμερα αρχηγός ΓΕΣ στρατηγός Ισίκ Κοσάνερ. Για την αρχηγία του ΓΕΣ, μετά το βέτο της κυβέρνησης σειρά είχε κανονικά ο νυν αρχηγός της χωροφυλακής (στρατιωτικό σώμα στη γείτονο) στρατηγός Ατίλα Ισίκ, ο οποίος ωστόσο μετά από όλα αυτά ζήτησε τη συνταξιοδότησή του, πράγμα που αποδίδεται σε πιέσεις της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.

    Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ο Ρ.Ερντογάν συναντήθηκε με τον απερχόμενο αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Ιλκέρ Μπάσμπουγ. Ενώ δεν έγιναν επίσημες ανακοινώσεις, θεωρείται βέβαιο ότι η αντιπαράθεση και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους.

    Οι δύο άντρες, όπως αναφέρει το Σάββατο ο τουρκικός Τύπος. συζήτησαν και την απόφαση τουρκικού δικαστηρίου περί άρσης του εντάλματος συλλήψεως για συνολικά 102 εν ενεργεία και απόστρατων αξιωματικών στην υπόθεση «Βαριοπούλα». Από αυτούς οι 25 είναι εν ενεργεία ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί. Το ένταλμα σύλληψης είχε εκδοθεί πριν από 15 μέρες.

    Σε ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας "Χαμπέρουρκ" υποστηρίζεται πάντως πως εάν καθυστερήσει ο διορισμός στις πρώτες δύο θέσεις της ιεραρχίας, δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στη συνταξιοδότηση όλης της ανώτερης ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει μέχρι τις 30 Αυγούστου να μην υπάρξει διορισμός στις θέσεις αυτές.source:in.gr

     Ο άνδρας με… «ύφος»


    Οι γυναίκες συχνά υπομένουν το βάρος της ναρκισσιστικής ανδρικής επιθετικότητας σύμφωνα με τους ψυχολόγους. Αυτό πιθανά οφείλεται στο απαράμιλλο δυναμικό των γυναικών για ικανοποίηση, ή ματαίωση του ανδρικού ναρκισσισμού, όπως και στο ότι υπάρχουν ακόμα «φρουροί» των ανδρικών αναζητήσεων για σεξουαλική ευχαρίστηση, πατριαρχική δύναμη και θέση.

    Οι τελευταίες έρευνες έχουν δείξει πως η χαμηλή κατανόηση των νάρκισσων, τα αισθήματα δικαίωσης, και οι αντιλήψεις ότι στερούνται «δικαιωματικού» θαυμασμού και ευγνωμοσύνης μπορούν να τους καταστήσουν επιρρεπείς σε επιθετικότητα αλλά και εκδικητικότητα.


    Στην έρευνα συμμετείχαν 104 άνδρες με μέσο όρο ηλικίας τα 21 έτη. Συγκεκριμένα ερευνήθηκε αν η επιθετικότητα των νάρκισσων στοχεύει σε γυναίκες και άνδρες με τον ίδιο τρόπο και με την ίδια ένταση ή διαφέρει βάσει φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού και αξιολογήθηκε ο ναρκισσισμός, η σεξιστική συμπεριφορά προς τις γυναίκες και τα παραδοσιακά γυναικεία στερεότυπα, η σεξιστική συμπεριφορά προς τους άνδρες και τα ετεροφυλοφιλικά ανδρικά στερεότυπα και η στάση απέναντι στους ομοφυλόφιλους, άνδρες ή γυναίκες.


    Βρέθηκε λοιπόν πως ο ανδρικός ναρκισσισμός συνδεόταν ισχυρότερα με την επιθετικότητα προς τις ετεροφυλόφιλες γυναίκες, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ομάδα συμπεριλαμβανομένων των ετεροφυλόφιλων ανδρών, των ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών.


    Για την ακρίβεια ο ανδρικός ναρκισσισμός συνδεόταν με επιλεκτικά καλή στάση έναντι των ομοφυλόφιλων γυναικών και δε σχετιζόταν με κάποια στάση έναντι των ομοφυλόφιλων ανδρών. Ο ναρκισσισμός δεν ήταν όμως συνδεδεμένος με αποδοχή της ομοφυλοφιλίας γενικότερα.


    Αυτά τα αποτελέσματα ενισχύουν την ιδέα πως οι άνδρες νάρκισσοι πιστεύουν πως οι ετεροφυλόφιλες σχέσεις θα έπρεπε να είναι πατριαρχικές και όχι ισόνομες ή ισότιμες.


    Η τρέχουσα έρευνα αναφέρει πως ο ναρκισσισμός των ετεροφυλόφιλων ανδρών συνδέεται με μια αντιτιθέμενη και οργισμένη στάση έναντι των ετεροφυλόφιλων γυναικών περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Αν και οι νάρκισσοι μπορεί να θέλουν να διατηρήσουν το αίσθημα της ανωτερότητας και της δύναμης πάνω από όλους, οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες νάρκισσοι επιθυμούν πάνω από όλα να υποτάσσουν τις ετεροφυλόφιλες γυναίκες. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως η ναρκισσιστική επιθετικότητα συνδέεται με τη δυνατότητα μιας ομάδας να παρέχει ή όχι ικανοποίηση αντί ιδεολογία για το σεξουαλικό προσανατολισμό ή τη συμμόρφωση μιας ομάδας στους ετεροφυλόφιλους ρόλους των φύλων.


    Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα…

    source:zougla.gr

    Η Ιρανή που καταδικάστηκε 

    σε θάνατο δια λιθοβολισμού, 

    κατηγορεί τις αρχές ότι ψεύδονται...


    Η Σακινέχ Μοχαμάντι-Αστιανί, η οποία καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού για μοιχεία στο Ιράν, κατηγορεί τις αρχές ότι ψεύδονται για τις κατηγορίες σε βάρος της και ότι σχεδιάζουν να την εκτελέσουν μυστικά, σε συνέντευξή της, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Guardian.

    Η 43χρονη μίλησε μέσω ενδιάμεσου στην εφημερίδα και απέδωσε την μεταχείρισή της στο φύλο της, τονίζοντας πως «νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα στις γυναίκες σε αυτή τη χώρα».


    Η υπόθεση της μητέρας δυο παιδιών προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, με τον πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα να προσφέρεται την περασμένη εβδομάδα να της παραχωρήσει άσυλο στη χώρα του, πρόταση που δεν έγινε δεκτή από την Τεχεράνη.


    Η Μοχαμάντι-Αστιανί, η ποινή της οποίας έχει προσωρινά ανασταλεί, κατηγορεί αξιωματούχους ότι ψεύδονται όταν λένε ότι κρίθηκε ένοχη συνομωσίας για την δολοφονία του συζύγου της και μοιχεία.


    Την Πέμπτη ο Μοσαντέγκ Καχνεμουί, ανώτερος Ιρανός δικαστικός, μετέφερε την πληροφορία αυτή σε αντιπροσωπεία της Επιτροπής του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, και πρόσθεσε ότι «τίποτε δεν είναι οριστικό» όσον αφορά την υπόθεση.


    «Λένε ψέματα. Έχουν ενοχληθεί από την διεθνή προσοχή για την υπόθεσή μου και προσπαθούν απεγνωσμένα να αποσπάσουν την προσοχή και να μπερδέψουν τα μέσα ενημέρωσης, ώστε να μπορέσουν να με σκοτώσουν μυστικά», λέει. «Κρίθηκα ένοχη μοιχείας και αθωώθηκα της κατηγορίας του φόνου, αλλά ο άνδρας που σκότωσε στην πραγματικότητα το σύζυγό μου αναγνωρίστηκε και φυλακίστηκε, χωρίς όμως να έχει καταδικαστεί σε θάνατο», προσθέτει η Μοχαμάντι-Αστιανί. «Είναι επειδή είμαι γυναίκα, είναι επειδή νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν οτιδήποτε στις γυναίκες σε αυτήν τη χώρα», τονίζει στη συνέντευξή της.


    Η Μοχαμάντι-Αστιανί αναφέρει επίσης ότι όταν καταδικάστηκε, δεν συνειδητοποίησε ότι αντιμετώπιζε λιθοβολισμό, διότι δεν κατάλαβε την αραβική λέξη που χρησιμοποιήθηκε. «Μου ζήτησαν να υπογράψω την ποινή μου, το έκανα, πήγα πίσω στη φυλακή και οι συγκρατούμενές μου είπαν ότι επρόκειτο να λιθοβοληθώ και λιποθύμησα», δηλώνει.


    Ο δικηγόρος της, Μοχαμάντ Μοσταφάιε, διέφυγε στην Τουρκία, όπου ζήτησε άσυλο, και η Μοχαμάντι-Αστιανί λέει ότι νιώθει πιο ευάλωτη χωρίς αυτόν.


    Ο Μοσταφάιε είπε στην εφημερίδα Times ότι φοβάται για τη ζωή της γυναίκας του Φερεστέχ Χαλιμί, που πιστεύει ότι κρατείται υπό ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες στη φυλακή Εβίν στην Τεχεράνη.


    Ο δικηγόρος αναμένεται να πάει στη Νορβηγία, αφού αφεθεί ελεύθερος από την Τουρκία μετά το πρόβλημα που ανέκυψε με το διαβατήριό του όταν εισήλθε στη χώρα. 
    source:nooz.gr

    Τι σχέση έχουμε με τον... 

    Μπομπ Σφουγγαράκη;


    Μακρινός μας συγγενής το σφουγγάρι

    Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Νature» αποκαλύπτει ότι ο άνθρωπος και το σφουγγάρι έχουν κοινό DNA κατά 70%.

    Ήταν γνωστό ότι οι θαλάσσιοι σπόγγοι είναι από τις πρώτες σύνθετες μορφές ζωής και αποτελούν ένα από τα αρχικά «κλαδιά» στο δέντρο της εξέλιξης της ζωής στη Γη.


    Η ανακάλυψη αυτή κάνει τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι μπορεί να ανοίγει ο δρόμος για ανακαλύψεις οι οποίες αφορούν τόσο τον καρκίνο όσο και το «καυτό» πεδίο των βλαστικών κυττάρων.
    source:newsbeast.gr

    Που να βρείτε δωμάτια στο παρά '5!



    Σε ποιές περιοχές της Ελλάδας υπάρχουν ακόμα ελεύθερα δωμάτια σε λογικές τιμές ακόμα και μέσα στον Δεκαπενταύγουστο!
    Χανιά:

    Η πληρότητα δεν θα ξεπεράσει το 60% σύμφωνα με την ένωση ξενοδόχων οπότε ευκαιρίες σίγουρα υπάρχουν. Οι περισσότεροι δουλεύουν με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

    Χαλκιδική:

    Κι εδώ η κίνηση είναι μειωμένη κατά 15%. Οπως λένε χαρακτηριστικά : «Δωμάτια υπάρχουν και για τον Δεκαπενταύγουστο. Οι έλληνες επισκέπτες είναι λιγότεροι κατά 10% σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι απώλειες Γερμανών, Βρετανών και Ρουμάνων είναι επίσης σημαντικές».


    Θα βρείτε άνετα ενοικιαζόμενα δωμάτια σε : Κασσάνδρα, Σιθωνία και Ιερισσό Χαλκιδικής.

    Για ένα επιπλωμένο διαμέρισμα, με δύο δωμάτια και κουζίνα, οι τιμές κυμαίνονται από 40 έως 60 ευρώ τη βραδιά. Η πληρότητα στα ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Χαλκιδική φθάνει αυτή την περίοδο το 70%, ενώ οι τιμές είναι μειωμένες κατά περίπου 20% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2009.

    Πιερία:


    Ούτε στα ξενοδοχεία της Πιερίας θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα οι επισκέπτες του Αυγούστου, όπου η κίνηση είναι μειωμένη κατά 15% σε σχέση με πέρυσι. Οσοι αναζητήσουν δωμάτια στην Πιερία μπορούν να βρουν ενοικιαζόμενα στούντιο ακόμα και μπροστά στη θάλασσα, καθώς η κίνηση είναι μειωμένη μέχρι και 30%, σε σχέση με πέρυσι.


    Πήλιο:


    Η πληρότητα εκεί είναι τώρα στο 50% και ευελπιστούν οτι θα αγγίξει το 85% το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου.

    Μεγάλη είναι η ποικιλία στα δωμάτια για κάθε βαλάντιο.

    Εύβοια:


    Η κίνηση εκεί είναι 20% χαμηλότερη σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2009. Θα βρείτε σίγουρα δωμάτιο ειδικά στα μεγάλα συγκροτήματα όπου οι ξενοδόχοι κάνουν μεγάλες προσφορές όπως 2 γεύματα, αντί για ημιδιατροφή.


    'Ανδρος:


    Εδώ ακόμα και τον Ιούλιο οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες δωματίων δούλευαν σχεδόν αποκλειστικά με τους επισκέπτες του Σαββατοκύριακου.

    Από την αρχή της σεζόν η τιμή για ένα δίκλινο σε ξενοδοχείο τριών αστέρων στην Ανδρο άλλαξε 4 φορές (άρχισε από τα 110 ευρώ και έπεσε στα 75 ευρώ με πρωινό).

    Σαντορίνη:


    Εδώ οι ξενοδόχοι μείωσαν τις τιμές έως 10% αφού ειδικά για τον 15αύγουστο η μείωση θα αγγίξει το 40%!


    Νάξος:

    Η εικόνα του νησιού δείχνει ότι μέχρι τις 20 Αυγούστου η πληρότητα δεν θα ξεπεράσει το 70%. Το θετικό για τους ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής είναι οτι υπάρχουν δεκάδες ξενοδοχειακές μονάδες όπου θα βρείτε σίγουρα δωμάτιο.


    Διαλέξτε λοιπόν και πάρτε. Εσείς που θα αποφασίσετε να φύγετε την τελευταία στιγμή για διακοπές έχετε επιλογές...
    source:newsit.gr

    Η Carla Bruni στο CSI!

    Brouni CSI.jpg
    Μετά την συμμετοχή της στη νέα ταινία του Woody Allen, "Midnight in Paris" η πρώτη κυρία της Γαλλίας Carla Bruni, πρόκειται να συμμετάσχει στην επιτυχημένη Αμερικανική σειρά CSI!
    Φαίνεται πως η αγάπη της Carla για την σειρά και το γράμμα που έστειλε στους παραγωγούς της για να εκφράσει τον θαυμασμό της, έπεισαν τον σκηνοθέτη να της προσφέρει ένα ρόλο!
    Η αλήθεια όμως είναι ότι οι παραγωγοί του CSI, μπορεί να μετανιώσουν πικρά για αυτή την επιλογή! Φαίνεται πως όσο και να αγαπάει την υποκριτική, το πρώην μοντέλο έχει κάποιες δυσκολίες...
    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Woody Allen της είχε ζητήσει να τραβήξουν την ίδια σκηνή 35 φορές πρώτου κρατήσει το σωστό πλάνο αφού η ερμηνεία της Carla δεν τον ικανοποιούσε!
    source:protothema.gr

    Εκτελέσαμε 

    χριστιανούς μισθοφόρους»

    Οι ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την εκτέλεση των δέκα ανθρώπων στο βόρειο Αφγανιστάν...


    Την ευθύνη για την εκτέλεση δέκα ανθρώπων στο βόρειο Αφγανιστάν ανέλαβαν οι ταλιμπάν.

    «Εκτελέσαμε εννέα χριστιανούς μισθοφόρους που είχαν μαζί τους αντίτυπα της Βίβλου στη διάλεκτο Νταρί» δήλωσε το Σάββατο στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπός τους, μετά τον εντοπισμό από την αστυνομία, των πτωμάτων δέκα ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους Δυτικοί, στο βόρειο Αφγανιστάν.


    "Είχαν χαθεί. Όταν τους εντόπισε η περίπολός μας (των ταλιμπάν), προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά θανατώθηκαν", δήλωσε ο Ζαμπινουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των ταλιμπάν σε τηλεφωνική επικοινωνία του με το Γαλλικό Πρακτορείο από άγνωστη τοποθεσία.


    "Είναι δέκα, από τους οποίους οι εννέα ξένοι. Πέντε από τους ξένους είναι άνδρες και τέσσερις γυναίκες. Ο τελευταίος είναι Αφγανός", πρόσθεσε ο Μουτζαχίντ.


    "Είχαν αντίτυπα της Βίβλου στη Νταρί, χάρτες και συστήματα GPRS. Έφτιαχναν χάρτη των θέσεων των ταλιμπάν", υποστήριξε ο ίδιος εκπρόσωπος.


    Η Νταρί είναι περσική διάλεκτος που ομιλείται στο Αφγανιστάν.


    Νωρίτερα το Σάββατο
    , ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας Μπανταχσάν δήλωσε ότι βρέθηκαν διάτρητα από σφαίρες τα πτώματα δέκα ανθρώπων, μεταξύ των οποίων είναι έξι γερμανοί και δυο αμερικανοί γιατροί.

    Η μη κυβερνητική οργάνωση Αποστολή Διεθνούς Βοήθειας, η οποία εδρεύει στην Ελβετία και η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως "χριστιανική οργάνωση", ανακοίνωσε σήμερα στην ιστοσελίδα της ότι τα θύματα ήταν μάλλον μέλη της.


    Τα θύματα ήταν μέλη μιας ομάδας οφθαλμιάτρων, που είχαν ολοκληρώσει μια αποστολή στην επαρχία Νουριστάν ύστερα από πρόσκληση των τοπικών κοινοτήτων και οι οποίοι επέστρεφαν στην Καμπούλ. 
    source:skai.gr
    top