Click here to find out more!

Δεν ήταν βίαιος... 

χορευταράς ήταν!

xoros.jpg
Τον μπελά του βρήκε ένας τούρκος μετανάστης στη Νέα Ζηλανδία, που κατηγορείται ότι επιτέθηκε στην γυναίκα του έξω από το μαγαζί κεμπάπ που διατηρούν.
Ο Αλετίν Τσαν, συνελήφθη στην Χαουέρα όταν ένας περαστικός κατήγγειλε στην αστυνομία ότι τον είδε να χτυπά και να προσπαθεί να στραγγαλίσει την σύζυγό του Ελμάς.
Ωστόσο, εκείνος αρνείται τις κατηγορίες και τονίζει ότι δε χτυπούσε τη γυναίκα του, αλλά... χόρευε το δημοφιλή τουρκικό χορό κολμπαστί (kolbasti).
Όπως είπε, στο δικαστήριο χόρευε μαζί με την γυναίκα του και τα δυο παιδιά του μπροστά στο εστιατόριο τους.
Ο χορός αυτός που πρωτοεμφανίστηκε στην Τραπεζούντα την δεκαετία του 1930 χορεύεται με απότομες κινήσεις που μπορεί να θυμίζουν... πυγμαχία και κεφαλοκλειδώματα.
"Πάντα χορεύουμε έτσι. Είμαι χαρούμενος να χορεύω με την οικογένειά μου, ποιο είναι το κακό; Οι άνθρωποι εδώ νόμιζαν ότι την χτυπάω και όχι ότι χορεύω, έτσι είναι η κουλτούρα μας", υπερασπίστηκε τον εαυτό του ο Τσαν.
Η γυναίκα του πάντως δεν μπόρεσε να εξηγήσει στην αστυνομία τι ακριβώς συνέβη, καθώς δεν ξέρει καλά αγγλικά. Είπε μόνο ότι ο άντρας της είναι καλός άνθρωπος.
Από την πλευρά του, ο δικαστής που ασχολείται με την υπόθεση έδωσε διορία δύο εβδομάδων στην αστυνομία για να βρει ένα DVD με τον ιδιόρρυθμο αυτό χορό και να ανακαλύψει αν όντως ο Τσαν χόρευε...
Πάντως, σε ελεύθερη μετάφραση, στα ελληνικά κολμπαστί σημαίνει... «με έπιασαν στα πράσα»...
source:parapolitika.gr
top