Γάλλος στο τιμόνι 

της ευρωπαϊκής CIA...

Ένας Γάλλος διπλωμάτης, ο Patrice Bergamini, τοποθετείται επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι ένας οργανισμός για την ανταλλαγή ευαίσθητων πληροφοριών και ορισμένοι θεωρούν ότι πρόκειται για το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μίας ευρωπαϊκής CIA, όπως έγινε γνωστό από διπλωματική πηγή.

Στενός συνεργάτης της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Catherine Ashton, ο 40χρονος Bergamini είναι διπλωμάτης ειδικευμένος σε θέματα άμυνας και ασφάλειας.


Πριν ενταχθεί στην ομάδα των συνεργατών της Κάθριν Άστον, ο Bergamini διετέλεσε διευθυντής του γραφείου του, Xavier Solana.


Η τοποθέτησή του ως επικεφαλής στο Ενιαίο Κέντρο για την Κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίστηκε από την Catherine Ashton, καθώς η υπηρεσία ελέγχου των διαβαθμισμένων πληροφοριών υπάγεται στη νέα διπλωματική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
source:zougla.gr

Εταιρείες Πετρελαιοειδών: Δεν μπορούμε να καλύψουμε την αγορά


O Σύνδεσμος των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, εκφράζει την έντονη αγωνία του για τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά και ιδιαίτερα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των Μεταφορέων που έχουν δημιουργήσει σοβαρές ελλείψεις καυσίμων στην αγορά.


Με αφορμή αναφορές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με τις δυνατότητες των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών να εξυπηρετούν την αγορά καυσίμων χρησιμοποιώντας τα Ιδιόκτητα Βυτιοφόρα Αυτοκίνητα, ο Σύνδεσμος σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:


1.Οι Εταιρίες Εμπορίας Πετρελαιοειδών δεν έχουν τα Ι.Χ. βυτιοφόρα που

απαιτούνται για να εξυπηρετήσουν τόσο το καταναλωτικό κοινό όσο και τους κρίσιμους τομείς της πραγματικής οικονομίας όπως οι Εποχιακές Βιομηχανίες, ο Τουρισμός, τα τουριστικά σκάφη κλπ.

Οι μέχρι σήμερα διαχρονικές αποφάσεις του  Υπουργείου     Μεταφορών, απαγορεύουν ή θέτουν περιορισμούς στο     νόμιμο και συνταγματικό δικαίωμα των Εταιριών Εμπορίας     Πετρελαιοειδών να αποκτούν τις αναγκαίες άδειες κυκλοφορίας ιδιωτικής Χρήσης βυτιοφόρων αυτοκινήτων     για την κάλυψη     των δραστηριοτήτων τους.


2.Πέραν όμως των παραπάνω αντισυνταγματικών περιορισμών και απαγορεύσεων, από χθες το πρωί, παρακωλύεται - από ορισμένους κατόχους Δ.Χ. αυτοκινήτων- η διακίνηση καυσίμων με Ι.Χ. βυτιοφόρα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα  να μην μπορεί ούτε στοιχειωδώς να εξυπηρετηθεί η αγορά.


“Θέλουμε να τονίσουμε ότι λόγω των παραπάνω ιδιαίτερα δυσμενών  συνθηκών,  οι Εταιρίες-Μέλη του Συνδέσμου μας - παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλου του προσωπικού τους και τα ελάχιστα Ι.Χ. βυτιοφόρα αυτοκίνητα που διαθέτουν - αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς σε καύσιμα”, καταλήγει η ανακοίνωση των εταιρειών εμπορίας.
source:protothema.gr

Μπορούσε να εξοπλίσει

ένα μικρό στρατό!

Έτριβαν τα μάτια τους οι αστυνομικοί που έκαναν έφοδο στο σπίτι ενός 52χρονου στο Οίτυλο της Λακωνίας… Οι πληροφορίες που είχαν ανέφεραν ότι είχε παράνομα όπλα στην κατοχή του, όχι όμως και ότι διατηρούσε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο αρκετό για να εξοπλίσει ένα μικρό… στρατό!

Κατά την έρευνα που έκαναν οι άνδρες της Αστυνομίας στο σπίτι του 52χρονου, ανακάλυψαν ένδεκα πυροβόλα όπλα και αρκετά άλλα πολεμικά εργαλεία! Συγκεκριμένα, βρήκαν ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου «Αραβίδας», ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών με δύο γεμιστήρες, τρία περίστροφα των 0,32 και 0,38 χιλιοστών, ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, δύο αεροβόλα όπλα, δύο πιστόλια φωτοβολίδων, ένα μονόκαννο ημιαυτόματο κυνηγετικό όπλο, 1.277 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, αλλά και μία βαλλίστρα, μία σπάθα, μία διόπτρα, τρία καπνογόνα και εφτά φωτοβολίδες!


Ο κάτοχος του οπλοστασίου απουσίαζε την ώρα της έρευνας κι έτσι αναζητείται από την Αστυνομία, που συνεχίζει την προανάκριση για να εξακριβώσει σε τι είχε ή επρόκειτο να χρησιμοποιήσει όλο αυτόν τον οπλισμό ο 52χρονος.
source:protothema.gr

Οι τελευταίες επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου


Δεν είναι ιστορικά αποδεδειγμένο, αλλά λένε ότι εξέφρασε τρεις επιθυμίες

Πρώτον, να μεταφέρουν το φέρετρό του στους ώμους κάποιοι από τους καλύτερους γιατρούς της εποχής, για να δείξουν με αυτό τον τρόπο ότι ούτε εκείνοι, μπροστά στο θάνατο, δεν έχουν τη δύναμη να θεραπεύουν!
Οι τελευταίες επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Δεύτερο, να σκορπούν σε όλη τη διαδρομή, έως τον τάφο του τους θησαυρούς που είχε αποκτήσει [ασήμι, χρυσάφι, πολύτιμους λίθους], για να δουν όλοι ότι τα αγαθά που αποκτούμε κατά την διάρκεια της ζωής μας, παραμένουν εδώ!


Και τρίτο να αφήσουν τα χέρια του να λικνίζονται στον αέρα, έξω από το φέρετρο, σε θέα όλων, για να δουν ότι όλοι οι άνθρωποι έρχονται στην ζωή με τα χέρια άδεια και με τα χέρια άδεια φεύγουν, όταν τελειώσει ο πιο πολύτιμος θησαυρός τους, χρόνος!
source:newsbeast.gr

Δάνεια για 

φωτοβολταϊκά από τη Marfin

Η Marfin Egnatia Bank, δημιούργησε τη νέα σειρά προγραμμάτων «Marfin sun στο σπίτι σου». Απευθύνεται σε ιδιώτες που επιθυμούν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκό σύστημα στη στέγη ή στο δώμα του κτιρίου που έχουν στην κατοχή τους.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 ολοκληρωμένες προτάσεις και ο πελάτης μπορεί να επιλέξει τη λύση που ανταποκρίνεται πληρέστερα στις δικές του ανάγκες:


• καταναλωτικό δάνειο χωρίς εξασφαλίσεις

• δάνειο βελτίωσης με εκχώρηση σύμβασης συμψηφισμού με τη ΔΕΗ
• δάνειο βελτίωσης με προσημείωση ακινήτου και εκχώρηση σύμβασης συμψηφισμού με τη ΔΕΗ

Με το πρόγραμμα δανειοδότησης “Marfin sun στο σπίτι σου”, οι πελάτες έχουν σημαντικά οφέλη:


• ευελιξία στην αποπληρωμή με διάρκεια χρηματοδότησης έως και 25 έτη

• ελκυστικά επιτόκια
• αποπληρωμή του δανείου από τα έσοδα της επένδυσης
• απλές και γρήγορες διαδικασίες

Με την επένδυση αυτή διασφαλίζεται σίγουρο εισόδημα για τα επόμενα 25 έτη, απαλλαγή από την πληρωμή λογαριασμών της ΔΕΗ και η συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος. 
source:zougla.gr

Μαύρη αγορά 

σε καύσιμα και προϊόντα


Φαινόμενα μαύρης αγοράς στα καύσιμα αλλά και σε εποχικά προϊόντα (λ.χ. ροδάκινα, ντομάτες κλπ) έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται σε αρκετές περιοχές της χώρας, με αφορμή την παράλυση στην τροφοδοσία που έχει προκαλέσει η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών.

Οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν αργά το απόγευμα της Τρίτης να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.


Η απόφαση των βενζινοπωλών να μην προχωρήσουν στη 48ωρη απεργία που θα ξεκινούσε την Τετάρτη, τηρώντας στάση αναμονής, δεν φαίνεται να βελτιώνει την κατάσταση με τις ελλείψεις σε υγρά καύσιμα να είναι πλέον γενικευμένες και τα περίπου 300 ΙΧ βυτιοφόρα, έναντι των 1500 ΔΧ που απεργούν να μην επαρκούν για την τροφοδοσία της αγοράς.


Τα διυλιστήρια των Ελληνικών Πετρελαίων σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Θεσσαλονίκη παραμένουν αποκλεισμένα από τους απεργούς και τροφοδοσία μέσω των ιδιωτικών φορτηγών γίνεται μόνο από τα διυλιστήρια της Μότορ Όιλ στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.


Στην Αττική, μόλις  το 10% των πρατηρίων διαθέτουν καύσιμα και είναι ζήτημα χρόνου να στεγνώσουν και αυτά, αφού μέσα σε λίγες ώρες οι ουρές “υποχρεώνουν”  τους πρατηριούχους να εφοδιάσουν τους οδηγούς με καταναλώσεις που αντιστοιχούν σε τρεις και τέσσερις ημέρες.


Χωρίς βενζίνη έχει μείνει επίσης πάνω από το 60%-70% των πρατηρίων καυσίμων στη Μακεδονία και τη Θράκη.


Μεμονωμένες τροφοδοσίες πρατηρίων από κάποια βυτιοφόρα ιδιωτικής χρήσης, μέσω των εγκαταστάσεων της Elinoil στον Βόλο, της Aegean στην Αλεξανδρούπολη και της Revoil στην Καβάλα, πραγματοποιούνται σε κάποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Η έλλειψη των καυσίμων γίνεται πλέον αισθητή και στην Πελοπόννησο αφού οι μεταφορείς δημοσίας χρήσεως φαίνεται να σκληραίνουν την στάση τους κι έχουν παρατάξει τα φορτηγά τους στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης, στο ύψος των διοδίων Νεστάνης.

Στην Πάτρα, μόνο δύο πρατήρια ανοιχτά, ενώ η κατάσταση δεν είναι καλύτερη  και στους υπόλοιπους νομούς.


Καλύτερη είναι η κατάσταση στα νησιά, όπου η τροφοδοσία γίνεται από πλοία.

Σημειώνεται ότι  ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Ευάγγελος Μαδεμλής, έδωσε στις αστυνομικές αρχές εντολή για σχηματισμό δικογραφιών σε βάρος ατόμων που παρεμποδίζουν τη διέλευση φορτηγών και βυτιοφόρων ιδιωτών και εταιριών καυσίμων από και προς τα διυλιστήρια Θεσσαλονίκης.
source:protothema.gr

Πράσινο φως"

στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία διεθνώς


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που έχει επιφορτιστεί με τη διασφάλιση του ανταγωνισμού στην Ευρώπη, έδωσε το πράσινο φως για την συγχώνευση των αμερικανικών αεροπορικών εταιριών, Continental Airlines και United Airlines, από την οποία θα προκύψει η μεγαλύτερη στον κόσμο αεροπορική εταιρία.

"Η έρευνα της Επιτροπής επιβεβαίωσε τη συμπληρωματικότητα των δικτύων της United και της Continental στις υπερατλαντικές συνδέσεις μεταξύ του ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου και των Ηνωμένων Πολιτειών και το ότι η συγχώνευση δεν θα προκαλέσει πρόβλημα σε καμία από τις συνδέσεις αυτές", ανακοίνωσε η Επιτροπή στις Βρυξέλλες.


Οι δύο αμερικανικές εταιρίες (η
United Airlines είναι η τρίτη σε μέγεθος αεροπορική εταιρία στις ΗΠΑ και η Continental Airlines είναι η τέταρτη), ανακοίνωσαν τον Μάιο την πρόθεση να συγχωνευθούν, υπό την ενιαία ονομασία United. Η νέα εταιρία θα έχει δρομολόγια σε 370 προορισμούς σε 59 χώρες, στόλο 700 αεροσκαφών και 87.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διενήργησε έρευνα για τη συγχώνευση των δύο εταιριών ώστε να εξασφαλιστεί ότι από τη λειτουργία της νέας εταιρίας δεν θα προκύψουν προβλήματα στις μετακινήσεις επιβατών μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ. 
source:nooz.gr

Θέλουν να «αναστήσουν» τον Κολοσσό


Θα ξαναστηθεί ο Κολοσσός της Ρόδου;

Από το 1999 ξεκίνησε η προσπάθεια για να ξαναστηθεί ο Κολοσσός και για το λόγο αυτό κάθε φορά παρουσιάζονται νέα σχέδια, νέες τεχνολογίες, νέες προτάσεις, νέοι χρηματοδότες και χορηγοί.

Ο Κολοσσός αποτελεί διακαή πόθο των Ροδίων αλλά και ορισμένων δραστήριων ξενοδόχων της Ρόδου που πιστεύουν ότι ίσως θα αναζωογονήσει την τουριστική κίνηση στο νησί. Αποτελεί βεβαίως κάθε φορά και ανεκπλήρωτη υπόσχεση ορισμένων Δωδεκανήσιων πολιτικών προς τους ψηφοφόρους τους.


Ο Κολοσσός της Ρόδου, ο οποίος κατά τη μυθολογία βρισκόταν στην πύλη του αρχαίου λιμανιού του νησιού, αποτελεί ένα από τα επτά θαύματα της Αρχαιότητας. Οι Ρόδιοι οραματίζονται να ξαναστήσουν τον μυθικό Κολοσσό, με τη βοήθεια είτε του Σαντιάγκο Καλατράβα ή του αρχιτέκτονα Γκερτ Χοφ ή ακόμη του πολυβραβευμένου Φρανκ Γκέρι.
source:newsbeast.gr

Κανείς δεν πληρώνει για να έχει Twitter!

Άγγελος Ανδρέου
Το... 0% των χρηστών του διάσημου microblog είναι διατεθειμένο να πληρώσει για να διατηρήσει το λογαριασμό του, σύμφωνα με έρενα του Κέντρου Ψηφιακού Μέλλοντος του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια Αννενμπεργκ.

Έχουν βγει πολλές έρευνες κατά καιρούς για το αν οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πλήρωναν για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους, όμως τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης είναι αποκαλυπτικά, δεδομένου ότι οι μισοί από τους 1.981 ερωτηθέντες ήδη έχουν προφίλ στο Twitter!

Παράλληλα, όπως ήταν αναμενόμενο, το 55% των χρηστών προτιμούν να μπαίνουν δωρεάν σε ιστοσελίδες οι οποίες θα έχουν online διαφημίσεις, παρά να πληρώνουν για να αποκτήσουν το περιέχομενο της. Μόλις το 16% δηλώνει ότι δεν έχει πρόβλημα να πληρώνει.

O Τζέφρει Κολ, διευθυντής του εν λόγω Κέντρου σχολιάζει: “Πράγματι είναι ακραίο το αποτέλεσμα. Αυτό δείχνει ότι οι χρήστες του διαδικτύου δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για το οτιδήποτε τους παρέχεται δωρεάν”.
source:cosmo.gr

Έχουμε λίμνες, αλλά …

μπορεί και να μην υπάρχουν


Το 64% των ελληνικών λιμνών είναι άγνωστης οικολογικής ταυτότητας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε τίποτα που να μας βοηθά να διαμορφώσουμε στρατηγικές που θα συμβάλλουν στην βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους.

Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται Στυμφαλία, Πηνειού, Ευήνου και Κρεμαστών και άλλες 28 από τις 50 συνολικά μεγάλου μεγέθους ελληνικές λίμνες.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής η εικόνα είναι αποκαρδιωτική καθώς ακόμη και για εκείνες που υπάρχουν στοιχεία, η κατάσταση των ελληνικών λιμνών αποδεικνύεται από μέτρια ως κακή με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τις λίμνες Κορώνεια, Χειμαδίτιδα, και Ζαζάρη.


Στις λίμνες με ευαισθησία ως προς τον ευτροφισμό (υπερβολική αύξηση χλωρίδας που μειώνει το οξυγόνο στα υδάτινα οικοσυστήματα) είναι οι Βεγορίτιδα, Βιστωνίδα, Βόλβη, Δοϊράνη, Ζάζαρη, Καστοριάς, Λαγκαδά, Λυσιμαχία, Κερκίνη, Παμβώτιδα, Παραλίμνη, Πετρών, Υλίκη και Χειμαδίτιδα.


Διαπιστώνεται πάντως ότι οι ορεινές τεχνητές λίμνες της ΔΕΗ και οι λίμνες που χρησιμοποιούνται για πόσιμο νερό, είναι γενικότερα σε καλύτερη κατάσταση από ότι οι πεδινές φυσικές λίμνες οι οποίες δέχονται μεγάλες πιέσεις.


Οι μεγαλύτερες πιέσεις στις λίμνες προέρχονται από τη γεωργία (υπεράντληση, αλόγιστη χρήση λιπασμάτων), από τις αλλαγές χρήσης γης στη λεκάνη απορροής των υγροτόπων και των λιμνών, από τη διάθεση ανεπεξέργαστων λυμάτων.
source:protothema.gr

Η οικολογική κατάσταση των 50 λιμνών αποτυπώνεται στον Πίνακα.   

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια η προκήρυξη της Σέχτας


Στα εγκληματολογικά εργαστήρια η προκήρυξη της ΣέχταςΣε λίγο θα την παραλάβουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας

Στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας βρίσκεται η προκήρυξη της οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών και εξετάζεται, προκειμένου να την παραλάβουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για να τη μελετήσουν.

Από την πρώτη εξέταση που πραγματοποίησαν οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται ότι η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο συντάκτης είναι ιδιαίτερα σκληρή και υβριστική για εκδότες και δημοσιογράφους, καθώς και για αστυνομικούς και σωφρονιστικούς, για τους οποίους εκτοξεύονται ευθέως απειλές.
source:newsbeast.gr

Στη Βουλή η δικογραφία 

για τα παραποιημένα δημοσιονομικά στοιχεία

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία, που αφορά τα παραποιημένα στοιχεία για την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.


Να σημειωθεί ότι πέραν των πρώην υπουργών της ΝΔ. κ.κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, Γιάννη Παπαθανασίου και Δημήτρη Αβραμόπουλο στο κάδρο των υπό έρευνα πολιτικών μπαίνει και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του πολίτης κάτοικος της Θεσσαλονίκης.


Με τον τρόπο αυτό η σύσταση νέας εξεταστικής επιτροπής στην Βουλή μπαίνει στην τελική ευθεία. Τα κόμματα θα ενημερωθούν από την δικογραφία και στις 4 Οκτωβρίου, οπότε και ξεκινούν οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος θα φέρει το θέμα για ψηφοφορία.
source:protothema.gr

Τα τελευταία στοιχεία για τον πληθυσμό της Ελλάδας


Την 1η Ιανουαρίου 2010, ο πληθυσμός της Ελλάδας ήταν 11.295.000 κάτοικοι, σημειώνοντας αύξηση κατά 35.000 κατοίκους σε σχέση με την 1η Ιανουαρίου 2009, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
    Ειδικότερα, από τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας προκύπτει ότι η αύξηση του πληθυσμού της Ελλάδας οφείλεται κατά 77% στη μετανάστευση ( 62 % για τους «27»), η οποία έφτασε στη χώρα μας τις 27.000 και λιγότερο στη φυσική αύξηση του πληθυσμού , η οποία ήταν 8.000. Οι γεννήσεις έφτασαν τις 118.000 και οι θάνατοι τις 110.000.
    Στους «27» ο πληθυσμός έφτασε την 1η Ιανουαρίου 2010 τα 501 εκατ., σημειώνοντας αύξηση κατά 1,36 εκατ. σε σχέση με την 1η Ιανουαρίου 2009. Στους «27» η μετανάστευση έφτασε τις 857.000 και η φυσική αύξηση του πληθυσμού ήταν 509.000: Οι γεννήσεις έφτασαν τα 5,35 εκατ. και οι θάνατοι τα 4,84 εκατ.
    Σύμφωνα με τη Eurostat, μείωση του πληθυσμού παρατηρήθηκε σε επτά κράτη μέλη: Τη Γερμανία -203.000, τη Βουλγαρία -43.000, τη Ρουμανία -36.000, τη Λιθουανία -21.000, την Ουγγαρία -18.000, τη Λετονία -13.000 και τη Μάλτα -1.000.
    Τέλος, σε ότι αφορά την Ελλάδα το 2009 ο δείκτης γεννήσεων διαμορφώθηκε σε 10,5 ανά 1.000 κατοίκους (10,7 ανά 1000 στους «27») και ο δείκτης θνησιμότητας σε 9,8 ανά 1.000 κατοίκους (9,7 ανά 1000 κατοίκους στην ΕΕ). Ο δείκτης φυσικής αύξησης του πληθυσμού διαμορφώθηκε στην Ελλάδα σε 0,7 ανά 1.000 κατοίκους (1, 0 στους «27»), ενώ ο δείκτης μετανάστευσης διαμορφώθηκε σε 2,4 ανά 1.000 κατοίκους (1,7 ανά 1.000 στους «27»). 
source:nooz.gr

Πυρετός εργασιών στο Λονδίνο


Δύο χρόνια πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Δύο χρόνια πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2010, οι εργασίες στα στάδια συνεχίζονται με πυρετώδης ρυθμούς…
source:newsbeast.gr

Κατέλαβαν ελικόπτερο

Ένα ρωσικό ελικόπτερο του ΟΗΕ, με τέσσερις Ρώσους πλήρωμα και πέντε Σουδανούς επιβάτες, κατελήφθη χθες Δευτέρα από τους αντάρτες στη σουδανική επαρχία του Νταρφούρ, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Χθες οι αντάρτες κατέλαβαν ένα ελικόπτερο της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας UTAir με τέσσερις Ρώσους μέλη του πληρώματος και πέντε επιβάτες, πολίτες του Σουδάν», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Η εταιρεία UTAir εργάζεται στο Σουδάν με συμβόλαιο από τον ΟΗΕ και το ελικόπτερο πραγματοποιούσε κοινή αποστολή του ΟΗΕ και της Αφρικανικής Ένωσης στο Νταρφούρ, ανάφερε η ίδια πηγή.

Το Νταρφούρ είναι μια περιοχή του Σουδάν που πλήττεται από ένα κύμα απαγωγών Δυτικών και εργαζομένων σε οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας.


Μετά την έκδοση τον Μάρτιο του 2009 εντάλματος σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) κατά του Σουδανού προέδρου, Ομάρ ελ-Μπασίρ για εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας, 17 αλλοδαποί, δέκα εκ των οποίων είναι Δυτικοί, έχουν απαχθεί στο Νταρφούρ.


Όλοι έχουν απελευθερωθεί εκτός από μια αμερικανίδα της ΜΚΟ «Samaritan’s Purse», που απήχθη τον περασμένο Μάιο.
source:zougla.gr

Αμερικανός στρατιώτης 

κρατείται για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων


Ένας αμερικανός στρατιώτης που κρατείται στο Κουβέιτ, και πιθανολογείται ότι διέρρευσε ένα βίντεο μιας "σοβαρής γκάφας" του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ, είναι ένα "πρόσωπο κλειδί" για την πρόσφατη δημοσιοποίηση χιλιάδων μυστικών αρχείων για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Ο στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ βρίσκεται σε αμερικανική στρατιωτική φυλακή στο Κουβέιτ.
Του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από τις αρχές Ιουλίου για την παραβίαση του στρατιωτικού κανονισμού. Θεωρείται ύποπτος για την διαρροή στην ιστοσελίδα Wikileaks ενός βίντεο που δείχνει την επιδρομή ενός ελικόπτερου του αμερικανικού στρατού το 2007, που προκάλεσε το θάνατο των δύο υπαλλήλων του πρακτορείου Ρόιτερ και αρκετών άλλων ατόμων στην Βαγδάτη.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου Τζέφ Μορέλ, ο στρατιώτης Μάνινγκ είναι "προφανώς ένα άτομο-κλειδί" στην υπόθεση της διαρροής περίπου 92.000 διαβαθμισμένων εγγράφων την Κυριακή από τον ιστότοπο Wikileaks που ρίχνουν φως στον πόλεμο στο Αφγανιστάν από το 2004.
Ο Μορέλ, μιλώντας σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, δεν θέλησε να πει περισσότερα για πιθανή εμπλοκή του Μπράντλεϊ σε αυτές τις νέες διαρροές. "Το μόνο που μπορώ να πω για το ζήτημα αυτό είναι ότι ο Μάνινγκ είναι ένα πρόσωπο κλειδί. Δεν γνωρίζουμε όμως ακόμη με ποίον τρόπο", τόνισε ο Μορέλ.
source:protothema.gr

20% μείωση μισθών για 3.500.000 εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ειρήνη Δ. Καρανασοπούλου

▅Κατακόρυφη είναι η αύξηση της ανεργίας, που με τους πλέον ήπιους υπολογισμούς αναμένεται να φτάσει το  14% το 2011 (ανεπισήμως όλοι μιλούν για 20%). Οι ουρές των ανέργων λειτουργούν ως μέσο πίεσης προς  τον εργαζόμενο να δεχτεί περικοπές του εισοδήματός του
ΜΕΙΩΣΗ έως και 20% αναμένεται να έχουν στο εισόδημά τους 3.500.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα το 2010, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Κομισιόν, αλλά και κύκλων της Τραπέζης της Ελλάδος. Κι αυτό χωρίς να έχει επέλθει καμιά νομοθετική ρύθμιση περί κατάργησης 13ου και 14ου μισθού ή περί παγώματος των αποδοχών- ακόμη.

Η ενδιάμεση έκθεση των ελεγκτών της Κομισιόν, που συντάχθηκε με βάση τα ευρήματα από την αποστολή που πραγματοποίησαν στην Αθήνα τον Ιούνιο, παρά τις επιφυλάξεις που εκφράζει σε μια σειρά από τομείς, σε δύο τουλάχιστον θέματα είναι κατηγορηματική: Το ένα είναι η αύξηση της ανεργίας και το άλλο είναι η μείωση των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα το 2010.

Οι αιτίες γι΄ αυτήν τη μείωση είναι πολλές. Ο πρώτος λόγος είναι η αύξηση του πληθωρισμού, ο οποίος τους τελευταίους δύο μήνες κινήθηκε στο 5,4% και το 5,2%, με παράγοντες της αγοράς να θεωρούν βέβαιη την έκρηξή του και στο 6,0%. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ- τις οποίες συμμερίζεται και η Κομισιόν, μολονότι επισήμως αποφεύγει να προβλέψει συγκεκριμένο νούμερο- ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση θα κλείσει στο 4,5%. Το ποσοστό αυτό θεωρείται ευθεία απώλεια του εισοδήματος κάθε εργαζομένου- και άρα και των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Από κει και πέρα, η επίδραση της φορολογίας- της άμεσης, διότι η έμμεση έχει συνυπολογισθεί στον προϋπολογισμό- θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνη για τη μείωση κατά 2,0% με 3,0% περαιτέρω των εισοδημάτων στον ιδιωτικό τομέα, όπως υποστηρίζουν παράγοντες της Τραπέζης της Ελλάδος.

«Σήμα» από τον δημόσιο τομέα
Ωστόσο, όταν η Κομισιόν στην ενδιάμεση έκθεσή της εμφανίζεται βέβαιη για τη μείωση των εισοδημάτων το αποδίδει σε τρεις άλλους συγκεκριμένους παράγοντες. Ο ένας είναι το «σήμα» που δίδεται στον ιδιωτικό τομέα από τις άγριες περικοπές που έχουν συντελεσθεί στον δημόσιο τομέα. Ο δεύτερος είναι η μείωση της ζήτησης και οι αρνητικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας- εν ολίγοις, η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, που με τους πλέον ήπιους και επίσημους υπολογισμούς θα φθάσει το 2011 το 14,0% (σ.σ.: ανεπισήμως, όμως, όλοι μιλούν για 20%). Κι ο τρίτος είναι οι αλλαγές στα εργασιακά, που είχαν ήδη προεξοφληθεί από τις επιχειρήσεις (εργοδότες και εργαζομένους). Επισήμως, η Κομισιόν αποφεύγει να ποσοτικοποιήσει την επίδραση αυτών των τριών παραγόντων στο εισόδημα των εργαζομένων- κυρίως, όταν τα στοιχεία είναι προ της συμπλήρωσης του εξαμήνου και η νομοθεσία για την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις δεν είχε ολοκληρωθεί. Ωστόσο, κοινοτικές πηγές που είναι αρμόδιες γι΄ αυτόν τον τομέα κάνουν λόγο για μια συνολική μείωση 13%15% από τους παραπάνω τρεις παράγοντες.

Η ανταγωνιστικότητα
Στους διαδρόμους των Βρυξελλών κυκλοφορεί ευρέως ένα κουτσομπολιό: πως σε κάθε σύνοδο κορυφής (σ.σ.: ενδεχομένως, σε κάθε γιουρογκρούπ) ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν- Κλοντ Τρισέ, μοιράζει στους μετέχοντες ένα γράφημα, που απεικονίζει την εξέλιξη του μισθολογικού κόστους στις 16 χώρες- μέλη της ευρωζώνης. Κάθε φορά, ο σχετικός πίνακας δείχνει πόσο πολύ έχουν αυξηθεί οι μισθοί στις χώρες του Νότου, όπως η Ελλάδα, έναντι της Γερμανίας. Από συστάσεως της ΟΝΕ, περίπου 20%.

Τι θέλει να πει ο κ. Τρισέ; Οτι υπάρχει χάσμα ανταγωνιστικότητας μεταξύ των χωρών, που πρέπει να αποκατασταθεί- κι ότι γι΄ αυτό πρέπει να μειωθούν οι μισθοί στον Νότο.

Κύκλοι της Κομισιόν- η οποία, βέβαια, δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον κ. Τρισέ- συμφωνούν επί της αρχής με τον διοικητή της ΕΚΤ. Φροντίζουν, όμως, να επισημάνουν ότι η μείωση των μισθών από μόνη της δεν σημαίνει αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας- και απόδειξη είναι η Ελλάδα, όπου οι μισθοί μειώνονται πάρα πολύ, αλλά η ανταγωνιστικότητά της κάθε άλλο παρά ανακάμπτει.
source:tanea.gr

Μανδύας από γυαλί κάνει αόρατα τα αντικείμενα

Αμερικανοί επιστήμονες κατασκεύασαν ένα "μανδύα αορατότητας", από μικροσκοπικά σωματίδια γυαλιού, ο οποίος έχει την ικανότητα, όταν περιβάλλει ένα αντικείμενο, να "καμπυλώνει" τις ακτίνες του φωτός που πέφτουν πάνω του κι έτσι να το καθιστά αόρατο στα ανθρώπινα μάτια.


Οι ερευνητές του τεχνολογικού πανεπιστημίου του Μίσιγκαν (Michigan Tech), υπό την καθηγήτρια Ελένα Σεμουτσκίνα, παρουσίασαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό "Applied Physics Letters" του Αμερικανικού Ινστιτούτου Φυσικής, σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ".


Προς το παρόν το επίτευγμα έχει περισσότερο θεωρητικό χαρακτήρα, καθώς έχει καταστεί εφικτό μόνο στο εργαστήριο με την χρήση υπερύθρου φωτός και προσομοιώσεων σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά αν το ίδιο συμβεί με το ορατό φως, τότε οποιοδήποτε αντικείμενο θα εξαφανιζόταν μπροστά από τα μάτια μας!


Διάφορες επιστημονικές ομάδες ανά τον κόσμο εργάζονται για τη δημιουργία ανάλογων "μανδυών" από τα λεγόμενα "μετα-υλικά" (δηλαδή υλικά με ιδιότητες που δεν υπάρχουν στη φύση), αλλά είναι η πρώτη φορά που αναπτύχθηκε ένας μη μεταλλικός γυάλινος μανδύας αορατότητας.


Το περιοδικό New Scientist προέβλεψε πέρυσι ότι το πολύ σε 30 χρόνια οι μανδύες αορατότητας θα αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής μας.
source:nooz.gr

Οδηγήστε έξυπνα, μειώστε την κατανάλωση βενζίνης

Άγγελος Ανδρέου
Πρακτικές συμβουλές για το πώς θα καίμε λιγότερη βενζίνη στο αυτοκίνητο μας, μειώνοντας το κόστος κατά 15% εξέδωσε την Τρίτη (27/7) το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, που προωθεί την οικονομική, οικολογική και ασφαλή οδήγηση.

Όπως αναφέρεται στο eco-driving.gr , ένας ένας οδηγός που θα περιορίσει την κατανάλωση βενζίνης κατά 15 %, θα είναι σαν να αγοράζει τη βενζίνη προς 1,27 ευρώ το λίτρο, αντί για 1,5 που είναι σήμερα η μέση τιμή πώλησης της αμόλυβδης.

Για να πετύχει λοιπόν οδηγός μια πιο οικονομική οδήγηση θα πρέπει:

1.Να αλλάζει γρήγορα ταχύτητα προς υψηλότερη σχέση μετάδοσης στις 2000 - 2500 στροφές.

2.Να οδηγεί με σταθερή ταχύτητα, στις 2000-2500 στροφές .

3.Να προβλέπει τις συνθήκες κυκλοφορίας ώστε να αποφεύγει τις άσκοπες επιταχύνσεις και φρεναρίσματα.

4.Να σταματά επιβραδύνοντας ομαλά όταν πλησιάζει σε φωτεινό σηματοδότη, αφήνοντας το γκάζι, πατώντας ομαλά το φρένο και με επιλεγμένη μία υψηλή σχέση μετάδοσης.

5.Να σβήνει τον κινητήρα σε σύντομες στάσεις.

6.Να κάνει τακτική συντήρηση του οχήματος και των ελαστικών.

7.Να αποφεύγει τη μεταφορά περιττών φορτίων.

8.Να κάνει συνετή χρήση του κλιματισμού.

9.Στις στροφές να επιβραδύνει ομαλά.

10.Να αποφεύγει τη χρήση του οχήματος για σύντομες διαδρομές.

11.Να χρησιμοποιεί το βοηθητικό εξοπλισμό του οχήματος (μετρητής κατανάλωσης, στροφόμετρο, cruise control αν υπάρχει)

12.Να επιλέγει αποδοτικότερο όχημα, εξετάζοντας την κατανάλωση καυσίμου.

13.Να σχεδιάζει τη διαδρομή, ώστε να αποφεύγονται άσκοπες μετακινήσεις.
source:cosmo.gr

Με το δεξί" οι Έλληνες 

στο Πανευρωπαϊκό Στίβου


Άκρως επιτυχημένη η πρεμιέρα του 20ου Ευρωπαϊκού  Πρωταθλήματος  Στίβου για την Ελλάδα!

Το ντεμπούτο των αθλητών, Γράβαλου και Κυριακίδη, κέρδισε τις εντυπώσεις βγάζοντάς τους νικητές στην πρώτη …μάχη.


Oπως μεταδίδει το spor-fm, o Δημήτρης Γράβαλος με χρόνο 46.56 κατέκτησε την 4η θέση στη δεύτερη προκριματική σειρά των 400μ και προκρίθηκε στον ημιτελικό του αγωνίσματος. Ο πρωταθλητής των 400μ πήγε στην πρωτεύουσα της Καταλονίας με χρόνο 46.35 και ο Πέτρος Κυριακίδης,  ο οποίος μπορεί να τερμάτισε στην πέμπτη (5η) θέση της πέμπτης προκριματικής σειράς, αλλά πήρε το «εισιτήριο» χάρη στον χρόνο του προκρίθηκε στον ημιτελικό των 400μ. Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε με χρόνο 46.65, έναν από τους καλύτερους στα προκριματικά και πλέον θα αγωνιστεί το απόγευμα στα ημιτελικά.
Μετά από  Γράβαλο και Κυριακίδη έπεται στις 8 το βράδυ η  Έλενα Φιλάνδρα στα 800μ, με μια αρκετά δύσκολη αποστολή.
Στις 21.10 αρχίζουν τα προκριματικά του τριπλούν με την συμμετοχή δύο Ελλήνων αθλητών, του Δημήτρη Τσιάμη και του Νίκου Φράγκου.
source:protothema.gr

Σωληνάκι επιτρέπει 

σε παράλυτους να γράφουν μέσω της όσφρησης!


Μια καινοτομική συσκευή η οποία θα συμβάλει κατά  πολύ στην βελτίωση ζωής των ατόμων με αναπηρία ανέπτυξαν Ισραηλινοί ερευνητές.

Οι ερευνητές, δημιούργησαν μια συσκευή η οποία επιτρέπει τον έλεγχο αναπηρικών αμαξιδίων ή ακόμη και ηλεκτρονικού υπολογιστή μόνο με την αναπνοή, αξιοποιώντας τα νεύρα που βρίσκονται στον ουρανίσκο.

Οι ισραηλινοί ερευνητές βρήκαν ένα τρόπο να μετατρέπουν σε ηλεκτρικά σήματα τις κινήσεις του αέρα στη ρινική και στοματική κοιλότητα.
Η συσκευή, μοιάζει με ένα απλό και μικρό σωληνάκι αλλά μπορεί και  ανιχνεύει τις ανεπαίσθητες κινήσεις του αέρα που κινείται μέσα από την μύτη ή το στόμα κατά την αναπνοή, επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό και με την εφαρμογή λογισμικού σε άτομα με αναπηρία να ελέγξουν ηλεκτρονικές συσκευές.
Το σωληνάκι παρουσιάστηκε από το Ινστιτούτο Weizmann και την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, υπό τον καθηγητή νευροβιολογίας Νόαμ Σομπέλ, στην επιθεώρηση PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ.

Οι επιστήμονες δοκίμασαν τη συσκευή σε άτομα με κινητική αναπηρία αλλά ανέπαφες νοητικές ικανότητές. Σε μια περίπτωση, αναφέρουν οι ερευνητές, μια 51χρονη γυναίκα «αποκλεισμένη» από τον έξω κόσμο μετά από ένα εγκεφαλικό, μπόρεσε, μετά από λίγες εβδομάδες χρήσης της συσκευής, να γράψει μέσω της μύτης της, να απαντήσει σε ερωτήσεις και να επικοινωνήσει γραπτώς με την οικογένειά της.
Ένας άνδρας που επί 18 χρόνια επικοινωνούσε με το περιβάλλον του ανοιγοκλείνοντας μόνο το ένα μάτι του, κατάφερε να γράψει το όνομα του σε υπολογιστή μέσω της μύτης του, μετά από χρήση μόλις 20 λεπτών της συσκευής, σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, ενώ μία 63χρονη τετραπληγική γυναίκα με σκλήρυνση κατά πλάκας μπόρεσε να γράψει για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια χάρη στη συσκευή, μαθαίνοντας να μετακινεί τον κέρσορα στην οθόνη του υπολογιστή, πράγμα που της επιτρέπει πια να «σερφάρει» στο διαδίκτυο και να στέλνει e-mail.
Οι ισραηλινοί επιστήμονες επίσης δημιούργησαν ειδικό λογισμικό που επέτρεψε σε ένα 30χρονο, ο οποίος είναι παράλυτος από το λαιμό και κάτω εδώ και έξι χρόνια, μόλις με τη δεύτερη προσπάθειά του, να κινεί το ηλεκτρικό αναπηρικό καροτσάκι του μέσω της μύτης του, που είναι συνδεμένη με τη συσκευή. Ανάλογα με τον τρόπο που ο ασθενής εισπνέει ή εκπνέει τον αέρα από την μύτη του, δίνεται εντολή στο καροτσάκι να κινηθεί σε διαφορετική κατεύθυνση.
Η τεχνολογία βρίσκεται ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης και το Ινστιτούτο Weizmann έχει πάρει την πατέντα για την εμπορική αξιοποίηση της συσκευής μέσω της θυγατρικής του εταιρίας Yeda Research and Development Company Ltd.
source:protothema.gr

Ξεπεράσαμε το μισό 

δισεκατομμύριο οι κάτοικοι της Ευρώπης


Από τις εορταστικές εκδηλώσεις για την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από το Βέλγιο την 1η Ιουλίου
Ο πληθυσμός της ΕΕ ξεπέρασε το όριο των 500 εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

Την 1η Ιανουαρίου του 2010 οι 27 χώρες μέλη της ΕΕ είχαν συνολικά 501,1 εκατομμύρια κατοίκους, έναντι 499,7 εκατομμυρία την 1η Ιανουαρίου του 2009.

Συνολικά 5,4 εκατομμύρια παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2009, δηλαδή είχαμε 10,7 γεννήσεις ανά 1.000 κατοίκους. Η γεννητικότητα σημείωσε μια ελαφρά μείωση σε σύγκριση με τις 10,9 γεννήσεις ανά 1.000 κατοίκους το 2009.

Τα υψηλότερα ποσοστά γεννητικότητας καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (16,8 ανά χίλιους κατοίκους), στη Βρετανία (12,8), στη Γαλλία (12,7) και στην Κύπρο (12,2), ενώ τα χαμηλότερα στη Γερμανία (7,9), στην Αυστρία (9,1), στην Πορτογαλία (9,4) και στην Ιταλία (9,5). Στην Ελλάδα καταγράφηκαν 10,5 γεννήσεις ανά χίλιους κατοίκους. Παράλληλα η ΕΕ κατέγραψε 4,8 εκατομμύρια θανάτους το 2009, ή 9,7 θανάτους ανά 1.000 κατοίκους. Το ποσοστό θνησιμότητας παρέμεινε σταθερό σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, επισημαίνει η Eurostat.

Η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία καταλήγει υπογραμμίζοντας τη σημασία της μετανάστευσης στην αύξηση αυτή του πληθυσμού της ΕΕ. «Το 2009, ποσοστό λίγο μεγαλύτερο από το 60% της αύξησης του πληθυσμού στην ΕΕ προερχόταν από τη μετανάστευση», σημειώνει στην ανακοίνωσή της. 
source:tanea.gr

Η "πειρατεία" λογισμικού 

παραμένει στο προσκήνιο

Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Ballarat στην Αυστραλία επιβεβαιώνει το γεγονός πως μόλις το 0.3% των αρχείων που κατεβαίνουν με την μορφή torrent αρχείων είναι νόμιμα και διακινούνται σύμφωνα με την άδεια του ιδιοκτήτη τους. Η έρευνα έλαβε χώρα στο περιεχόμενο 23 γνωστών trackers και τα αποτελέσματα ήταν... τρομακτικά. Το 89% των αρχείων που υπάρχουν με τη μορφή torrent είναι παράνομα και το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου 11% είναι κατά πάσα πιθανότητα παράνομο (σε ένα δείγμα 1000 αρχείων, μόλις 3(!) εντοπίστηκαν να μην είναι παράνομα).

Το μεγαλύτερο μέρος των αρχείων περιελάμβανε υλικό από ταινίες, μουσική και τηλεοπτικές σειρές, ενώ αρκετά μεγάλο ποσοστό καταλάμβαναν και ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου. 
source:nooz.gr

Τουρκικό «μπλόκο» στις Κυπριακές Αερογραμμές



Αρνητική ήταν η απάντηση της Τουρκίας σε αίτημα των Κυπριακών Αερογραμμών ώστε αεροπλάνα της εταιρείας να χρησιμοποιήσουν τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Ο προϊστάμενος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων των Κυπριακών Αερογραμμών Κυριάκος Κυριάκου δήλωσε ότι ύστερα από συνεννόηση με το υπουργείο Συγκοινωνιών, η εταιρεία υπέβαλε σχέδια για δύο πτήσεις στις αρμόδιες αρχές της Τουρκίας.

Το πρώτο σχέδιο υποβλήθηκε χθες και αφορούσε την πτήση Λάρνακας- Βρυξελλών και το δεύτερο σήμερα για την πτήση Λάρνακας- Άμστερνταμ. Η απάντηση της Άγκυρας, ανέφερε ο κύριος Κυριάκου, ήταν αμέσως αρνητική.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει προβεί εκ νέου σε διαβήματα προς όλους τους αρμόδιους φορείς τόσο διεθνώς όσο και της ΕΕ, αναφορικά με την απαγόρευση,που επιβάλλει η Τουρκία για χρήση του εναέριου της χώρου από τα κυπριακά αεροσκάφη.


Όπως ανέφερε ο κ. Στεφάνου, τα διαβήματα έγιναν από την Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Ερατώ Κοζάκου- Μαρκουλλή, μετά τα προβλήματα με τις ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων κυπριακών αεροσκαφών, λόγω της "λευκής απεργίας" στην Ελλάδα.
source:nooz.gr

4 στους 10 Έλληνες 

παίζουν κουλοχέρη!

Ιωάννα Μαμάη
Τέσσερα, περίπου, εκατομμύρια Έλληνες πολίτες παίζουν σε μηνιαία βάση χρήματα στον τζόγο το οποίο σε ποσοστά μεταφράζεται στο 42% του πληθυσμού.


Ο μηνιαίος τζίρος των τυχερών παιχνιδιών αγγίζει τα  348.287.334 ευρώ με το  μέσο ατομικό κόστος δαπανών να ξεπερνά τα 94 ευρώ το μήνα.

Η έρευνα που διεξήγαγε η VPRC για την Κίνηση Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιγνίων έδειξε πως 3.710.711 πολίτες παίζουν μηνιαίως τυχερά παιχνίδια. Το 13% των ερωτηθέντων έχει εξάρτηση από το τζόγο και το 20% παραδέχεται πως έχει προβλήματα στην οικογένειά του από τα τυχερά παιχνίδια.

Παράλληλα, ένα μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 77% διαφωνεί κάθετα με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να εγκατασταθούν “κουλοχέρηδες” και “φρουτάκια” σε όλη την επικράτεια. Μάλιστα, το 86% των ερωτηθέντων θεωρεί πως οι “κουλοχέρηδες” είναι σημαντική εξάρτηση, το 76% πως αυξάνουν την παραβατικότητα, το 92% πως ελαττώνουν δραματικά το εισόδημα της οικογένειας και το 58% πως ευνοούν στην εξοικείωση με τα τυχερά παιχνίδια.

Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, από την Κίνηση Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιγνίων, δήλωσε πως τα ποσοστά αυτά θα αυξηθούν με την επέκταση των τυχερών παιχνιδιών και την εγκατάσταση 50.000 ηλεκτρονικών κουλοχέρηδων στην επικράτεια.

Εντωμεταξύ, κάλεσε την κυβέρνηση να σκεφτεί τις όποιες ευθύνες υπάρχουν απέναντι στην κοινωνία ζητώντας την επίσημη διάψευση των δημοσιευμάτων που αφορά την εγκατάσταση 50.00 κουλοχέρηδων στην Ελλάδα.

"Η Κίνηση Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιγνίων θα αντιταχθεί με κάθε νόμιμο μέσο στην "καζινοποίηση" της χώρας και στην επίσημη επιβολή του τζόγου ως τρόπου ζωής και οικονομικής επιτυχίας του Έλληνα πολίτη", είπε ο κ. Κωνσταντίνου. 
source:cosmo.gr
top