Στο Κολωνάκι το πρώτο κατάστημα Apple από την Quest

Στο Κολωνάκι το 

πρώτο κατάστημα Apple από την Quest...

Μετά από πολύμηνη αναμονή, το πρώτο κατάστημα στην Ελλάδα για προϊόντα Apple -που θα φέρει τον τίτλο iStorm- ανοίγει τις πύλες τους στις 2 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Κολωνακίου όπως προκύπτει από την πρόσκληση της Info-Quest στον τύπο. Ως γνωστόν στην Ελλάδα δεν θα αναπτυχθούν Apple Stores, καθώς το εν λόγω δικαίωμα η Apple το έχει δώσει σε ελάχιστες χώρες, αλλά APR - Apple Premium Reseller. Το κατάστημα αρχικά αναμενόταν στις αρχές του 2010, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, καθώς η iSquare, η εταιρεία της Info-Quest που ανέλαβε την διανομή των Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, μετά την εξαγορά της Rainbow, αναζητούσε ένα μεγάλο κατάστημα πλησίον του άξονα Βουκουρεστίου – Κολωνάκι.
source:gossip-tv.gr

Άδεια μητρότητας

στις γυναίκες επιχειρηματίες...

Άγγελος Ανδρέου.
Άδεια και επίδομα μητρότητας δικαιούνται από δω και πέρα οι γυναίκες που αυτοαπασχολούνται, όπως αναφέρει η νέα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τέθηκε σε ισχύ από τις 4 Αυγούστου.

Η άδεια θα είναι τουλάχιστον 14 εβδομάδων, εφόσον το επιθυμούν και σύμφωνα με την Επιτροπή, με αυτό το νόμο προστατεύονται καλύτερα οι αυτοαπασχολούμενες και οι σύντροφοι τους.

Σύμφωνα με το νέο κανονισμό, η γυναικεία επιχειρημαματικότητα αναμένεται να ενισχυθεί καθώς μόλις 1 στους 3 επιχειρηματίες στην Ευρώπη είναι γυναίκα.

Οι γυναίκες αυτοαπασχολούμενοι θα έχουν δικαίωμα κάλυψης κοινωνικής ασφάλισης (όπως η συνταξιοδότηση) σε ίση βάση με τους τυπικά αυτοαπασχολούμενους, αν το οικείο κράτος μέλος παρέχει τέτοιου είδους προστασία στους αυτοαπασχολούμενους.

Κάτι τέτοιο συμβάλλει ώστε να παρέχεται ισχυρότερο πλαίσιο κοινωνικής προστασίας και να προφυλάσσει τις γυναίκες από το ενδεχόμενο της φτώχειας.
source:cosmo.gr

Σε χαβούζα μετατρέπεται 

ο Πηνειός από τα απόβλητα...


Σε απέραντη χαβούζα αποβλήτων από βιομηχανίες, βιοτεχνίες, σφαγεία κ.α. έχει μετατραπεί ο μεγαλύτερος ποταμός της Θεσσαλίας, ο Πηνειός, ο οποίος πηγάζει από την Πίνδο και εκβάλλει στο Αιγαίο Πέλαγος. Το θέμα έφτασε πριν από ένα δεκαήμερο και στην Ευρωβουλή, έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι συγκεντρώσεις νιτρικών και φωσφορικών υπερβαίνουν κατά πολύ το ανώτατο επιτρεπτό όριο και σε συνδυασμό με τις μεγάλες συγκεντρώσεις κολοβακτηριοειδών αποδεικνύουν ότι ο Πηνειός έχει μολυνθεί ανεπανόρθωτα.
Ελπίδα σωτηρίας αποτελεί η σύσταση ενός μόνιμου μηχανισμού ελέγχου του Πηνειού υπό την ευθύνη της νέας περιφερειακής αρχής, σημειώνει στο πόρισμά της η υποεπιτροπή υδάτινων πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για το Περιβάλλον, ενώ επιπλέον κρίνεται αναγκαία η σύσταση ενός φορέα διαχείρισης γενικότερα για το νερό του Θεσσαλικού κάμπου (Κάρλα, φράγμα Σμοκόβου, Πηνειός κ.ά.).
Το πόρισμα παρουσιάστηκε στη Λάρισα από τον πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος, βουλευτή Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Κώστα Καρτάλη, παρουσία του βουλευτή Λάρισας -και μέλους της επιτροπής- Βασίλη Εξαρχου και της γενικής γραμματέως της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Πόπης Γερακούδη. Οπως είπε ο κ. Καρτάλης, ο Πηνειός δέχεται τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας που αναπτύσσονται στη λεκάνη απορροής του και συγκεκριμένα επιβαρύνεται από τις αρδευόμενες καλλιέργειες, τις κτηνοτροφικές μονάδες, τα φυτοφάρμακα, τα τυροκομεία, άλλες βιομηχανίες που ρίχνουν ανεπεξέργαστα τα λύματά τους στο ποτάμι, παράνομες αμμοληψίες.
Όπως έχουν υπολογίσει οι επιστήμονες, στην ευρύτερη περιοχή του Θεσσαλικού κάμπου χρησιμοποιούνται 230.000 τόνοι λιπασμάτων και πάνω από 2.000 φυτοφαρμάκων. Η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος έκανε 23 περιβαλλοντικούς ελέγχους στον Πηνειό και σε 19 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβιάσεις. Το 22% των παραβιάσεων αφορούσε την έλλειψη αδειών διαχείρισης υγρών και στερεών, ενώ από το σύνολο των 498.450 ευρώ ως προτεινόμενων προστίμων, επιβλήθηκαν τελικά πρόστιμα ύψους 366.600 ευρώ.
Ο Πηνειός έχει συνολικό μήκος 216 χλμ. και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ποταμούς της χώρας με τη μεγαλύτερη υδρολογική λεκάνη, έκτασης περίπου 9.747 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αποτελεί για τον Θεσσαλικό κάμπο τον μοναδικό υδάτινο αποδέκτη του και αρδεύει περίπου 100.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης κάθε καλοκαίρι.
source:tvxs.gr

Σάντρα Μπούλοκ...

Πρώτη στη λίστα του Forbes με τις πιο ακριβοπληρωμένες του πλανήτη! Ποιες ακολουθούν;

Σάντρα Μπούλοκ
Μπορεί στο διάστημα που μεσολάβησε από τον Ιούνιο του 2009 η προσωπική της ζωή να υπέστη πλήγματα (έμαθε ότι ο επί τεσσεράμισι χρόνια σύζυγός της την απατούσε και τελικά χώρισαν επεισοδιακά), όμως φαίνεται πως επαγγελματικά η χρονιά αυτή ήταν άκρως επιτυχημένη για τη Σάντρα Μπούλοκ: Πρώτα κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου και τώρα κατέκτησε την πρώτη θέση στη λίστα του «Forbes» με τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς του πλανήτη.

Από τον Ιούνιο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2010, οι ταινίες «The Blind Side» και «Η Πρόταση» απέφεραν στην 46χρονη Μπούλοκ έσοδα 56 εκατομμυρίων δολαρίων, δίνοντάς της το συγκεκριμένο τίτλο. Τη δεύτερη θέση μοιράζονται η Κάμερον Ντίαζ και η Ρις Γουίδερσπουν με κέρδη 32 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ακολούθησε η Τζένιφερ Άνιστον με 27 εκατομμύρια και η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ με 25.

Εκτός από τα έσοδα από τις ταινίες, το «Forbes» έχει συνυπολογίσει και οποιαδήποτε άλλα κέρδη των σταρ, όπως για παράδειγμα οι αμοιβές τους για διαφημιστικές καμπάνιες στις οποίες πρωταγωνίστησαν.source:yupi.gr

Απαραίτητη θεωρεί η

Τράπεζα της Ελλάδος 

τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων...

Ζητά «στρατηγικές τραπεζικές συμμαχίες»


Απαραίτητη χαρακτηρίζει τη συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων η Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να πειστούν οι αγορές ότι η Ελλάδα διαχειρίζεται αποτελεσματικά την κρίση σε έκθεσή της για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Η διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας σε μακροπρόθεσμη βάση θα εξαρτηθεί πρωτίστως από παγίωση της εμπιστοσύνης των νοικοκυριών των επιχειρήσεων, των αγορών και της διεθνούς κοινότητας στις οικονομικές προοπτικές της χώρας, υποστηρίζει η έκθεση.

«Αυτό απαιτεί την εφαρμογή διατηρήσιμης, συνεχούς και πειστικής δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικές αλλαγές που θα εξαλείψουν τα εμπόδια στην ανταγωνιστική και αποτελεσματική λειτουργία των αγορών προϊόντων και εργασίας, και θα θέσουν οριστικά τέλος στις στρεβλώσεις δεκαετιών» συμπληρώνει η ΤτΕ.

Στην έκθεση, η ΤτΕ επαναλαμβάνει την εκτίμησή της ότι οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να συνάψουν στρατηγικές συμμαχίες για να αντεπεξέλθουν στο οικονομικό περιβάλλον και να αποκτήσουν το «
κρίσιμο μέγεθος που θα τους επέτρεπε να εκμεταλλευθούν οικονομίες κλίμακας και να ανακτήσουν ταχύτερα την πρόσβασή τους στις διεθνείς αγορές χρήματος και κεφαλαίων».

Η Τράπεζα της Ελλάδος επισημαίνει στην έκθεσή της ότι η δημοσιονομική κρίση είχε ως αποτέλεσμα την άσκηση ισχυρών πιέσεων στη ρευστότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, κρίνοντας πως η πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στις διεθνείς αγορές χρήματος και κεφαλαίων «κατέστη ουσιαστικά αδύνατη, ενώ παράλληλα μειώθηκε η καταθετική τους βάση».

Τη σοβαρότητα της κρίσης επέτειναν οι αρνητικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ του χρηματοπιστωτικού τομέα και της πραγματικής οικονομίας, επισημαίνει η ΤτΕ, αλλά «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα επέδειξε αξιοσημείωτες αντοχές,χάρη στην ισχυρή κεφαλαιακή του βάση»

Για την περίοδο του 2009 και του πρώτου φετινού εξαμήνου όμως, η ΤτΕ υπογραμμίζει ως θετική εξέλιξη τη μείωση των πληρωμών για τοκοχρεολύσια και τη διευρυμένη μεσοσταθμική διάρκεια των υποχρεώσεων. Θετικό επίσης είναι ότι η μέση δανειακή επιβάρυνση των νοικοκυριών παραμένει χαμηλότερη από τον αντίστοιχο μέσο όρο της ΕΕ, σημειώνει η έκθεση.source:tanea.gr


Ξεκίνησε στα 11 και 

έφτασε τις 600 ληστείες στα 19 του!


Η εγκληματική δράση του Bradley Wernham ήταν τόσο δραστήρια, ώστε κάθε φορά που άλλαζε πόλη, επηρέαζε τα ποσοστά εγκληματικότητας. Ο Bradley Wernham υπολογίζεται πως από την ηλικία των 11 ετών, όταν και ξεκίνησε την «καριέρα» του, έκλεψε αντικείμενα συνολικής αξίας 1,1 εκατ. στερλίνων.

Η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τον 19χρονο μόλις αυτός μετακόμισε από την πόλη του Harlow σε αυτήν του Chelmsford. Έκπληκτες οι διωκτικές αρχές είδαν τα ποσοστά εγκληματικότητας να εκτινάσσονται ανεξήγητα. Αναζητώντας τους προσφάτως αφιχθέντες, κατάφεραν να εντοπίσουν και τον Bradley Wernham. Από εκεί και πέρα η σύλληψή του ήταν ζήτημα ωρών. Συνελήφθη κατά τη διάρκεια που προσπαθούσε να διαρρήξει ένα σπίτι στην περιοχή.


Το δικαστήριο του Έσεξ τον καταδίκασε σε 4,5 χρόνια φυλάκισης. 
source:protothema.gr

Το 2011 αρχίζει η 

ανάπλαση του Εθνικού Κήπου...

Με 7, 5 εκατομμύρια ευρώ θα χρηματοδοτήσει η νομαρχία Αθηνών τις εργασίες αποκατάστασης του Εθνικού Κήπου...


Με 7, 5 εκατομμύρια ευρώ θα χρηματοδοτήσει η νομαρχία Αθηνών τις εργασίες αποκατάστασης του Εθνικού Κήπου, όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός και ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2011 και να ολοκληρωθεί σε περίπου ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τον κ. Σγουρό, το έργο θα γίνει σε δυο φάσεις.

Α) Η πρώτη φάση θα προβλέπει την δημοπράτηση του έργου από το Δήμο της Αθήνας, προϋπολογισμού 2.900.000 Ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών.

Παράλληλα θα προκηρυχθεί μελέτη προϋπολογισμού 370.000 Ευρώ για την αποκατάσταση του ζωολογικού κήπου, του βοτανολογικού μουσείου, του χώρου που βρίσκεται το ρωμαϊκό μωσαϊκό και την αποκατάσταση του μαντρότοιχου της Ηρώδου του Αττικού.

Β) Η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αποκατάσταση της χλωρίδας και την απομάκρυνση της ξερής βλάστησης.

«Ο Εθνικός Κήπος είναι μετά την Ακρόπολη ένα από τα πέντε πιο σημαντικά σημεία ταυτότητας αυτής της πόλης, και όταν ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις που θα κάνουμε δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από κανένα πάρκο οποιασδήποτε Ευρωπαϊκής χώρας», τόνισε ο δήμαρχο Αθηναίων.

Παράλληλα, την Τετάρτη ο Γιάννης Σγουρός και ο Νικήτας Κακλαμάνης υπέγραψαν επίσης τις προγραμματικές συμβάσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες στις ράμπες Α.Μ.Ε.Α., πεζόδρομων της περιοχής Ψυρρή και της τοποθέτησης χλοοτάπητα στο γήπεδο του ΡΟΥΦ, ενώ αναφέρθηκαν και στις προγραμματικές συμβάσεις που ενέκρινε πρόσφατα το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας και αφορούν την ανέγερση τριών πρότυπων βιοκλιματικών βρεφονηπιακών σταθμών.source:skai.gr

Κατασχέσεις για 

οφειλέτες με ακίνητα 

σε Μύκονο - Σαντορίνη...

jpg
Οκτώ αναγκαστικές κατασχέσεις παραγματοποιήθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών στο διάστημα 22-30 Ιουλίου για οφειλέτες με ακίνητη περιουσία στη Μύκονο και την Σαντορίνη, στους οποίους είχε δοθεί προθεσμία εξόφλησης των χρεών τους μέχρι τις 20 Ιουλίου.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, δρομολογήθηκαν συνολικά 12 κατασχέσεις, εκ των οποίων οκτώ ολοκληρώθηκαν, τρεις οφειλέτες υπέβαλαν αιτήματα ρύθμισης μετά την κατάσχεση, ενώ δύο ρυθμίσεις έγιναν προ των κατασχέσεων.
Για τους οφειλέτες που δεν ανταποκρίθηκαν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα συνεχιστούν οι κατασχέσεις από το Σεπτέμβριο λόγω της δικαστικής αναστολής του Αυγούστου, ενώ υπό συνεχή έλεγχο θα είναι και η τήρηση των εγκεκριμένων ρυθμίσεων, ώστε να δρομολογείται κατάσχεση σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης ανταπόκρισης του οφειλέτη.
Σημειώνεται ότι από το Υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινωθεί στις 6 Ιουλίου πως, μέσω των διασταυρώσεων που έκανε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για φορολογούμενους - κατόχους ακίνητης περιουσίας στη Μύκονο και την Σαντορίνη, είχαν εντοπιστεί 990 υπόχρεοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 6.747.556 ευρώ.
Τα ακίνητα των οφειλετών αυτών στις συγκεκριμένες δύο περιοχές είναι 2.917 αντικειμενικής αξίας 288.389.719 ευρώ, ενώ οι υπόχρεοι αυτοί έχουν συνολικά στην κατοχή τους ανά την επικράτεια 6.121 ακίνητα αντικειμενικής αξίας 567.892.905 ευρώ.
Στους οφειλέτες αυτούς είχε δοθεί προθεσμία να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους μέχρι τις 20 Ιουλίου, και ταυτόχρονα τους γνωστοποιήθηκε η πρόθεση του Υπουργείου μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής να ξεκινήσει διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών αυτών συμπεριλαμβανομένου και πλειστηριασμού, για όσους δεν θα ανταποκρίνονταν στην πρόσκληση.
Μέχρι την παρέλευση της προθεσμίας που τάχθηκε, 259 οφειλέτες εξόφλησαν τις οφειλές τους αρχικού ποσού 502.085 ευρώ, ενώ άλλοι 85 αιτήθηκαν ρυθμίσεις με ταυτόχρονη καταβολή 278.270 ευρώ. Συνολικά οι εισπράξεις έφτασαν το ποσό των 780.355 ευρώ.
Απολογιστικά, μέχρι τις 30 Ιουλίου, υπήρξαν 300 εξοφλήσεις με καταβολή έναντι κεφαλαίου 620.425 ευρώ, έγιναν 159 ρυθμίσεις με ταυτόχρονη καταβολή 424.310 ευρώ, ενώ το σύνολο των εισπράξεων έφτασε το ποσό των 1.044.735 ευρώ.source:parapolitika.gr

Έξυπνες συμβουλές 

για διακοπές με 

αυτοκίνητο χωρίς απρόοπτα!


Διαβάστε πώς θα οργανώσετε το αυτοκίνητό σας πριν ξεκινήσετε τις διακοπές σας...
Με δεδομένη την καταγραφή των προβλημάτων που παρουσιάζονται σε σημαντικό αριθμό οδηγών στη διάρκεια των θερινών διακοπών, οι τεχνικοί της ΟΒΕΛΠΑ υπενθυμίζουν στους οδηγούς τις συνηθέστερες βλάβες και τα…απρόοπτα, προκειμένου οι οδηγοί να αποφύγουν την ταλαιπωρία «εν μέσω θέρους»…

-Κλειδιά / κοντρόλ συναγερμών:
Συνηθισμένο φαινόμενο για αρκετούς οδηγούς, που χάνουν τα κλειδιά τους/κοντρόλ συναγερμού στην… αμμουδιά κάποιας παραλίας, ή μπαίνουν στη θάλασσα… μαζί με αυτά !

Αποτέλεσμα: Μεγάλη ταλαιπωρία μέχρι να βρεθεί το εφεδρικό σέτ !!!

-Κλατάρισμα ελαστικού / ελαστικών:
Οι υψηλές θερμοκρασίες της ελληνικής ασφάλτου, επιταχύνουν σημαντικά τις φθορές των ελαστικών, με αποτέλεσμα την καταστροφή τους. Ειδικά για τα φθαρμένα και υπο-φουσκωμένα λάστιχα, τα οποία αποδεικνύονται αδύναμα να ανταποκριθούν στις θερινές κακουχίες.

Αποτέλεσμα: Κλαταρίσματα και ολική καταστροφή ενός ή περισσότερων ελαστικών, αν αυτά είναι φθαρμένα ή δεν έχουν τις σωστές πιέσεις που συνιστά ο κατασκευαστής.

-Υπερθέρμανση κινητήρα:
Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την έλλειψη συντήρησης του συστήματος ψύξης ( απώλεια υγρού, φθαρμένες, σωληνώσεις, φραγμένο-βρόμικο ψυγείο, βλάβη θερμοστάτη-ανεμιστήρα ψύξης κα) προκαλούν την υπερθέρμανση του κινητήρα.

Αποτέλεσμα: Ταλαιπωρία και σημαντική ζημιά αν το σύστημα ψύξης δεν λειτουργεί σωστά, χωρίς πρόβλημα.

-Έλεγχοι πριν το ταξίδι για αποφυγή απρόπτης βλάβης:
Ο έλεγχος στα φρένα, στα υγρά του τιμονιού, λαδιού κινητήρα, υγρών καθαριστήρων και ψυκτικού υγρού, είναι απαραίτητος! Μη λησμονείτε ότι πέρα από την ταλαιπωρία, οι επισκευές «εκτός έδρας» θα σας κοστίσουν ακριβότερα !


-Ξεκινείστε ξεκούραστοι το ταξίδι:
 Περισσότερα από τα 4 στα 10 ατυχήματα στη διάρκεια των διακοπών, οφείλονται στην κούραση του οδηγού! Μοιράστε την απόσταση του ταξιδιού με διαλλείματα για ξεκούραση κάθε 2-3 ώρες, αποφεύγοντας βαριά γεύματα ή αλκοόλ. Προτιμάτε κρύο νερό, φυσικούς χυμούς, καφέ.

-Πονοκέφαλος – κακή διάθεση στη διάρκεια του ταξιδιού:
Αφήστε να οδηγήσει άλλος αν αισθανθείτε αδιαθεσία ή πονοκέφαλο. Μη λησμονούμε ότι τέτοια περιστατικά μειώνουν σημαντικά την αντίδραση του οδηγού, που σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ατυχήματος !

-Προσπεράσματα:
Δεν επιχειρούμε ΠΟΤΕ «τυφλό προσπέρασμα», καθώς οι δρόμοι –κυρίως οι επαρχιακοί κρύβουν διαρκείς παγίδες!!! Προσπερνάμε πάντα με ασφάλεια και μόνο όταν είμαστε σίγουροι ότι «βγαίνουμε» από το προσπέρασμα!
-Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης-ΛΕΑ: Δεν επιτρέπεται να οδηγούμε στις ΛΕΑ που υπάρχουν στην Αττική Οδό και στους Εθνικού δρόμους. Στις ΛΕΑ επιτρέπεται στάθμευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (βλάβη κα).

-Προσοχή στη φύση:
Πολλές πυρκαγιές οφείλονται στα αναμμένα τσιγάρα ή άλλα αντικείμενα που πετάμε από το αυτοκίνητο…

-Τρακτέρ στην επαρχία:
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, διότι πολλά ατυχήματα οφείλονται από την κίνηση των τρακτέρ στους εθνικούς και επαρχιακού δρόμους!!!

-Δυνατός ήλιος:
Είναι αλήθεια ότι ο δυνατός ήλιος κουράζει όλους στην οδήγηση. Γι αυτό έχετε καθαρά τα τζάμια του αυτοκινήτου –μέσα-έξω και φορέσετε τα κατάλληλα γυαλιά για την οδήγηση. Αποφεύγετε να φοράτε φωτο-χρωμικά που σκουραίνουν στο δυνατό ήλιο ή και σκούρα γυαλιά.
source:newsit.gr

Τα μισά λεφτά τους 

σε φιλανθρωπίες...


Θα δώσουν 34 αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι

Τη μισή τους περιουσία σε αγαθοεργίες δεσμεύτηκαν να δώσουν τριάντα τέσσερις αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι, στο πλαίσιο της αντίστοιχης πρωτοβουλίας του επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ και του ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Μεταξύ των Κροίσων που θα ενταχθούν οικειοθελώς στην πρωτοβουλία ξεχωρίζουν ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο παραγωγός θεαμάτων Μπάρι Ντίλερ, ο συνιδρυτής της Oracle Λάρι Έλισον, ο μεγιστάνας του ενεργειακού τομέα Τ. Μπουν Πίκενς, ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Τεντ Τέρνερ, ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ και ο επενδυτής Ρόμπερτ Πέρελμαν.


Οι Γκέιτς και Μπάφετ ίδρυσαν την «Υπόσχεση Δωρεάς» τον Ιούνιο, με στόχο να εμπνεύσουν πολλούς βαθύπλουτους αμερικανούς να δωρίσουν την περισσότερη περιουσία τους μετά θάνατον, ανακοινώνοντας την πρόθεσή τους με μία επεξηγηματική των λόγων τους επιστολή.
source:newsbeast.gr

Κατάργηση 2.000 

θέσεων από τη Siemens AG...



Ο γερμανικός όμιλος Siemens ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην κατάργηση 2.000 θέσεων εργασίας στην Γερμανία στον κλάδο των υπηρεσιών πληροφορικής SIS, ο οποίος είχε γίνει αυτόνομος.

Το μέτρο αυτό είχε ήδη ανακοινωθεί σε γενικές γραμμές τον Μάρτιο, όταν η Siemens είχε προγραμματίσει την περικοπή 4.200 θέσεων εργασίας από τις 35.000 που διαθέτει σε όλον τον κόσμο στον κλάδο των υπηρεσιών πληροφορικής.

Η Siemens συμφώνησε με τα συνδικάτα του προσωπικού σε ένα κοινωνικό σχέδιο, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Το κοινωνικό σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την εθελούσια έξοδο. "Οι απολύσεις θα πρέπει να αποφεύγονται" αναφέρει η εταιρεία.

Η αναδιάρθρωση του τμήματος SIS είχε καταστεί "αναγκαία" μετά από μία πτώση της τάξεως του 12% των εργασιών της το προηγούμενο έτος στα 4,7 δισ. ευρώ και την δύσκολη φετινή χρονιά, προσθέτει η Siemens. source:nooz.gr

Στάχτη και... 

BlackBerry...


Η καναδική εταιρεία κατασκευής του «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου BlackBerry χαρακτήρισε σήμερα αδιανόητο οι κυβερνήσεις να μπορούν να απαγορεύουν την κρυπτογράφηση των τηλεπικοινωνιών, εν μέσω της διαμάχης στην οποία βρίσκεται με πολλές χώρες όσον αφορά το θέμα αυτό.

«Αν απαγορευόταν η κατά κύριο λόγο κρυπτογράφηση, θα έκλειναν (οι επικοινωνίες για) τις εταιρείες, το εμπόριο, τις τράπεζες, το ίντερνετ», δήλωσε ο διευθυντής του καναδικού ομίλου Research in Motion (RIM), Μάικ Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα New York Times.


«Πράγματι, θα εμποδίζονταν όλα. Αυτό δεν έχει πολλές πιθανότητες να συμβεί», είπε ο Λαζαρίδης.


Ο Λαζαρίδης έκανε τις δηλώσεις αυτές την ώρα που η Σαουδική Αραβία αποφάσισε χθες να αναστείλει τις υπηρεσίες των BlackBerry στη χώρα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν σήμερα ότι είναι οριστική η απόφασή τους να αναστείλουν από τις 11 Οκτωβρίου τις κύριες υπηρεσίες των τηλεφώνων BlackBerry, αλλά ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πιθανότητες συνομιλιών με την κατασκευάστρια εταιρεία.


Οι χώρες αυτές του Κόλπου αξιώνουν να μπορούν να επιβλέπουν τα κινητά αυτά τηλέφωνα του καναδού κατασκευαστή, ο οποίος ανταπάντησε ότι δεν κάνει καμία παραχώρηση για την προσβολή του συστήματός του κρυπτογράφησης, το οποίο είναι ιδιαίτερα ασφαλές.


Η κυβέρνηση της Ινδίας, η οποία επικαλέστηκε επίσης θέματα εθνικής ασφάλειας και τη δυσκολία ελέγχου του BlackBerry, απείλησε επίσης πρόσφατα να απαγορεύσει ορισμένες υπηρεσίες των συσκευών αυτών της RIM στη χώρα.source:zougla.gr
Τα 20 δισεκατομμύρια 
μηνύματα έφτασε το Twitter...


Τα είκοσι δισεκατομμύρια δημοσιευμένα μηνύματα χρηστών έφτασε το Twitter, με το πόστ ενός Κινέζου γραφίστα το περασμένο Σάββατο.
Αν και η γνωστή υπηρεσία χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να φτάσει τα τέσσερα δέκα δισεκατομμύρια μηνύματα, ο αριθμός τους διπλασιάστηκε μέσα σε πέντε μόλις μήνες. Όπως ήταν φυσικό, ο Κινέζος χρήστης δέχθηκε συγχαρητήρια μηνύματα από όλο τον κόσμο, ενώ ο ίδιος δεν γνώριζε το… επίτευγμα του. Σε επόμενο μήνυμα του ωστόσο εμφανίστηκε μάλλον φοβισμένος με την τύχη του. «Ίσως να σημαίνει ότι σύντομα θα πεθάνω», ανέφερε ο χρήστης.
Οι Ιάπωνες στέλνουν περίπου οκτώ εκατομμύρια tweets την ημέρα, περίπου 12% του συνολικού παγκόσμιου αριθμού μηνυμάτων στο twitter. Η εταιρεία αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου να ξεκινήσει τη λειτουργία του δικού της data centre, ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα από υπερφόρτωση δεδομένων, που έχουν ταλαιπωρήσει συχνά την υπηρεσία, ειδικά στη διάρκεια μεγάλων αθλητικών γεγονότων.
source:kathimerini.gr

Διάσημοι που τα... 

είπανε από το facebook

και το twitter τους!

Το twitter και το facebook μοιάζουν να είναι τα αγαπημένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των διασήμων της ελληνικής αλλά και της ξένης showbiz. Ο λόγος για όλους τους σταρ που καταγράφουν κάθε επιθυμία, κίνηση και συναίσθημα στο twitter και το facebook τους.

Πρώτη και καλύτερη η Καλομοίρα που μέσω του twitter της μας ενημερώνει για όλες τις λεπτομέρειες του γάμου και τις προετοιμασίες που έχει κάνει μέχρι στιγμής. Η ίδια είχε γράψει στο twitter της πόσο χαρούμενη είναι και με πόση αγωνία περιμένει τη μεγάλη στιγμή.



Την αγάπη του για το βυθό και τις καταδύσεις  μας αποκάλυψες ο ένας και μοναδικός Σάκης Ρουβάς, ανεβάζοντας στο twitter του ένα video που τον δείχνει να κάνει καταδύσεις. Ο ίδιος αποκάλυψε πως λατρέυει το βυθό και ότι εκεί κάτω νιώθει πολύ όμορφα.



Φωτογραφίες για το εξώφυλλο του νέου άλμπουμ της δημοσίευσε στο twitter και η Τάμτα. Η τραγουδίστρια δήλωσε ακόμη, πως θέλει να παίξει σε μιούζικαλ.




Φωτογραφία από το twitter της Τάμτα!

Την ενόχληση του για την απομάκρυνσή του από την εκπομπή "Δεστε τους' φρόντισε να εκφράσει μέσω του twitter του και ο Γιώργος Τσαλίκης. Ο γνωστός τραγουδιστής είχε ενοχληθεί που δεν θα συνεχίσει και του χρόνου και αυτό φάνηκε και στην τελευταία εκπομπή της φετινής χρονιάς. "Αποτοξίνωση απ' ότι με χαλάει", είχε γράψει ο Τσαλίκης στο twitter του...



Αν και είναι αμφιλεγόμενο πως πρόκειται για το πραγματικό της προφίλ, "συγγνώμη" μέσω Facebook ζήτησε η Μαριέττα Χρουσαλά μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν από το πάρτυ που έκανε με τον αγαπημένο της Λεό Πατίτσα στο θωρηκτό "Αβέρωφ". Η γνωστή παρουσιάστρια έγραψε πως δεν είχε καμια πρόθεση να προσβάλει την ιστορία του θωρηκτού και το Πολεμικό Ναυτικό.



Ακόμη, η Βίκυ Καγιά είναι αυτή που αποκάλυψε μέσω twitter την ανάγκη της να φορέσει σιδεράκια μετά από ένα μικρό ορθοδοντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Η ίδια μάλιστα δημοσίευσε στο twitter της φωτογραφία που την δείχνει να φορά σιδεράκια.


Φωτογραφία από το twitter της Βίκυς Καγιά!

Για δειλούς και βολεμένους μίλησε η γνωστή παρουσιάστρια Ρούλα Κορομηλά στο facebook, λιγο μετά το τέλος του Greek Idol. H διάσημη παρουσιάστρια έγραψε στο status της στο Facebook "Λυπάστε τους δειλούς και τους βολεμένους! Είναι επικίνδυνοι!" και όπως ήταν φυσικό προκάλεσε αντιδράσεις.



Ακόμη, το twitter επέλεξε ο διάσημος ποδοσφαιριστής Cristiano Ronaldo  για να ενημερώσει τους θαυμαστές και φίλους του για τις διακοπές του. Ο άσος Πορτογάλος ανάρτησε και στο twitter του φωτογραφίες από τις διακοπές σε ελληνικό νησί!


Φωτογραφία από το twitter του Ronaldo!

Για τις διακοπές της στη Μύκονο έστειλε μήνυμα μέσω του twitter και η διάσημη ηθοποιός Sofia Vergara. Η μελαχρινή καλλονή ξεφάντωσε με την καρδιά της στο "νησί των ανέμων", τραβώντας όλα τα αντρικά βλέμματα πάνω της. source:tlife.gr


Έλληνες εικαστικοί 

ανοίγουν τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης...


«Περίπατος στον Βόσπορο». Έργο που φιλοτέχνησε ο Αλέκος Φασιανός ειδικά για την έκθεση
«Περίπατος στον Βόσπορο». Έργο που φιλοτέχνησε ο Αλέκος Φασιανός ειδικά για την έκθεση 
Αθήνα
Να σπάσουν τον αποκλεισμό της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, έστω για μόνο ένα μήνα, κατάφεραν 101 Έλληνες εικαστικοί. Έπειτα από 30 χρόνια σιωπής, η Σχολή θα ανοίξει για να φιλοξενήσει την έκθεση «Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη».

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Αυγούστου ώς τις 23 Σεπτεμβρίου στο Σισµανόγλειο Μέγαρο και την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ενώ στις αρχές Οκτωβρίου θα μεταφερθεί στην «Τεχνόπολι».


«Η ιδέα µε ενθουσίασε. Είναι µια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή ο ελληνικός και ο τουρκικός κόσµος. Ιδιαίτερα σηµαντικό δε είναι που ξανανοίγει και η Σχολή της Χάλκης. Είναι µια ευκαιρία να συνδεθεί ο Ελληνισµός µε το παρελθόν του. Η Τέχνη είναι ο µοναδικός τρόπος για να έρθουν κοντά οι δύο λαοί. Μόνο όταν θα χτίσουν µια ανιδιοτελή, πνευµατική σχέση θα καταφέρουν να έχουν και υλική σχέση. Όταν υπάρχει εχθρική στάση, σηµαίνει πως δεν υπάρχει πνευµατικός σύνδεσµος» δήλωσε στα Νέα, ο Αλέκος Φασιανός, έργα του οποίου περιλαμβάνει η έκθεση.


Σύμφωνα με την επιμελήτρια της έκθεσης Ίρις Κρητικού, τα έργα, που δηµιουργήθηκαν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους για τις ανάγκες της έκθεσης, ιχνηλατούν και αναγιγνώσκουν στιγµιότυπα μυθολογικά, ιστορικά και καθηµερινά, ενθυµήσεις από την αρχαιότητα, βυζαντινές μνήμες, βίους αυτοκρατόρων και αγίων, χορούς δερβίσηδων, ροµαντικές περιπλανήσεις περιηγητών, χειρόγραφα σηµειωµατάρια και χάρτες, νεώτερα ενθυµήµατα και ιστορικές φωτογραφίες και κειµήλια.


Παράλληλα με την έκθεση, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Θεολογικής Σχολής θα προβάλλεται το 50λεπτο ντοκιμαντέρ «Ιχνηλατώντας την Πόλη».


Την έκθεση διοργανώνει η εταιρεία White Fox σε συνεργασία µε την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη και την «Τεχνόπολι» του Δήµου Αθηναίων.


Στην «Τεχνόπολι», δε, η έκθεση θα εμπλουτιστεί µε εκθέµατα από το Μουσείο Αdalar στα Πριγκιπόννησα που αφορούν στη γεωµορφολογία και την ιστορία της Χάλκης. 
source:in.gr

Κίνα: To Ιντερνετ, «δεξί» χέρι των καταναλωτών...
Πέρα από διεξοδικές συζητήσεις και σχόλια, η κοινότητα προχωρά και σε αγορά εκπτωτικών κουπονιών και ενίοτε σε διαδικτυακές διαμαρτυρίες.


Με 420 εκατομμύρια χρήστες online, η Κίνα έχει εξελιχθεί σε χώρα όπου κάθε brand χρειάζεται να προσέχει. Πρόσφατη έρευνα καταδεικνύει το γεγονός ότι όσο περισσότερο διεισδύει το Ιντερνετ, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για καταναλωτικές αποφάσεις έπειτα από συζήτηση και έρευνα.
Η online κοινότητα φροντίζει να χτίζει ή να καταστρέφει πολύ γρήγορα την εικόνα μιας εταιρείας με τους Κινέζους να έχουν στο ενεργητικό τους 13 εκατομμύρια δημοσιευμένα σχόλια κάθε μήνα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Kaixin. Από την έρευνα προκύπτει ότι, αναλογικά, οι συγκεκριμένοι χρήστες βασίζονται περισσότερο στο Ιντερνετ για αγορές σε σχέση με τους χρήστες στη Δύση. Περίπου το 60% των χρηστών στην Κίνα δήλωσαν ότι ενημερώνονται από ιστοσελίδες σύγκρισης, συμμετέχουν σε φόρουμ και blogs επηρεάζοντας έτσι τις αποφάσεις αγοράς. Την ίδια στιγμή, στις ΗΠΑ λιγότερο από το 20% των χρηστών πράττουν παρομοίως.
Πέρα όμως από διεξοδικές συζητήσεις και σχόλια, η κοινότητα προχωρά και σε αγορά εκπτωτικών κουπονιών και ενίοτε σε διαδικτυακές διαμαρτυρίες. Οι Κινέζοι καταναλωτές αντιπροσωπεύουν περισσότερη ατομικότητα απ’ ότι πριν, προσπαθώντας όχι μόνο να είναι «μέσα» στη μόδα αλλά και να εκφράζουν το δικό τους ατομικό στυλ από τα προϊόντα που αγοράζουν.
Είναι πλέον στην κουλτούρα τους να συζητούν κάθε τι που συμβαίνει στην αλυσίδα παραγωγής από το τι προϊόν θα αγοράσουν μέχρι το ποια είναι η ποιότητα εξυπηρέτησης πελατών μετά την πώληση. Και είναι κάτι που συμβαίνει όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και στις λιγότερο ανεπτυγμένες πόλεις.source:kathimerini.gr

Συνελήφθησαν 

αστυνομικοί για εκβιασμό 

και ληστεία...

Ιωάννα Μαμάη
Για εκβιασμό και ληστεία κατηγορούνται δύο αστυνομικοί ενώ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 700 ευρώ πούλησε ο 23χρονος αστυφύλακας σε έναν άνδρα μέσω διαδικτύου τον περασμένο Μάρτιο.

Ο αγοραστής υποστηρίζει πως στον ηλεκτρονικό λογαριασμό του κατηγορούμενου κατέβαλε 420 ευρώ ωστόσο ο αστυφύλακας δεν το είδε και εκβίαζε τον πολίτη για να του δώσει το συμφωνηθέν ποσό.

Ο άνδρας κατήγγειλε στις αρχές πως ο 23χρονος μαζί με έναν 30χρονο ιδιώτη και έναν 27χρονο ειδικό φρουρό πήραν βιαίως 160 ευρώ και του έκλεισαν ραντεβού στην πλατεία Δαβάκη για να δώσει όλο το αντίτιμο του κινητού τηλεφώνου.

Το ποσό προσημειώθηκε και όταν οι δύο άνδρες πήγαν να παραλάβουν τα χρήματα συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Οι δύο συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες περί κβίασης, ληστείας κατά συναυτουργία και παράβασης του νόμου περί όπλων.
source:cosmo.gr
Αγώνας εξοπλισμών» 
για Google και Microsoft...


 Παναγιώτης Αθανάσαινας
Αλλάζουν οι συνήθειες των Αμερικανών σε ότι αφορά την αναζήτηση στο Διαδίκτυο, καθώς αυξάνονται σημαντικά εκείνη που βασίζονται μεν στη Google για τις βασικές τους αναζητήσεις, ωστόσο στρέφονται στη Bing για πιο εξειδικευμένες εργασίες.
«Χρησιμοποιούσα αποκλειστικά τη μηχανή της Google στο παρελθόν, όσο όμως περισσότερο χρησιμοποιούσα τη Bing τόσο περισσότερο μου άρεσε», εξήγησε ο Πολ Κάλαν, φωτογράφος από το Σικάγο. «Πηγαίνω στη Google μάλλον περισσότερο από συνήθεια». Αν και το μερίδιο αγοράς της μηχανής της Microsoft εξακολουθεί να κυμαίνεται στο 12,5% την ώρα που η Google κρατάει τα σκήπτρα με 62,6%, οι νέες τάσεις δείχνουν μείωση της ψαλίδας υπέρ της Bing. Κάτι τέτοιο φαίνεται να αντιλαμβάνεται και η τελευταία, παρακολουθώντας στενά τις κινήσεις της Bing, ειδικά τα διάφορα εργαλεία όπως η ταξιδιωτική μηχανή αναζήτησης, η σύνδεση περισσότερων λειτουργιών με κοινωνικά δίκτυα αλλά και η αναζήτηση φωτογραφιών.
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η αναγέννηση της διαδικτυακής αναζήτησης που έχει ως συνέπεια την ανάπτυξη περισσότερων εξειδικευμένων εργαλείων για τους χρήστες που αναζητούν περισσότερα από τα απλά μπλε links στα αποτελέσματα των αναζητήσεων τους. Στην περίπτωση των δύο εταιρειών, ο ανταγωνισμός έχει λάβει μια ιδιόμορφη τροπή: Την ώρα που η Microsoft δεχόταν τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της Google στην αγορά των μηχανών αναζήτησης, περνάει πλέον στην αντεπίθεση. Καθώς οι νέες λειτουργίες και δυνατότητες των μηχανών αναζήτησης εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς, πολλοί αναλυτές κάνουν λόγο για «αγώνα εξοπλισμών» στη νέα εποχή της διαδικτυακής αναζήτησης.
Αξιωματούχοι της Google συμφωνούν ότι ο ανταγωνισμός έχει ενταθεί, σπεύδοντας όμως να τονίσουν ότι οι δικές τους κινήσεις είναι απλά διορθωτικές κινήσεις προσαρμογής απέναντι σε μια νεότερη μηχανή, όπως είναι η Bing. Η αντιπρόεδρος του ομίλου της Google, Μαρίσα Μάγιερ, τόνισε μάλιστα ότι οι εξελίξεις στη μηχανή της εταιρείας της δεν έρχονται ως απάντηση στη Bing. «Πολλές από τις νέες λειτουργίες τις σχεδιάζαμε εδώ και πολύ καιρό».
Τα οφέλη για τη Microsoft δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα. Κέρδισε μερίδιο αγοράς 4,7% από την ημέρα λειτουργίας της Bing το Μάιο του 2009, ενώ η συμφωνία της με τη Yahoo έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επωφελής. Έτσι, παρά το ότι η Google συντηρεί το μεγάλο της προβάδισμα, οι αναλυτές φαίνονται εντυπωσιασμένοι από τις επιδόσεις της Bing. Εξάλλου, το εγχείρημα κατασκευής μιας ταχύτερης, πιο ευέλικτης και ακριβούς μηχανής αναζήτησης από αυτή της Google, είναι μια τεράστια πρόκληση από μόνο του στην οποία δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν πολλές εταιρείες πριν τη Microsoft.
Ο τεχνολογικός κολοσσός έχει δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή υπολογιστικών κέντρων ικανών να στηρίξουν μια μηχανή αναζήτησης παγκόσμιας απήχησης αλλά και για την εξαγορά μικρότερων εταιρειών με τεχνογνωσία σε εξειδικευμένους τομείς. Ταυτόχρονα έχει χρηματοδοτήσει τους ίδιους τους καταναλωτές, μέσα από προγράμματα επιστροφής χρημάτων, αλλά και το δίκτυο συνεργατών που εμφανίζονται διατεθειμένοι να προβάλλουν τη Bing. Έτσι εξηγείται και η δαπάνη 2,36 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέγραψε το τμήμα online υπηρεσιών της εταιρείας, την ώρα που τα έσοδα δεν ξεπέρασαν τα 2,2 δισεκατομμύρια.
Η Google από την άλλη, ενσωμάτωσε και αυτή τις δικές της νέες λειτουργίες, που σε κάποιες περιπτώσεις μοιάζουν πολύ με αυτές της Bing. Για παράδειγμα, παρουσίασε και αυτή τα δικά της εργαλεία για αριστερόχειρες, ενώ δίνει πλέον και αυτή τη δυνατότητα να εμφανίζεται κάποια φωτογραφία τοπίου ως background στην κεντρική σελίδα της μηχανής, χαρακτηριστικό στοιχείο της Bing από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της.
Οι ιθύνοντες στη Google συχνά λένε ότι η Microsoft τείνει να υπερφορτώνει τα προγράμματα της με λειτουργίες που οι χρήστες δεν έχουν ανάγκη, καθιστώντας τελικά το προϊόν πιο βαρύ και δυσκίνητο. Πλέον όμως, η Google φαίνεται διατεθειμένη να μπει σε αυτό τον «πόλεμο χρηστικότητας» με τη Bing, κρίνοντας από τα νέα χαρακτηριστικά που σταδιακά παρουσιάζει η μηχανή της Google.
source:tlife.gr

Αγώνας εξοπλισμών» 
για Google και Microsoft...


Παναγιώτης Αθανάσαινας
Αλλάζουν οι συνήθειες των Αμερικανών σε ότι αφορά την αναζήτηση στο Διαδίκτυο, καθώς αυξάνονται σημαντικά εκείνη που βασίζονται μεν στη Google για τις βασικές τους αναζητήσεις, ωστόσο στρέφονται στη Bing για πιο εξειδικευμένες εργασίες.
«Χρησιμοποιούσα αποκλειστικά τη μηχανή της Google στο παρελθόν, όσο όμως περισσότερο χρησιμοποιούσα τη Bing τόσο περισσότερο μου άρεσε», εξήγησε ο Πολ Κάλαν, φωτογράφος από το Σικάγο. «Πηγαίνω στη Google μάλλον περισσότερο από συνήθεια». Αν και το μερίδιο αγοράς της μηχανής της Microsoft εξακολουθεί να κυμαίνεται στο 12,5% την ώρα που η Google κρατάει τα σκήπτρα με 62,6%, οι νέες τάσεις δείχνουν μείωση της ψαλίδας υπέρ της Bing. Κάτι τέτοιο φαίνεται να αντιλαμβάνεται και η τελευταία, παρακολουθώντας στενά τις κινήσεις της Bing, ειδικά τα διάφορα εργαλεία όπως η ταξιδιωτική μηχανή αναζήτησης, η σύνδεση περισσότερων λειτουργιών με κοινωνικά δίκτυα αλλά και η αναζήτηση φωτογραφιών.
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η αναγέννηση της διαδικτυακής αναζήτησης που έχει ως συνέπεια την ανάπτυξη περισσότερων εξειδικευμένων εργαλείων για τους χρήστες που αναζητούν περισσότερα από τα απλά μπλε links στα αποτελέσματα των αναζητήσεων τους. Στην περίπτωση των δύο εταιρειών, ο ανταγωνισμός έχει λάβει μια ιδιόμορφη τροπή: Την ώρα που η Microsoft δεχόταν τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της Google στην αγορά των μηχανών αναζήτησης, περνάει πλέον στην αντεπίθεση. Καθώς οι νέες λειτουργίες και δυνατότητες των μηχανών αναζήτησης εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς, πολλοί αναλυτές κάνουν λόγο για «αγώνα εξοπλισμών» στη νέα εποχή της διαδικτυακής αναζήτησης.
Αξιωματούχοι της Google συμφωνούν ότι ο ανταγωνισμός έχει ενταθεί, σπεύδοντας όμως να τονίσουν ότι οι δικές τους κινήσεις είναι απλά διορθωτικές κινήσεις προσαρμογής απέναντι σε μια νεότερη μηχανή, όπως είναι η Bing. Η αντιπρόεδρος του ομίλου της Google, Μαρίσα Μάγιερ, τόνισε μάλιστα ότι οι εξελίξεις στη μηχανή της εταιρείας της δεν έρχονται ως απάντηση στη Bing. «Πολλές από τις νέες λειτουργίες τις σχεδιάζαμε εδώ και πολύ καιρό».
Τα οφέλη για τη Microsoft δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα. Κέρδισε μερίδιο αγοράς 4,7% από την ημέρα λειτουργίας της Bing το Μάιο του 2009, ενώ η συμφωνία της με τη Yahoo έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επωφελής. Έτσι, παρά το ότι η Google συντηρεί το μεγάλο της προβάδισμα, οι αναλυτές φαίνονται εντυπωσιασμένοι από τις επιδόσεις της Bing. Εξάλλου, το εγχείρημα κατασκευής μιας ταχύτερης, πιο ευέλικτης και ακριβούς μηχανής αναζήτησης από αυτή της Google, είναι μια τεράστια πρόκληση από μόνο του στην οποία δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν πολλές εταιρείες πριν τη Microsoft.
Ο τεχνολογικός κολοσσός έχει δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή υπολογιστικών κέντρων ικανών να στηρίξουν μια μηχανή αναζήτησης παγκόσμιας απήχησης αλλά και για την εξαγορά μικρότερων εταιρειών με τεχνογνωσία σε εξειδικευμένους τομείς. Ταυτόχρονα έχει χρηματοδοτήσει τους ίδιους τους καταναλωτές, μέσα από προγράμματα επιστροφής χρημάτων, αλλά και το δίκτυο συνεργατών που εμφανίζονται διατεθειμένοι να προβάλλουν τη Bing. Έτσι εξηγείται και η δαπάνη 2,36 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέγραψε το τμήμα online υπηρεσιών της εταιρείας, την ώρα που τα έσοδα δεν ξεπέρασαν τα 2,2 δισεκατομμύρια.
Η Google από την άλλη, ενσωμάτωσε και αυτή τις δικές της νέες λειτουργίες, που σε κάποιες περιπτώσεις μοιάζουν πολύ με αυτές της Bing. Για παράδειγμα, παρουσίασε και αυτή τα δικά της εργαλεία για αριστερόχειρες, ενώ δίνει πλέον και αυτή τη δυνατότητα να εμφανίζεται κάποια φωτογραφία τοπίου ως background στην κεντρική σελίδα της μηχανής, χαρακτηριστικό στοιχείο της Bing από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της.
Οι ιθύνοντες στη Google συχνά λένε ότι η Microsoft τείνει να υπερφορτώνει τα προγράμματα της με λειτουργίες που οι χρήστες δεν έχουν ανάγκη, καθιστώντας τελικά το προϊόν πιο βαρύ και δυσκίνητο. Πλέον όμως, η Google φαίνεται διατεθειμένη να μπει σε αυτό τον «πόλεμο χρηστικότητας» με τη Bing, κρίνοντας από τα νέα χαρακτηριστικά που σταδιακά παρουσιάζει η μηχανή της Google.
source:kathimerini.gr
Η συλλογή αυτοκινήτων του Σουλτάνου του Μπρουνέι αξίας 5 δις δολαρίων

Η συλλογή αυτοκινήτων 

του Σουλτάνου του

Μπρουνέι αξίας 5 δις δολαρίων...



Ίσως είναι ο πιο περήφανος άνθρωπος στον κόσμο για τη συλλογή αυτοκινήτων που διαθέτει. Δεν είναι άλλος από τον Hassanal Bolkiah, Σουλτάνο του Μπρουνέι ο οποίος διαθέτει πάνω από 7.000 αυτοκίνητα στη συλλογή στα οποία περιλαμβάνονται τα πιο γρήγορα, πιο ακριβά και πιο σπάνια αμάξια του πλανήτη. Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mirror o Σουλτάνος του Μπρουνέι διαθέτει 604 Rolls Royce, 574 Mercedes, 452 Ferrari, 382 Bentley, 209 BMW, 179 Jaguar, 134 Koenigsegg, 21 Lamborghini, 11 Aston Martin και 1 SSC. Όλα αυτά φυλάσσονται σε ειδικό χώρο που διαθέτει ο ίδιος πίσω από το παλάτι του στο Μπρουνέι και σ’ αυτόν υπάρχουν δεκάδες μηχανικοί ώστε να φροντίζουν τα αγαπημένα του συλλεκτικά αυτοκίνητα, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 5 δις δολάρια. 
source:gossip-tv.gr

Οι πιο χρεωμένοι δήμοι

στην Ελλάδα...

Στο ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ ανέρχονται τα χρέη σε 50 Δήμους της χώρας και προέρχονται κυρίως από δάνεια τραπεζών και προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ εκτός από τα δάνεια οι δήμοι έχουν οφειλές σε ΔΕΚΟ, ασφαλιστικά ταμεία και κατασκευαστικές εταιρίες. Στην πρώτη θέση είναι ο δήμος Πειραιά, ακολουθεί ο δήμος Αθηναίων και τρίτος ο δήμος Αχαρνών.

Στη λίστα που παρουσιάζεται, εμφανίζονται τα χρέη των δήμων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τις τράπεζες.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Δήμους:

Πειραιά: χρέος 131.128.767 ευρώ

Αθηναίων: χρέος 129.492.613 ευρώ

Αχαρνών: χρέος 55.227.003 ευρώ

Αμαρουσίου: χρέος 52.216.609 ευρώ

Θεσσαλονίκης: χρέος 42.677.741 ευρώ και 33.500.000 ευρώ οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία

Ααπροπύργου: χρέος 41.738.337 ευρώ

Ρόδου: χρέος 41.263.506 ευρώ

Νίκαιας: χρέος 40.036.501 ευρώ

Περιστερίου: χρέος 37.984.492 ευρώ

Ιωαννίνων : χρέος 32.433.246 ευρώ

Ζωγράφου: χρέος 26.486.485 ευρώ και 30.000.000 ευρώ οφειλές προς τρίτους

Άνω Λιοσίων:χρέος 24.847.223 ευρώ και 35.000.000 ευρώ οφειλές προς τρίτους

Καρδίτσας: χρέος 18.533.122 ευρώ

Φυλής: χρέος 17.956.832 ευρώ

Τρικάλων: χρέος 17.693.165 ευρώ  
source:cosmo.gr

Τα δημοσιονομικά της

Ελλάδας παράδειγμα προς

αποφυγή για τη Βρετανία...

Ως παράδειγμα προς αποφυγή παρουσίασε τα δημοσιονομικά θέματα της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον υπερασπίζοντας παράλληλα το ενδεχόμενο περικοπών σε δημόσιο τομέα λόγω των μέτρων λιτότητας για τη μείωση του ελλείμματος.

Όπως είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, η μη λήψη μέτρων συνεπάγεται με μη εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας, έλλειψη εμπιστοσύνης και καθόλου ανάπτυξη.

«Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ο κίνδυνος η Βρετανία να βρεθεί στη θέση χωρών όπως η Ελλάδα», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τα μέτρα θα είναι δραστικότερα και βίαια με αυξημένες απολύσεις.

«Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, αφού οι περικοπές στις δαπάνες θα οδηγήσουν σε μια ισχυρότερη, καλύτερη και πιο ισορροπημένη βρετανική οικονομία», προσέθεσε ο Κάμερον.

Άλλωστε μέσω επιστολής του Κάμερον και του Κλεγκ (αναπληρωτής πρωθυπουργός) προς του υπουργούς σημείωσαν πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση του ελλείμματος από το 11% του ΑΕΠ που είναι αυτό το διάστημα. 
source:cosmo.gr

Παράλυτοι κινούν 

και κινούνται, μέσω της... μύτης τους!

Παράλυτα άτομα θα μπορούν να κατευθύνουν ένα αναπηρικό καροτσάκι, να πληκτρολογούν στον υπολογιστή ή να «σερφάρουν» στο Διαδίκτυο, χάρη σε μια νέα συσκευή που ανιχνεύει τις αδιόρατες κινήσεις του αέρα, ο οποίος κινείται μέσα από την μύτη ή το στόμα ενός ανθρώπου κατά την αναπνοή.
Η συσκευή αξιοποιεί τα νεύρα που υπάρχουν στον ουρανίσκο, τα οποία συνδέονται με τον εγκέφαλο και σχεδόν πάντοτε διατηρούνται σε καλή κατάσταση –ακόμα και μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό. Μοιάζει με μικρό σωλήνα (σαν αυτόν που χρησιμοποιείται για την παροχή οξυγόνου σε ασθενείς), ο οποίος τοποθετείται στην άκρη των ρουθουνιών και συνδέεται με έναν αισθητήρα πίεσης.
Τα υγιή άτομα, στα οποία δοκιμάστηκε η συσκευή, γρήγορα έμαθαν να παίζουν παιγνίδια και να γράφουν σε υπολογιστή απλώς με την όσφρηση. Στη συνέχεια οι επιστήμονες δοκίμασαν τη συσκευή σε τετραπληγικούς και άλλα άτομα που είναι παράλυτα, αλλά οι νοητικές ικανότητές τους δεν έχουν πειραχτεί. Ένας άνδρας που επί 18 χρόνια επικοινωνούσε με το περιβάλλον του ανοιγοκλείνοντας μόνο το ένα μάτι του, κατάφερε να γράψει το όνομα του σε υπολογιστή μέσω της μύτης του, μετά από χρήση μόλις 20 λεπτών της συσκευής.
Οι επιστήμονες που κατασκεύασαν τη συσκευή επίσης δημιούργησαν ένα ειδικό λογισμικό που επέτρεψε σε ένα 30χρονο, ο οποίος είναι παράλυτος από το λαιμό και κάτω, να κινεί το ηλεκτρικό αναπηρικό καροτσάκι του μέσω της μύτης του, η οποία είναι συνδεδεμένη με τη συσκευή. Ανάλογα με τον τρόπο που ο ασθενής εισπνέει ή εκπνέει τον αέρα από την μύτη του, δίνεται εντολή στο καροτσάκι να κινηθεί σε διαφορετική κατεύθυνση.
Η τεχνολογία της συσκευής βρίσκεται ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης και το Ινστιτούτο Weizmann, το οποίο την κατασκεύασε, έχει πάρει την πατέντα για την εμπορική αξιοποίηση της συσκευής μέσω της θυγατρικής του εταιρίας Yeda Research and Development Company Ltd.
source:tvxs.gr

10 Ενδείξεις Ότι 

Χρειάζεσαι Επειγόντως Διακοπές...

Αληθινά συμπτώματα, μία θεραπεία

Beach
Το μυαλό είναι μυστήριο πράγμα. Δουλεύει αλλόκοτα. Το 'χεις και σε υπηρετεί όλη τη χρονιά, σου αποδίδει, σου κάνει χιλιόμετρα, αλλά όσο μπαίνει το καλοκαίρι και οι αντοχές εξαντλούνται αρχίζει σιγά σιγά να ρετάρει. Σα να χάνει στροφές. Σα να μπουκώνει, στουμπώνει, σα να γκώνει. Δεν τραβάει. Η χρονιά είναι σαν μαραθώνιος, και το μυαλό σου είναι σαν τα πόδια του μαραθωνοδρόμου. Στο τέλος της διαδρομής έχει φάει τόσο ξύλο, που αρχίζει να κάνει τα δικά του. Να μερικά συμπτώματα που σου δείχνουν ότι είσαι στο τέλος της διαδρομής, και πως το μυαλό σου χρειάζεται επειγόντως διακοπές.

Βασισμένα σε πραγματικά γεγονότα.

Χρειάζεσαι διακοπές:

Όταν εμφανίζεις συμπτώματα δύσπνοιας, ζαλάδας, εφίδρωσης και ιλίγγου μπροστά σε LCD οθόνες.

Όταν δεν μπορείς να βρεις πού έχεις παρκάρει — ενώ έχεις πάει με τα πόδια στη δουλειά.

Όταν μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και ξεχνάς γιατί έχεις έρθει σ' αυτό το δωμάτιο. Κι αυτό συμβαίνει σε κάθε δωμάτιο.

Όταν βγαίνεις απ' το σπίτι φορώντας δύο διαφορετικά παπούτσια. Και το ξέρεις. Και δεν σε νοιάζει.

Όταν νομίζεις ότι είναι Δευτέρα — ό,τι μέρα κι αν είναι.

Όταν ακουμπάς το κεφάλι σου στο γραφείο επειδή είναι πολύ βαρύ για να το αντέξει ο λαιμός. Και αποκοιμιέσαι.

Όταν παίρνεις τηλέφωνο τον εαυτό σου.

Όταν χτυπάει το κουδούνι, ανοίγεις την πόρτα, βλέπεις τον ντελιβερά, και δεν καταλαβαίνεις τι έχει συμβεί — δεν θυμάσαι να έχεις παραγγείλει πίτσες.

Όταν ανοίγεις το ψυγείο και βρίσκεις τα κλειδιά του αυτοκινήτου.

Όταν πλένεις το πρόσωπό σου με οδοντόκρεμα.
source:yupi.gr
top