Το 2011 αρχίζει η 

ανάπλαση του Εθνικού Κήπου...

Με 7, 5 εκατομμύρια ευρώ θα χρηματοδοτήσει η νομαρχία Αθηνών τις εργασίες αποκατάστασης του Εθνικού Κήπου...


Με 7, 5 εκατομμύρια ευρώ θα χρηματοδοτήσει η νομαρχία Αθηνών τις εργασίες αποκατάστασης του Εθνικού Κήπου, όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός και ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2011 και να ολοκληρωθεί σε περίπου ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τον κ. Σγουρό, το έργο θα γίνει σε δυο φάσεις.

Α) Η πρώτη φάση θα προβλέπει την δημοπράτηση του έργου από το Δήμο της Αθήνας, προϋπολογισμού 2.900.000 Ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών.

Παράλληλα θα προκηρυχθεί μελέτη προϋπολογισμού 370.000 Ευρώ για την αποκατάσταση του ζωολογικού κήπου, του βοτανολογικού μουσείου, του χώρου που βρίσκεται το ρωμαϊκό μωσαϊκό και την αποκατάσταση του μαντρότοιχου της Ηρώδου του Αττικού.

Β) Η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αποκατάσταση της χλωρίδας και την απομάκρυνση της ξερής βλάστησης.

«Ο Εθνικός Κήπος είναι μετά την Ακρόπολη ένα από τα πέντε πιο σημαντικά σημεία ταυτότητας αυτής της πόλης, και όταν ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις που θα κάνουμε δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από κανένα πάρκο οποιασδήποτε Ευρωπαϊκής χώρας», τόνισε ο δήμαρχο Αθηναίων.

Παράλληλα, την Τετάρτη ο Γιάννης Σγουρός και ο Νικήτας Κακλαμάνης υπέγραψαν επίσης τις προγραμματικές συμβάσεις ύψους 5 εκατ. ευρώ, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες στις ράμπες Α.Μ.Ε.Α., πεζόδρομων της περιοχής Ψυρρή και της τοποθέτησης χλοοτάπητα στο γήπεδο του ΡΟΥΦ, ενώ αναφέρθηκαν και στις προγραμματικές συμβάσεις που ενέκρινε πρόσφατα το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας και αφορούν την ανέγερση τριών πρότυπων βιοκλιματικών βρεφονηπιακών σταθμών.source:skai.gr
top