Τα 10 Καλύτερα Free 

Apps Στο iPad...

Αυτά πρέπει να 

κατεβάσεις πρώτα...

We RuleΕδώ και περίπου ένα μήνα ζω με το iPad. Μου το έχει στείλει για δοκιμή το Public, κι έτσι το παίρνω μαζί μου στη δουλειά, στο κρεβάτι, στην τουαλέτα, μπας και καταλάβω ποια είναι τελικά η χρησιμότητά του (γιατί η αρχική μου εντύπωση δεν ήταν και απόλυτα σαφής). Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, κατέβασα applications. Πολλά applications. Και πληρώνοντας, αλλά κυρίως τσάμπα. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις με το iPad, άλλωστε, ειδικά στην αρχή, είναι να χαζεύεις τα apps στο AppStore -είναι μιλιούνια, και κάθε μέρα βγαίνουν καινούρια. Αυτά είναι τα 10 δωρεάν apps που ξεχώρισα, κι αυτά που θα πρέπει να κατεβάσεις πρώτα.

1. Google Earth


Σχεδόν ίδιο με την web εκδοχή του, αλλά πιο εφετζίδικο. Στριφογυρνάς τη Γη με τα δαχτυλάκια κατά το δοκούν και ζουμάρεις όσο θες όπου θες. Με layers πληροφορίας, και φυσικά τη μπλε βουλίτσα που σου λέει πού βρίσκεσαι σε τούτο τον πλανήτη με αξιοθαύμαστη ακρίβεια.

2. We Rule


Το καλύτερο δωρεάν παιχνίδι στο iPad, μοιάζει λίγο με το Farmville αλλά στο πολύ καλύτερο. Φυτεύεις σπαρτά, βγάζεις λεφτά και επεκτείνεις το βασίλειό σου, όπως γίνεται και στην αντίστοιχη έκδοση για iPhone δηλαδή, αλλά πιο μεγάλο και πιο όμορφο. Δυστυχώς έχει συχνά προβλήματα με τους servers -παρ' όλα αυτά, κόλλησα.

3. Wikipanion


Η Wikipedia μια χαρά διαβάζεται στον Safari, αλλά ετούτο το app την έχει πιο μαζεμένη και ωραία. Very nice.

4. Twitterific


Το καλύτερο Twitter app με διαφορά (το Tweetdeck μην το δοκιμάσεις καν -τρομερά buggy), στη τσάμπα εκδοχή του σου επιτρέπει να έχεις μόνο ένα account και σου δείχνει και μια διαφήμιση πάνω-πάνω. Για τους περισσότερους αυτό αρκεί.

5. Epicurious


Μερικές δεκάδες χιλιάδες συνταγές με μεγάλες φωτογραφίες και πλήρεις λίστες για υλικά, ένα app που το ξέρεις από το iPhone ή το Android, αλλά στο iPad βρίσκει την καλύτερη μορφή του. Να το 'χεις στον πάγκο της κουζίνας (προσοχή στα υγρά και τα αλεύρια), να κοιτάς και να κάνεις δουλειά. Αυτά είναι.

6. IMDB


Η γνωστή βάση πληροφορίας και επίλυσης διαφορών/στοιχημάτων είναι πιο καλοφτιαγμένη σ' αυτό το iPad app απ' ό,τι στο web.

7. BBC News


Υπάρχουν πλέον περίπου εφτακόσα εκατομμύρια applications για νέα και ειδήσεις και δεν προτείνω με το χέρι στην καρδιά κανένα. Εκτός από αυτό. Αν ολόκληρο το Ίντερνετ δε σου φτάνει, αν οι RSS readers σου φαίνονται περίπλοκοι ή ακριβοί, αν είναι ντε και καλά ανάγκη να κατεβάσεις "κλειστά" applications για ειδήσεις, πάρε ετούτο που είναι και το πιο εύχρηστο και καλοσχεδιασμένο.

8. Adobe Ideas


Υπάρχουν διάφορα apps για να μουτζουρώνεις την οθόνη με τα δάχτυλα, αλλά ετούτο εδώ σου επιτρέπει να φορτώνεις και φωτογραφίες για να κάνεις σημειώσεις πάνω τους. Ό,τι πρέπει για να σκιτσάρεις διορθώσεις και παρατηρήσεις στα γρήγορα, με τα δάχτυλα.

9. Web MD


Του λες "με πονάει εκεί", σου κάνει διευκρινιστικές ερωτήσεις και σου βγάζει διάγνωση, με πλήρη περιγραφή της πάθησης, συμπτώματα, θεραπείες κι απ' όλα (στα αγγλικά, φυσικά). Ό,τι πρέπει για τον υποχόνδριο -θα νομίζεις ότι τα έχεις όλα.

10. The Guardian Eyewitness


Μια καταπληκτική φωτογραφία κάθε μέρα, με την ιστορία της από κάτω και ένα tip του φωτογράφου. Να κάθεσαι να χαζεύεις εικόνες.
Παρεμπιπτόντως: Στις 28 Μαΐου είχε τη φωτογραφία από την Εγνατία που έκλεισε απ΄τα βατράχια!
source:yupi.gr
top