Το περιουσιακό 

επί τάπητος...


Στη συνάντηση Χριστόφια-Έρογλου

Πραγματοποιείται σήμερα νέα συνάντηση του Προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Στη συνάντηση, που
πραγματοποιείται υπό το φως της χθεσινής πολύωρης συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, αναμένεται να συνεχιστεί η συζήτηση για το περιουσιακό.

Οι προτάσεις του κύπριου Προέδρου προβλέπουν σύνδεση του περιουσιακού με τα θέματα των εδαφικών αναπροσαρμογών και της απομάκρυνσης των εποίκων, παράδοση της περιφραγμένης πόλης της Αμμοχώστου στα Ηνωμένα Έθνη, επαναλειτουργία του λιμανιού της πόλης υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για συζήτηση των διεθνών πτυχών του Κυπριακού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε η τηλεόραση του ΡΙΚ, στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι ο Έρογλου τηρεί σκληρή στάση στις συνομιλίες και επιχειρεί να εκμηδενίσει την αξία των ελληνοκυπριακών περιουσιών στις κατεχόμενες περιοχές.

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης έθεσε κριτήρια για τις περιουσίες, που αν εφαρμοσθούν, θα έχουν ως αποτέλεσμα να αποκλεισθεί η επιστροφή, στους νόμιμους ιδιοκτήτες, 85% των περιουσιών και να δοθούν γι αυτές μόνον αποζημιώσεις.
source:newsbeast.gr
top