Μορατόριουμ για τα 

μεταλλαγμένα προϊόντα...


Την άμεση επιβολή μορατόριουμ σε ό,τι αφορά την καλλιέργεια και εμπορία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ) στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητεί με σημερινή του ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης.

Αφορμή για την επερώτηση στάθηκε η έγκριση από πλευράς Ε.Ε. επτά γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, όταν την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Αρσένη, «πρόσφατες επιστημονικές μελέτες καταρρίπτουν το σκεπτικό των έως σήμερα ευρωπαϊκών εγκρίσεων γενετικά τροποποιημένων προϊόντων».


«Συγκεκριμένα αμφισβητείται η ευστάθεια του βασικού κριτηρίου για την έγκριση των ΓΤΟ, της αρχής της “ουσιαστικής ισοδυναμίας” μεταξύ συμβατικών και γενετικά τροποποιημένων (ΓΤ) οργανισμών, ενώ αποδεικνύεται η μεταφορά ΓΤ DNA από ΓΤ ζωοτροφές τόσο στο αίμα και στο γάλα της κατσίκας που τράφηκε από αυτές, όσο και στα μικρά της μέσω του θηλασμού», αναφέρει στην ερώτησή του ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.


Καταλήγει δε: «Η ασφάλεια της δημόσιας υγείας των Ευρωπαίων πολιτών και η προστασία της βιοποικιλότητας δεν είναι διαπραγματεύσιμες και δεν επιτρέπεται να αποτελούν αντικείμενο πειραματισμών».source:zougla.gr
top