BP: Σταμάτησε η 

διαρροή στον Κόλπο του Μεξικού...

Το επιθυμητό αποτέλεσμα είχε η επιχείρηση «στατική παύση» με στόχο να σταματήσει η διαρροή πετρελαίου που προκάλεσε την τεράστια πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, ανακοίνωσε η βρετανική πετρελαϊκή εταιρία BP.
«Η πίεση της πετρελαιοπηγής συγκρατείται πλέον από την υδροστατική πίεση των διοχετευθέντων υλικών, αυτό που ήταν δηλαδή ο επιθυμητός στόχος της επιχείρησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πετρελαϊκού ομίλου.
Η διαδικασία «στατικής παύσης» συνίσταται στην έγχυση υγρών και στερεών υλικών στην πετρελαιοπηγή πριν από το οριστικό της σφράγισμα με σκυρόδεμα.
Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο όμιλος British Petroleum συμφώνησε, στην Κολομβία να πουληθεί όλη η περιουσία του εκεί στον τοπικό όμιλο Ecopetrol, (σε ποσοστό 51%), αλλά και στον καναδικό όμιλο Talisman(σε ποσοστό 49%), με τίμημα της αγοραπωλήσίας αυτής «το 1,9 δισ. δολάρια». Την 27η Ιουλίου, ο όμιλος BP είχε ανακοινώσει ότι «μέσα σε 18 μήνες θα πουλήσει το 10% του Ενεργητικού του (με προσδοκώμενο τίμημα τα 30 δισ. δολ.)» (...) «προκειμένου να αντισταθμίσει την πρωτοφανή ζημιά» από την προκληθείσα ρύπανση από μία πλωτή του εξέδρα στον Κόλπο του Μεξικού.source:tvxs.gr
top