O…νέος Ολυμπιακός 

του Βαλβέρδε...


Με πολλά καινούργια πρόσωπα η αποστολή

Σε ρυθμούς Σούπερ Λιγκ κινούνται στον Ολυμπιακό, καθώς το Σάββατο (20.30) οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν στο Καυτατζόγλειο τον Ηρακλή στη πρεμιέρα.

Μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοίνωσε τα ονόματα των 18 ποδοσφαιριστών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή ενόψει του αγώνα με τον Ηρακλής τα οποία είναι: Νικοπολίδης, Πάρντο, Τοροσίδης, Γκαλίτσιος, Α. Παπαδόπουλος, Μοδέστο, Χολέμπας, Ποτουρίδης, Ουρτάδο, Ντουντού, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Ρόμενταλ, Ριέρα, Φουστέρ, Πάντελιτς, Φετφατζίδης και Μήτρογλου.

Εκτός αποστολής έμειναν οι: Όσκαρ, Μαρέσκα, Μέλμπεργκ, Μέγκιερι, Ρ. Μπράβο, Νέμεθ, Ζαϊρί, Βαλεριάνος, Ν. Παπαδόπουλος, οι οποίοι και θα προπονηθούν το πρωί του Σαββάτου ενώ την ίδια ώρα θα συνεχίσει και το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί ο Γ. Παπαδόπουλος.source:newsbeast.gr

Ευρωβαρόμετρο: Ελληνική

κοινωνία σε απόγνωση...


Ευρωβαρόμετρο: Ελληνική κοινωνία σε απόγνωση
«Θρήνος» και «καταχνιά» είναι οι λέξεις που ταιριάζουν καλύτερα στην ελληνική κοινωνία όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση του νέου ευρωβαρόμετρου που ανακοινώθηκε στον απόηχο των νέων δηλώσεων στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τον Ευρωπαίο επίτροπο Όλι Ρεν και την «ψήφο εμπιστοσύνης» του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Το 98% των Ελλήνων κρίνει ως κακή την παρούσα κατάσταση της οικονομίας ενώ από κακή ως προβληματική κρίνει το 99% την αγοράς εργασίας.
Οι μετρήσεις του εαρινού ευρωβαρόμετρου που ανακοινώθηκαν χθες από την Κομισιόν και πραγματοποιήθηκαν από τις 5 μέχρι και τις 28 Μαΐου (δηλαδή λίγο μετά την ψήφιση του Μνημονίου στην Ελλάδα) καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την απαισιοδοξία αλλά και τον προβληματισμό της ελληνικής κοινωνίας για την οικονομία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Έλληνες κάνουν πρωταθλητισμό στην απαισιοδοξία μεταξύ των χωρών-μελών της Ε.Ε. καθώς το 98% απαντά πως «βλέπει» κακό το παρόν της οικονομίας έναντι 77% του μέσου ευρωπαϊκού όρου.
Αντίστοιχα,το 99% ατενίζει το μέλλον της αγοράς εργασίας μέσα στη «μαύρη» αβεβαιότητα και ανασφάλεια καθώς απαντά ότι έρχονται μαύρες μέρες, με σχεδόν 2 στους 3 Έλληνες να πιστεύουν ότι τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και να περιμένουν χειροτέρευση του ελληνικού οικονομικού τοπίου.
Οι Έλληνες, απαντώντας σε ερώτηση για τα 2 μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας τους, έδωσαν το…χρυσό μετάλλιο στην οικονομική κατάσταση της χώρας σε ποσοστό 54% ενώ, αμέσως μετά, ένας στους δύο (ποσοστό 50%) απάντησε την ακρίβεια που αδειάζει το καλάθι της νοικοκυράς. Φυσικά ακολουθούν από κοντά και άλλες «γάγγραινες» της ελληνικής κοινωνίας όπως η ανεργία και το συνταξιοδοτικό.
Το αξιοσημείωτο στην υπόθεση είναι ότι οι Έλληνες φαίνονται πεπεισμένοι για την αναγκαιότητα των μέτρων που τους έχουν βυθίσει στη «μαυρίλα». Το 70% δηλώνει ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πιο πολλές μεταρρυθμίσεις, με ανάλογο ποσοστό (68%) να φέρεται διατεθειμένο αυτές να γίνουν με θυσίες της παρούσας γενιάς.
Παρά το μνημόνιο-μνημόσυνο για την οικονομική κατάσταση των πολιτών, οι Έλληνες δείχνουν να στηρίζουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και μάλιστα να τους εμπιστεύονται περισσότερο από τους εγχώριους! Το 61% παραδέχεται ότι η Ελλάδα βοηθήθηκε από τη συμμετοχή της στην Ε.Ε., ενώ το 42% δηλώνει ότι την εμπιστεύεται περισσότερο από ό,τι την κυβέρνηση! Το παζλ ολοκληρώνεται από το γεγονός ότι μόλις ένας στους τέσσερις έχει εμπιστοσύνη στη Βουλή (23%) και την κυβέρνηση (25%).source:madata.gr

Πλαστογραφούσαν συνταγές 

φαρμάκων...


Δυο Ελληνίδες 50 και 31 ετών συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Βέροιας και παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη, με τις κατηγορίες της απάτης και της πλαστογραφίας, σε βαθμό κακουργήματος.

Στο σπίτι των γυναικών βρέθηκε υλικό, το οποίο χρησιμοποιούσαν για να κατασκευάζουν πλαστές συνταγές και με αυτές να προμηθεύονται ακριβά φάρμακα.

Το υλικό αυτό είχε ήδη χρησιμοποιηθεί και οι γυναίκες συνελήφθησαν στο αυτοκίνητό τους, αμέσως μετά τη χρήση πλαστογραφημένης συνταγής, σε φαρμακείο της Βέροιας.
Μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο συνελήφθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαοχτώ πλαστογραφημένα φύλλα συνταγολογίου του ΟΓΑ, στο οποίο αναφέρονταν στοιχεία ασθενών και διάφορα είδη φαρμάκων, ενώ είχαν πλαστές σφραγίδες και υπογραφές διαφόρων γιατρών.
Από τις έρευνες προέκυψε, ότι οι δυο γυναίκες είχαν χρησιμοποιήσει το πλαστογραφημένο υλικό και είχαν προμηθευτεί ακριβά φάρμακα από έξι φαρμακεία στη Νάουσα της Ημαθίας και από τρία φαρμακεία στη Βέροια.
Στο υλικό που βρέθηκε στο σπίτι τους, περιλαμβάνονται 39 κουτιά με φάρμακα μεγάλης αξίας, ατομικά βιβλιάρια του ΟΓΑ και του ΙΚΑ, πλαστογραφημένες συνταγές για το ΤΕΒΕ και το ΙΚΑ, οκτώ σφραγίδες ισάριθμων γιατρών πλαστές, μια πλαστή σφραγίδα του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών, μια πλαστή σφραγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας, μια πλαστή σφραγίδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μια πλαστή σφραγίδα της Διεύθυνσης Υγείας Θεσσαλονίκης, μια πλαστή σφραγίδα που ρύθμιζαν την ημερομηνία, άλλες τρεις πλαστές σφραγίδες με ιατρικές οδηγίες.
Η αξία των φαρμάκων που αναφέρονταν στις πλαστές συνταγές ξεπερνά το ποσό των 15.000 ευρώ. Οι δυο γυναίκες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Βέροιας.source:cosmo.gr

Έφερε πίσω στη ζωή το νεκρό

μωρό της ...

Μία απίστευτη ιστορία βλέπει το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνίστρια μία Αυστραλή μητέρα που πριν πέντε μήνες γέννησε πρόωρα τα δίδυμα μωρά της. Ο Jamie και η Emily γεννήθηκαν στις 27 εβδομάδες και ζύγιζαν λιγότερο από ένα κιλό. Το κοριτσάκι δεν παρουσίασε προβλήματα, ο γιος της Kate Ogg ωστόσο δεν τα κατάφερε. Οι γιατροί προσπαθούσαν επί 20 λεπτά να τον κάνουν να αναπνεύσει αλλά το μωρό δεν αντιδρούσε. Ετσι πήγαν στο δωμάτιο για να μεταφέρουν τα δυσάρεστα νέα στους γονείς. Εκείνοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι έπαθαν και ζήτησαν να μπορέσουν τουλάχιστον να πουν αντίο στο μωρό τους.
Τότε ξεκίνησε το θαύμα: Η Kate κράτησε στα χέρια της τον γιο της. Του έβγαλε την κουβέρτα που τον σκέπαζε και τον έβαλε πάνω στο γυμνό της δέρμα. Τον κράταγε, τον αγκάλιαζε, τον χάιδευε και του μιλούσε συνέχεια. Οι γιατροί πήγαν να τον πάρουν, αλλά η μητέρα του δεν μπορούσε να τον αφήσει.

Επί δυο ώρες, μητέρα και γιος κάθονταν έτσι. Και τότε ξαφνικά η Kate ένιωσε μία κίνηση. Ηταν ένα μικρό, ανεπαίσθητο κούνημα, αλλά εκείνη το ένιωσε. Αμέσως ειδοποίησε τους γιατρούς εκείνοι όμως της είπαν ότι δεν ήταν τίποτε! Τότε η Kate έβαλε λίγο γάλα από το στήθος της στο στόμα του και τον ένιωσε να αναπνέει. Ο μικρός άνοιξε τα ματάκια του και λίγα λεπτά αργότερα άπλωσε το χεράκι του και έπιασε το χέρι της μαμάς του.

Στο μαιευτήριο επικράτησε αλαλούμ! Ολοι έτρεχαν αλλόφρονες μη μπορώντας να πιστέψουν τι είχε συμβεί. Οι γιατροί βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ μιλώντας ακόμα και εκείνοι για θαύμα. Την Κate δεν την ένοιαζε τίποτε άλλο, είχε το μωρό της στην αγκαλιά της, ζωντανό.
Η γενναία μαμά βγήκε την Πέμπτη για πρώτη φορά στην τηλεόραση και μίλησε για την ιστορία της, παρουσιάζοντας μάλιστα τα δύο υγιέστατα μωρά της. Στόχος της να πείσει γιατρούς και νοσοκομεία για τη σημασία της επαφής μάνας-μωρού όταν τα νεογέννητα γεννιούνται πρόωρα ή έχουν προβλήματα υγείας.source:protothema.gr

Και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη 

στρέφεται στα υδροηλεκτρικά έργα...


Σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει την κατασκευή τεσσάρων υδροηλεκτρικών σταθμών, βρίσκεται η Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης (η χώρα απαρτίζεται από δύο οντότητες, τη Σερβική Δημοκρατία και την Κροατομουσουλμανική Ομοσπονδία), κίνηση η οποία καταδεικνύει τη στροφή του βαλκανικού κράτους προς τα «πράσινα» ενεργειακά έργα.

Οι τέσσερις υδροηλεκτρικοί σταθμοί θα εγκατασταθούν στον ποταμό Ντρίνα και η ετήσια παραγωγική τους ικανότητα εκτιμάται στα 800 GWh.
source:zougla.gr

Αυξάνονται τα ποσοστά 

καρκίνου...


Με ετήσιο ρυθμό αύξησης έως και 4%

Αυξητικές τάσεις εμφανίζουν τα ποσοστά του καρκίνου του παχέος εντέρου στα άτομα κάτω των 40 ετών, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που έθεσε υπό εξέταση τα ιατρικά δεδομένα των τελευταίων 30 ετών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την σχετική έρευνα του αντικαρκινικού κέντρου Fox Chase της Φιλαδέλφεια, υπάρχει σταθερά ανοδική τάση των διαγνώσεων σε νεαρά άτομα από το 1984.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, ενώ τα ποσοστά του καρκίνου του παχέος εντέρου παραμένουν σταθερά την τελευταία 30ετία, τα ποσοστά του καρκίνου του πρωκτού έχουν αυξητική τάση, τάση που ξεκινά από το 1984 και έπειτα. Από τότε τα νεαρά άτομα που έχουν διαγνωστεί με τον συγκεκριμένο καρκίνο αυξάνονται κατά 4% ετησίως μέχρι και το 2005.

Να σημειώσουμε ότι, οι ισχύουσες κατευθυντήριες οδηγίες συστήνουν την έναρξη του ελέγχου για τον καρκίνο του προστάτη μεταξύ 45 και 50 ετών. Πάντως οι γιατροί μπορούν να υποβάλλουν σε έλεγχο και νεότερα άτομα, ειδικά όταν υπάρχουν ενδείξεις, όπως πρωκτική αιμορραγία. Η τελευταία συχνά θεωρείται σύμπτωμα των αιμορροΐδων.source:newsbeast.gr

Προς αναζήτηση του 

“αντι-Σύμπαντος”

Άγγελος Ανδρέου
Ένας τεράστιος ανιχνευτής αναμένεται να τοποθετηθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό του χρόνου, προκειμένου να βρει στοιχεία για την ύπαρξη ή όχι του “Αντι-Σύμπαντος”, που τόσο έχουν λατρέψει οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας!

Την Τετάρτη (24/8) η 8,5 τόνων μηχανή, που λέγεται Alpha Magnetic Spectometer, ταξίδεψε μέσα σε φορτίο της αμερικανικής αεροπορίας για τη Γενεύη, με σκοπό να ετοιμαστεί για το 20χρονο πρόγραμμα που την περιμένει.
 
“Αν υπάρχει το αντι-Σύμπαν, ίσως βρίσκεται εκτός του δικού μας γαλαξία και αυτός ο ανιχνευτής  μπορεί να πιάσει τα σήματα του”, υποστήριξε στην μικρή τελετή αποχώρησης, ο βραβευμένος με Νόμπελ Επιστήμονας, Σάμουελ Τινγκ.

Ο 73χρονος Τινγκ ηγείται της επιστημονικής ομάδας που την απαρτίζουν 500 μέλη από όλον τον κόσμο.

Οι κοσμολόγοι πιστεύουν ότι η ύλη και η αντιύλη πρέπει να δημιουργήθηκαν σε ίσες ποσότητες κατά τη διάρκεια του Big Bang, όμως το Σύμπαν που προέκυψε αποτελείται μόνο από ύλη.

Αυτό που στην ουσία θέλουν να μάθουν οι επιστήμονες είναι τι απέγινε αυτή η αντιύλη και αν υπάρχουν μέρη όπου κυριαρχεί.

Ο αρχικός σκοπός του ανιχνευτή, που στον πυρήνα του έχει έναν απίστευτης δύναμης μαγνήτη , είναι να εντοπίσει τη λεγόμενη “σκοτεινή” ύλη, η οποία μαζί με την σκοτεινή ενέργεια αποτελούν το 95% του γνωστού Σύμπαντος.

Επιπλέον, οι επιστήμονες ελπίζουν να τους παρέχει λεπτομερείς αναφορές για τις κοσμικές ακτίνες, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο από το διάστημα.

Ο ανιχνευτής κατασκευάστηκε στο εργαστήριο του CERN, και κόστισε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια, τον οποίο και πλήρωσαν 16 χώρες.source:cosmo.gr

Μπήκαν να ληστέψουν αλλά 

άρχισαν να κάνουν...σεξ!


Δεν φτάνει που μπήκαν παράνομα στο σπίτι για να το ληστέψουν φυσικά, έκαναν σεξ όπου βρήκαν και στο τέλος... προδόθηκαν και συνελήφθησαν!


Αδιάσειστα στοιχεία άφησε πίσω του ένα ζευγάρι... άτακτων διαρρηκτών, που πιάστηκαν στα πράσα να επιδίδονται σε ερωτικές περιπτύξεις σε σπίτι όπου είχαν εισβάλει στην περιοχή Έλμα της Ουάσιγκτον των ΗΠΑ.
 
Το ζευγάρι εισέβαλε στο σπίτι ενός ανθρώπου που έλειπε σε διακοπές. Οι εισβολείς όμως, όχι μόνο δε φρόντισαν να καλύψου με κάποια μάσκα τα πρόσωπά τους, αλλά αντίθετα τα έβγαλαν όλα στη φόρα (όλα όμως) και άρχισαν να ερωτοτροπούν, ενώ έγραφαν σε βιντεοκάμερα τις περιπέτειες τους στο ξένο σπίτι.
 
Πάνω στην ώρα, ένας γείτονας εισήλθε στο σπίτι για να συλλέξει την αλληλογραφία.
 
Το ζωηρό ζευγάρι έφυγε κακήν κακώς, αφήνοντας πίσω του τη βιντεοκάμερα με όλες τις λεπτομέρειες της διαμονής τους...
 
Ο γείτονας κάλεσε την αστυνομία, είδαν το βίντεο και εντόπισαν τους διαρρήκτες.
 
Λίγο αργότερα, η 39χρονη γυναίκα συνελήφθη και ο 31χρονος άνδρας έχει αναγνωριστεί και αναζητείται.
 
Η αστυνομία τονίζει ότι δεν είναι ξεκάθαρο το κίνητρο της εισβολής, καθώς δεν είναι σίγουροι εάν ο κύριος στόχος του ζευγαριού ήταν η ληστεία, πάντως επισημαίνουν ότι και οι δύο πιθανότατα ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.
 
Πάντως, εκτός από την κατηγορία της εισβολής οι δύο εραστές αντιμετωπίζουν και την κατηγορία της κλοπής, καθώς η κάμερα που τους πρόδωσε ήταν κλεμμένη.source:newsit.gr

Στην αγκαλιά της 

Αφροδίτης...

 ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ


Το Κλήμα με φόντο τα  περίφημα «σύρματα»
Το ηφαιστειογενές έδαφος της Μήλου προσφέρει εικόνες μοναδικές. Τα χρώματα των πετρωμάτων εναλλάσσονται, από το μαύρο του βασάλτη στα άσπρα του καολίνη. Από τα κίτρινα και πορτοκαλί των προσμείξεων του θείου στα πράσινα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας. Με αυτόν τον ρυθμό
εναλλάσσονται και οι εμπειρίες, από τους μύθους στην Ιστορία, από την αρμονία της Αφροδίτης στη γοητεία του Σαρακήνικου
Από το κατάστρωμα του πλοίου που πλησιάζει στον κόλπο της Μήλου, φαίνονται αριστερά οι απότομες ακτές του νησιού και δεξιά ένα ακρωτήρι που ξέρω πως είναι το Βάνι, όπου βρίσκονται τα παλιά μεταλλεία. Εγώ όμως έχω στρέψει την προσοχή μου αριστερά περιμένοντας να δω τις περίφημες Αρκούδες. Η απόσταση όμως τις κάνει να φαίνονται μικρές και ασήμαντες, παραλίγο να τις χάσω αφού μόνο με τηλεφακό ή με σκάφος από το νησί καταφέρνεις να δεις το πραγματικό μέγεθος και το εντυπωσιακό σχήμα των ηφαιστειακών βράχων που σε υποδέχονται στο νησί.

Σύντομα, περνώντας από το στενότερο σημείο του κόλπου, συνειδητοποιώ ότι εμπρός μου βλέπω να απλώνεται ένα από τα μεγαλύτερα και ασφαλή φυσικά λιμάνια της Μεσογείου, ο Αδάμαντας που δεν φημίζεται για την κυκλαδίτικη εμφάνισή του, είναι όμως το εμπορικό κέντρο του νησιού.

Αρχίστε τη γνωριμία με το νησί ανηφορίζοντας προς την Τρυπητή, που βλέπει το πέλαγος αλλά και χαμηλά στο Κλήμα που είναι από τα ομορφότερα και πιο... χρωματιστά ψαροχώρια, διάσημο για τα « σύρματα» - δηλαδή τις 35 υπόσκαφες, μέσα στο μαλακό πέτρωμα, ισόγειες αποθήκες που χρησιμοποιούνται για τη φύλαξη της βάρκας, ενώ υπάρχει και όροφος κατοικήσιμος. Κατά μία εκδοχή, η ονομασία «σύρματα» προέκυψε κυριολεκτικά από τα σύρματα που χρησιμοποιούνταν κάποτε προκειμένου οι βάρκες να μπαίνουν σε αυτές τις ιδιότυπες αποθήκες. Σήμερα τα σύρματα είναι περιζήτητα για ενοικίαση.

Επιστρέφοντας στην Τρυπητή μπορείτε να θαυμάσετε το αρχαίο θέατρο και τις κατακόμβες (βλ. ενότητα Αξιοθέατα), που έδωσαν το όνομα στον οικισμό. Θα απογοητευτείτε όμως αν επιμείνετε να βρείτε το σημείο όπου βρέθηκε το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, καθώς εκεί υπάρχει μόνο μια άχαρη πινακίδα ανάμεσα στα δένδρα και τους θάμνους να θυμίζει το γεγονός.

Βόρεια από την Τρυπητή είναι η Πλάκα. Περπατήστε και ακούστε τα βήματά σας να αντηχούν στα σοκάκια, παρατηρήστε τα χαρούμενα πρόσωπα καθώς ανακαλύπτουν τον πιο όμορφο οικισμό του νησιού. Μην παραλείψετε να ανεβείτε και στο Κάστρο για να θαυμάσετε τη θέα και το ηλιοβασίλεμα από την κορυφή του ή από το προαύλιο της Παναγιάς της Κορφιάτισσας.

Τις επόμενες ημέρες αφιερώστε τις στις παραλίες για να γνωρίσετε τον απίθανο συνδυασμό χρωμάτων και ποικιλίας στη μορφή τους. Αμμος άσπρη ή σκούρα, ηφαιστειογενή βράχια λευκά αλλά και πολύχρωμα, σπηλιές με γαλαζοπράσινα νερά, από όλα έχει ο... μπαξές. Κάποιοι χωματόδρομοι που οδηγούν σε αυτές απαιτούν προσοχή, αν έχετε όχημα 4x4 ή ανάλογη μοτοσυκλέτα θα μπορέσετε να τις επισκεφθείτε με ασφαλή τρόπο.

Να θυμάστε πως την καλύτερη θέα προσφέρει ο Προφήτης Ηλίας, το ψηλότερο βουνό του νησιού με υψόμετρο 751. Οι τεράστιοι κοφτεροί βράχοι του είναι το τελευταίο εμπόδιο προς την απόλυτη θέα καθώς φαίνεται όλο το νησί, με τον όρμο της Μήλου σε όλο το μεγαλείο του και με την Πλάκα να μοιάζει με λευκό μπουμπούκι κοντά στην κορυφή του υψώματος που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του κόλπου. source:tanea.gr

Η συνεργασία συνέβαλε 

στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης...

Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο


Το 84% των Ελλήνων και το 75% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι ο καλύτερος συντονισμός των οικονομικών και χρηματοπιστωτικών πολιτικών μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ θα συνέβαλλε αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο.

Το 80% των Ελλήνων, έναντι 74% των υπόλοιπων ευρωπαίων, θεωρούν ότι πρέπει να εφαρμοστούν αμέσως μέτρα για τη μείωση του εθνικού δημόσιου ελλείμματος και χρέους.

Επίσης, το 72% των Ευρωπαίων υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ασκεί αυστηρότερο έλεγχο στις δραστηριότητες των σημαντικότερων διεθνών χρηματοπιστωτικών ομίλων.source:skai.gr

Βεστερβέλε: "Η Βοσνία 

πρέπει να γίνει ένα λειτουργικό ομοσπονδιακό κράτος"



Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε μετέφερε στα μέλη της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης την ισχυρή στήριξη της γερμανικής κυβέρνησης στη χώρα και τις υπόλοιπες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, στην πορεία τους προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Βεστερβέλε κατά την επίσκεψή του στο Σαράγεβο, στο πλαίσιο περιοδείας στα Βαλκάνια, τόνισε ότι οι σχέσεις Βοσνίας - Ερζεγοβίνης και Γερμανίας είναι καλές και ότι μπορούν να αναβαθμιστούν σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών συζήτησε με τον προεδρεύοντα της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Χάρις Σίλαϊντζιτς, τον εκπρόσωπο των Σέρβων στην τριμερή προεδρία της χώρας, Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς και τον σύμβουλο του εκπροσώπου των Κροατών, Νταβόρ Βούλετιτς για την πορεία της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., την εταιρική σχέση Ε.Ε. - Βοσνίας- Ερζεγοβίνης και τη φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου σε χώρες της Ε.Ε. για τους πολίτες της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης.

Ο κ. Σίλαϊντζιτς δήλωσε ότι «η Βοσνία - Ερζεγοβίνη ως χώρα που αδικαιολόγητα περιμένει εδώ και πολύ καιρό την άρση του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου, πρέπει να εδραιώσει συνεργασία με τις γειτονικές χώρες - μέλη της Ε.Ε. και ότι γι’ αυτό είναι αναγκαίο να προχωρήσει σε σοβαρές μεταρρυθμίσεις και να άρει τα εμπόδια στη λειτουργία του κράτους».

Ο κ. Σίλαϊντζιτς ανέφερε ότι «η Βοσνία - Ερζεγοβίνη ήταν μοντέλο πολιτικού και πολιτιστικού πλουραλισμού», κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα και πρόσθεσε ότι γι’ αυτό είναι αναγκαία η στήριξη της γερμανικής κι άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Ο κ. Ραντμάνοβιτς ευχαρίστησε τη γερμανική κυβέρνηση για τη βοήθεια και τη στήριξη που παρέχει στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και τόνισε ότι «η Βοσνία-Ερζεγοβίνη ανήκει στην Ευρώπη και επιθυμεί να είναι τμήμα της Ε.Ε.».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, στη διάρκεια συνάντησης σήμερα το πρωί με τον ομόλογό του, της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, Σβεν Αλκαλάι τόνισε ότι οι συνταγματικές αλλαγές στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη είναι αναγκαίες, αν η χώρα επιθυμεί να εκπληρώσει τον στόχο της προσέγγισης της Ε.Ε.

Ο κ. Βεστερβέλε ανέφερε ότι αμέσως μετά τις γενικές εκλογές του Οκτωβρίου στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, πρέπει να αρχίσει η αναθεώρηση του Συντάγματος κι όλες οι δυνάμεις της χώρας να εργαστούν με αποφασιστικότητα και ευθύνη.

Τονίζοντας ότι οι συνταγματικές αλλαγές πρέπει να αφορούν κυρίως την εδραίωση αποτελεσματικού κράτους, ο κ. Βεστερβέλε είπε ότι «το ομοσπονδιακό πολιτικό σύστημα μπορεί να είναι λειτουργικό και ότι παράδειγμα αποτελεί η Γερμανία».

Ο κ. Βεστερβέλε συναντήθηκε ακόμη με τον ύπατο εκπρόσωπο της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Βαλεντίν Ίνζκο και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών αναχώρησε από το Σαράγεβο για το Κόσοβο, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην περιοχή των Βαλκανίων.source:nooz.gr

Ν. Τζαβέλα: Μπορεί ο Κικίλιας; 

Μα τρελαθήκαμε;

tzavela_niki_laos.jpg
Στην εκτίμηση ότι δεν θα είναι υποψήφια στην περιφέρεια Αττικής προέβη σε συνέντευξή της στον ρ/σ Real Fm, η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ, Νίκη Τζαβέλα.
Πάντως, η κ. Τζαβέλα δήλωσε ότι ως ευρωβουλευτής, θα στηρίξει την υποψηφιότητα του ΛΑΟΣ καθώς, όπως επεσήμανε, το έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης θα είναι πάρα πολύ στενά συνδεδεμένο με τα ευρωπαϊκά.
Στη συνέχεια η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ έθεσε ερωτηματικά για τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων των κομμάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Οι πρόεδροι των κομμάτων δεν κάθονται κάτω να δουν τι πρόκειται να κάνει αυτός ο περιφερειάρχης, δηλαδή τι καθήκοντα θα έχει...
Γιατί μέχρι στιγμής τα ονόματα που ακούμε δεν μπορούν να τα κάνουν... είναι δυνατόν να τα βγάλουν πέρα με τόσο μικρή εμπειρία άσκησης διοίκησης που έχουν;».
Αλλά και οι ψηφοφόροι, όπως παρατήρησε η κ. Τζαβέλα, ψηφίζουν πρόσωπα γιατί τους υποδεικνύει το κόμμα τους να το κάνουν. «Να κάτσουν και οι ψηφοφόροι και να πουν μπορεί να τα βγάλει πέρα αυτός;
Θα πρέπει να ξεφύγουμε από αυτά. Αλλά και οι πρόεδροι των κομμάτων οφείλουν να δίνουν εξαιρετικές προτάσεις στον ψηφοφόρο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Η κ. Τζαβέλλα αμφισβήτησε την επιλογή τόσο της κ. Φώφης Γεννηματά από το ΠΑΣΟΚ, όσο και του Βασίλη Κικίλιας από τη ΝΔ.
«Μπορεί ο Βασίλης ο Κικίλιας, τον οποίο τόσο τον συμπαθώ πραγματικά, να κουμαντάρει την Αττική; Μα τρελαθήκαμε; Δεν έχει στελέχη η ΝΔ;», διερωτήθηκε.source:parapolitika.gr
Η διάλυση των μύθων: Η ιαπωνική 
κοινωνία αλλάζει...
Η σύγχρονη εικόνα της Ιαπωνίας είναι στηριγμένη σε σαθρές βάσεις. Τη δεκαετία του 1980, σχεδόν όλοι οι Ιάπωνες θεωρούσαν τους εαυτούς τους ως ανήκοντες στη μεσαία τάξη, ενώ άλλες κοινά παραδεκτές αντιλήψεις αφορούσαν την προσφορά δια βίου απασχόλησης από τις μεγάλες εταιρίες και τη διατήρηση του πνεύματος των σαμουράι από την ιαπωνική μαφία, τη γιακούζα. Όπως, όμως, και όλοι οι εθνικοί μύθοι που εμπεριέχουν ψήγματα αλήθειας, η αξία των αντιλήψεων αυτών βρίσκεται στο τι αποκαλύπτουν για όσους τις πιστεύουν.
Το βιβλίο «Contemporary Japan» (Σύγχρονη Ιαπωνία) του διευθυντή ιαπωνικών σπουδών του παραρτήματος του αμερικανικού πανεπιστημίου Temple στην Ιαπωνία Τζεφ Κίνγκστον, διαλύει ή επεξηγεί πολλές από τις εσφαλμένες αυτές απόψεις. Θέμα του η εξέλιξη της Ιαπωνίας από το 1989, ημερομηνία ανόδου του αυτοκράτορα Χιροχίτο στο Θρόνο των Χρυσανθέμων και εποχή της διάρρηξης της φούσκας στην ιαπωνική οικονομία. Αν και οι διεργασίες της οικονομικής στασιμότητας της χώρας έχουν μελετηθεί ενδελεχώς, οι επιπτώσεις της στην ιαπωνική κοινωνία δεν είχαν απασχολήσει τους πανεπιστημιακούς.
Η κρίση της δεκαετίας του 1990 έφερε στην επιφάνεια τα χειρότερα χαρακτηριστικά της ιαπωνικής κοινωνίας, από τα υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών και οικιακής βίας, μέχρι τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και την ανηθικότητα των δημόσιων προσώπων που με τη σειρά της υπέσκαψε την εμπιστοσύνη των Ιαπώνων στο κράτος.
Την ίδια στιγμή, η μεσαία τάξη της χώρας βρέθηκε σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση, με την μισθολογική ανισότητα να εντείνεται και τα ποσοστά παιδικής φτώχειας (14%) να αποτελούν ρεκόρ μεταξύ των βιομηχανικών κρατών.
Η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ιαπωνία είναι δημογραφική και αφορά κατά κύριο λόγο τη γήρανση του πληθυσμού. Η ηθελημένη διατήρηση του αναχρονιστικού οικογενειακού μοντέλου, με το σύζυγο να είναι η μοναδική πηγή εισοδήματος πλήττει τις ελπίδες δημογραφικής ανάκαμψης.
Ο Κίνγκστον εκτιμά ότι η Ιαπωνία μπορεί να αντιμετωπίσει με ίδια μέσα τα προβλήματά της και ότι αυτό συντελείται αυτή τη στιγμή. Παρόλα αυτά, η χώρα εκπλήσσει με την άρνησή της να συζητήσει θεμελιώδη θέματα, όπως τη μετανάστευση ή να αντιμετωπίσει κρίσιμα προβλήματα όπως το θηριώδες κρατικό χρέος.
Παρά τα μειονεκτήματά της, η ιαπωνική κοινωνία αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα του 21ου αιώνα με λύσεις του 20ου, ενώ αυτή είναι -σύμφωνα με τον Κίγκστον- η αιτία της παραλυσίας της Ιαπωνίας.source:kathimerini.gr

Δεν είναι ανθέλληνες! του Σ. Χριστακόπουλου...

Μετά τη Σλοβακία, και η Τσεχία αρνήθηκε να συμμετάσχει στον «Μηχανισμό Στήριξης» της Ελλάδας και στον δανεισμό της με 110 δισ. ευρώ. Την ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός Πετρ Νέτσιας σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ». Το βασικό του επιχείρημα ήταν ότι για την Τσεχία η σημερινή μεταβίβαση δημοσιονομικών αρμοδιοτήτων από το εθνικό επίπεδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί ένα «μη υπερβάσιμο όριο».
Του Σταύρου Χριστακόπουλου από το Ποντίκι, 26.8.2010
Μα, είναι δυνατόν να αρνείται την περαιτέρω παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής της μια χώρα η οποία σχεδιάζει να ενταχθεί στο ευρώ; Κι όμως, παρά την έκπληξη που ίσως νιώσουν πολλοί... δικοί μας, η Τσεχία θέτει όρια στο τι μπορεί να παραχωρήσει από τη δυνατότητά της να ασκεί η ίδια τη δημοσιονομική και τη γενικότερη οικονομική πολιτική της!
Στο πλαίσιο αυτής της λογικής η Τσεχία, η οποία βρισκόταν σε πορεία ένταξης στην Ευρωζώνη, προβληματίζεται πλέον για το αν αυτή η κίνηση είναι σκόπιμη. Χαρακτηριστικά ο Νέτσιας αναρωτιέται στην ίδια συνέντευξη αν η Ευρωζώνη, με τα σημερινά της προβλήματα, μπορεί να δεχτεί νέα μέλη, ακόμη κι αν αυτά εκπληρούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ! Ως εκ τούτου αρνείται να δεχτεί τον καθορισμό μιας ημερομηνίας ένταξης της χώρας του στο ευρώ...
Τέσσερις χώρες, πολλά κοινά

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, απ’ όπου προέρχεται η είδηση, το συντηρητικό Δημοκρατικό Κόμμα Πολιτών, του οποίου ηγείται ο Πετρ Νέτσιας, γνωστό για τον «ευρωσκεπτικισμό» του, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στην ίδια παράταξη με τους Βρετανούς Συντηρητικούς και το πολωνικό δεξιό κόμμα της αντιπολίτευσης Δίκαιο και Δικαιοσύνη.
Σ’ αυτού του είδους την πολιτική «γεωγραφία» οφείλουμε να σημειώσουμε ότι, εκτός από την Πολωνία και την Τσεχία, κεντροδεξιές (ή απλώς δεξιές) κυβερνήσεις έχουν ακόμη η Σλοβακία – η οποία επίσης αρνείται να μας δανείσει τα 800 εκατ. ευρώ που της αναλογούν στο πλαίσιο του «Μηχανισμού Στήριξης» – και η Ουγγαρία, η οποία μόλις προσφάτως αντιτάχθηκε επιτυχώς στον ωμό εκβιασμό του ΔΝΤ να αφαιμαχθούν ακόμη περισσότερο οι πολίτες της χώρας αντί για τις τράπεζες.
Ένα άλλο κοινό που συνδέει όμως την Τσεχία με την Πολωνία είναι η άρνηση των Πολωνών να συνεχίσουν τώρα την πορεία τους προς την ένταξη στο ευρώ. Από τις αρχές του περασμένου Απριλίου, τις ημέρες που συνετρίβη το αεροσκάφος του προέδρου της χώρας αυτής Λεχ Κατσίνσκι κοντά στο αεροδρόμιο Σμόλενσκ στη δυτική Ρωσία, οικονομικός υπουργός της κυβέρνησης είχε ανακοινώσει ότι μπαίνει φρένο στην ένταξη της Πολωνίας στην Ευρωζώνη.
Πολύτιμη πείρα...

Ποια όμως είναι τα πιο σοβαρά κοινά στοιχεία μεταξύ της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Τσεχίας και της Σλοβακίας, εκτός του ότι σήμερα – κάτι μάλλον αναμενόμενο – κυβερνώνται από δεξιά κόμματα; Το ότι, φυσικά, όλες αυτές οι χώρες έχουν ζήσει επί δεκαετίες, στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, υπό τη «σκέπη» μιας υπερεθνικής ένωσης (της ΕΣΣΔ), η οποία, με κέντρο μια πανίσχυρη χώρα (Ρωσία), επέβαλε στις χώρες αυτές την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων επικαθορίζοντας πλήρως το μοντέλο ανάπτυξης και την άσκηση, μεταξύ όλων των άλλων, της οικονομικής πολιτικής στο πλαίσιο της ένωσης.
Ίσως πολλά από τα επιχειρήματα – αλλά και τα έργα – των σημερινών ευρωκρατών να μην απέχουν καθόλου από τα αντίστοιχα των τότε σοσιαλιστών - κομμουνιστών.
1. Τότε οι λαοί της ανατολικής Ευρώπης συνέβαλαν με μύριες θυσίες στη στερέωση της ρωσικής παντοδυναμίας – στο όνομα της ενδυνάμωσης του σοσιαλισμού και της επέλευσης του κομμουνισμού. Όμως τελικά το σύστημα κατέρρευσε κι αυτοί στράφηκαν αναζητώντας την ευημερία στη Δύση και το δικό της μοντέλο οικονομίας και κοινωνίας.
2. Τώρα καλούνται όλοι οι λαοί της Ευρώπης, κι αυτοί μαζί, να συμβάλουν στην τροφοδότηση των εκρηκτικών πλεονασμάτων και της θηριώδους οικονομικής ανάπτυξης της Γερμανίας – στο όνομα της ισχυρής Ευρώπης. Αντί για την... Ευρώπη όμως βλέπουν να ενδυναμώνονται μόνο το ευρώ και το υπερτροφικό τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης, το οποίο τείνει να... καταπιεί τα κράτη στα οποία δραστηριοποιείται, εμφανίζοντας ενεργητικό δύο, τρεις και τέσσερις φορές πάνω από το ΑΕΠ των ίδιων αυτών χωρών.
3. Τώρα η νέα απειλή, εν πολλοίς ήδη υλοποιούμενη, είναι η εκχώρηση της άσκησης πολιτικής από τα κράτη στο πιστωτικό σύστημα.
Γιατί να... αυτοκτονήσουν;

Οι ανατολικοί λοιπόν γνωρίζουν από οικονομικές ολοκληρώσεις και ολοκληρωτισμούς, αλλά και την προβληματική σχέση αυτών των ολοκληρώσεων με την ελευθερία και την εθνική κυριαρχία – κι έχουν πληρώσει το τίμημα μια φορά.
● Γιατί να το κάνουν και δεύτερη;
● Γιατί σήμερα να υποστούν τις εξοντωτικές προσαρμογές που οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι μονεταριστές επιβάλλουν ακόμη και «προληπτικά» στους λαούς της Ευρώπης;
● Γιατί να συμμετάσχουν σε μια δεξίωση στην οποία δεν θα είναι παρά μόνον τα γκαρσόνια;
Ίσως ο παραπάνω παραλληλισμός να ενοχλεί πολλούς – από διάφορες πλευρές. Ίσως επίσης να είναι περισσότερο σημειολογικός και διασταλτικός παρά ακριβής. Ίσως να μην είναι καν ικανός να ερμηνεύσει σε όλο το βάθος της τη στάση αυτών των χωρών. Δεν παύει όμως να είναι ενδεικτικός της πολυπλοκότητας των προβλημάτων που τώρα πια αναφύονται για την Ευρώπη και το μέλλον της.
Η «ευρωπροσήλωση» και ο... Στίγκλιτς!

Το κακό είναι ότι αυτή την πολυπλοκότητα ούτε καν αντιλαμβάνονται όχι μόνο οι σοσιαλιστές κυβερνήτες μας ή οι δεξιοί ομοϊδεάτες τους – τουλάχιστον στο επίπεδο της άνευ όρων «ευρωπροσήλωσης» – αλλά ούτε καν μια ικανή μερίδα αριστερών διανοουμένων και πολιτικών, για τους οποίους η Ευρώπη, ακόμη και στη σημερινή βάναυση μορφή της, με όλα τα ορατά συμπτώματα της εκθεμελίωσης κάθε είδους κοινωνικής πρόνοιας, προστασίας και αλληλεγγύης, παραμένει το «άγιο δισκοπότηρο» της ιδεολογικής τους ταυτότητας.
1. Ίσως ακόμη δεν έχουν διαβάσει ότι η Γερμανία – με την πρόσφατη συμφωνία της μέχρι πρότινος αντιστεκόμενης Γαλλίας – επιδιώκει, σε πλήρη συμφωνία με το ΔΝΤ, τη «συντεταγμένη» πτώχευσή μας και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
2. Ίσως ακόμη δεν έχουν πληροφορηθεί ότι σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης ήδη λαμβάνονται αιματηρά για τις κοινωνίες μέτρα βγαλμένα από το Μεγάλο Βιβλίο του ΔΝΤ – με το επιχείρημα ότι πρέπει να... αποφύγουν την παρέμβαση του ΔΝΤ.
3. Ίσως δεν γνωρίζουν ότι παρ’ όλες τις θυσίες η παρέμβαση του ΔΝΤ στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης είναι προδιαγεγραμμένη, καθώς το Ταμείο συμμετέχει με γενναίο ποσοστό στο πακέτο «διάσωσης» των προβληματικών – λόγω χρέους και ελλειμμάτων – χωρών που έχουν ήδη αποφασίσει οι Ευρωπαίοι.
4. Ίσως να τους φαίνεται περίεργο το υπουργείο Οικονομικών να πανηγυρίζει για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων την ώρα που το χρέος εκτινάσσεται, τα σπρεντ των ελληνικών ομολόγων πιάνουν τα επίπεδα της προ Μνημονίου εποχής, το χρηματιστήριο καταρρέει και όλοι οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας βρίσκονται στην πιο τραγική κατάσταση που γνώρισαν εδώ και δεκαετίες.
5. Ίσως ακόμη να αγνοούν ότι τα περισσότερα και σκληρότερα μέτρα δεν τα έχει εμπνευστεί το ΔΝΤ, αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η ηγεσία της Ευρωζώνης.
Το ζήτημα όμως δεν είναι τι αγνοούν όλοι αυτοί. Στην πραγματικότητα, όσο διασταλτικοί κι αν ήταν οι αρχικοί παραλληλισμοί για το παρελθόν και το παρόν των πρώην ανατολικών χωρών, είναι ωστόσο ενδεικτικοί των προβλημάτων που αναφύονται πλέον για την Ευρώπη και το μέλλον της. Κι όσο σ’ αυτή τη χώρα συνεχίζουμε – ιδεολογικά νωθροί και απαράσκευοι, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης – να μην τα μελετούμε, ίσως βρεθούμε πολύ σύντομα προ εκπλήξεων.
Προς το παρόν, ας αφιερώσουμε στους... δύσπιστους τη (μάλλον χθεσινή) δήλωση του νομπελίστα οικονομολόγου Τζόζεφ Στίγκλιτς, φίλου του πρωθυπουργού μας, η οποία ταιριάζει γάντι στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται σε ολόκληρη την Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα:
«Η περικοπή επενδύσεων με υψηλή απόδοση, προκειμένου να επιτευχθεί η λογιστική μείωση του ελλείμματος, είναι πραγματική ανοησία»...

Πόσο πιο σαφής να γίνει;
source:tvxs.gr

Financial Times: Η κυβέρνηση 

Παπανδρέου κληρονόμησε χάος...


Financial Times: Η κυβέρνηση Παπανδρέου κληρονόμησε χάος
Με το… αγαπημένο τους θέμα, το ελληνικό χρέος, ασχολούνται για ακόμη μία φορά τα ξένα οικονομικά ΜΜΕ.
Σε άρθρο τους που το υπογράφει ο δημοσιογράφος Άλαν Μπίτι, οι Financial Times κάνουν μια εφ’ όλης της ύλης τοποθέτηση στο θέμα χαρακτηρίζοντας τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, «ανίκανο και ψεύτη» και «χαώδη» την κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Στο άρθρο του ο κ. Μπίτι σημειώνει ότι θεωρεί πιθανότερο σενάριο την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ύστερα από έναν χρόνο υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι ο προϋπολογισμός θα είναι πλεονασματικός όπως συνέβη και στο α’ τρίμηνο του 2010.
Ο κ. Μπίτι σημειώνει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου «κληρονόμησε ένα χάος» ωστόσο κατάφερε να προχωρήσει αρκετές διαρθρωτικές αλλαγές χωρίς να υπάρξει μεγάλη πολιτική ή κοινωνική αντίδραση: «Υπήρξαν απεργίες και διαμαρτυρίες αναμφίβολα. Αλλά όχι χάος και κατάρρευση της δημόσιας τάξης, τουλάχιστον όχι ακόμη» ανέφεραν οι Financial Times.
Ο δημοσιογράφος, παράλληλα, χαρακτηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή «ανίκανο και ψεύτη» και συστήνει στον Γιώργο Παπανδρέου να παραδειγματιστεί από την κεντροαριστερή κυβέρνηση του Λούλα ντα Σίλβα στη Βραζιλία που μετέτρεψε σε πολιτικό όφελος τη δημοσιονομική αυστηρότητα που επέβαλε.source:madata.gr
Η συγκίνηση του Θανάση Βέγγου!

Η συγκίνηση του

Θανάση Βέγγου!

Ο Θανάσης Βέγγος βρέθηκε προχθές το απόγευμα στο Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας για το μνημόσυνο του φίλου του, του Νίκου Γαροφάλλου, ο οποίος έφυγε πρόωρα και άδικα από τη ζωή πριν από ένα χρόνο. Όταν ολοκληρώθηκε η επιμνημόσυνη δέηση, ο ηθοποιός ακολούθησε τους λιγοστούς φίλους που είχαν συγκεντρωθεί στο κυλικείο. Αν και ο χώρος δεν προσφερόταν για κοινωνικές συναναστροφές, η είσοδός του προκάλεσε έκπληξη σε όλους τους παρευρισκομένους, αλλά και συγκίνηση. Σηκώθηκαν και τον χειροκρότησαν και εκείνος έσκυψε το κεφάλι και προχώρησε να καθίσει δίπλα στη σύζυγό του, την κυρία Ασημίνα. Ακολούθησε ο καθιερωμένος καφές, όπου όλοι ήταν σιωπηλοί στο πλευρό της γυναίκας του Νίκου Γαροφάλλου, της Κάκιας Ιγερινού.
source:gossip-tv.gr

Ούτε ένα μπουκάλι νερό 

στους δημοσιογράφους στο 

γάμο της χρονιάς!

Ο γάμος της Τατιάνας και του Νικόλαου ήταν παραμυθένιος, ρομαντικός με νότες ...γαλαζοαίματης απλότητας... Δεκάδες δημοσιογράφοι από όλα τά μέρη του κόσμου έσπευσαν στο νησί του Σαρωνικού για να καλύψουν το μεγάλο κοσμικό γεγονός. Οι περισσότεροι όμως και κυρίως οι Έλληνες έφυγαν μια με μια πικρή γεύση από το νησί... Ενώ σε άλλους γάμους διασήμων οι ρεπόρτερς φεύγουν με την μπομπονιέρα τους και σίγουρα το κατιτίς τους από τον μπουφέ, στο γάμο του απόγονου της τέως βασιλικής οικογένειας οι δημοσιογράφοι...δίψασαν αφού  οι διοργανωτές δεν τους κέρασαν ούτε ένα μπουκάλι νερό!

Υπήρξαν βέβαια κάποια μπουκαλάκια με νερό αλλά δεν έφτασαν  να βρέξουν τα χείλη του, ούτε οι μισοί από τους δεκάδες αστυνομικούς δημοσιογράφους, φωτογράφους και οπερατέρ που ήταν για ώρες έξω από την εκκλησία, κάτω από τον καυτό ήλιο...

Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν ταιριάζει με τη φιλόξενη διάθεση της τέως βασιλικής οικογένειας και βέβαια την πολυδιαφημισμένη αγάπη τους προς τους κατοίκους της πατρίδας του όπως λένε οι ίδιοι.

Οι λόγοι μπορεί να ήταν απλή αμέλεια ή συνειδητή τσιγκουνιά! Σίγουρα ένας τόσο προβεβλημένος γάμος θα έπρεπε να έχει καλύτερη αντιμετώπιση πριος τους ανθρώπους που τον προβάλλουν.

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι και φωτογράφοι που βρέθηκαν στο νησί της Μπουμπουλίνας για να καλύψουν το γεγονός βρήκαν πολλά εμπόδια στην δουλειά τους. Οι ξένοι φωτογράφοι είχαν εκ των πραγμάτων καλύτερη αντιμετώπιση. Ακόμα και στην απλή διαδικασία της εξασφάλισης της διαπίστευσης όπου είχαν προτεραιότητα λόγω φιλοξενίας. Χώρια το γεγονός ότι κανενός τα στοιχεία δεν ελέχθησαν. Οι διαπιστεύσεις ήταν αδύνατο να βγουν τελευταία στιγμή από την Αθήνα αλλά φτάνοντας στο νησί διαπιστώσαμε ότι μπορούμε να βγάλουμε και την τελευταία στιγμή χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Πέρα από αυτό, η δυνατότητα για να κάνουμε σωστά την δουλειά μας δεν υπήρχε καθώς οι ξένοι φωτορεπόρτερ είχαν στηθεί ακριβώς μπροστά από τον διάδρομο όπου έρχονταν οι καλεσμένοι. Οι Έλληνες φωτογράφοι πάλευαν φωνάζοντας και παρακαλώντας τους καλεσμένους για γυρίσουν για να μην έχουν στις εικόνες τους μόνο τις πλάτες τους καθως από το σημείο που τους είχαν τοποθετήσει μόνο αυτό μπορούσαν να τραβήξουν. Χώρια την ασφάλεια του χώρου που έμπαινε μπροστά στους καλεσμένους με αποτέλεσμα οι περισσότερες φωτογραφίες να έχουν μαζί και αυτούς. Οι ντόπιοι είχαν την ευκαιρία να βγάλουν καλύτερες φωτογραφίες από τους επαγγελματίες λόγω της χωροδιάταξης!

Όσον αφορά τα τηλεοπτικά συνεργεία, για τα οποία είχε στηθεί εξέδρα, αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα με την εικόνα που μετέδιδαν αφού στο σημείο που είχε στηθεί η εξέδρα ήταν πολύ πίσω και στο πλάνο έμπαιναν οι φωτογράφοι που είχαν ανέβει σε σκάλες για να κάνουν την δουλειά τους.

Έπειτα, οι δημοσιογράφοι και οι φωτογράφοι  όλων των χωρών που στηθήκαν ατελείωτες ώρες κάτω από τον ήλιο για να απαθανατίσουν το ζεύγος, τις οικογένειες και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και περπάτησαν πολλά χιλιόμετρα για να μπορέσουν να καλύψουν το θέμα έμειναν δυσαρεστημένοι. Σε όσους γάμους έχουμε βρεθεί όλοι προσέφεραν κάτι στους ανθρώπους αυτούς. Έστω ένα μπουκάλι νερό που σε αυτόν τον γάμο ακόμα και αυτό έπρεπε να το αγοράσουμε μόνοι μας. Οι διοργανωτές είχαν τοποθετήσει στον χώρο της δεξίωσης αλλά και της εκκλησίας από δύο μεγάλους μαύρους κάδους με μικρά μπουκαλάκια που σίγουρα δεν έφταναν για τους δεκάδες ανταποκριτές αλλά και τους αστυνομικούς που ήταν στον χώρο.

Τέλος, η γενικότερη διοργάνωση άφησε μια γεύση απογοήτευσης. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν είχαν την αντιμετώπιση που θα έπρεπε αλλά όυτε και την απαραίτητη βοήθεια για να μπορέσουν να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους. Ουσιαστικά δηλαδή για να μπορέσουν να προβάλουν καλύτερα τον γάμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοργανωτές προσπάθησαν να κάνουν την δουλειά τους χωρίς πολλά έξοδα παρόλο που πρόκειται για τις πιο ακριβές εταιρείες διοργάνωσης. Προσπάθησαν να εκμεταλευτούν στο έπακρο την αγάπη του κόσμου προς την τέως βασιλική οικογένεια αφού πολλά από τα έξοδά τους καλύφτηκαν από δώρα προς το ζευγάρι και όχι προφανώς από το αρχικό budjet του γάμου.

Όσον αφορά την ασφάλεια του χώρου, παρόλο που το νησί είχε εκατοντάδες αστυνομικούς από όλη την Ελλάδα για να προστατεύει τους θεσμικούς παράγοντες των χωρών, υπήρχαν πολλά περιθώρια λάθους. Για παράδειγμα, ενώ κανένας φωτογράφος δεν μπορούσε να μπει στο εσωτερικό της εκκλησίας κατλα την διάρκεια του γάμου ωστόσο κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από μέσα που δεν προέρχονται από πρακτορεία αλλά από "εισβολείς".source:tlife.gr

Δύο στους τρεις Γάλλους 

εγκρίνουν την πολιτική Σαρκοζί 

έναντι των Ρομά...


Αμετακίνητος ο Νικολά Σαρκοζί για τις απελάσεις Ρομά σε Ρουμανία και Βουλγαρία
Αμετακίνητος ο Νικολά Σαρκοζί για τις απελάσεις Ρομά σε Ρουμανία και Βουλγαρία 
Παρίσι, Γαλλία
Ισχυρή υποστήριξη των Γάλλων στις απελάσεις και τη διάλυση των καταυλισμών Ρομά καταδεικνύει δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Figaro, εν μέσω του σάλου που έχει προκληθεί ευρύτερα στην ΕΕ σχετικά με την αμφιλεγόμενη πολιτική του Νικολά Σαρκοζί. Στο μέτωπο της ασφάλειας ο Σαρκοζί έρχεται πρώτος στην εμπιστοσύνη των Γάλλων.

Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Opinionway που δημοσιεύεται στο δικτυακό τόπο της εφημερίδας Figaro αποκαλύπτει ότι οι ενέργειες των γαλλικών Αρχών κατά των Ρομά που βρίσκονται παράνομα στη χώρα υποστηρίζονται σε μεγάλο ποσοστό από τους Γάλλους.

Οι απελάσεις των Ρομά που δεν έχουν χαρτιά για νόμιμη παραμονή εγκρίνονται από το 65% των Γάλλων. Επίσης, το 69% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι διάκεινται ευνοϊκά στη διάλυση ορισμένων καταυλισμών των Ρομά, σύμφωνα με την έρευνα.

Η σύνδεση της παρουσίας των Ρομά στη Γαλλία με την εγκληματικότητα και η απόφαση για τη διάλυση καταυλισμών και τις μαζικές απελάσεις προς Ρουμανία και Βουλγαρία έχουν ξεσηκώσει την οργή της γαλλικής αντιπολίτευσης και οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Παρά την πολεμική, ο Νικολά Σαρκοζί δηλώνει αμετακίνητος για τις απελάσεις. Μετά από δύο σειρές πτήσεων την περασμένη εβδομάδα, δύο αεροσκάφη ειδικά ναυλωμένα που μετέφεραν 284 Ρομά από τη Ρουμανία ή τη Βουλγαρία προσγειώθηκαν την Πέμπτη στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου.

Η μελέτη της Opinionway διεξήχθη σε δείγμα 1.034 ατόμων αντιπροσωπευτικό του γαλλικού πληθυσμού ηλικίας 18 ετών και άνω (μέθοδος των ποσοστώσεων), που ρωτήθηκαν μέσω του Διαδικτύου από τις 24 έως τις 26 Αυγούστου.

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι ο Νικολά Σαρκοζί είναι το πρόσωπο που εμπιστεύονται περισσότερο οι Γάλλοι στον τομέα της ασφάλειας με ποσοστό 28%.

Έκπληξη προκαλεί στη δεύτερη θέση η Μαρίν Λεπέν, κόρη του αρχηγού του ακροδεξιού Εθνικού Μέτωπου, με ποσοστό 18%, η οποία ξεπερνά μάλιστα την πρόεδρο των Σοσιαλιστών Μαρτίν Ομπρί και την πρώην προεδρική υποψήφια Σεγκολέν Ρουαγιάλ.source:in.gr

Έλενα Ράπτη...

Τι συμβαίνει τελικά με τον Γιάννη Μαρακάκη;

Έλενα Ράπτη
Δύο μήνες μετά τη δημοσιοποίηση του χωρισμού της βουλευτή Θεσσαλονίκης, Έλενας Ράπτη, 32, και του δικηγόρου Γιάννη Μαρακάκη, 34, κυκλοφόρησαν τα πρώτα δημοσιεύματα που μιλούν για την επανασύνδεσή τους, ενώ πρόσφατα δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες που δείχνουν το πρώην ζευγάρι σε κοινές εξόδους του. Ποια είναι, όμως, η αλήθεια για τη σχέση τους αυτή την περίοδο και τι είναι αυτό που τους ενώνει ακόμα και μετά το χωρισμό τους;

«Κανένας από τους δύο δεν θέλει να υπάρχει ένταση ανάμεσά τους μετά τον επίσημο χωρισμό τους. Άλλωστε, δεν συνέβη ποτέ μεταξύ τους μια αντιπαράθεση τόσο δυνατή που να οδηγήσει τις σχέσεις τους στα άκρα. Και οι δυο τους πέρασαν μια ουδέτερη περίοδο, που είχαν δώσει προτεραιότητα στα ενδιαφέροντά τους και τις επαγγελματικές δραστηριότητές τους και ο χωρισμός ήταν η φυσιολογική κατάληξη» λέει κοινή φίλη του πρώην ζευγαριού συμπληρώνοντας: «Ναι, είναι αλήθεια ότι μιλάνε στο τηλέφωνο, αλλά όχι πια και τόσο συχνά. Νοιάζονται ο ένας για τον άλλον έπειτα από τέσσερα χρόνια σχέσης. Αυτό το καλοκαίρι συναντήθηκαν μόνο δύο φορές. Μία φορά ήταν πριν από σχεδόν ένα μήνα, όταν η Έλενα ταξίδεψε στην Αθήνα και πήγαν μαζί με τον Γιάννη σε ένα γυμναστήριο μία από τις λίγες ημέρες της παραμονής της στην πρωτεύουσα. Δεν φαντάζονταν, όμως, ότι κάποιος ενημέρωσε για την επίσκεψή τους τον paparazzo που τους απαθανάτισε. Η δεύτερη φορά που πέρασαν μαζί τρεις ημέρες ήταν πριν από δύο εβδομάδες, όταν ταξίδεψαν στην Κέρκυρα».source:yupi.gr

"Χτύπησαν" το Βάι την 

ώρα της σύσκεψης για την Πρέβελη!


Την ώρα που οι εμπλεκόμενοι φορείς  αποφάσιζαν μια σειρά μέτρων  για την προστασία του Βάι και την αναδάσωση του κατεστραμμένου τοπίου στην Πρέβελη, διάλεξαν οι εμπρηστές για να αποπειραθούν να κάψουν και το δεύτερο μοναδικού κάλλους φοινικόδασος της Κρήτης! Απέτυχαν, όμως, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση μιας τουρίστριας!

Στην  σύσκεψη που έγινε στα γραφεία  της Περιφέρειας Κρήτης, αποφασίστηκε  να κηρυχθεί άμεσα αναδασωτέα  η καμένη περιοχή στην Πρέβελη, να περιφραχθεί, να καθαριστεί από σκουπίδια και καμένα πεύκα και να απαγορευθεί η βόσκηση, να ολοκληρωθούν τα μονοπάτια πρόσβασης και να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα με προϋπολογισμό ύψους 300.000 ευρώ.Ανάλογα έργα θα γίνουν και στο Βάι, που προβλέπεται να συνδεθεί και αυτό με το σύστημα πυρανίχνευσης της Περιφέρειας.

Όμως, την ώρα της σύσκεψης, το μοναδικής  αξίας φοινικόδασος μπήκε στο  στόχαστρο εμπρηστών! Το πρωί  της Τετάρτης, μία τουρίστρια  εντόπισε ανάμεσα στους φοίνικες ένα αναμμένο στουπί και κάλεσε σε βοήθεια. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική, το Δασαρχείο και την Αστυνομία, αλλά ευτυχώς η φωτιά που προκλήθηκε ήταν μικρής έκτασης και κατασβέστηκε εγκαίρως.source:protothema.gr

«Τα πήρε» ο John Mayer...


Έπειτα από το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας Huffington Post, το οποίο ανέφερε ότι ο John Mayer και η Jennifer Aniston είναι και πάλι ζευγάρι, ύστερα από τους δύο επεισοδιακούς τους χωρισμούς, ο γνωστός τραγουδιστής εκνευρίστηκε λιγάκι…

Ο 32χρονος star αποφάσισε να απαντήσει στο δημοσίευμα και, μέσω του προσωπικού του blog, άστραψε και βρόντηξε: «Αυτό είναι ρεπορτάζ για εσάς; Τους ρεπόρτερ σας τους πληρώνετε με στραγάλια; Με τις πηγές τους συναντιούνται στις μπιραρίες και τα λένε; Όλο αυτό το έχετε σκαρώσει από μόνοι σας και είναι ψευδές».

Αυτή ήταν, λοιπόν, η απάντηση του John. Φυσικά, η εφημερίδα δεν θα μπορούσε να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια και αμέσως έδωσε τη δική της απάντηση…

«Παρ' όλα αυτά, δεν είπε καθαρά ότι δεν βγαίνει με την Aniston».

Όπως φαίνεται, η υπόθεση θα έχει και συνέχεια, μια και το «μπαλάκι» είναι στην πλευρά του John.source:zougla.gr

«Δημιουργείται μια 

παρακυβέρνηση στο Μαξίμου»


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ για το διορισμό συμβούλων στο γραφείο του πρωθυπουργού

O πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με την απόφαση του πρωθυπουργού να διορίσει συμβούλους στο γραφείο του: «Είναι σαφής η απογοήτευση του πρωθυπουργού της χώρας, του κ. Γιώργου Παπανδρέου, από την κυβέρνησή του. Πριν ακόμη συμπληρώσει ένα χρόνο ζωής, την αλλάζει. Και μάλιστα φαίνεται πως δεν έχει εμπιστοσύνη στο δυναμικό το οποίο διαθέτει και γι’ αυτό δημιουργεί και μια παρακυβέρνηση στο Μαξίμου με 20 συμβούλους. Ας ελπίσουμε ότι θα συνειδητοποιήσει εγκαίρως ο πρωθυπουργός ότι αυτά τα πειράματα βλάπτουν την ήδη κακή κατάσταση της χώρας και δεν την ωφελούν. Η μόνη λύση είναι μια κυβέρνηση οικουμενικής αντίληψης. Αργά ή γρήγορα θα γίνει. Όσο ταχύτερα, τόσο πιο αποτελεσματική για την χώρα».source:newsbeast.gr

Αλλάξτε διάθεση...


Με μόλις 20 λεπτά οποιασδήποτε σωματικής δραστηριότητας

Σύμφωνα με μελέτες η καθημερινή δραστηριότητα, όπως οι οικιακές εργασίες, η κηπουρική, το περπάτημα και τα σπορ έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στην ψυχολογία. Όσο περισσότερο δραστήριοι είστε, τόσο το καλύτερο για τη διάθεσή σας.

Κάντε μικρά βήματα
Αν η ιδέα της άσκησης σας φαίνεται… βουνό, ξεκινήστε με μικρά βήματα. Κάντε μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο ή πηγαίνετε στην τοπική λεωφόρο σας για να δείτε τις βιτρίνες των μαγαζιών. Ακόμη και λίγα λεπτά άσκησης μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της ενεργειακής σας κατανάλωσης.

Κάντε κάτι που απολαμβάνετε
Η άσκηση δεν χρειάζεται να είναι αγγαρεία. Επιλέγοντας μια δραστηριότητα που απολαμβάνετε, θα σας βοηθήσει να έχετε τουλάχιστον κίνητρο.

Αναζητήστε την αφορμή
Η άσκηση δεν πρέπει να είναι μια τυπική δραστηριότητα, που θέτετε σαν ραντεβού, ώρα και μέρος. Το περπάτημα, η κηπουρική ή το παιχνίδι με τα παιδιά ή τα κατοικίδια ζώα σας, είναι δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε οπουδήποτε και οποτεδήποτε, για να νιώσετε πιο ενεργοί και ζωντανοί.

Πάρτε μαζί σας ένα φίλο
Η άσκηση μαζί με έναν φίλο, μπορεί να σας δώσει το κίνητρο τις ημέρες που απλά δεν έχετε όρεξη να… ξεκολλήσετε από τον καναπέ. Επιπλέον, ένας καλός φίλος μπορεί να προσφέρει σημαντική συναισθηματική υποστήριξη.

Μην το αναβάλλετε
Η ψυχολογική και σωματική κόπωση και η αδιαθεσία είναι πολύ εύκολο να σας κάνει να αναβλητικούς, με την ελπίδα πως θα αισθανθείτε καλύτερα αργότερα. Πριν από το καταλάβουμε όμως, ο χρόνος έχει περάσει και μένουμε πιο μακριά από τους στόχους μας. Μπορούμε ωστόσο να μάθουμε τεχνικές για να καταπολεμήσουμε την αναβλητικότητα.

Επιβράβευση
Φροντίστε να ανταμείψετε εαυτόν για τις γενναίες σας αποφάσεις, να γίνετε πιο δραστήριοι, υγιείς και ζωντανοί. Προγραμματίστε ανταμοιβές για τον εαυτό σας – ανεξάρτητες φαγητού, που θα σας δώσουν κίνητρο για να συνεχίσετε να προσπαθείτε.

Κάντε την άσκηση μέρος της καθημερινότητάς σας
Βρείτε δημιουργικούς τρόπους για να… χωρέσετε κάποιου βαθμού φυσική δραστηριότητα στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Με απλές αλλαγές, όπως το περπάτημα, οι σκάλες αντί του ασανσέρ, η στάθμευση σε μεγαλύτερη απόσταση από τη δουλειά σας, θα αυξήσετε το επίπεδο της δραστηριότητάς σας και θα αποκτήσετε αίσθημα ζωντάνιας.

Ύπαιθρος
Εάν είναι δυνατόν, επιλέξτε χώρους εκτός σπιτιού για να ασκηθείτε. Το 2007 η βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση Mind δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με μια μελέτη που έγινε για τα οφέλη της υπαίθριας άσκησης. Σε αυτή τη μελέτη, διαπιστώθηκε ότι το περπάτημα σε πάρκο ήταν πιο επωφελές για την διάθεση και την αυτοεκτίμηση, σε σύγκριση με μια βόλτα σε εμπορικό κέντρο. Δεν ήταν σαφής ο λόγος, αν και θα μπορούσε να οφείλεται στην περισσότερη έκθεση στο ηλιακό φως. Η έλλειψη του ηλιακού φωτός έχει συσχετισθεί με διαταραχές της διάθεσης, όπως η εποχιακή συναισθηματική διαταραχή.

Ενταχθείτε σε μια ομάδα
Το να ενταχθείτε σε μια ομάδα μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έχετε κίνητρο για να ασκηθείτε. Πρόκειται για μια αποφασιστική δέσμευση προς εσάς και αρκετούς ακόμα ανθρώπους. Επίσης θα σας βοηθήσει να διευρύνετε το κοινωνικό σας περιβάλλον και να μη νιώθετε περιορισμένοι ή απομονωμένοι.

Επιείκεια
Η ψυχολογική πίεση και η αρνητική διάθεση μπορούν να σας κάνουν να νιώθετε κουρασμένοι και χωρίς κίνητρο. Ακόμη και αν η άσκηση βοηθήσει εν μέρει την αρνητική σας διάθεση μακροπρόθεσμα, δεν φταίτε εσείς που δεν αισθάνεστε καλά. Να είστε επιεικής με τον εαυτό σας. Το σημαντικό είναι να κάνετε μια προσπάθεια να γίνετε πιο δραστήριοι. Η καλύτερη διάθεση, θα έρθει σιγά σιγά.source:newsbeast.gr
top