Ολική απαγόρευση καπνίσματος

από 1η Σεπτεμβρίου...

xenogiannakopoulou_skai.jpg
Αισιόδοξη για την αποτελεσματική εφαρμογή της ολικής απαγόρευσης του καπνίσματος εμφανίστηκε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
«Θα πάει καλύτερα», είπε η υπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εξηγώντας πως αφενός δεν υπάρχουν καθόλου εξαιρέσεις και «παραθυράκια» αφετέρου έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ελλείψεων στον ελεγκτικό μηχανισμό.
Όπως είπε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, στον ελεγκτικό μηχανισμό για την εφαρμογή της πλήρους απαγόρευσης συμπεριλαμβάνονται οι επόπτες δημόσιας υγείας των Νομαρχιών, η Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό και το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας.
Μάλιστα τη Δευτέρα προγραμματίζεται συνάντηση της υπουργού με όλους αυτούς τους φορείς προκειμένου να τους δοθεί η εγκύκλιος του υπουργείου και σαφείς οδηγίες για την εφαρμογή της απαγόρευσης.
Η κ. Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε και το γεγονός της πλήρους απαγόρευσης της διαφήμισης τσιγάρων ενώ σχετικά με την προηγούμενη ρύθμιση που έδινε στους επαγγελματίες τη δυνατότητα να επιλέξουν αν θα κάνουν τα καταστήματά τους χώρους καπνιζόντων ή μη, τόνισε πως αυτό δημιουργούσε αθέμιτο ανταγωνισμό.source:parapolitika.gr
top