Αυξάνονται τα ποσοστά 

καρκίνου...


Με ετήσιο ρυθμό αύξησης έως και 4%

Αυξητικές τάσεις εμφανίζουν τα ποσοστά του καρκίνου του παχέος εντέρου στα άτομα κάτω των 40 ετών, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που έθεσε υπό εξέταση τα ιατρικά δεδομένα των τελευταίων 30 ετών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την σχετική έρευνα του αντικαρκινικού κέντρου Fox Chase της Φιλαδέλφεια, υπάρχει σταθερά ανοδική τάση των διαγνώσεων σε νεαρά άτομα από το 1984.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, ενώ τα ποσοστά του καρκίνου του παχέος εντέρου παραμένουν σταθερά την τελευταία 30ετία, τα ποσοστά του καρκίνου του πρωκτού έχουν αυξητική τάση, τάση που ξεκινά από το 1984 και έπειτα. Από τότε τα νεαρά άτομα που έχουν διαγνωστεί με τον συγκεκριμένο καρκίνο αυξάνονται κατά 4% ετησίως μέχρι και το 2005.

Να σημειώσουμε ότι, οι ισχύουσες κατευθυντήριες οδηγίες συστήνουν την έναρξη του ελέγχου για τον καρκίνο του προστάτη μεταξύ 45 και 50 ετών. Πάντως οι γιατροί μπορούν να υποβάλλουν σε έλεγχο και νεότερα άτομα, ειδικά όταν υπάρχουν ενδείξεις, όπως πρωκτική αιμορραγία. Η τελευταία συχνά θεωρείται σύμπτωμα των αιμορροΐδων.source:newsbeast.gr
top