Ο Πάπας ενώπιον αφίσας 

για χειροτόνηση γυναικών...

Μαρίνα Κουτσούμπα 
Με αφίσες με το μήνυμα των οποίων θα καλείται ο ποντίφικας να χειροτονήσει γυναίκες θα "ντυθούν" τα κόκκινα λεωφορεία του Λονδίνου κατά τις ημέρες επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ'.

Η γυναικεία οργάνωση «Χειροτονία Καθολικών Γυναικών» (CWO) έχει διαθέσει περισσότερα από 23 χιλιάδες δολάρια για να αναρτηθούν για ένα μήνα σε 15 λονδρέζικα λεωφορεία αφίσες με το μήνυμα «Πάπα Βενέδικτε-Χειροτόνησε Γυναίκες Τώρα!».
Τα λεωφορεία θα πραγματοποιούν δρομολόγια από κομβικά σημεία, μεταξύ των οποίων και μπροστά από το Ανάκτορο του Γουεστμίνστερ, όπου ο ποντίφικας θα εκφωνήσει ομιλία στις 17 Σεπτεμβρίου.
Στο μεταξύ, η Καθολική Εκκλησία εκδίδει αναλυτικές και αυστηρές κατευθυντήριες οδηγίες για τους πιστούς που θα παραστούν στις τρεις μεγάλες εκδηλώσεις με τον ποντίφικα σε Λονδίνο, Γλασκώβη και Μπέρμιγχαμ.
Αλκοόλ, αναψυκτικά και μουσικά όργανα απαγορεύονται «καθώς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των άλλων». Απαγορεύονται τα ποδήλατα, οι σφυρίχτρες, τα κεριά και τα ζώα. Επιτρέπονται το πικ-νικ, οι αφίσες και οι σημαίες, φακοί, αντηλιακό, μικρές πτυσσόμενες καρέκλες και μαξιλαράκια.
Οι συμμετέχοντες καλούνται να μεριμνήσουν για όλες τις καιρικές συνθήκες, να έχουν μαζί τους τη φαρμακευτική αγωγή που τυχόν λαμβάνουν, καθώς και τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης. Οι πιστοί πρέπει να έχουν μαζί τους αδιάβροχο, αλλά και καπέλα και ρούχα για να προστατευθούν από τον ήλιο.
«Παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι ο ήλιος καίει ακόμη και σε μία συννεφιασμένη ημέρα. Παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι η θερμοκρασία μπορεί να πέσει σημαντικά κατά τη διάρκεια της νύχτας αυτή την εποχή του χρόνου», επισημαίνεται στη συμβουλευτική οδηγία.
Το υπαίθριο πικ-νικ θα επιτρέπεται στις μεγάλες εκδηλώσεις σε Λονδίνο, Γλασκώβη και Μπέρμιγχαμ, αλλά μόνο με πλαστικά πιάτα και ποτήρια. Όσο για καλάθια και τα ψυγειάκια, οι διαστάσεις τους «δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 51 εκατ. x 33 εκατ. x 20 εκατ.». Σε όλες τις περιπτώσεις οι πιστοί θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για ένα πολύ μακρύ και δύσκολο ταξίδι από και προς τους χώρους των εκδηλώσεων εξαιτίας της μαζικής συμμετοχής.
Ο Βενέδικτος ΙΣτ' θα βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 16 έως τις 19 ΣεπτεμβρίουΡωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μετά από εκείνη του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' το 1982. Κατά την επίσκεψή του προγραμματίζονται διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, ενώ τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια.source:cosmo.gr στην πρώτη επίσκεψη προκαθημένου της
top