Δύο στους τρεις Γάλλους 

εγκρίνουν την πολιτική Σαρκοζί 

έναντι των Ρομά...


Αμετακίνητος ο Νικολά Σαρκοζί για τις απελάσεις Ρομά σε Ρουμανία και Βουλγαρία
Αμετακίνητος ο Νικολά Σαρκοζί για τις απελάσεις Ρομά σε Ρουμανία και Βουλγαρία 
Παρίσι, Γαλλία
Ισχυρή υποστήριξη των Γάλλων στις απελάσεις και τη διάλυση των καταυλισμών Ρομά καταδεικνύει δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Figaro, εν μέσω του σάλου που έχει προκληθεί ευρύτερα στην ΕΕ σχετικά με την αμφιλεγόμενη πολιτική του Νικολά Σαρκοζί. Στο μέτωπο της ασφάλειας ο Σαρκοζί έρχεται πρώτος στην εμπιστοσύνη των Γάλλων.

Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Opinionway που δημοσιεύεται στο δικτυακό τόπο της εφημερίδας Figaro αποκαλύπτει ότι οι ενέργειες των γαλλικών Αρχών κατά των Ρομά που βρίσκονται παράνομα στη χώρα υποστηρίζονται σε μεγάλο ποσοστό από τους Γάλλους.

Οι απελάσεις των Ρομά που δεν έχουν χαρτιά για νόμιμη παραμονή εγκρίνονται από το 65% των Γάλλων. Επίσης, το 69% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι διάκεινται ευνοϊκά στη διάλυση ορισμένων καταυλισμών των Ρομά, σύμφωνα με την έρευνα.

Η σύνδεση της παρουσίας των Ρομά στη Γαλλία με την εγκληματικότητα και η απόφαση για τη διάλυση καταυλισμών και τις μαζικές απελάσεις προς Ρουμανία και Βουλγαρία έχουν ξεσηκώσει την οργή της γαλλικής αντιπολίτευσης και οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Παρά την πολεμική, ο Νικολά Σαρκοζί δηλώνει αμετακίνητος για τις απελάσεις. Μετά από δύο σειρές πτήσεων την περασμένη εβδομάδα, δύο αεροσκάφη ειδικά ναυλωμένα που μετέφεραν 284 Ρομά από τη Ρουμανία ή τη Βουλγαρία προσγειώθηκαν την Πέμπτη στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου.

Η μελέτη της Opinionway διεξήχθη σε δείγμα 1.034 ατόμων αντιπροσωπευτικό του γαλλικού πληθυσμού ηλικίας 18 ετών και άνω (μέθοδος των ποσοστώσεων), που ρωτήθηκαν μέσω του Διαδικτύου από τις 24 έως τις 26 Αυγούστου.

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι ο Νικολά Σαρκοζί είναι το πρόσωπο που εμπιστεύονται περισσότερο οι Γάλλοι στον τομέα της ασφάλειας με ποσοστό 28%.

Έκπληξη προκαλεί στη δεύτερη θέση η Μαρίν Λεπέν, κόρη του αρχηγού του ακροδεξιού Εθνικού Μέτωπου, με ποσοστό 18%, η οποία ξεπερνά μάλιστα την πρόεδρο των Σοσιαλιστών Μαρτίν Ομπρί και την πρώην προεδρική υποψήφια Σεγκολέν Ρουαγιάλ.source:in.gr
top