Γ. Ραγκούσης: Aλλαγή 

του εκλογικού νόμου...

ragousis_02.jpg
Τη δέσμευση της κυβέρνησης για αλλαγή του εκλογικού νόμου επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών, διευκρινίζοντας ότι θα ενισχυθεί ο ρόλος και η αυτονομία του βουλευτή, ενώ παράλληλα θα γίνει προσπάθεια καλύτερης εκπροσώπησης περιοχών της χώρας.
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, o κ. Ραγκούσης απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η πρόταση της κυβέρνησης, ωστόσο, είπε ότι αποτελεί προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού και θα προχωρήσει, παρά τις αντιδράσεις.
Για το θέμα του ανασχηματισμού, ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι το θέμα έχει κλείσει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα απουσίαζε κάθε ίχνος σοβαρότητας από πλευράς υπουργών να συνεχίζουν μια συζήτηση που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έκλεισε με παρέμβαση στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Μάλιστα τόνισε ότι «το θέμα δεν είναι να είναι κάποιος υπερυπουργός, αλλά να γίνει υπερπροσπάθεια από όλους».
Σε ερώτηση για τους συμβούλους του κ. Παπανδρέου, θέμα το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις από πλευράς της Αντιπολίτευσης, ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για πρωτοφανή δημαγωγία, ιδιαίτερα από τη ΝΔ.
Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για προσλήψεις, αλλά για ανθρώπους που στηρίζουν και συνδράμουν το έργο του πρωθυπουργού.
«Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για προσωπικό ατόπημα του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ» τόνισε χαρακτηριστικά.
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Ραγκούσης άσκησε κριτική σε όσους μιλούν για «κυβέρνηση του Μνημονίου», λέγοντας ότι το Μνημόνιο συνδέεται με τον μηχανισμό στήριξης και τη δανειοδότηση που εξασφάλισε η Ελλάδα.
«Χάρη σε αυτά τα χρήματα λειτουργούν νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, ακόμα και οι Ένοπλες Δυνάμεις» είπε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός αναγνώρισε ότι αρκετά από τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση είναι δυσάρεστα, ωστόσο, επανέλαβε τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι στην πρώτη γραμμή παραμένουν οι ασθενείς οικονομικά ομάδες του πληθυσμού,
Αναφερόμενος στο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο τομέα, είπε ότι το θέμα θα συζητηθεί στη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ.source:parapolitika.gr
top