Ο mr.WikiLeaks δείχνει 

Πεντάγωνο...


«Είχαμε προειδοποιηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες της Αυστραλίας να περιμένουμε κάτι τέτοιο»

Ο Τζούλιαν Ασάνγκε, ιδρυτής του ιστότοπου αποκαλύψεων WikiLeaks, που κατηγορήθηκε για επίθεση και βιασμό στη Σουηδία, πιστεύει σήμερα πως το Πεντάγωνο ενδέχεται να βρίσκεται πίσω από τις κατηγορίες με στόχο «να καταστρέψουν» την ιστοσελίδα που έχει εξευτελίσει τον αμερικανικό στρατό.

Όπως ο ίδιος τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αφτονμπλάντετ: «Δεν γνωρίζω ποιος κρύβεται πίσω από αυτές τις κατηγορίες. Όμως μας είχαν προειδοποιήσει πως, φερ’ ειπείν το Πεντάγωνο, θα μας έπαιζε άσχημα παιγνίδια για να μας καταστρέψει».


«Ιδιαίτερα με είχαν προειδοποιήσει για τις σεξουαλικές παγίδες», υποστήριξε χωρίς να διευκρινίζει εάν πιστεύει πως έχει πέσει θύμα μίας τέτοιας πλεκτάνης: «ίσως ναι, ίσως όχι».


Ο Ασάνγκε στη σημερινή του συνέντευξη θεωρεί πως αν και απεσύρθη το ένταλμα σύλληψής του, όλο αυτό το επεισόδιο θα επιφέρει «μεγάλες ζημιές» στη WikiLeaks.

Όσον αφορά τις κατηγορίες, ο Ασάνγκε δηλώνει σοκαρισμένος καθότι όπως χαρακτηριστικά είπε: «με έχουν κατηγορήσει για ένα σωρό πράγματα, αλλά για τίποτε τόσο σοβαρό».

«Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι πως ποτέ μου δεν είχα, ούτε στη Σουηδία, ούτε σε άλλη χώρα, σεξουαλικές σχέσεις με κάποια κατά τρόπο που δεν συμφωνούσε με την αμοιβαία βούληση και των δύο πλευρών», δηλώνει ο Ασάνγκε, αρνούμενος να αποκαλύψει τις δύο γυναίκες που βρίσκονται πίσω από το σκάνδαλο, μη θέλοντας «να σύρει στη λάσπη την ιδιωτική ζωή ανθρώπων, προτού διευκρινισθεί η κατάσταση». Αναρωτιέται βέβαια: «Γιατί αυτές πήγαν στην αστυνομία; Τι κρύβεται πίσω από αυτό;».


Τέλος, ο ιδρυτής της WikiLeaks κατακρίνει τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία δημοσίευσαν χωρίς δεύτερη σκέψη και «τυφλά» τις κατηγορίες εναντίον του.


Ο ιδρυτής της WikiLeaks, δήλωσε ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Αυστραλίας τον είχαν προειδοποιήσει για την ύπαρξη σχεδίου που στόχευε στην δυσφήμιση της ιστοσελίδας, την ώρα όπου επρόκειτο να δημοσιευθούν νέα απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ σχετικά με τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.


Νέα είδηση: «Είχαμε προειδοποιηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες της Αυστραλίας να περιμένουμε κάτι τέτοιο. Είχαν ορισμένες ανησυχίες ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Τζούλιαν Ασάνγκε, σε συνέντευξη του στο κανάλι Al Jazeera.


«Δεν έχουμε άμεσα στοιχεία σε αυτό το στάδιο ότι πρόκειται για επιχείρηση των μυστικών υπηρεσιών ή ότι επηρεάστηκε από μία επιχείρηση των μυστικών υπηρεσιών αλλά σίγουρα είναι ενοχλητικό. Αποφάσισαν ότι η άλλη κατηγορία δεν ήταν αξιόπιστη και ερευνούν αυτήν. Υποθέτω ότι θα βρουν ότι ούτε αυτή είναι αξιόπιστη» σημείωσε ο ιδρυτής της WikiLeaks.
source:newsbeast.gr

Ζωντανοί οι παγιδευμένοι 

εργαζόμενοι σε ορυχείο στη Χιλή...


Μαρτύριο που μετράει ήδη 17 ημέρες

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Σεμπαστιάν Πινιέρα, είναι ζωντανοί οι 33 εργαζόμενοι που έχουν παγιδευτεί σε ορυχείο χαλκού και χρυσού στη Χιλή εδώ και δεκαεπτά ημέρες. Το τοπικό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι μέλος των σωστικών συνεργείων δήλωσε ότι οι ανθρακωρύχοι έδεσαν ένα σημείωμα πάνω σε ένα τρυπάνι που είχε φτάσει αρκετά βαθιά κοντά στο σημείο όπου έχουν παγιδευτεί δηλώνοντας ότι είναι 33 εργαζόμενοι και ζωντανοί.
source:newsbeast.gr

Η κεταμίνη φάρμακο για 

την κατάθλιψη...

Το γνωστό παραισθησιογόνο και αναισθητικό, η κεταμίνη, ή “Special K”, όπως είναι γνωστή όταν χρησιμοποιείται ως ναρκωτικό, φαίνεται να είναι η ουσία που θα θεραπεύσει την κατάθλιψη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Science».

Η χορήγηση κεταμίνης σε ασθενείς που έπασχαν από κατάθλιψη, έφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα σύμφωνα με την έρευνα, μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Ωστόσο, η χρήση κεταμίνης ενέχει πολλούς κινδύνους, καθώς χορηγείται ενδοφλέβια και μπορεί να προκαλέσει μικρής διάρκειας ψυχωτικά συμπτώματα και εθισμό, αλλά σύμφωνα με  τους ερευνητές θα μπορούσε να δείξει την σωστή κατεύθυνση για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.
source:protothema.gr

"Η βοήθεια στην Ελλάδα

είναι λάθος" λέει ο σλοβάκος ΥΠΕΞ...



Της άρνησης της χώρας του, με την απόφαση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του δεξιού κυβερνητικού συνασπισμού, να συμμετάσχει στο Μηχανισμό Στήριξης της Ελλάδας, υπεραμύνεται με έμφαση και με αιχμές κατά της Αθήνας, ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας, Μίκουλας Ντζουρίντα, σε συνέντευξή στην αυστριακή εφημερίδα "Ντι Πρέσε αμ Ζόνταγκ".
Απαντώντας σε σειρά ερωτημάτων γύρω από το σλοβακικό "όχι" στο δάνειο προς την Ελλάδα, ο Σλοβάκος υπουργός Εξωτερικών τονίζει πως "η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα είναι ένα λάθος", προπάντων μακροπρόθεσμα, διότι, όπως διατείνεται ο ίδιος, στηρίζει πολιτικούς, οι οποίοι έφθασαν το ύψος του χρέους από το 25% του ΑΕΠ το 1980, στο 150%.
Προσθέτει στη συνέχεια "ότι είναι απλό να είναι κανείς λαϊκιστής, να συσσωρεύει χρέη και να αγοράζει τους ψηφοφόρους". "Δυστυχώς υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη μία έντονη τάση στην κατεύθυνση του λαϊκισμού και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο".

Ο αρχηγός της σλοβακικής διπλωματίας αρνείται πως, χωρίς τη βοήθεια προς την Ελλάδας θα βρισκόταν σε κίνδυνο η σταθερότητα του Ευρώ, και θέτει ο ίδιος το ερώτημα, εάν δεν είναι οι
τράπεζες που βγαίνουν κερδισμένες από τη βοήθεια στην Ελλάδα και επιπλέον το ερώτημα, "σε ποιόν άραγε δίνεται αυτή η βοήθεια, σε υπεύθυνους ή ανεύθυνουςπολιτικούς".
Ως προς τις συνέπειες για τη Σλοβακία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση από τη στάση της αυτή, της παραβίασης της αρχής της αλληλεγγύης, ο κ. Ντζουρίντα αναφέρει πως για τον ίδιο αλληλεγγύη σημαίνει βοήθεια πλουσίων ανθρώπων προς πτωχούς και πως στην περίπτωση της Ελλάδας, το εκεί κατά κεφαλή εισόδημα είναι σχεδόν διπλάσιο εκείνου στη Σλοβακία.
Ο Σλοβάκος υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει στη συνέντευξή του πως η σημερινή κυβέρνηση δεν ήταν εκείνη που συναίνεσε στη βοήθεια προς την Ελλάδα και ως εκ τούτου δεν προκύπτει παραβίαση της αρχής τήρησης συμφωνιών, για να συμπληρώσει, πως εάν δεν δινόταν γενικά βοήθεια στην Ελλάδα αυτό θα ήταν καλύτερο για την οικονομία στην Ευρώπη.
Με τις τοποθετήσεις του ο Μίκουλας Ντζουρίντα προσπαθεί να αντικρούσει τις διαπιστώσεις γνωστών αναλυτών στη Βιέννη την περασμένη εβδομάδα, πως η "δυσαρέσκεια", που εκφράστηκε αρχικά στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την άρνηση της Σλοβακίας να συμμετάσχει στο Μηχανισμό Στήριξης της Ελλάδας, μετατρέπεται σταδιακά σε "οργή".

Οι αναλυτές, στην κριτική τους πως η άρνηση, πέραν της αθέτησης συμφωνιών, καταπατά μία από τις
θεμελιώδειςαρχές της Ενωσης και της Ευρωζώνης, εκείνη της αλληλεγγύης, είχαν επιβεβαιωθεί ουσιαστικά από τον πρόεδρο της "Ομάδας του Ευρώ" Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τις δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας "Κουρίρ", ο οποίος μάλιστα προειδοποιούσε την Μπρατισλάβα ότι "παίζει με τη φωτιά",
Σημειώνεται ότι ο κ. Ντζουρίντα είναι υπουργός Εξωτερικών της νέας τετραμερούς δεξιάς κυβέρνησης συνασπισμού της πρωθυπουργού Ιβέτας Ραντιτσόβα που ορκίστηκε στα μέσα Ιουλίου, και ο ίδιος διετέλεσε πρωθυπουργός της Σλοβακίας στο διάστημα 1998-2006.
Τον περασμένο Φεβρουάριο αναγκάσθηκε να παραιτηθεί από επικεφαλής υποψήφιος του συντηρητικού κόμματός του, Χριστιανική και Δημοκρατική Ενωση, για τις εκλογές της 12ης Ιουνίου, λόγω ανάμιξής του σε σκάνδαλο κομματικής χρηματοδότησης. 
source:nooz.gr

Δύο νεογέννητα νεκρά

από μολυσμένο ορό...



Δύο νεογέννητα νεκρά από μολυσμένο ορό
Δύο νεογέννητα έχασαν τη ζωή τους και άλλα πέντε νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μάιντς, στη δυτική Γερμανία, όταν μολύνθηκαν από ορό.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, 11 παιδιά έλαβαν ενδοφλέβιο ορό με φυσικά εκχυλίσματα, που είχε μολυνθεί από άγνωστο βακτήριο.


Τα δύο μωρά που έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο, νοσηλεύονταν σε μονάδα αυξημένης φροντίδας καθώς αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας.


Ο ορός, σύμφωνα με το νοσοκομείο, τα εκχυλίσματα παρασκευάστηκαν ξεχωριστά για κάθε ασθενή στο φαρμακείο του ιδρύματος.source:madata.gr

Ένα αεροδρόμιο γεμάτο 

παραφυσικές δραστηριότητες!



Ένα αεροδρόμιο γεμάτο παραφυσικές δραστηριότητες!
Ένα ραδιόφωνο 70 ετών, σε ένα κέντρο πολιτιστικής κληρονομιάς της Σκωτίας, έχει τις τελευταίες ημέρες αναστατώσει την περιοχή! Ο λόγος; Εντελώς ξαφνικά άρχισε να μεταδίδει ειδήσεις και μουσική από το... παρελθόν!

Σύμφωνα με τους αυτήκοους μάρτυρες, από τη συσκευή - η οποία ΔΕΝ είναι συνδεδεμένη με ρεύμα ή με μπαταρίες- ακούγονται αφιερώματα στον Ουίνστον Τσόρτσιλ υπό τη μουσική υπόκρουση της μουσικής του Glen Miller!

Το κέντρο στο οποίο καταγράφεται το παράξενο φαινόμενο, βρίσκεται στον αεροπορικό σταθμό Montrose, και αποτελεί γενικότερα έναν χώρο μυστηρίου! Για περισσότερο από έναν αιώνα, αναφέρονται θεάσεις φαντασμάτων, ανεξήγητοι και τρομαχτικοί ήχοι, πόρτες που ανοίγουν και κλείνουν από μόνες τους...

Κατά καιρούς οι επισκέπτες του χώρου μιλούν για περίεργες "ενέργειες" που αισθάνονται,  σκοτεινές σκιές μέσα και έξω από τα δωμάτια, ακόμη και φαντάσματα πιλότων που περπατούν στον διάδρομο ανάμεσα σε παροπλισμένα αεροπλάνα! Ραδιόφωνο όμως που να μεταδίδει εκπομπές από το παρελθόν και μάλιστα ενώ είναι εκτός λειτουργίας, δεν είχε ποτέ ξανά αναφερθεί από κανέναν!
Τι λένε οι μάρτυρες.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, υποστηρίζουν ότι ακούνε, ραδιοφωνικές εκπομπές που μεταδίδουν νέα από τον... Β Παγκόσμιο πόλεμο, ομιλίες του Τσώρτσιλ και ήχους από την μπάντα του Glenn Miller- μουσικού που πέθανε το 1944! Όπως λένε, η μετάδοση γίνεται σε τυχαίες μέρες και ώρες και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και μισή ώρα!

Ο Bob Sutherland, διαχειριστής του κέντρου πολιτιστικής κληρονομιάς, δηλώνει ότι η συσκευή έχει εξεταστεί από τεχνικούς, οι οποίοι αδυνατούν να εξηγήσουν αυτό που συμβαίνει!

"Δεν είναι μόνο ένας από εμάς που έχει ακούσει με τα αυτιά του τις εκπομπές! Σχεδόν όλοι όσοι μπαίνουμε εδώ μέσα, έχουμε γίνει μάρτυρες έστω και για μία φορά. Είμαστε σοβαροί άνθρωποι, δεν θα διακινδυνεύαμε να ρεζιλευτούμε λέγοντας ψέματα δημοσίως!" ,  συμπληρώνει.
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε ένα από τα κομμάτια του Glenn Miller, που το ... κλειστό ραδιόφωνο μεταδίδει πολύ συχνά!
source:madata.gr

-

Φήμες για επιθέσεις σε 

Βρετανικό έδαφος...


Τις «επαφές» του στη Βόρεια Ιρλανδία επικαλείται ο Βρετανός βουλευτής, Πάτρικ Μέρσερ, για να στηρίξει την πληροφορία ότι επίκειται επίθεση ένοπλων ομάδων από τη Βόρεια Ιρλανδία στο Βρετανικό έδαφος.

Όπως είπε, οι «πηγές» του υποστηρίζουν ότι ομάδες αντικαθεστωτικών «θα προσπαθήσουν να προσελκύσουν την προσοχή».


Στόχος των ομάδων αυτών, σύμφωνα με τον βουλευτή των Συντηρητικών, αποτελεί το συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στο Μπέρμιγχαμ, θυμίζοντας ημέρες του 1984, όταν σημειώθηκε έκρηξη στο ξενοδοχείο που διεξαγόταν το αντίστοιχο συνέδριο των Συντηρητικών με στόχο την Μάργκαρετ Θάτσερ.


Από την έκρηξη έχασαν τη ζωή τους πέντε άτομα και άλλοι 30 τραυματίστηκαν.
source:zougla.gr

Έρευνα από το Διεθνές 

Δικαστήριο για την Carla Del Ponte...


Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για την Γενική Εισαγγελέα και γνωστή από την εκδίκαση υποθέσεων για την πρώην Γιουγκοσλαβία, Carla Del Ponte, σχετικά με την πιθανότητα κατάχρησης εξουσίας και εκφοβισμού μαρτύρων.

Σύμφωνα με την έκθεση του Δικαστή Jean-Claude Antonetti, ο εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος να ερευνά κάθε υπόθεση χωρίς να ασκεί κανενός είδους πίεση στους μάρτυρες. Σύμφωνα με τις κατηγορίες που εξαπολύονται κατά της Γενικής Εισαγγελέως, φαίνεται πως η Carla Del Ponte ασκούσε σωματική και ψυχολογική βία σε μάρτυρες και κατηγορούμενους, όπως στέρηση ύπνου κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ψυχολογική πίεση, ακόμα και εκβίαση.


Η Carla Del Ponte από την πλευρά της αρνείται όλες τις κατηγορίες και έκανε λόγο για «ψευδείς ισχυρισμούς».
source:protothema.gr

Διαδοχικές συνομιλίες 

Παπανδρέου με ξένους ηγέτες...

papandreou.jpg
Με τον Δημήτρη Χριστόφια και τους ομολόγους του της Λιβύης (Αλ Μαχμούντι) και του Λιβάνου (Σαάντ Χαρίρι) συνομίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά με τον Κύπριο πρόεδρο, και συζήτησε μαζί του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ με τους Μαχμούντι και Χαρίρι (με τους οποίους συνομίλησε σήμερα), αντάλλαξε απόψεις για το Μεσανατολικό και τις σχέσεις της Ελλάδας με την Λιβύη και τον Λίβανο αντίστοιχα. 
source:parapolitika.gr

Νέα επιδρομή της κυβέρνησης 

εναντίον των νοικοκυριών, 

λέει η ΝΔ...

Δηλώσεις Π.Παναγιωτόπουλου

Η κυβέρνηση αποφάσισε νέα επιδρομή εναντίον των νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, μετά τη δημοσιοποίηση του επικαιροποιημένου μνημονίου.

«Όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες του Αυγούστου δείχνουν ότι η κυβέρνηση αποφάσισε νέα επιδρομή εναντίον νοικοκυριών και επιχειρήσεων, προκαλώντας μεγαλύτερη φτώχεια στις οικογένειες, απόγνωση στους συνταξιούχους και περισσότερα λουκέτα στην αγορά» τονίζει και προσθέτει:


«Με αίσθημα ευθύνης, η Νέα Δημοκρατία προειδοποιεί για τα δραματικά αδιέξοδα, που δημιουργεί η κυβέρνηση του Μνημονίου και πρότεινε συγκεκριμένες λύσεις ελπίδας» καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Παναγωτόπουλος.source:tanea.gr

Συστηματική κράτηση 

παράτυπων μεταναστών 

σε υποτυπώδεις συνθήκες...


Τι είδε η Διεθνής Αμνηστία στο αεροδρόμιο

Δεν έχουν περάσει τρεις μήνες από την επίσκεψη της οργάνωσης στο αεροδρόμιο Αθηνών. Οι μετανάστες και η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής έχουν οδηγήσει σε καταστάσεις που δεν τιμούν τη χώρα και την εικόνα της. Όταν εκπρόσωποι της Διεθνούς Αμνηστίας επισκέφθηκαν τον χώρο κράτησης του αεροδρομίου Αθηνών, στις 30 Μαΐου 2010, υπήρχαν από 14 έως 17 κρατούμενοι σε καθένα από τα εννέα ατομικά κελιά (συνολικά εννέα κρεβάτια για περίπου 145 κρατούμενους) στον τομέα για την κράτηση των ανδρών παράτυπων μεταναστών που καταδικάστηκαν επειδή επιχείρησαν να φύγουν από την Ελλάδα με πλαστά έγγραφα. Οι κρατούμενοι ήταν αναγκασμένοι να κοιμούνται στο πάτωμα, αλλά, και πάλι, εξαιτίας της έλλειψης χώρου, δεν ήταν δυνατό να ξαπλώσουν και να κοιμηθούν όλοι ταυτόχρονα. Ο συνωστισμός είχε ως αποτέλεσμα να μην αερίζεται επαρκώς ο χώρος. Η ζέστη στα κελιά ήταν αφόρητη. Οι κρατούμενοι δήλωσαν ότι οι αστυνομικοί δεν τους επέτρεπαν να περπατούν στο διάδρομο έξω από τα κελιά τους και ότι υπήρχαν σοβαρές δυσκολίες πρόσβασης στις τουαλέτες.

Οι κρατούμενοι χτυπούσαν τις πόρτες των κελιών και ζητούσαν απεγνωσμένα από τους αστυνομικούς να τους αφήσουν να πάνε στην τουαλέτα. Κάποια άτομα στους οποίους επιτράπηκε να πάνε στην τουαλέτα κρατούσαν πλαστικά μπουκάλια νερού γεμάτα με ούρα. Οι αστυνομικές αρχές παραδέχθηκαν ότι σε κάθε κελί οι κρατούμενοι χρησιμοποιούσαν πλαστικά μπουκάλια για τις ανάγκες της τουαλέτας τους, τα οποία άδειαζαν, όταν τους επιτρεπόταν να πάνε στην τουαλέτα. Οι τουαλέτες ήταν βρώμικες και τα δύο ντους δεν είχαν ούτε πόρτα, ούτε κουρτίνα και, συνεπώς, οι άνθρωποι στερούνταν οποιαδήποτε ιδιωτικότητα. Η έλλειψη ειδών υγιεινής, όπως σαπούνι, σαμπουάν και χαρτί τουαλέτας, ήταν παντελής. Επιπλέον, οι κρατούμενοι δεν είχαν πρόσβαση στις αποσκευές τους και στα προσωπικά τους αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων και των ρούχων τους. Ορισμένοι δήλωσαν ότι, ως αποτέλεσμα, είχαν διακόψει τη θεραπεία τους και φορούσαν τα ίδια ρούχα επί εβδομάδες. Ακόμη, δεν υπήρχε καμία απολύτως δυνατότητα προαυλισμού.
source:newsbeast.gr

Τούρκοι χάκερ στο site

της Περιφέρειας Ανατολικής 

Μακεδονίας Θράκης...



Προκλητικό το περιεχόμενο

Επίθεση Τούρκων χάκερ στην ιστοσελίδα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης σημειώθηκε την Παρασκευή 20 Αύγουστου. Στην ιστοσελίδα της περιφέρειας εμφανίζονταν για ώρες μόνο η τουρκική σημαία και ο Κεμάλ Ατατούρκ μαζί με ένα άκρως προσβλητικό κείμενο για τις ελληνικές ήττες στους ελληνο – τουρκικούς πολέμους.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών για τον εντοπισμό του ηλεκτρονικού ίχνους των δραστών που βρήκαν κι έσπασαν τους κωδικούς της ιστοσελίδας., ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως οι δράστες εντοπίζονται στην Τουρκία.
source:newsbeast.gr

Πατέρας: Αφού η Derby 

στηρίζει τον Κωνσταντόπουλο 

όλα θα πάνε καλά!


Με δηλώσεις του λίγο πριν μπει στο ΟΑΚΑ για το φιλικό του Παναθηναϊκού με την Τζένοα ο Νίκος Πατέρας επιτέθηκε σε εφημερίδες και πρόσωπα.


 
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού:

“Ο Παναθηναϊκός σε αγωνιστικό επίπεδο, έχει εξαιρετικό ρόστερ, καλό προπονητικό τιμ και πιστεύω ότι σε αγωνιστικό επίπεδο θα πάνε όλα πολύ καλά. Τώρα σε διοικητικό επίπεδο από την στιγμή που ο νέο πρόεδρος έχει την στήριξη του "Derby" δηλαδή του Γκόντζου και της Πράσινης όλα και εκεί θα πάνε πολύ καλά.

Μιλάω για δύο εφημερίδες που εμένα με πολεμήσανε ενώ τον νέο πρόεδρο τον στηρίζουν. Είναι καλό που στηρίζεται ο νέος πρόεδρος γιατί όλοι θέλουμε το καλό του Παναθηναϊκού”.
source:newsit.gr

Παραμύθι χωρίς δράκο η

αναδιανομή του πλούτου, 

Του Πάνου Σώκου...

«Από Αύγουστο χειμώνα» λέει ο λαός, ειδικά φέτος κυριολεκτικώς και μεταφορικώς.
Θα είναι ιδιαίτερα βαρύς ο χειμώνας για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους. Ο φετινός Αύγουστος έχει μια μελαγχολία συνάμα και οργή. Το βλέπεις στην περιορισμένη κίνηση, το ακούς στις συζητήσεις των ανθρώπων, το βλέπεις στο βλέμμα των εργαζομένων που δεν ξέρουν, επιστρέφοντας από την άδειά τους, αν θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά και μέχρι πότε, το νιώθεις στην αγωνία των εργαζομένων στο Δημόσιο που δεν γνωρίζουν αν σε λίγους μήνες θα υποστούν μια ακόμα επιδρομή στον μισθό τους.
Του Πάνου Σώκου από την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» 21/08/2010
Και η ειδησεογραφία αμείλικτη, έστω και μέσα στην τηλεοπτική υπερβολή της, δεν σε αφήνει να ησυχάσεις ούτε στις λίγες δικές σου αυγουστιάτικες μέρες. Ο μύθος ότι ο Αύγουστος δεν έχει ειδήσεις για ακόμη μία φορά καταρρίπτεται. Είδηση δεν είναι ότι η ανεργία χτυπάει πλέον περισσότερους από 600.000 Ελληνες, ότι τον Ιούνιο απολύθηκαν 29.000 εργαζόμενοι, ότι η πιθανότητα να ξαναβρούν γρήγορα δουλειά είναι μηδαμινή; Και η ανεργία δεν χτυπάει πλέον μόνο τους νέους. Ανθρωποι με 25 και 30 χρόνια δουλειάς στην πιο παραγωγική ηλικία των 45-50 ετών και ταυτόχρονα στην περίοδο της ζωής τους που οι ανάγκες τους είναι αυξημένες, οδηγούνται στην ανεργία ή ζουν με την απειλή της ανεργίας. Κι έχεις και την κυβέρνηση να μιλάει για περικοπές με κοινωνική δικαιοσύνη και για μια κρίση που θα αποτελέσει την ευκαιρία για καλύτερο μέλλον. Αστεία πράγματα.
Πού είναι η δικαιοσύνη όταν στερείται ο πολίτης το δικαίωμα στην εργασία και στην αξιοπρεπή διαβίωση; Η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να επιχαίρει γιατί λέει ότι το έλλειμμα φέτος θα πέσει κάτω από τον στόχο που είχε βάλει. Σιγά το επίτευγμα! Ας όψονται οι εύκολες λύσεις των μεγάλων μειώσεων στους μισθούς και στις συντάξεις.
Ομως εκεί που πρέπει να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητά της, στην αύξηση των εσόδων και στην ανάπτυξη, για την ώρα αποτυγχάνει. Στα δύσκολα δυσκολεύεται, στα εύκολα επιχαίρει. Και όσο οι εργαζόμενοι ακούνε ότι υπάρχει υστέρηση εσόδων 5 δισ. και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να μην εγκριθεί η τρίτη δόση του δανείου της τρόικας, τόσο καταλαβαίνουν ότι η κυβερνητική προπαγάνδα προετοιμάζει μια ακόμα, χειμερινή αυτή τη φορά (σ.σ. ο βαρύς χειμώνας που λέγαμε), επιδρομή σε μισθούς και συντάξεις.
Και όσοι πιστέψαμε ότι η έξοδος από την κρίση θα έρθει μέσα από την αναδιανομή του εισοδήματος και την ανάπτυξη, ας φασκελώσουμε εαυτόν και με τα δύο χέρια. Οχι φάσκελο στους «μαυρογιαλούρους» όπως στην ελληνική ταινία. Αυτοί τον στόχο τους ήθελαν να πετύχουν. Φάσκελο στον εαυτό μας που τους πιστέψαμε!
Αναδιανομή του πλούτου! Ωραίο παραμύθι! Το ακούσαμε σε συμπόσια που έγιναν ακόμη και τούτο το καλοκαίρι της λιτότητας, το είχαμε ακούσει σε διεθνή φόρα προοδευτικών δυνάμεων, που έψαχναν -λέει- να βρουν την προοδευτική έξοδο από την κρίση (συμμετείχε και ο σημερινός πρωθυπουργός), το διαβάσαμε σε μελέτες σοσιαλιστικών επιτροπών στη Ν. Υόρκη, που είχε συγκροτήσει και πάλι ο δικός μας με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Και όταν ήρθε η ώρα αυτές οι ωραίες σοσιαλιστικές ιδέες να εφαρμοστούν στην κυβερνητική πράξη, αποδείχτηκαν όνειρα απατηλά.
Ξανά οι παλιές συνταγές εφαρμόστηκαν, στην πιο σκληρή μορφή τους. Και όχι μόνον εδώ, αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Ο σοσιαλισμός που πιστεύουν οι νομπελίστες οικονομολόγοι και οι θεωρητικολογούντες πολιτικοί έχει νεοφιλελεύθερη εφαρμογή.
Γιατί όταν οι Παπανδρέου και Θαπατέρο εφαρμόζουν την πολιτική της Μέρκελ, του Σαρκοζί και των μεγάλων ξένων οικονομικών οίκων, τότε κάποιοι δεν μας λένε την αλήθεια. Είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουν; Είπαμε, τούτος ο Αύγουστος είναι της μελαγχολίας, της απογοήτευσης, του πεσιμισμού, αλλά και της οργής. Οι σκέψεις ανάκατες και οργισμένες έρχονται στο μυαλό. Και δυστυχώς κανείς δεν βρίσκεται να πει «ακόμα τούτη η άνοιξη ραγιάδες - ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι...».
Ανευ σημασίας
Πολλά ειπώθηκαν και γράφηκαν για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, και η ίδια η κυβέρνηση τροφοδότησε όλα αυτά τα σενάρια. Είτε γίνει είτε όχι, είτε είναι σαρωτικός είτε καλύψει κάποια κενά, δεν έχει καμιά σημασία. Ενας κυβερνητικός ανασχηματισμός έχει νόημα, και μπορεί να γίνει αντικείμενο ενδιαφέροντος για τους πολίτες, μόνο όταν συνδυαστεί με αλλαγή πολιτικής και κυβερνητικών προτεραιοτήτων, και κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει. Η πολιτική του Μνημονίου δεν πρόκειται να αλλάξει κι επομένως είναι δευτερεύον θέμα ποιοι υπουργοί την υλοποιούν. Την ίδια την κυβέρνηση ένας ανασχηματισμός δεν πρόκειται να τη βγάλει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται. Μόνο επικοινωνιακές θα είναι οι εντυπώσεις για δυο-τρεις μέρες και μετά πάλι στα ίδια θα βρεθεί. Πολύ κακό για το τίποτα.source:tvxs.gr
Στην Ελλάδα για διακοπές η Beyoncé!

Στην Ελλάδα για διακοπές 

η Beyoncé!

Διακοπές στην Ελλάδα κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Beyoncé με τον σύζυγό της Τζέι-ζι με πολυτελή θαλαμηγό. Η super star φιλοξενείται στην πολυτελή θαλαμηγό «Callisto» που «έδεσε» λίγο έξω από το λιμάνι της Καλαμάτας σήμερα το πρωί. Η τραγουδίστρια έχει δηλώσει τη λατρεία της στα ελληνικά νησιά μετά και το τελευταίο της ταξίδι πέρυσι.
Η θαλαμηγός «Callisto» είναι ένα από τα 100 μεγαλύτερα σκάφη του κόσμου και έχει μήκος 65 μέτρα. Το συγκεκριμένο σκάφος το ναυλώνουν αστέρες του Hollywood έναντι αδράς αμοιβής και την προτιμούν όσοι θέλουν να κάνουν διακοπές με την ησυχία τους . Η «Callisto» διαθέτει 6 υπερπολυτελείς καμπίνες και μπορεί να φιλοξενήσει ως και 12 άτομα και προσωπικό έμπειρο για να ικανοποιήσει ακόμα και τις πιο «τρελές» απαιτήσεις των stars... Η Beyoncé μαζί με τον Τζέι-ζι ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη από το Κάπρι με τη θαλαμηγό «Callisto» για κρουαζιέρα στη Μεσόγειο. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν η ίδια που ζήτησε από τον καπετάνιο της θαλαμηγού να περάσει από νησιά της Ελλάδας καθώς τα θεωρεί ιδανικά για διακοπές. Στο πρόγραμμα της Beyoncé είναι να επισκεφτεί και τη Σαντορίνη που τη λατρεύει. Είχε βρεθεί εκεί και πέρυσι μετά τη συναυλία της στην Αθήνα.source:gossip-tv.gr

Καλοκαιρινές συνταγές 

με λιγότερες από 300 θερμίδες!

Φωτό: © Fotolia
Άλλη μια φορά προβληματίζεσαι για το πιάτο της ημέρας; Τι να ετοιμάσεις γρήγορα, εύκολα και βέβαια χωρίς πολλά λιπαρά. Το TLIFE σου προτείνει συνταγές που θα ετοιμάσεις σε λίγα μόλις λεπτά και θα απολαύσεις... άφοβα! Όλες οι συνταγές έχουν λιγότερες από 300 θερμίδες. Κάνε κλικ πάνω στη συνταγή που σου αρέσει και δες πως θα την ετοιμάσεις.

Μην ξεχάσεις να τυπώσεις την κάρτα της συνταγής για το αρχείο με τα λατρεμένα σου πιάτα μόνο από το TLIFE.









Δοκιμάσέ τες και ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
source:tlife.gr

Δεν υπάρχει επίσημη ειρηνευτική διαδικασία με τους Ταλιμπάν...


Απαγόρευσε τις εταιρείες προστασίας ο Καρζάι

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι δήλωσε ότι δεν υπάρχει «επίσημη διαδικασία» για την διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Ταλιμπάν, αν και έχουν πραγματοποιηθεί μεμονωμένες συζητήσεις.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από το αμερικανικό κανάλι ABC: «Το Αφγανιστάν είναι έτοιμο να συνομιλήσει με τους Ταλιμπάν που έρχονται από το Αφγανιστάν, δεν αποτελούν μέρος της Αλ Κάιντα, δεν ανήκουν σε κανένα τρομοκρατικό δίκτυο, αποδέχονται το σύνταγμα του Αφγανιστάν και την πρόοδο που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια και είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στη φυσιολογική πολιτική ζωή και οι οποίοι δεν έχουν σχέση με οργανώσεις εκτός του Αφγανιστάν».

Όσο για τις εταιρείες ασφάλειας δήλωσε ότι αποτελούν εμπόδιο για την ανάπτυξη της αστυνομίας και του στρατού ενώ σημειώνει σχετικά: «Αυτές οι εταιρείες, ξένες ή αφγανικές, απασχολούν από 40 έως 50.000 άτομα και αποτελούν σπατάλη δολαρίων καθώς και ένα μεγάλο εμπόδιο στην ανάπτυξη των αφγανικών ιδρυμάτων ασφαλείας, της αστυνομίας και του στρατού,…, ποιος ο λόγος ένας νέος Αφγανός να απασχοληθεί στην αστυνομία αν μπορεί να βρει δουλειά σε μία εταιρεία ασφαλείας με μεγάλη ευελιξία και λίγη πειθαρχία;».source:newsbeast.gr
Ετοιμάζεται για «επέλαση» 
ο κινεζικός κινηματογράφος...
Την πρόθεσή της να αυξήσει την παρουσία της στην κινηματογραφική «αρένα» ανακοίνωσε η Κίνα.


Για εντυπωσιακή «επέλαση» στο χώρο του κινηματογράφου ετοιμάζεται η Κίνα, καθώς, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, σκοπεύει να επεκτείνει την κινηματογραφική της βιομηχανία, γυρίζοντας περισσότερες ταινίες και κατασκευάζοντες περισσότερες κινηματογραφικές αίθουσες.
«Μέχρι τώρα φέτος, έχουμε φτάσει τον αριθμό κινηματογράφων που είχαμε κατασκευάσει και πέρυσι, αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να ικανοποιήσουμε την, συνεχώς αυξανόμενη, ζήτηση» είπε ο Ζάο Σι, υποδιευθυντής της Διεύθυνσης.
Το τοπικό blockbuster, «Επιπτώσεις», έσπασε το ρεκόρ όλων των εποχών για το κινεζικό box office, με εισπράξεις 532 εκατομμυρίων γουάν (79 εκατομμυρίων δολαρίων) αυτό το μήνα. Η ταινία ξεπέρασε την «Ίδρυση μίας Δημοκρατίας», η οποία είχε αποφέρει έσοδα ύψους 420 εκατομμυρίων γουάν (62 εκατομμυρίων δολαρίων).
Η Κίνα εξακολουθεί να λειτουργεί προστατευτικά όσον αφορά την κινηματογραφική της βιομηχανία, περιορίζοντας τις εισαγόμενες ξένες ταινίες στις 20 ετησίως.
source:kathimerini.gr
Στα 1,7 δισεκατομμύρια 
δολάρια η διαφημιστική δαπάνη 
στα social media...


Τα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια θα φτάσει η διαφημιστική δαπάνη στα κοινωνικά δίκτυα για το 2010, αντιπροσωπεύοντας το 6,7% του συνόλου τις διαφημιστικής δαπάνης των ΗΠΑ, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του eMarketer.
Το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 20% σε σχέση με το 2009, ενώ για το 2011 η έρευνα προβλέπει περαιτέρω αύξηση της τάξης του 24%. Τα στοιχεία εξηγούν το λόγο που η Google, ο μεγαλύτερος παίχτης της αγοράς της online διαφήμισης λαμβάνει πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης της στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ το Facebook προσπαθεί με κάθε τρόπο να διασφαλίσει τη θέση του ως κυρίαρχο δίκτυο του Web.
Η σταδιακή οικονομική ανάκαμψη και η αυξανόμενη σημασία που λαμβάνουν τα κοινωνικά δίκτυα στα διαφημιστικά budget είναι οι δύο λόγοι στους οποίους οφείλεται αυτή η αύξηση στη διαφημιστική δαπάνη. Προηγούμενη πρόβλεψη του eMarketer έκανε λόγο για αξία αγοράς 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ οι «ισχυρές επιδόσεις της online διαφήμισης γενικότερα αλλά και των οικονομικών αποτελεσμάτων του Facebook ειδικότερα» οδήγησαν στην προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεων.
Δεν προκαλεί έκπληξη ότι στο Facebook αντιστοιχεί περισσότερη από τη μισή διαφημιστική δαπάνη. Σε συνέντευξη του, ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ, επιβεβαίωσε τις προβλέψεις αναλυτών για εταιρικά έσοδα που θα κυμανθούν στο 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2010.
Για το Twitter από την άλλη, το άλλο μεγάλο κοινωνικό δίκτυο, η κατάσταση διαφέρει σε κάποιο βαθμό και δεν αναμένει τους εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης εσόδων του Facebook, τουλάχιστον για το τρέχον έτος. Από το 2011 ωστόσο, όταν και θα εγκαινιασθεί η νέα πλατφόρμα διαφήμισης προϊόντων της υπηρεσίας, το μερίδιο του στη διαφημιστική «πίτα» αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, με δεδομένο το ενδιαφέρον που έχουν ήδη εκδηλώσει μεγάλα και παραδοσιακά διαδικτυακά brands.
Οι εξελίξεις αυτές δεν προκαλούν έκπληξη στους ειδικούς και σε όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις αυτής της αγοράς. Τα στελέχη των διαφημιστικών εταιρειών αλλά και οι διαφημιζόμενοι μπορεί να χαρακτηρίζονται από καθυστέρηση στις τεχνολογικές εξελίξεις και την εκμετάλλευση νέων ευκαιριών, ωστόσο τελικά ακολουθούν τις τάσεις των χρηστών στα νέα μέσα. Πρόσφατα μάλιστα, έκθεση της Nielsen ανέφερε ότι η κοινωνική δικτύωση καταλαμβάνει το 22% του online χρόνου των Αμερικανών, ποσοστό αυξημένο κατά 43% σε σχέση με το 2009.
Την περασμένη εβδομάδα, το eMarketer υπολόγισε ακόμη ότι οι διαφημιζόμενοι θα ξοδέψουν 220 εκατομμύρια δολάρια για προβολή σε social games, ποσό που είναι αυξημένο κατά 183 εκατομμύρια από το προηγούμενο έτος. Σε ότι αφορά μάλιστα την συγκεκριμένη κατηγορία, αξίζει να αναφερθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων των εταιρειών social gaming προέρχεται από τις πωλήσεις ψηφιακών αγαθών, που φτάνουν το 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.source:kathimerini.gr

Αύξηση ανεργίας προβλέπει
ο Ανδρέας Λοβέρδος...
Aυτή θα είναι η πρώτη περίοδος μετά τον εμφύλιο που η πλειοψηφία των Ελλήνων θα έχει μικρότερο εισόδημα από τις προηγούμενες γενιές.

Αύξηση της ανεργίας μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου, αλλά και λόγω της αδυναμίας επιβίωσης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων προβλέπει ο υπουργός Εργασίας, Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ανδρέας Λοβέρδος σε σύνεντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής». Ταυτόχρονα θεωρεί πως αυτή θα είναι η πρώτη περίοδος μετά τον εμφύλιο που η πλειοψηφία των Ελλήνων θα έχει μικρότερο εισόδημα από τις προηγούμενες γενιές.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ο κ. Λοβέρδος είπε ότι στο νέο κείμενο φέρονται ως νέα μέτρα, πράγματα που έχουν ήδη γίνει, πρόσθεσε, όμως, ότι στην πορεία των διαπραγματεύσεων μπήκε ένα νέο μέτρο το οποίο δεν παρουσιάστηκε σε εκείνον και αφορά την κατάργηση της αρμοδιότητας του υπουργού να επεκτείνει την ισχύ των συλλογικών διαπραγματεύσεων και σε εργασιακούς χώρους που δεν έχουν εκπροσώπηση.
Ο υπουργός Εργασίας τονίζει πως «σκοπός, όμως, είναι να σωθεί η χώρα από την πτώχευση, καθώς αυτή σημαίνει ίδιες υποχρεώσεις στις Τράπεζες και στις ΔΕΚΟ, αλλά μισά εισοδήματα και μισή αξία της περιουσίας των πολιτών». Ο κ. Λοβέρδος αναφέρει πως βασική φροντίδα του πρωθυπουργού είναι η λειτουργία της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά, ενώ σε ότι αφορά το ενδεχόμενο κοινωνικών συγκρούσεων, θεωρεί ως «ύψιστο κίνδυνο» την άρνηση των πολιτών να συμμετάσχει στην κοινή οικονομία.
Ο υπουργός Εργασίας αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο είπε ότι «η εποχή ζητά πολλά από ορισμένους ανθρώπους που κάνουν ότι μπορούν» και πρόσθεσε ότι «όποιος μπορεί να διακυβερνήσει γρηγορότερα, καλύτερα και γενναιόδωρα ας βγει να το πει. Πρώτοι εμείς θα τον χειροκροτήσουμε και θα του παραχωρήσουμε τη θέση μας».
Ερωτηθείς σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Λοβέρδος είπε ότι η χώρα δεν έχει μέλλον αν δεν ενταφιαστούν οι παθογένειες του πρόσφατου παρελθόντος, εκτιμώντας ότι αυτό ενδέχεται να συμπαρασύρει κόμματα και συνδικάτα, θέτοντας ως «περίοδο χάριτος» το 2012 και υποστηρίζοντας ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει.
Αναφορικά με την πολιτική του Υπουργείου του ο κ. Λοβέρδος είπε ότι σήμερα επιδοτούνται 60.000 θέσεις εργασίας και υπάρχει περιθώριο για επιδότηση άλλων 80.000 με τις 30.000 να αφορούν τον τουρισμό, ενώ για τις οφειλόμενες στα ταμεία εισφορές είπε ότι μέχρι τις 15 Οκτωβρίου αναστέλλονται ολα τα μέτρα κατά των οφειλετών οι οποίοι καλούνται να προβούν σε ρυθμίσεις.
Ο υπουργός Απασχόλησης είπε ότι χρωστούν 800.000 άνθρωποι, επιχειρήσεις και το κράτος 15 δισ. ευρώ, ανέφερε ότι το υπουργείο θα ξεκινήσει μεγάλη διαφημιστική καμπάνια, ενώ ταυτόχρονα η Δικαιοσύνη θα επιβάλλει κυρώσεις σε αυτούς που εισπράττουν τις συντάξεις αποβιωσάντων συγγενών τους.source:kathimerini.gr

Στάνκοβιτς: «Ίσως κάποιοι

χάσουν το Μουντομπάσκετ»


Ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα πέσει βαρύς για όσους αναμείχθηκαν στα επεισόδια που έγιναν στο φιλικό παιχνίδι Ελλάδα-Σερβία στο τουρνουά Ακρόπολις. Ο ισχυρός άνδρας της FIBA, Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς, σε δηλώσεις που έκανε, τόνισε...
source:protothema.gr

Μάλλον φοβήθηκαν στην Αϊτή τη δημοσιότητά του

Ο τραγουδιστής Γουάικλιφ Τζιν επιθυμεί να συμμετέχει στις επόμενες εκλογές της Αϊτής αλλά οι αρχές της χώρας δεν ενέκριναν την υποψηφιότητά του. Σύμφωνα με τον τραγουδιστή στο Twitter: «Οι δικηγόροι μου θα ασκήσουν αύριο Δευτέρα έφεση κατά της απόφασης του CEP, του Προσωρινού Εκλογικού Συμβουλίου το οποίο δημοσίευσε την Παρασκευή το βράδυ την λίστα των υποψηφίων για τις εκλογές της 28ης Νοεμβρίου. Έχουμε εκπληρώσει όλα τα κριτήρια που ορίζει ο νόμος προκειμένου να συμμετάσχουμε στις εκλογές. Και ο νόμος πρέπει να είναι σεβαστός».
source:newsbeast.gr

Ο Μπλερ συστήνει 

τράπεζα...


Βλέπει σε αύξηση των ήδη μεγάλων εσόδων του

Έχοντας εξασφαλίσει την σχετική άδεια από την Αρχή Οικονομικών Υπηρεσιών, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετάνιας Τόνυ Μπλερ διευρύνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και αυξάνει τα ήδη μεγάλα έσοδα του.

Ήδη έχει αρχίσει να προσλαμβάνει έμπειρους και ικανούς τραπεζίτες ενώ σύμφωνα με την Sunday Times η νέα αυτή τράπεζα σκοπεύει να εξυπηρετεί, σε θέματα επενδύσεων, τους πλουσίους από όλο τον κόσμο όπως οι κυβερνήσεις του Κουβέιτ και των Αραβικών Εμιράτων, καθώς και πολυεθνικές εταιρείες. Τα ετήσια έσοδά του αυτή την στιγμή υπολογίζονται σε 20 εκατομμύρια λίρες.


Όσο για την επωνυμία της τράπεζας θα είναι «ΤΟΝΥ BLAIR ASSOCIATES», ενώ αυτή θα είναι κάτω από την ομπρέλα της μητρικής εταιρείας συμφερόντων του Τονυ Μπλερ. 
source:newsbeast.gr

Προσευχή ιερέα να πάθει

ο Σαρκοζί καρδιακή προσβολή...


Προσευχή ιερέα να πάθει ο Σαρκοζί καρδιακή προσβολή
Προσευχή με την οποία ζήτησε από το Θεό να πάθει καρδιακή προσβολή ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, έκανε ο ιερέας της εκκλησίας του St. Martin Esquermes, Άρθουρ Ερβέ.

Όπως εξήγησε ο ιερωμένος στη πόλη Λιλ, ο λόγος που στράφηκε στο Θεό είναι γιατί πιστεύει ότι αυτοί που έχουν εξουσία δεν έχουν άλλο σχέδιο για τους Ρομά, εκτός από την απέλασή τους.


Για το λόγο αυτό ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στον υπουργό Εσωτερικών το μετάλλιο που του έχει απονεμηθεί.
source:madata.gr

Το ζεύγος Beckham 

σε διακοπές στην Σάντα Μόνικα...


Τις διακοπές τους στη Σάντα Μόνικα απολαμβάνουν ο David και η Victoria Beckham. Το διάσημο ζευγάρι εθεάθη στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου τους με άκρως καλοκαιρινή εμφάνιση, ενώ η Victoria, δεν δίστασε να ανάψει και πούρο για να συνοδεύσει το παγωμένη της κρασί. Ο David Beckham από την άλλη, αρκέστηκε σε ένα ποτήρι αναψυκτικού και ασχολήθηκε για αρκετή ώρα με  το κινητό του τηλέφωνο.
source:protothema.gr

Έκαναν την Εθνική Οδό…

σκουπιδότοπο!


Περισσότερους από 2,5 τόνους απορριμμάτων συγκέντρωσαν από τα ρείθρα του δρόμου στην έξοδο του Βόλου προς Αγριά, οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Βόλου.

Στην πλειονότητα τους τα σκουπίδια ήταν πλαστικά μπουκάλια νερού και αναψυκτικών, κουτάκια, πλαστικά ποτήρια καφέ και χαρτιά.


Για τον καθαρισμό του δρόμου, την περασμένη Πέμπτη, χρειάστηκε να εργαστούν έντεκα οδοκαθαριστές και εργάτες καθαριότητας με φορτηγά.
source:zougla.gr

Χαμηλή ύφεση βλέπει 

η Μαδρίτη για την ισπανική οικονομία...

Η Ισπανική κυβέρνηση επιμένει πως η πτώση του ΑΕΠ θα φθάσει το 0,3%


Την πρόβλεψη του ισπανικού οικονομικού επιτελείου για πτώση του ΑΕΠ κατά 0,3% το 2010, επανέλαβε την Κυριακή η υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Ελένα Σαλγάδο, την ώρα που πολλοί Οργανισμοί εμφανίζονται σαφώς πιο απαισιόδοξοι.

«Εξακολουθούμε να επιμένουμε στην πρόβλεψή μας: δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα αρνητικό (σε ανάπτυξη) τρίμηνο και η χρονιά θα τελειώσει με μία πτώση του ΑΕΠ κατά 0,3%, όπως είχαμε προβλέψει», τονίζει η ίδια σε συνέντευξή της στην εφημερίδα El Publico.

«Κατά το τρίτο τρίμηνο η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί λίγο, δίχως όμως να φθάσει σε ύφεση», τονίζει η Σαλγάδο, αποκλείοντας το ενδεχόμενο μηδενικής ανάπτυξης.

Το ισπανικό ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 0,1% το πρώτο εξάμηνο και κατά 0,2% το δεύτερο. Οι προβλέψεις της ισπανικής κυβέρνησης είναι κατά τι πιο αισιόδοξες από αυτές της Τράπεζας της Ισπανίας και του ΔΝΤ, που εκτιμούν πως θα υπάρξει αρνητική ανάπτυξη της τάξης του 0,4% το 2010.

Οι διαφορές αυτές έχουν προκαλέσει αμφιβολίες για το εάν θα κατορθώσει η κυβέρνηση να επιτύχει τον στόχο για μείωση του δημόσιου ελλείμματος ( στο 6% το 2011, και στο 3% το 2013, από το 11,2% του 2009)

Μολαταύτα, η Σαλγάδο επέμεινε στους στόχους της: «θα μειώσουμε το έλλειμμα πάνω από τρεις μονάδες στο διάστημα 2010-11» για να φθάσουμε στο 9,3%, τόνισε. Δηλ, «μία διαφορά 30 δισ.ευρώ από τον έναν χρόνο στον άλλον», «μία προσπάθεια σημαντική».

Όσον αφορά τις μειώσεις στους προϋπολογισμούς των υπουργείων, ορισμένες εξ αυτών θα είναι «κατά προτεραιότητα», όπως «για την κοινωνική πολιτική, που θα εξαιρεθεί» και «για την έρευνα και την ανάπτυξη, όπου οι μειώσεις θα είναι λιγότερες από τον μέσο όρο», τονίζει η ίδια, δηλώνοντας πεπεισμένη πως ο προϋπολογισμός θα εγκριθεί από το Κοινοβούλιο.

Για το 2011, η ισπανική κυβέρνηση εξακολουθεί να αναμένει μία αύξηση 1,3%, εκφράζοντας μεγαλύτερη αισιοδοξία από άλλους παράγοντες (0,8% προβλέπει η Τράπεζα της Ισπανίας και 0,6% το ΔΝΤ).

«Η ανάπτυξη αυτή θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας», «και για τον λόγο αυτό δεν προβλέπουμε να λάβουμε επιπλέον μέτρα λιτότητας, όπως αυτά που χρειάσθηκε να λάβουμε αυτήν τη χρονιά», τόνισε η υπουργός.source:skai.gr

Το βίντεο της ημέρας – 

Ταξίδι ζωής για 14χρονη Ολλανδή...

Άγγελος Ανδρέου
Αψηφώντας τις αρχές της Ολλανδίας και τους ανθρώπους που την αμφισβητούσαν, η μόλις 14 Μαΐων Λάουρα Ντέκερ έβαλε πλώρη για να κατακτήσει τον κόσμο!


Η 14χρονη, που απέπλευσε από την Ολλανδία στις 4 Αυγούστου για το προκαταρκτικό στάδιο στην Πορτογαλία, επετράπη να πραγματοποιήσει το μεγαλεπίβολο σχέδιό της έπειτα από την τελική απόφαση ολλανδικού δικαστηρίου, που έθεσε τέλος στη 12μηνη αντιπαράθεσή της με τις αρχές, που ανησυχούσαν για το εγχείρημα της.

Η Ντέκερ ξεκίνησε τον απόπλου της από άγνωστο λιμάνι της Πορτογαλίας, προκειμένου να αποφύγει τον ενοχλητικό στολίσκο των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης, που την ανέμεναν για να αποτυπώσουν τη στιγμή στο λιμάνι του Πορτιμάο.

Το σχέδιο της Λάουρα είναι να κατορθώσει να επιστρέψει από τη δίχρονη οδύσσειά της αρκετές εβδομάδες προτού συμπληρώσει τα 17 χρόνια της, προκειμένου να σπάσει το επίζηλο ρεκόρ.source:cosmo.gr

Ο παιδικός διαβήτης 

συνδέεται με τα αδύναμα οστά...

Άγγελος Ανδρέου
Τα παιδιά που είναι υπέρβαρα πριν την εφηβεία τους και έχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης σακακχαρώδους διαβήτη, είναι πιο πιθανό να έχουν αδύναμα οστά κατά την ενηλικίωση τους, σύμφωνα με νέα έρευνα της Ιατρικής Σχολής της Georgia των ΗΠΑ.

Η έρευνα μελέτησε 140 υπέρβαρα παιδιά, ηλικίας 7 ως 11 ετών, που δεν γυμνάζονταν καθόλου, και ανακάλυψαν ότι όσα είχαν ενδείξεις ανάπτυξης διαβήτη είχαν 4-5% μικρότερη μάζα στα οστά τους από το κανονικό.

Η έρευνα αυτή είναι η πρώτη που συνδέει τα αδύναμα οστά με τον διαβήτη τύπου 2 στα παιδιά, τύπος που εμφανίζεται κυρίως σε όσα παιδιά είναι παχύσαρκα και που δυστυχώς έχει γίνει ο πιο διαδεδομένος τη σύγχρονη εποχή.

«Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν πως η παιδική παχυσαρκία συνδέεται άμεσα με δυσλειτουργείες των οστών», αναφέρει στο πόρισμα του ο γιατρός και καθηγητής της Σχολής, Νόρμαν Πόλοκ.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως όλοι όσοι είναι υπέρβαροι έχουν αδύναμα οστά, διευκρινίζει, αλλά όσοι έχουν διαβήτη αναπτύσσουν λίπος γύρω από την κοιλιακή χώρα που προκαλεί αυτή την αδυναμία.

Γι’ αυτό και  όσα παιδιά έχουν διαβήτη συνίσταται να αθλούνται τακτικά, προς ενδυνάμωση των οστών, και για να αποφύγουν μελλοντικές ασθένειες, όπως η οστεοπώρωση.
source:cosmo.gr
top