Χιλιάδες πολίτες εγκαταλείπουν 

τις εστίες τους σε Κίνα και 

Β.Κορέα λόγω πλημμυρών...

Υπερχείλισε ποταμός

Ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν την υπερχείλιση του ποταμού Γιαλού, στα σύνορα Κίνας και Βορείου Κορέας, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες και αναγκάζοντας περισσότερους από 127.000 πολίτες και στις δύο χώρες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βορείου Κορέας KCNA ανέφερε ότι τουλάχιστον 5.150 άνθρωποι από την πόλη Σινουίτζου και τα γύρω χωριά αναγκάστηκαν να μετακινηθούν λόγω της καταστροφής.


Μαζικές εκκενώσεις πληθυσμού συνεχίζονται στην Κίνα και ιδιαίτερα στην περιοχή Νταντόνγκ, όπου περισσότεροι από 94.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.


Ο Γιάλου αποτελεί τμήμα της μεθορίου Βόρειας Κορέας-Κίνας, και η υπερχείλισή του πλημμύρισε χιλιάδες σπίτια και στις δύο πλευρές των συνόρων.


Στην Σινουίτζου, η οποία «έχει πληγεί δριμύτατα», σπίτια έχουν παρασυρθεί από το νερό. Δυνάμεις του στρατού έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να συνδράμουν στο έργο της εκκένωσης.


Στην Νταντόνγκ τουλάχιστον 200 κατοικίες έχουν καταστραφεί, ενώ κάποιες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό σε χιλιάδες.


Παράλληλα, τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται στη βορειοανατολική κινεζική επαρχία Λιαονίνγκ.


Οι βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στη διάρκεια του 24ωρου, επιδεινώνοντας την κατάσταση και δυσκολεύοντας το έργο των διασωστών.


Σημειώνεται ότι εφετινές πλημμύρες στην Κίνα έχουν αφήσει περίπου 3.900 νεκρούς και αγνοούμενους.
source:tanea.gr
top