Μία Ημέρα Με Την 

Εθνική Ομάδα Μπάσκετ...

Πού να πάρουμε και το Μundobasket

Εθνική Μπάσκετ
Η αίθουσα με τα βάρη είναι γεμάτη δίμετρους τύπους. Ο φωτογράφος θέλει μία λήψη ακόμα, και ο μάνατζερ της Εθνικής Νίκος Φιλίππου φωνάζει τον Φώτση. «Καλά κάνατε και με διαλέξατε! Είμαι ο πιο δυνατός» λέει ο Φώτσης. Μέσα σε τρία λεπτά, η φωτογράφιση ολοκληρώνεται και ο Φώτσης απορεί: «Αυτό ήταν, δε θα σηκώσω βάρη; Αφού είμαι ο πιο δυνατός, ρε παιδιά». Αυτός είναι ο Αντώνης. Ο πιο δυνατός, ο καλύτερος σουτέρ, αυτός με το πιο γρήγορο αυτοκίνητο (Mercedes CLK 55 AMG) και ένας από τους λίγους επαγγελματίες αθλητές που συνεχίζει να ζει σε έναν δικό του κόσμο, χωρίς κάμερες, πίεση και συμβόλαια εκατομμυρίων.

Όπου ακούς φωνές και γέλια, έχει βάλει το χέρι του ο Μπουρούσης. Αυτό είναι κανόνας. Όσο οι παίκτες περίμεναν για τη φωτογράφιση, πρόλαβε να κερδίσει σε –άνισο– αγώνα ελληνορωμαϊκής το φροντιστή Σπύρο Ζήση και να νιώσει τα δόντια του Σπανούλη στα οπίσθιά του. Μετά σοβαρεύτηκε (άντεξε ένα δίλεπτο) και άρχισε να παίρνει πόζες στο φωτογράφο, που μάταια ήθελε τους επτά παλιούς της Εθνικής να δείχνουν σκληροί και σοβαροί. Όταν θα έρθει η ώρα των αγώνων όμως, «μην ανησυχείς, ψηλέ (σ.σ. τυπική προσφώνηση στους κόλπους της Εθνικής), δε φοβόμαστε κανέναν! Φοβάται, ρε, ο Βλάχος;».

Οι µικροί της οµάδας Νίκος Παππάς και Κώστας Παπανικολάου έχουν κατακτήσει από 5 µετάλλια ο καθένας µε τις µικρές Εθνικές (1). Ο Σοφοκλής ετοιµάζεται για βάρη (2). Το Αmerican boy της οµάδας Νικ Καλάθης (3). Όχι, ο Κώστας Καϊµακόγλου δεν κάνει στρέτσινγκ και πιλάτες (4, 6). Ο νιόπαντροςΖ Νίκος ήσης άφησε το honeymoon και πήρε τα βουνά (5). Ο Κώστας Τσαρτσαρής επιστρέφει στην Εθνική µετά το «απαραίτητο διάλειµµα» του περσινού Ευρωµπάσκετ (7). Ο Στράτος Περπέρογλου ετοιµάζεται για τη δεύτερη διοργάνωση µε τη φανέλα της Εθνικής (8).

Και μη νομίζεις ότι όλο αυτό το «παρέα, πλάκα και πολλή προπόνηση» κλίμα είναι δεδομένο για όλες τις ομάδες. Σε ορισμένες υπάρχουν παίκτες που δε μιλάνε μεταξύ τους, ενώ σε άλλες πέφτουν ακόμα και σφαλιάρες στα αποδυτήρια. Ούτε είναι κι εύκολο να το φτιάξεις, πόσo μάλλον να το συντηρήσεις, όταν έχεις να κάνεις με παίκτες που έχουν λύσει το πρόβλημα της επιβίωσης (οι περισσότεροι μετράνε σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τις ετήσιες αποδοχές τους), έχουν κάνει το χόμπι τους επάγγελμα και βλέπουν δεξιά κι αριστερά κεφάλια να γυρίζουν, παιδιά να τρέχουν για ένα αυτόγραφο και γυναίκες να είναι έτοιμες να αρπάξουν κάνα βλέμμα –ή φανέλα– παραπάνω. Αν το δεις άλλωστε από τη σταρίστικη πλευρά του, θα καταλήξεις κι εσύ στο συμπέρασμα ότι οι Έλληνες μπασκετμπολίστες είναι οι αθλητές-σταρ αυτής της χώρας. Σταρ με παντόφλες που τις σέρνουν με τα χίλια ζόρια και που, επιπλέον, ξέρουν να κάνουν πλάκα. Μέχρι να πατήσουν παρκέ…source:yupi.gr
top