Η Κίνα κατασκοπεύει μέσω 

"χακερς" τη Γερμανία...



"Οι ανεπιθύμητες 'εισβολές' από 'χάκερς' στο σύστημα των κρατικών υπολογιστών της Γερμανίας αυξάνονται σταθερά, μετά από το 2005", ανέφερε με συνέντευξή του ο επικεφαλής της αντικατασκοπείας της Γερμανίας Χάϊντς Φρομ.

"Έχουμε εντοπίσει μεγάλο αριθμό 'εισβολών' στο σύστημα των κρατικών μας υπολογιστών, με μεγάλη αύξηση από το 2005 και μετά", δήλωσε ο 62χρονος σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα του Αμβούργου "Χάμπυργκερ Αμπεντμπλατ". Και πρόσθεσε: "Ας πούμε, το 2009 οι εισβολές αυτές έφθασαν και τις 1.500" τόνισε "η προέλευσή τους, δε, είναι συχνά ασιατική, κινεζική κυρίως, έχω μάλιστα σοβαρές ενδείξεις ότι οι εισβολές αυτές από τους αλλοδαπούς 'χάκερς' γίνονται με τη συνέργεια κρατικών υπηρεσιών".

"Γίνεται κατασκοπεία οικονομικών πληροφοριών", συμπλήρωσε ο Φρομ, "δηλαδή γίνεται κλοπή τεχνολογικών πληροφοριών, ιδίως όμως τεχνογνωσίας στον οικονομικό τομέα, κάτι που βέβαια παρουσιάζεται ως μία υπολογίσιμη απειλή για την προηγμένη οικονομία μας".

"Οι μικρομεσαίες μας επιχειρήσεις είναι περισσότερο απροστάτευτες απέναντι σε παρόμοιες ενέργειες, παρά οι μεγάλες, που έχουν διοργανώσει μία αποτελεσματικότερη 'άμυνα' στο σύστημα των υπολογιστών τους", υπογράμμισε.source:nooz.gr
top