Ο ιδρυτής της WikiLeaks 

"αθωώθηκε" σε μία μέρα;


Ο ιδρυτής της WikiLeaks "αθωώθηκε" σε μία μέρα;
Το πρωί ανακοινώθηκε ότι ήταν ύποπτος για βιασμό και ότι έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του, αργότερα το απόγευμα ανακοινώθηκε από ξένα μέσα ότι είναι αθώος και πως σταματούν τις έρευνες για την αναζήτηση του.
Ο λόγος για τον ιδρυτή της WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνγκε, η οποία εξειδικεύεται στη δημοσίευση εμπιστευτικών εγγράφων και πρόσφατα έφερε στο φως της δημοσιότητας απόρρητες αναφορές αμερικανών στρατιωτικών για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν που προκάλεσαν πάταγο στις ΗΠΑ.
Η σουηδική αστυνομία -σύμφωνα με ξένα μέσα- ακύρωσε την έρευνα για τον εντοπισμό του Τζούλιαν Ασάνγκε (ο οποίος κατηγορήθηκε για βιασμό) μετά από ανακοπινωση της εισαγγελίας.
«Η γενική εισαγγελέας, Έυα Φινέ, αποφάσισε ότι ο Τζούλιαν Ασάνγκε δεν είναι πια ύποπτος για βιασμό και δεν είναι πλέον καταζητούμενος» ανέφερε η ανακοίνωση της εισαγγελίας στην ιστοσελίδα της σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά μέσα.
Σε κάποια άλλα μέσα, όμως, αναφέρεται ότι η εισαγγελία τελικά συνεχίζει την έρευνα και απλά δήλωσε πως «η έρευνα θα συνεχιστεί και η απόφαση για τον Ασάνγκε θα βγει άλλη μέρα. Πάντως όχι σήμερα» σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου της.
source:madata.gr
top