Ευαισθητοποίηση 

Τζολί για τους πρόσφυγες...

Η Αντζελίνα Τζολί παρότρυνε την Βοσνία να επιταχύνει τον επαναπατρισμό των προσφύγων


Η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Σαράγεβο, παρότρυνε το Σάββατο τους ηγέτες της Βοσνίας να επιταχύνουν την τελική φάση του επαναπατρισμού των προσφύγων από τον πόλεμο του 1992- 1995, καθώς 130.000 άνθρωποι παραμένουν εκτοπισμένοι στο εσωτερικό της Βοσνίας.

 "Ελπίζω ότι θα υπάρξουν σύντομα συγκεκριμένα μέτρα για την βελτίωση της ζωής αυτών των ανθρώπων" δήλωσε η Αντζελίνα Τζολί, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

 Η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ εξέφρασε την ικανοποίηση της για την υιοθέτηση από το βοσνιακό κοινοβούλιο τον Ιούνιο μιας νέας στρατηγικής σχετικά με την επιστροφή των προσφύγων η οποία προβλέπει ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2014.

 "Οι πολιτικοί ηγέτες
επέδειξαν ένα πνεύμα συμβιβασμού για να φτάσουν ως εδώ. Τώρα υπάρχει λίγο περισσότερη επιτακτικότητα" πρόσθεσε η σταρ του Χόλιγουντ.

 Η ηθοποιός έφθασε την Παρασκευή το βράδυ στο αεροδρόμιο του Σαράγεβο με ιδιωτικό αεροπλάνο από τη Βουδαπέστη.source:skai.gr
top