ΟΗΕ: Υπέρ των συνομιλιών 

Ισραήλ - Παλαιστίνης...


Yπέρ της προγραμματισμένης για τον επόμενο μήνα επανέναρξης των άμεσων συνομιλιών του Ισραήλ με Παλαιστίνιους, τάχθηκε o Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι μουν.

Εκπρόσωπος του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι ο Μπαν πιστεύει πως οι διαπραγματεύσεις «είναι ο μόνος δρόμος ώστε τα εμπλεκόμενα μέρα να επιλύσουν όλα τα ζητήματα σχετικά με το τελικό καθεστώς» του Παλαιστινιακού.


Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον και η ΕΕ ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς θα αρχίσουν ξανά τις διαπραγματεύσεις την 2α Σεπτεμβρίου στην Ουάσινγκτον με στόχο την επίτευξη συνεκτικής συμφωνίας μέσα σε ένα χρόνο.


Ο Μπαν κάλεσε τις δύο πλευρές «να επιδείξουν θάρρος, ηγεσία και ευθύνη ώστε να πραγματώσουν τις προσδοκίες των δύο λαών».


«Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια ευκαιρία η οποία δεν πρέπει να χαθεί», σημείωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ. Πολλοί αναλυτές θεωρούν δύσκολη την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δυο πλευρών.
source:protothema.gr
top