Πόσα δίνουν στη Google

για να διαφημιστούν;

Άγγελος Ανδρέου
Η Google αποτελεί μια σημαντική πηγή προσέλκυσης πελατών για τις εταιρείες πια και την πληρώνουν όσο όσο, όπως αποδεικνύεται και από τις πληροφορίες που διέρρευσαν από την Ad Age.



To εσωτερικό έγγραφο της Google που διέρρευσε αποκαλύπτει ποιες από τις εταιρείες έδωσαν τα περισσότερα χρήματα στο πρόγραμμα AdWords για τον Ιούνιο του 2010, και δείχνει πόσο “αναγκαίο” θεωρείται πια, για να πουλήσουν τα προϊόντα τους.

Σύμφωνα με την Ad Age, ανάμεσα στις εταιρείες που ξόδεψαν υπέρογκα ποσά είναι η Amazon , το eBay αλλά και η BP, η οποία προσπάθησε να “απαλύνει” την εικόνα της για την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, πληρώνοντας 3,59 εκατομμύρια δολάρια.

Άλλωστε είχε γίνει γνωστή η πληροφορία, ότι η πετρελαϊκή εταιρεία είχε πληρώσει τη Google προκειμένου να εμφανίζει ως πρώτο αποτέλεσμα στο ψαχτήρι της, την προσπάθεια της να περιορίσει την καταστροφή που προκάλεσε η διαρροή.

Οι πρώτες πέντε εταιρείες είναι οι εξής:

1. AT&T Mobility– 8,08 εκατομμύρια δολάρια
2. Apollo Group - 6,67 εκατομμύρια δολάρια
3. Expedia  - 5,95 εκατομμύρια δολάρια
4. Amazon – 6,85 εκατομμύρια δολάρια
5. eBay – 4,25 εκατομμύρια δολάρια

Είναι πάντως τουλάχιστον αξιοπερίεργο, πως μερικές από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές δεν βρίσκονται στον σχετικό κατάλογο.

Για παράδειγμα, η General Motors, η Walt Disney  και η BMW ξόδεψαν λιγότερο από μισό εκατομμύριο δολάρια για να διαφημιστούν στη Google, ενώ και η Apple , παρά το γεγονός ότι iPhone 4 βγήκε στις αγορές ξόδεψε με το ζόρι 1 εκατομμύριο δολάρια.source:cosmo.gr

Τα δέκα τραύματα του 

φετινού καλοκαιριού...


Το ξύλο στο παρκέ.
Είπαμε, χρειαζόμαστε εκτόνωση (όλοι οι Βαλκάνιοι), αλλά το να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας υπονομεύοντας το επίπεδο του μπάσκετ είναι απλώς ηλιθιότητα.

Το τούρκικο σίριαλ
. Δεν είναι prime time θεωρεί ότι το κοινό αποτελείται μόνο από θείτσες που βλέπουν δράματα αναστενάζοντας ενώ καθαρίζουν φασολάκια, είναι που πολύ ευχαρίστως αναλάβαμε αυτόν τον ρόλο.

«Ναι, πες μου σε όλα ναι/ Ομορφα μάτια μπλε/ Και θα ’ναι η βραδιά κομπλέ». Ο πρώτος νόμος της στιχουργικής για καλοκαιρινά σουξέ: οι στίχοι δεν χρειάζεται να βγάζουν νόημα.

Η γκρίνια της «πεντάδας» του «Ομορφου κόσμου». Αν είχαμε ασχοληθεί μαζί τους στη διάρκεια της τηλεοπτικής σεζόν κατά το 1/10 από όσο ασχοληθήκαμε διαβάζοντας τις μπηχτές που αντάλλασσαν στα περιοδικά, μπορεί να μην είχε κοπεί η εκπομπή τους.

Ο λαμπρός βασιλικός γάμος στις Σπέτσες. Ποτέ άλλοτε η ελληνική κοινή γνώμη δεν κυριεύτηκε από τόση ξελιγωμάρα.

Το Μουντιάλ. Οχι μόνο για τις επιδόσεις της Εθνικής μας, αλλά για τη βαθιά πλήξη που προκάλεσε στην παγκόσμια π ο δ ο σ φ α ι ρ ι κ ή κοινότητα. Θυμάται κανείς έστω μία φάση;

Ο Σάκης Ρουβάς τραγουδά σε γκέι κλαμπ στη Μύκονο. Και η Ελενα Παπαρίζου στο Athens Pride. Δεν είναι καλό σημάδι για μια ποπ καριέρα όταν από το ένα κοινό (τα δωδεκάχρονα) στρέφεσαι στο άλλο (το gay crowd). Επόμενος σταθμός: τα κρουαζιερόπλοια;

Η επιστροφή του Σταλόνε. Ναι, εντάξει, πλάκα είχε η αντρική απάντηση στο «Sex & the City». Αλλά αν το σκεφτείς καλύτερα, σε πιάνει θλίψη για τον κακομοίρη που θέλει να κυκλοφορεί έτσι πρησμένος στην ηλικία του. Aπό την άλλη, γιατί, αυτό να είναι αποκλειστικό δικαίωμα των κοριτσιών (λέμε τώρα) του «Sex & the City»;

Ο ιός του Νείλου. Οχι στην τρομοκρατία των κουνουπιών.

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Είναι από τις πληροφορίες που, όσες φορές κι αν τις ακούσεις, δεν μπορείς να τις συνηθίσεις, νομίζεις ότι πρόκειται για λάθος. Πρώτα απ’ όλα, ήξερε κανείς ότι ήταν Παναθηναϊκός;source:protothema.gr

Συνάντηση Σαμαρά - ΓΣΕΕ...


Την ανησυχία τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την κατάσταση κυρίως στην αγορά εργασίας εξέφρασαν στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, τα μέλη του προεδρείου της ΓΣΕΕ, τα οποία συναντήθηκαν μαζί του στη Ρηγίλλης.

Η ΓΣΕΕ παρουσίασε τις θέσεις της εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως η ύφεση μετατρέπεται σε κρίση απασχόλησης με διόγκωση της ανεργίας.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένα μέτρα που να βοηθούν την ανάπτυξη και την ενίσχυση των ανέργων και των χαμηλοσυνταξιούχων, κάνοντας λόγο για την ανάγκη εφαρμογής ενός νέου μείγματος οικονομικής πολιτικής.

Ο κ. Παναγόπουλος προέβλεψε ένα ιδιαίτερα «θερμό» φθινόπωρο και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί για τη Θεσσαλονίκη, ενώ, αναφερόμενος στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κάλεσε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να εφαρμόσει, όπως είπε χαρακτηριστικά, το μέτρο, οι επιχειρηματικές συμβάσεις να υπερισχύουν των κλαδικών.

Σε ερώτηση να σχολιάσει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο κ. Παναγόπουλος επεσήμανε πως «η γάτα δεν με νοιάζει τι χρώμα έχει, αλλά αρκεί να πιάνει ποντίκια» και τόνισε πως δεν κρίνονται οι ανασχηματισμοί αλλά η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Ευάγγελος Μπουζούλας, εξέφρασε την ανησυχία του για την οικονομική κατάσταση, υπογραμμίζοντας πως δεν θα αλλάξει τίποτα με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για το μνημόνιο.

Ο αρμόδιος τομέαρχης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, επεσήμανε πως ο κυβερνητικός ανασχηματισμός μπορεί να προσπάθησε να κλείσει εσωπαραταξιακά ζητήματα της κυβέρνησης, τα κοινωνικά θέματα, όμως, παρέμειναν ανοιχτά.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε πως το ζήτημα της ύφεσης και της ανεργίας είναι μπροστά μας και η αντιμετώπισή του αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τη ΝΔ.source:zougla.gr

Σκεύη και υφάσματα συνδέονται 

με την αύξηση της χοληστερίνης στα παιδιά!


Τι δείχνει νέα έρευνα

Ουσίες που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή της επίστρωσης των αντικολλητικών μαγειρικών σκευών και την παραγωγή αδιάβροχων υφασμάτων ενδέχεται να αυξάνουν το επίπεδο της χοληστερίνης στα παιδιά, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα.

Η έρευνα δεν αποδεικνύει ότι ήταν σίγουρα η έκθεση σε αυτά τα χημικά που προκάλεσε την αυξημένη χοληστερίνη, όμως αναδεικνύει μια συσχέτιση, κάτι που δείχνει την ανάγκη για περαιτέρω μελέτες πάνω στο ζήτημα σύμφωνα με τους ερευνητές.

Οι ερευνητές μελέτησαν το υπερφθορο-οκτανοϊκό οξύ (PFOA) και το υπερφθορο-οκτανοσουλφονικό οξύ (PFOS), τα οποία διεισδύουν στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω του πόσιμου νερού, της σκόνης, των συσκευασιών τροφίμων, του γάλακτος κατά τον θηλασμό, του αέρα κ.α., ενώ περιέχονται και στις επιστρώσεις των αντικολλητικών μαγειρικών σκευών.

Παίρνοντας δείγματα αίματος από περίπου 12.500 παιδιά ηλικίας ενός έως 18 ετών για να μετρήσουν το ύψος της χοληστερίνης οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο μεγαλύτερη ήταν η συγκέντρωση των ουσιών PFOA και PFOS στο αίμα των παιδιών, τόσο υψηλότερο ήταν το επίπεδο της χοληστερίνης.
source:newsbeast.gr

"Μαγικά μανιτάρια" κατά του

άγχους του καρκίνου...


Τα "μαγικά μανιτάρια", που κάποτε είχαν ταυτισθεί με την "κουλτούρα παραισθησιογόνων" των χίπιδων, φαίνεται πως σήμερα πια μπορούν να βρουν μια νόμιμη χρησιμότητα, καθώς μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι η βασική ψυχεδελική ουσία που περιέχουν, μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του άγχους, που συχνά συνοδεύει τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου.

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα σε ανθρώπους του είδους της, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από τουλάχιστον 35 χρόνια, σπάζοντας έτσι ένα μακρόχρονο "ταμπού". Η έρευνα, υπό τον καθηγητή ψυχιατρικής Τσαρλς Γκρομπ του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου και του Βιοϊατρικού Ερευνητικού Ινστιτούτου της Καλιφόρνιας (Λος Άντζελες), δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ψυχιατρικής "Archives of General Psychiatry".
Οι εθελοντές καρκινοπαθείς που έλαβαν μια και μοναδική μέτρια δόση ψιλοσυμβίνης (ένα ψυχεδελικό με δράση ανάλογη με αυτή του πιο γνωστούLSD ), ήταν λιγότερο καταθλιπτικοί και αγχωμένοι μετά από έξι μήνες σε σχέση με όσους είχαν πάρει εικονικό φάρμακο ("πλασέμπο").
Η δόση ψιλοσυμβίνης ήταν 0,2 χιλιοστόγραμμα (mg) ανά κιλό βάρους. Η έρευνα ήταν "διπλά τυφλή", δηλαδή ούτε οι ερευνητές, ούτε οι ασθενείς ήξεραν σε ποιους είχε δοθεί η ψιλοσυμβίνη και σε ποιους το "πλασέμπο".
Η μικρού εύρους πιλοτική μελέτη -με τη συμμετοχή μόνο 12 ασθενών ηλικίας 36 έως 58 ετών- πραγματοποιήθηκε για να αποδειχτεί ότι τα ψυχεδελικά φάρμακα μπορούν να μελετηθούν με ασφάλεια (κανείς από τους ασθενείς δεν παρουσίασε αύξηση του άγχους ή άσχημες παραισθήσεις) και να αποτελέσουν μια εναλλακτική μέθοδο για την ανακούφιση του άγχους στους προχωρημένους καρκινοπαθείς.
Η έρευνα έρχεται να αναζωογονήσει ένα πεδίο έρευνας που γνώρισε ανάπτυξη μεταξύ των δεκαετιών του ΄50 και των αρχών του ΄70, αλλά μετά πέρασε στην αφάνεια λόγω της συσχέτισης αυτών των ουσιών με τα ναρκωτικά, με συνέπεια να χαρακτηρισθούν παράνομες.
Τα συστατικά των "μαγικών μανιταριών" παραμένουν απαγορευμένα για οποιαδήποτε χρήση στις ΗΠΑ και, σύμφωνα με τον Γκρομπ, θα πρέπει οι αρμόδιες Αρχές να δώσουν ειδική άδεια για να τυχόν αξιοποίηση της ψιλοσυμβίνης στους καρκινοπαθείς μελλοντικά.
Δύο άλλα αμερικανικά ερευνητικά κέντρα, ένα στο πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς και ένα στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ήδη κάνουν παρόμοιες έρευνες, χρησιμοποιώντας μάλιστα ελαφρώς μεγαλύτερες δόσεις της ψυχεδελικής ουσίας.
"Οι εποχές έχουν αλλάξει και είναι δυνατό πια να ξαναπιάσουμε το νήμα της έρευνας από εκεί που το αφήσαμε πριν χρόνια", δήλωσε ο Γκρομπ.
Δεκατέσσερις αμερικανικές πολιτείες επιτρέπουν την χρήση μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς και το Νοέμβριο οι ψηφοφόροι της Καλιφόρνιας θα κληθούν να ψηφίσουν αν θέλουν να νομιμοποιηθεί η χρήση της.
"Αυτό είναι μια ένδειξη ότι έχει υπάρξει μια πολύ ισχυρή μετατόπιση μέσα στην κοινωνία, μακριά από τις παλιές προκαταλήψεις και πολιτικές που επικρατούσαν πριν από πολλά χρόνια, και έτσι υπάρχει πια μια μεγαλύτερη ικανότητα να είμαστε ανοιχτόμυαλοι και να αφήσουμε την επιστήμη και όχι την πολιτική να καθοδηγήσει τα συμπεράσματά μας", τόνισε ο Aμερικανός επιστήμων, προσθέτοντας ότι ήρθε πλέον η ώρα να μελετηθεί γενικότερα -υπό αυστηρή κρατική επιτήρηση- η πιθανή αξιοποίηση των ψυχεδελικών ουσιών στην ιατρική.source:cosmo.gr

25 δισ. ευρώ πλήρωσε η 

Ιαπωνία την κατάθλιψη και τις αυτοκτονίες...


Οι περιπτώσεις κατάθλιψης και οι αυτοκτονίες στοίχισαν 25 δισεκατομμύρια ευρώ την περασμένη χρονιά στην ιαπωνική οικονομία, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση.

Τα διαφυγόντα κέρδη από τους ανθρώπους που έβαλαν τέλος στη ζωή τους και από αυτούς που σταμάτησαν να δουλεύουν εξαιτίας της κατάθλιψης μαζί με τις διάφορες κοινωνικές παροχές και τα ιατρικά έξοδα κόστισαν στην οικονομία της χώρας συνολικά 2.680 δισεκατομμύρια γεν (25 δισεκατομμύρια ευρώ), ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Το ποσοστό αυτοκτονιών στην Ιαπωνία ξεπερνά τις 25 σε 100.000 κατοίκους, σχεδόν το διπλάσιο από τον παγκόσμιο μέσο όρο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
Ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός Ναότο Καν τόνισε πως το αυξημένο ποσοστό αυτοκτονιών αποδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα της χώρας. "Υπάρχουν πολλές αιτίες αυτοκτονίας. Αν τις αντιμετωπίσουμε θα μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια κοινωνία χωρίς δεινά", υπογράμμισε.
Ανάμεσα στα αίτια του φαινομένου, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι οι οικονομικές δυσκολίες που άρχισαν τη δεκαετία του '90, η πτώση του ιαπωνικού σοσιαλιστικού μοντέλου, και η κατάρρευση των οικογενειακών δεσμών. Επίσης αναφέρουν τη στροφή στο βουδισμό, που δεν θεωρεί την αυτοκτονία στίγμα.source:cosmo.gr

Αγρίνιο: Σάλος για ροζ βίντεο 

με νεαρούς και παντρεμένες!




Ένα μπαρ, μία βίλα και μία επώνυμη παντρεμένη γυναίκα...
συνθέτουν το παζλ της υπόθεσης, που τις τελευταίες μέρες είναι το κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη. Σύμφωνα με τη  φημολογία που έχει αναπτυχθεί, υπάρχει ένα ροζ βίντεο που κάποιοι το έχουν δει και τις επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο. Σε αυτό καταγράφονται οι ερωτικές περιπτύξεις 3 παντρεμένων γυναικών με 4 νεαρούς.

Οι φήμες αναφέρουν πως όλα ξεκίνησαν σε μπαρ της πόλης. Εκεί έγινε η γνωριμία των 7, που λίγες ώρες αργότερα κατέληξαν σε βίλα της περιοχής. Ανάμεσά τους και μία γυναίκα πασίγνωστη στην τοπική κοινωνία. Κάπως έτσι οι περισσότεροι έχουν βρει μια ιστορία που τους αρέσει να συζητούν. Μια ιστορία που... όσο περνούν οι μέρες εμπλουτίζεται με νέα ονόματα και... νέες λεπτομέρειες...source:newsit.gr

Οι Ελληνίδες στο έλεος 

του καρκίνου...

Αύξηση της θνησιµότητας από καρκίνο του µαστού, σε αντίθεση µε την υπόλοιπη Ευρώπη

Μάρθα Καϊτανίδη


Θλιβερή εξαίρεση αποτελεί η χώρα µας σε ό,τι αφορά την πρόοδο που έχει γίνει στην καταπολέµηση του καρκίνου του µαστού - ενώ στην Ε.Ε η θνησιµότητα από τη νόσο παρουσιάζει πτωτική τάση, στην Ελλάδα εµφανίζεται ελαφρά αύξηση. Οι ειδικοί καταλήγουν πως η µη αξιοποίηση των σύγχρονων µέσων διάγνωσης και ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής που ακολουθούν οι Ελληνίδες ευθύνονται για το ελληνικό παράδοξο.
Μια οµάδα ερευνητών µε «οδηγό» τον επιδηµιολόγο Ρhilippe Αutier, του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνας για την Πρόληψη (iΡRΙ), µελέτησαν τις µεταβολές στα ποσοστά θανάτων από καρκίνο του µαστού κατά την περίοδο 1989 - 2006. Τα δεδοµένα που προέκυψαν από την ανάλυση της βάσης δεδοµένων του Παγκόσµιου Οργανισµού Υγείας έδωσαν «ανάσα» ελπίδας στις Ευρωπαίες, δεδοµένου πως η θνησιµότητα έχει πέσει κατά µέσο όρο κατά 19%.

Σύµφωνα µε την ίδια έρευνα που δηµοσιεύτηκε στην έγκριτη επιστηµονική επιθεώρηση «Βritish Μedical Journal», στην Ισλανδία, την Αγγλία και το Λουξεµβούργο έχει σηµειωθεί πτώση στη συχνότητα των θανάτων που φτάνει έως και το 45%. Στον αντίποδα βρίσκεται η χώρα µας, όπου από το 1989 έως και το 2006 σηµειώθηκε αύξηση στη θνησιµότητα της τάξεως του 1,4%. Αρνητικά ήταν τα αποτελέσµατα και για τη Λιθουανία, όπου διπαστώθηκε αύξηση 11,4%.

«Οι ελαφρές αυξήσεις των θανάτων από καρκίνο συσχετίζονται µε χαµηλά ποσοστά προληπτικών ελέγχων, µικρό αριθµό µονάδων µαστογραφίας, καθυστερήσεις στη λήψη αντικαρκινικών φαρµάκων και χαµηλές δαπάνες στον τοµέα της υγείας», υπογραµµίζεται στην ίδια έρευνα.

Είναι χαρακτηριστικό πως µόλις µία στις δύο Ελληνίδες άνω των 50 ετών έχει υποβληθεί σε µαστογραφία. Και όπως φαίνεται από σχετική έρευνα, το ασφαλιστικό ταµείο αλλά και η οικονοµική κατάσταση των πολιτών είναι δύο σηµαντικές παράµετροι που καθορίζουν εάν θα είναι συνεπείς στο τακτικό ραντεβού µε τον γιατρό τους, από τη στιγµή, µάλιστα, που δεν υπάρχει εθνικό πρόγραµµα προληπτικού ελέγχου.

Οµως, από το σύνολο των µαστογράφων που λειτουργούν στη χώρα µας, µόλις το 3% βρίσκονται σε δηµόσια νοσοκοµεία _ το υπόλοιπο 97% βρίσκεται σε ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα. Ετσι εξηγείται και το γεγονός πως η λίστα αναµονής για µία µαστογραφία σε νοσοκοµείο του ΕΣΥ αγγίζει ακόµη και τους πέντε µήνες!

Το ΕΣΥ ωστοσο εκτός από τεχνολογικά «γυµνό» είναι και «απαρχαιωµένο»: στην Αττική είναι διαθέσιµος µόνον έναν ψηφιακός τοµογράφος στο αντικαρκινικό νοσοκοµείο «Αγιος Σάββας», µε αποτέλεσµα οι λίστες αναµονής να αγγίζουν τους τρεις µήνες. Και ενώ το κόστος της εξελιγµένης αυτής εξέτασης φτάνει τα 110 ευρώ, τα περισσότερα Ταµεία δεν την καλύπτουν.

«Την τελευταία δεκαετία έχει παρατηρηθεί αύξηση στη συχνότητα εµφάνισης του καρκίνου του µαστού, συνεπώς ανάλογη είναι και η αύξηση της θνησιµότητας. Αυτό που ωστόσο µάς κάνει να αισιοδοξούµε είναι το γεγονός πως βλέπουµε ολοένα και περισσότερες γυναίκες να ευαισθητοποιούνται. Και µάλιστα πρόκειται για νέες γυναίκες, οι οποίες επιµένουν να υποβληθούν σε ψηφιακή µαστογραφία», λέει στα «ΝΕΑ» η γιατρός - ακτινολόγος και υπεύθυνη στη Μονάδα Μαστογραφίας του «Αγίου Σάββα» κ. Ράνια Αγγελάτου.

Στο µεταξύ το κενό στους προληπτικούς ελέγχους προσπαθεί να καλύψει τα τελευταία χρόνια η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, µέλη της οποίας «οργώνουν» την Ελλάδα µε δύο κινητές οµάδες. Στο πλαίσιο αυτό έχουν εξεταστεί 15.000 γυναίκες που δεν έχουν πρόσβαση σε µαστογραφικό έλεγχο.

«Το 90% εξ αυτών δεν έχουν υποβληθεί ποτέ σε µαστογραφία και όπως φάνηκε από τις εξετάσεις περίπου 70 γυναίκες έπασχαν απο καρκίνο.

Στόχος µας είναι να επεκτείνουµε το πρόγραµµα τα επόµενα χρόνια, δίνοντας στους πολίτες τη δυνατότητα πρόσβασης στην πρόληψη», υπογραµµίζει ο γενικός γραµµατέας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Βαγγέλης Φιλόπουλος.
ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ
Χαµηλά ποσοστά προληπτικών ελέγχων, έλλειψη κρατικών µαστογράφων, χαµηλές δαπάνες για την υγεία

«Πρόβληµα» µε τις περιττές θεραπείες

ΠΑΡΑ ΤΑ καλά αποτελέσµατα σε ό,τι αφορά τη µείωση της θνησιµότητας από τον καρκίνο του µαστού, στην Αγγλία έχει αναζωπυρωθεί η διαµάχη που έχει χωρίσει την επιστηµονική κοινότητα σε δύο στρατόπεδα, µε τους γιατρούς να διαφωνούν για την αξία των προληπτικών εξετάσεων.

Νέα έρευνα που αντλεί τα στοιχεία της από το βρετανικό Εθνικό Σύστηµα Υγείας δείχνει πως για κάθε γυναίκα που κερδίζει τη µάχη µε τον καρκίνο χάρη στη µαστογραφία, άλλες δέκα υποβάλλονται σε περιττές θεραπείες, συµπεριλαµβανοµένης της µαστεκτοµής.

«Δεν µπορείς να αποθαρρύνεις τους πολίτες να κάνουν γενικό προσυµπτωµατικό έλεγχο, ωστόσο πρόκειται για ιατρική πράξη που είναι αποτελεσµατική όταν γίνεται κατά διαστήµατα» τονίζει ο καθηγητής Επιδηµιολογίας στο Πανεπιστήµιο του Χάρβαρντ και ακαδηµαϊκός κ. Δηµήτρης Τριχόπουλος.

«Σε ό,τι αφορά τον καρκίνο, υπάρχει ένα κρίσιµο σηµείο εξέλιξης της νόσου όταν αρχίζουν οι µεταστάσεις. Το στοίχηµα του τσεκάπ είναι να γίνει η διάγνωση πριν από αυτό το σηµείο» λέει. Ο ίδιος προτείνει στις γυναίκες να αρχίζουν τη µαστογραφία αφού έχουν κλείσει τα 45 έτη και να την επαναλαµβάνουν κάθε δύο χρόνια και όχι κάθε χρόνο, όπως συχνά προτείνεται στη χώρα µας. Η πρόληψη ωστόσο είναι η µία όψη του νοµίσµατος. Η παχυσαρκία, η µειωµένη φυσική δραστηριότητα, η κατανάλωση αλκοόλ και η καθυστέρηση της µητρότητας αποτελούν εξίσου σηµαντικές παραµέτρους που εξηγούν την αύξηση των κρουσµάτων καρκίνου του µαστού στη χώρα µας. source:tanea.gr

Τα χρήματα φέρνουν 

ευτυχία...


Η ευτυχία και το υποκειμενικό αίσθημα ικανοποίησης ενός ανθρώπου αυξάνεται όσο περισσότερα χρήματα βγάζει, όμως αυτό συμβαίνει μέχρι ένα ύψος εισοδήματος. Από εκεί και πέρα, το παραπάνω χρήμα δεν "αγοράζει" την ευτυχία, σύμφωνα με μια νέα έρευνα ενός νομπελίστα αμερικανού ψυχολόγου.

Ο καθηγητής ψυχολογίας Ντάνιελ Κάνεμαν (Νόμπελ Οικονομικών 2002) και ο καθηγητής οικονομικών Άνγκους Ντίτον, και οι δύο του πανεπιστημίου Πρίνστον, παρουσίασαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με τις βρετανικές "Γκάρντιαν" και "Τέλεγκραφ" και το Live Science.

Οι ερευνητές μελέτησαν 1.000 άτομα όσον αφορά το επίπεδο συναισθηματικής ευημερίας και συνολικής ικανοποίησης από τη ζωή (δύο δείκτες που προσεγγίζουν την έννοια της ευτυχίας) και διαπίστωσαν ότι η ευτυχία αυξάνεται ανάλογα με τον μισθό, αλλά μόνο μέχρι το ετήσιο εισόδημα των 75.000 δολαρίων (περίπου 58.000 ευρώ). Για μεγαλύτερο ετήσιο εισόδημα, το χρήμα φαίνεται ανίκανο να ενισχύσει περαιτέρω το αίσθημα ευτυχίας των ανθρώπων. Όπως εξηγούν, "μια αύξηση 100 δολαρίων δεν έχει την ίδια σημασία (σ.σ. για την προσωπική ευτυχία) για ένα στέλεχος τράπεζας και για ένα εργαζόμενο που παίρνει το βασικό μισθό".

Οι δύο αμερικανοί ερευνητές βασίστηκαν σε σειρά αναλυτικών απαντήσεων που έδωσαν τα άτομα του δείγματος σε έρευνα του οργανισμού "Γκάλοπ" κατά το 2008 και το 2009, που κατέγραψε το αίσθημα ικανοποίησης των ατόμων από την καθημερινή ζωή τους σε σχέση με διάφορους παράγοντες.

Οι Κάνεμαν και Ντίτον βρήκαν ότι η ικανοποίηση από τη ζωή και το αίσθημα ευτυχίας αυξάνεται με σταθερό ρυθμό, όσο αυξάνεται ο μισθός, αλλά φτάνει σε ένα "πλαφόν" (75.000 δολάρια), πέρα από το οποίο η ευτυχία φαίνεται πια να εξαρτάται όχι από τα περισσότερα χρήματα, αλλά από άλλα πράγματα, όπως ο περισσότερος ελεύθερος χρόνος, η παρέα με φίλους και αγαπημένους, η αποφυγή της αρρώστιας και του πόνου κ.α.

Επίσης, οι ερευνητές επεσήμαναν ότι η συναισθηματική επιβάρυνση από διάφορες αρνητικές εμπειρίες, όπως ένα διαζύγιο, η μοναξιά ή μια ασθένεια, φαίνεται να επιδεινώνεται, όταν κανείς είναι φτωχός. "Το παραπάνω χρήμα δεν αγοράζει κατ' ανάγκην μεγαλύτερη ευτυχία, όμως το λιγότερο χρήμα σχετίζεται με συναισθηματικό πόνο", σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Οι Κάνεμαν και Ντίτον διευκρίνισαν ότι με ένα εισόδημα μεγαλύτερο από το "κατώφλι" των 75.000 δολαρίων, δεν σημαίνει ότι δεν θα βελτιωθεί η ζωή ενός ατόμου, όμως η ψυχική του ευημερία και ικανοποίηση θα εξαρτάται περισσότερο από άλλους παράγοντες (σωματική υγεία, κοινωνικές σχέσεις κ.α.) κι όχι από το αυξημένο χρήμα.

Η νέα έρευνα συμφωνεί με μια προηγούμενη ανάλυση της παγκόσμιας ευτυχίας, που διαπίστωσε ότι τα πλουσιότερα κράτη δεν είναι κατ' ανάγκη και τα πιο ευτυχισμένα στον κόσμο (οι ΗΠΑ, για παράδειγμα, βρέθηκαν μόλις στην 26η θέση μεταξύ 132 χωρών, όσον αφορά την ευτυχία των κατοίκων τους κατά μέσο όρο).source:skai.gr

«Η γάτα δεν με νοιάζει τι χρώμα

έχει, αλλά αρκεί να πιάνει ποντίκια»

samaras_panagopoulos_gsee3.jpg
«Η γάτα δεν με νοιάζει τι χρώμα έχει, αλλά αρκεί να πιάνει ποντίκια», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος κληθείς να σχολιάσει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά στη Ρηγίλλης. Ο κ. Παναγόπουλος πρόσθεσε δε πως δεν κρίνονται οι ανασχηματισμοί, αλλά η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένα μέτρα που να βοηθούν την ανάπτυξη και την ενίσχυση των ανέργων και των χαμηλοσυνταξιούχων, κάνοντας λόγο για την ανάγκη εφαρμογής ενός νέου μίγματος οικονομικής πολιτικής, ενώ προέβλεψε ένα ιδιαίτερα «θερμό» φθινόπωρο , καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί για τη Θεσσαλονίκη.
Αναφερόμενος δε στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας κάλεσε την κυβέρνηση να μην επιτρέψει να υπερισχύσουν οι επιχειρηματικές συμβάσεις των κλαδικών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν τα μέλη του προεδρείου της ΓΣΕΕ με τον πρόεδρο της ΝΔ, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την κατάσταση κυρίως στην αγορά εργασίας, επισημαίνοντας πως η ύφεση μετατρέπεται σε κρίση απασχόλησης με διόγκωση της ανεργίας.source:parapolitika.gr
Ευρωομόλογα για έργα
υποδομής, προτείνει ο Μπαρόζο...
Την έκδοση ευρωομολόγων για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων υποδομής, πρότεινε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, μια ιδέα που μέχρι στιγμής δεν είχε βρει σύμφωνες όλες τις χώρες της ΕΕ.
«Η από κοινού διάθεση κονδυλίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη [της Ε.Ε.] να πραγματοποιήσουν επιμερισμό των δαπανών και να επιτύχουν καλύτερη απόδοση των επενδύσεών τους», δήλωσε ο κ. Μπαρόζο κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Στρασβούργο.
«Για τον λόγο αυτό πρέπει να αναζητήσουμε νέες πηγές χρηματοδότησης για τα σημαντικά προγράμματα υποδομής. Για παράδειγμα, πρόκειται να προτείνω την έκδοση ευρωομολόγων, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων», πρόσθεσε ο κ. Μπαρόζο, τονίζοντας ότι «ένα ευρώ που δαπανάται σε ευρωπαϊκό επίπεδο αποδίδει περισσότερο από ένα ευρώ που δαπανάται σε εθνικό επίπεδο».
Η ιδέα της έκδοσης ευρωομολόγων δεν είναι καινούρια και μέχρι στιγμής είχε συναντήσει την αντίσταση χωρών όπως η Γερμανία, οι οποίες δεν είναι πρόθυμες να μοιραστούν τους κινδύνους ενός δανείου με άλλες χώρες.source:kathimerini.gr

Άρθρα βάσει του κριτηρίου του 

εκδότη ή των προτιμήσεων των αναγνωστών;

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει σε μεγάλα Μέσα τα σύγχρονα εργαλεία της τεχνολογίας του διαδικτύου, που παρέχουν σαφείς πληροφορίες για τις επιλογές των αναγνωστών στα θέματα που αναρτώνται σε μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα. Η γνώση των περισσότερο δημοφιλών άρθρων, του χρόνου που μένουν οι αναγνώστες στη σελίδα ενός κειμένου, ακόμα και οι οικονομικές εισφορές από τις διαφημίσεις που προβάλλονται σε αυτή τη σελίδα φαίνεται να έχουν ξεκινήσει ένα διάλογο στο εξωτερικό για το αν τα Μέσα πρέπει να επηρεάζονται από τις προτιμήσεις των αναγνωστών ή να διατηρήσουν το δικό τους κριτήριο ανάρτησης μιας είδησης...
«Πώς μπορείς να πεις ότι δεν σε ενδιαφέρει το τι πιστεύει ο πελάτης» διερωτάται ο Alan Murray, υπεύθυνος του διαδικτυακού τόπου της Wall Street Journal. «Εμείς ενδιαφερόμαστε πολύ για την άποψη των αναγνωστών μας. Αλλά και οι αναγνώστες μας ενδιαφέρονται για το κριτήριό μας στην επιλογή μιας είδησης. Συνεπώς, προσπαθούμε να ισορροπήσουμε αυτά τα δύο».
Οι εκδότες της εφημερίδας παρακολουθούν στενά τις μετρήσεις του διαδικτύου. Συνήθως η ημέρα τους ξεκινά με τη μελέτη των στατιστικών αυτών, μεταξύ των οποίων η αναζήτηση των δημοφιλέστερων όρων που αναζητούνται στην ιστοσελίδα WSJ.com, ποια άρθρα έχουν προτιμηθεί περισσότερο από τους αναγνώστες και ποιες δημοσιεύσεις αναπαράγονται στο Twitter.
Στην Washington Post, μια οθόνη που δείχνει κατά τη διάρκεια όλου του 24ώρου τον αριθμό των μοναδικών χρηστών στην washingtonpost.com, πόσα άρθρα διαβάζει κάθε χρήστης, από ποια ιστοσελίδα έρχονται αυτοί οι χρήστες κτλ, βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην αίθουσα σύνταξης. Μια κόκκινη ή πράσινη γραμμή δείχνει το στόχο κάθε πληροφορίας, καταγράφοντας αν ο στόχος του κάθε μήνα για το συγκεκριμένο δεδομένο έχει επιτευχθεί ή όχι. Σχεδόν 120 εργαζόμενοι της εφημερίδας λαμβάνουν καθημερινά ένα email που δείχνει τις αποδόσεις της ιστοσελίδας βάσει 46 δεικτών που παρακολουθούνται συστηματικά.
Η Washington Post κάλυψε σε μεγάλο βαθμό τις πρόσφατες βρετανικές εκλογές στην διαδικτυακή και έντυπη έκδοσή της. Από τα στατιστικά δεδομένα που κατέγραψε, προέκυψε ότι οι αναγνώστες της δεν έδειξαν αρκετό ενδιαφέρον για το ζήτημα. Ένα από τα 5 δημοφιλέστερα θέματα του τελευταίου έτους δεν ήταν πολιτικό, αλλά ένα άρθρο για τα υποδήματα Crocs. Οι εκδότες το απέδωσαν στο γεγονός ότι το Yahoo είχε link του άρθρου. Παρόλα αυτά, δεν ανάρτησαν περισσότερα θέματα για τα Crocs και η κάλυψη των βρετανικών εκλογών συνέχισε με τους ίδιους ρυθμούς.
Ο υπεύθυνος ανάλυσης των στατιστικών δεδομένων που παρέχει το διαδίκτυο της εφημερίδας Raju Narisetti υποστηρίζει πως αντιμετωπίζει τις μετρήσεις του ίντερνετ ως ένα εργαλείο που θα τον βοηθήσει να αποφασίσει πως θα αξιοποιήσει καλύτερα τις πηγές του διαδικτύου. «Αναρωτιόμαστε: Τι μπορούμε να κάνουμε για να γίνει το ίντερνετ περισσότερο ελκυστικό; Να προσθέσουμε photo gallery στα θέματα. Να ασχοληθούμε με θέματα που έχουν προταθεί από χρήστες;». Σύμφωνα με τον Narisetti, τα διαθέσιμα στοιχεία έχουν συμβάλλει σημαντικά στους σημερινούς συρρικνωμένους προϋπολογισμούς των αιθουσών σύνταξης. «Όταν χρειάστηκε να περικόψω προσωπικό, μελέτησα τα θέματα που δεν προτιμούσαν οι αναγνώστες. Ανακάλυψα ότι τα μεγάλης διάρκειας βίντεο δεν τραβούσαν, οπότε μείωσα και το προσωπικό του αντίστοιχου τμήματος» εξηγεί.source:tvxs.gr

Ανταλλάγματα για τη Χάλκη 

ζητούν οι Τούρκοι...


Ανταλλάγματα για τη Χάλκη ζητούν οι Τούρκοι
Παιχνίδια εντυπώσεων με το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης εξακολουθεί να παίζει η Αγκυρα επαναλαμβάνοντας ότι το ζήτημα είναι νομικό, ενώ ο υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς επανέλαβε ότι μετά τις κινήσεις καλής θέλησης της Τουρκίας, η Ελλάδα πρέπει να επιτρέψει τη λειτουργία τζαμιών στην Αθήνα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Επανερχόμενος στο ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, το οποίο με δηλώσεις και διαρροές «σηκώνει» και πάλι η τουρκική πλευρά, ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας επανέλαβε το πάγιο επιχείρημα ότι το ζήτημα είναι νομικό. «Δεν κλείσαμε εμείς τη Σχολή. Εκλεισε με απόφαση δικαστηρίου. Συνεχίζουμε να ερευνούμε το θέμα για το αν οι αλλαγές που έγιναν μετά τη δικαστική απόφαση, στο Σύνταγμα και τους νόμους, είναι αρκετές για την επαναλειτουργία», δήλωσε στο περιοδικό «Κριτέρ» και επανέφερε το ζήτημα ανάλογων κινήσεων που οφείλει να κάνει η Αθήνα, οι οποίες αφορούν τη λειτουργία μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα και όχι μόνο.

«Ταυτόχρονα βήματα»
Οπως είπε, «παρ΄ ότι δεν είναι ζήτημα αμοιβαιότητας, πιστεύω ότι θα παίξουν σημαντικό ρόλο τα βήματα που θα κάνουμε ταυτόχρονα με την Ελλάδα». Αναφέρθηκε επίσης στη χορήγηση άδειας λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά. «Αν εμείς δείξαμε ανοχή σε αυτό, αν στις 19 Σεπτεμβρίου θα γίνει λειτουργία ύστερα από 112 χρόνια στην εκκλησία στο Ακνταμαρ, τότε και η Ελλάδα θα πρέπει να επιτρέψει να λειτουργήσουν τα τεμένη που είναι κλειστά στην Αθήνα και σε άλλα σημεία της Ελλάδας. Αυτό πιστεύω ότι είναι ανάγκη που πηγάζει όχι μόνο από τις ανάγκες των εκατοντάδων ελλήνων πολιτών, αλλά και από τις ανάγκες εκατομμυρίων μουσουλμάνων που επισκέπτονται την Ελλάδα και τον πλούσιο πολιτισμό της Ελλάδας, που καυχιέται ότι είναι λίκνο της δημοκρατίας», σημείωσε, απηχώντας το πνεύμα των δηλώσεων Ερντογάν κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα, όπου, όπως λένε διπλωματικές πηγές, «εμφανίστηκε περίπου σαν προστάτης όλων των μουσουλμάνων στην Ελλάδα».

Το δημοψήφισμα
Από την πλευρά της, με ενδιαφέρον παρακολουθεί η Αθήνα τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Τουρκίας, τηρώντας στάση αναμονής για το πολυαναμενόμενο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής με αντικείμενο το πακέτο των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση Ερντογάν. Αν και η υπερψήφιση του πακέτου θεωρείται δεδομένη, οριακό «ναι» θα δημιουργούσε πολιτικό πρόβλημα στον Ταγίπ Ερντογάν, λένε διπλωματικές πηγές, και θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε πρόωρες εκλογές.source:madata.gr
Video: Η απάντηση του Κακλαμάνη στον Καραμίχο!

 Η απάντηση του Κακλαμάνη 

στον Καραμίχο!

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε στην επιστολή του ηθοποιού Γιώργου Καραμίχου και σαν συμπέρασμα καταλάβαμε πως ο ηθοποιός όχι μόνο δεν έπρεπε να ενοχληθεί , αλλά θα έπρεπε να νίωθει τυχερός...  Δείτε το βίνετο!       
source:gossip-tv.gr

Σε απεργιακό κλοιό η Γαλλία 

αντιδρώντας στα σχέδια 

Σαρκοζί για το συνταξιοτικό...


Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις από τις απεργιακές κινητοποιήσεις
Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις από τις απεργιακές κινητοποιήσεις 
Παρίσι, Γαλλία
Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η Γαλλία από το βράδυ της Δευτέρας, καθώς χιλιάδες πολίτες κατεβαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της κυβέρνησης Σαρκοζί να αυξήσει τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση.

Η 24ωρη απεργία έχει επηρεάσει τις δημόσιες συγκοινωνίες, τις τράπεζες, την εναέρια κυκλοφορία και τα ταχυδρομεία. Πολλά σχολεία και νοσοκομεία δεν λειτουργούν.

Οι διοργανωτές των απεργιακών κινητοποιήσεων προσδοκούν να κινητοποιήσουν περί τα δύο εκατομμύρια εργαζόμενους.

Οι κινητοποιήσεις συμπίπτουν με τη παρουσίαση από την κυβέρνηση του νέου νόμου για τις συντάξεις. Η κυβέρνηση Σαρκοζί σχεδιάζει να αυξήσει το όριο της πρόωρης συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 έτη και για τα δύο φύλα και την ηλικία της κανονικής συνταξιοδότησης από τα 65 στα έτη.

Αναλυτές, πάντως, εκτιμούν, ότι ακόμη κι αν οι διοργανωτές των απεργιακών κινητοποιήσεων πετύχουν σήμερα μια μαζική διαδήλωση, είναι απίθανο να «ταρακουνήσουν» την κυβέρνηση προκειμένου να αλλάξει τα σχέδιά της. Ωστόσο, τα συνδικάτα θα λάβουν νέα απόφαση για το μέλλον των κινητοποίησεών τους την Τετάρτη.source:in.gr

Γιάννης Λάτσιος...

«Το Top Chef από το Master Chef διαφέρει»

Γιάννης Λάτσιος
Στην εκπομπή «Πολύ Μπλα Μπλα» μίλησε ο Γιάννης Λάτσιος, υπεύθυνος ψυχαγωγικού προγράμματος του ΑΝΤ1, για τη διαφορά που έχουν οι δύο εκπομπές μαγειρικής που θα βγουν φέτος στην ελληνική τηλεόραση.

«Το "Master Chef" είναι καθημερινή εκπομπή με ανθρώπους χωρίς εξειδίκευση, ενώ η δική μας, το "Top Chef", εβδομαδιαία με εξειδικευμένους ανθρώπους» εξήγησε ο Γιάννης Λάτσιος. Δικαιολόγησε και την Ευγενία Μανωλίδου, η οποία υποστηρίζει το τελευταίο διάστημα ότι οι εκπομπές είναι τελείως διαφορετικές λέγοντας: «Έχει δίκιο η Ευγενία Μανωλίδου και θα το δείτε. Δεν είναι ότι δεν έχουν καμία σχέση αλλά στην ουσία τους διαφέρουν».source:yupi.gr

Love Quiz: Πόσο καλά

ξέρεις να φλερτάρεις;

Είσαι σίγουρη ότι γνωρίζεις καλά τους κανόνες του flirt; Πόσο καιρό έχεις να μπείς στο ερωτικό παιχνίδι; Κάνε το τεστ και δες τι τύπος είσαι!
Δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα να ζητήσεις από έναν άνδρα να βγείτε ραντεβού!
  1. Με τίποτα! Δεν είναι αυτός ο ρόλος της γυναίκας
  2. Δεν είναι και το καλύτερό μου, αλλά αν χρειαστεί θα το κάνω!
  3. Απολύτως κανένα.
Τρώτε με τον “επίδοξο” σύντροφο και έχει λίγη σάλτσα στην άκρη των χειλιών του. Πλησιάζεις και σκουπίζεις την σάλτσα.
  1. Είσαι τρελή; Να με περάσει για καμιά λυσασμένη;
  2. Εξαρτάται. Αν είναι να τον βγάλω από την δύσκολη θέση...
  3. Φυσικά. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά.
Γελάς συνέχεια με τα αστεία του, ακόμη κι αν δεν τα βρίσκεις τόσο πετυχημένα.
  1. Φυσικά και όχι! Δεν είναι ανάγκη να γίνω γραφική για να με προσέξει.
  2. Τυχαίνει πολλές φορές, αλλά προσπαθώ να συγκρατηθώ.
  3. Γελάω με την ψυχή μου σε κάθε ευκαιρία... Πώς αλλιώς θα καταλάβει ότι ενδιαφέρομαι;
Θα ένιωθες άβολα αν ποτέ μάθαιναν οι γονείς σου πως αντιδράς με τους άνδρες;
  1. Όχι βέβαια. Άλλωστε από την οικογένειά μου έχω μάθει να μην κάνω εγώ το πρώτο βήμα.
  2. Ίσως, λιγάκι! Ειδικά αν μάθαιναν πως γνώρισα τον τελευταίο μου φίλο, σε εκείνο τον διαγωνισμό με σφηνάκια!
  3. Οπωσδήποτε. Φαντάζεσαι να μάθαινε ο πατέρας μου πως η μονάκριβη κόρη του είναι αυτή που πάντα “την πέφτει” στους άντρες;
Συνηθίζεις να αγγίζεις τους ανθρώπους όταν τους μιλάς;
  1. Όχι βέβαια, τι γνώμη θα σχηματίσουν μετά για μένα;
  2. Εξαρτάται από τη συζήτηση και το περιβάλλον. Υπάρχουν άνθρωποι που σου εμπνέουν οικειότητα από το πρώτο λεπτό.
  3. Όλη την ώρα...
Θα μπορούσε κανείς να σε χαρακτηρίσει ...”αγκαλίτσα”;
  1. Δεν θα το έλεγα. Πρέπει να γνωρίζω πολύ καλά τον άλλο για να τον αγκαλιάσω.
  2. Αν μιλάς για τους φίλους και τους συναδέλφους στο γραφείο, δεν πέφτεις κι έξω. Αλλά, πρέπει να αισθάνομαι οικειότητα.
  3. Μιλάς στην Miss Hug 2010! Μου έχει τύχει να αγκαλιάσω έναν άγνωστο, όταν βλέπαμε έναν αγώνα της Εθνικής μπάσκετ!
Έχεις πολύ καλή μνήμη. Δεν ξεχνάς πρόσωπα και ονόματα ακόμη κι αν τα έχεις δει μια φορά.
  1. Με τίποτα. Έχω μνήμη χρυσόψαρου. Βέβαια, δεν ξεχνώ ποτέ γενέθλια και επετείους πολύ κοντινών μου προσώπων.
  2. Είναι φορές που εκπλήσσομαι. Μου συστήνουν 10 άτομα μαζί και τους θυμάμαι όλους. Έχει τύχει βέβαια να με χαιρετίσει γνωστός και να του ξανασυστηθώ.
  3. Όχι μόνο δεν ξεχνώ πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά πολλές φορές φροντίζω να μάθω πράγματα για την ζωή τους.
Πολλές φορές ανοίγεις συζητήσεις που είναι λίγο αδιάκριτες.
  1. Ποτέ δεν ανοίγομαι και δεν ρωτώ πράγματα που δεν πρέπει. Ιδιαίτερα αν δεν γνωρίζω καλά τον άλλο.
  2. Μου έχει ξεφύγει μερικές φορές κάποια αδιακρισία. Αλλά ποτέ κάτι πολύ χοντρό.
  3. Όλοι μου το λένε. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να κρατάμε τέτοιες αποστάσεις;
Παίζεις θάρρος ή αλήθεια. Τι επιλέγεις κυρίως;
  1. Αλήθεια φυσικά. Ποιος ξέρει τι θα μου ζητήσουν να κάνω, αν επιλέξω θάρρος!
  2. Πότε το ένα, πότε το άλλο. Εξαρτάται και από την παρέα.
  3. Πάντα θάρρος. Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να σου ζητήσουν να φιλήσεις τον ωραίο της παρέας.
Έχεις δεσμό. Επιδιώκεις να τον κάνεις να ζηλέψει;
  1. Όχι βέβαια. Τα πάντα είναι δανεικά. Κι αν μου το κάνει κι εκείνος;
  2. Ε, μόνο λεκτικά πειράγματα, όταν είμαστε οι δυο μας.
  3. Πάντα, όταν είμαστε έξω έχω διάθεση για φλέρτ. Πράσινος γίνεται από την ζήλια του.

αποτελέσματα

Περισσότερα Α

Είσαι φιλική αλλά μυστηριωδώς flirty

Η αγαπημένη σου φράση: Μα που πήγαν οι άνδρες; Η πιο δυνατή σου κίνηση: Η τακτική σου στο φλέρτ είναι απλή. Γίνεσαι φίλη του, περνάτε καλά μαζί και περιμένεις από εκείνον να καταλάβει πως εκτός από cool, είσαι και ελκυστική!

Ο χειρότερος εφιάλτης σου
: Που πήγαν τελικά όλοι οι άνδρες; Φαίνεται πως πολλές φορές οι άνδρες δεν σε εντοπίζουν στο χώρο. Ίσως πρέπει να γίνεις πιο flirtatious και να κάνεις έτσι αισθητή την παρουσία σου. Ρίξε τον εγωισμό σου και ζήτα του να πάτε για έναν καφέ. Δεν είναι τόσο κακό. Μπορείς, για να είσαι σίγουρη, να βάλεις κάποιον κοινό σας γνωστό να ψαρέψει πληροφορίες για εκείνον. Μην ανησυχείς τόσο...οι άνδρες πολλές φορές δεν βλέπουν πέρα από την μύτη τους!

Περισσότερα B

Είσαι γοητευτική, αλλά και προσεκτική

Η αγαπημένη σου φράση
: Αν ενδιαφέρεσαι για κάποιον θα του το δείξεις, αλλά δεν θα πέσεις και με τα μούτρα. Η πιο δυνατή σου κίνηση: Αυτές οι ανεπαίσθητες επαφές, που τον αφήνουν με την απορία. Το έκανε επίτηδες ή κατά λάθος;

Ο χειρότερος εφιάλτης σου
: Είναι καλό να νιώθεις ότι προκαλείς στον άλλο την οικειότητα και την άνεση, αλλά έρχεσαι πραγματικά σε δύσκολη θέση, όταν οι άνδρες το παρεξηγούν Μήπως όμως στέλνεις τα λάθος μηνύματα; Χρησιμοποίησε τη λέξη φίλος, όσο περισσότερες φορές μπορείς στις συνομιλίες σου.

Περισσότερα C

Επικίνδυνη για την δημόσια υγεία!

Η αγαπημένη σου φράση: Αν έχει σφυγμό, τότε αξίζει να μιλήσεις μαζί του. Η καλύτερη κίνηση: Κάνεις κάθε άνδρα γύρω σου να νιώθει ξεχωριστός, πολύ απλά δίνοντας σε όλους υπερβολική προσοχή.

Ο χειρότερος εφιάλτης σου: Έχεις ποτέ παρατηρήσει ότι κάποιος που σου αρέσει πολύ δεν κάνει ποτέ κίνηση; Μήπως είναι επειδή σε βλέπει να φλερτάρεις με ότι κινείται στο χώρο; Επίσης, πρόσεξε τον πληθωρικό χαρακτήρα σου. Πρέπει να καταλάβεις ότι δεν είναι όλες οι γυναίκες σαν κι εσένα και σίγουρα θα παρεξηγήσουν την περιπαικτική σου διάθεση με τα αγόρια τους. Ακόμη κι αν οι προθέσεις σου είναι οι πιο αγνές....source:tlife.gr

''Έφυγε'' αναπάντεχα ο 

Μίστερ Ζονγκ...



Ένα από τα πρόσωπα, που κέντρισαν με το δικό τους τρόπο την προσοχή μας στη μικρή οθόνη, στα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης, δεν είναι πια κοντά μας... Ο ''σκανταλιάρης'' Μίστερ Ζονγκ, κατά κόσμο Μπάμπης Τεκέλογλου, ''έφυγε'' ξαφνικά...

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον γλυκύτατο Μίστερ Ζονγκ, που ήταν ο ''εφιάλτης'' κάθε παίκτη στο Μεγάλο Παζάρι, που παρουσίαζε ο Ανδρέας Μικρούτσικος. Όταν η κουρτίνα άνοιγε και από πίσω παραφυλούσε ο Μίστερ Ζονγκ, το χαμόγελο πάγωνε. Όχι επειδή ο ίδιος δεν ήταν αξιολάτρευτος, αλλά μόλις ο παίκτης είχε γευτεί την ήττα.

Δεκαπέντε και πλέον χρόνια μετά ο - άλλοτε Μίστερ Ζονγκ - Μπάμπης Τεκέλογου ''έφυγε'' την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του στο στούντιο Άλφα.

Η είδηση του θανάτου σκόρπισε θλίψη στους συνεργάτες του, αλλά και στο κοινό που τον αγάπησε και συνέδεσε με εκείον τις πρώτες... αθώες τηλεοπτικές του αναμνήσεις από τηνν ιδιωτική τηλεόραση.

Καλό ταξίδι, Μίστερ Ζονγκ! 
source:nooz.gr

Έτοιμος για απολύσεις ένας 

στους πέντε εργοδότες...


«Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η μεταβολή στο συνολικό αριθμό των ατόμων που απασχολούνται στον οργανισμό σας, στην περιοχή ευθύνης σας, κατά τους τρεις επόμενους μήνες, μέχρι και το τέλος του Δεκεμβρίου 2010, σε σχέση με το τρέχον τρίμηνο;» Σε αυτή την απάντηση κλήθηκαν να απαντήσουν 750 εργοδότες σε όλη την Ελλάδα, στην τριμηνιαία έρευνα της Manpower. Τι έδειξαν οι απαντήσεις; Το 18%, δηλαδή ένας στους πέντε, δήλωσε ότι προβλέπει μείωση των θέσεων εργασίας στο τέταρτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς. source:protothema.gr

Ζητείται αρχισυντάκτης 

και γρήγορα...


Η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας, που φέτος θα αναλάβουν τη σκυτάλη του πρωινού του MEGA, δεν έχουν βρει ακόμα αρχισυντάκτη για την εκπομπή τους.
Δεν έχει απαντήσει ακόμα
Δεν έχει απαντήσει ακόμα
Σύμφωνα με το star.gr, πρόταση για τη θέση δέχθηκε η Κλεοπάτρα Πατλάκη, η οποία μέχρι πέρυσι ήταν στο «Κους κους το μεσημέρι».

Η Κλεοπάτρα εθεάθη να μπαίνει στο Μεγάλο Κανάλι την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς είχε ραντεβού με τους ιθύνοντες του καναλιού, για να συζητήσει την πρόταση που δέχθηκε από το δίδυμο.

Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχει δώσει την τελική της απάντηση.source:zougla.gr

Η νέα υπηρεσία του Facebook...


Αφορά τους... ξεχασιάρηδες χρήστες!

Μπήκατε στο λογαριασμός από ξένον υπολογιστή αλλά ξεχάσατε να κάνετε αποσύνδεση από το προφίλ σας; Φοβάστε μήπως σας κλέψουν τα προσωπικά σας δεδομένα και άγνωστοι δουν προσωπικές πληροφορίες;

Το Remote Log-Out, η νέα λειτουργία του facebook, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν έξοδο από τον λογαριασμό τους, καθώς επίσης και να μπορούνε να ακυρώνουν κάθε ενημέρωση που γίνεται χωρίς την συγκατάθεσή τους.

Με τη λειτουργία αυτή, ο χρήστης μπορεί να δει σε ποιον υπολογιστή έχει αφήσει ανοιχτό τον λογαριασμό του και να τον απενεργοποιήσει, ενώ έχει επίσης τη δυνατότητα να βρίσκει όλες τις συσκευές που έχει κάνει είσοδο.

Η ενεργοποίηση και η απενεργοποίησή της αυξάνεται ολοένα και περισσότερο σε όλο τον κόσμο και μπορείτε να τη διαχειριστείτε μέσα από το Αccount Settings ή αλλιώς τις προσωπικές ρυθμίσεις.source:newsbeast.gr

Αλαβάνος : "Δεν ενδιαφέρομαι 

για την Αθήνα"

Σοφία Κατσαρέλη
Αρνήθηκε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να είναι υποψήφιος στο Δήμο Αθηναίων ο Αλέκος Αλαβάνος, μένοντας σταθερός στην απόφασή του να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής. Την Τρίτη (07/09) συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, που αναμένεται να επικυρώσει την πρόταση Τσίπρα για Αλ. Μητρόπουλο στην περιφέρεια Αττικής, ενώ αμέσως μετά θα ενημερώσει για τις αποφάσεις της και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση έγινε κατά τη συνάντηση Τσίπρα – Αλαβάνου, που δεν ανακοινώθηκε και πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα (06/09). Μετά το τέλος της σύντομης συνάντησης, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: “Ανταποκρινόμενος στην ευθύνη που απορρέει από τον θεσμικό μου ρόλο και σε μια ύστατη προσπάθεια υπέρβασης των αδιεξόδων που έχουν διαμορφωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκα σήμερα ύστερα από πρωτοβουλία μου με τον πρώην πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σ. Αλέκο Αλαβάνο.
Του ζήτησα σε αυτές τις εκλογές να συμβάλει στον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ και να τεθεί επικεφαλής της μάχης για τον Δήμο Αθηναίων, τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Η πρότασή μου δεν έγινε αποδεκτή. Ο Αλέκος Αλαβάνος έχει τις δικές του πολιτικές επιλογές. Τις σέβομαι απόλυτα”.
Ο κ. Αλαβάνος αρνήθηκε την πρόταση, επιμένοντας ότι είναι ο πιο κατάλληλος για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής, υποψηφιότητα που αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες, καθώς το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας.
Εκεί, ο πρόεδρος του ΣΥΝ κάλεσε τον κ. Αλαβάνο να μπει στη μάχη, ωστόσο ο δεύτερος απάντησε : “Οχι, δεν ενδιαφέρομαι για την Αθήνα, νομίζω ότι μπορώ να σηματοδοτήσω πολλά περισσότερα αν κατέβω στην περιφέρεια”.
Το μέλος της Γραμματείας, Μαρία Φραγκιαδάκη, πρότεινε να είναι υποψήφια στην περιφέρεια η Νάντια Βαλαβάνη, πρόταση που δε βρήκε πρόσφορο έδαφος, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να λήξει χωρίς αποτέλεσμα.source:cosmo.gr

Γυναίκες τα...θύματα της 

“μελαγχολίας του Σεπτεμβρίου”



Η φθινοπωρινή κατάθλιψη χτυπά τις γυναίκες 20 έως 40 ετών
Είναι μια νέα ψυχοσωματική ασθένεια που στις προηγμένες χώρες έχει γίνει γωστή με τα αρχικά SAD (Seasonal Αffective Disorder, σύνδρομο εποχικής συναισθηματικής διαταραχής)
 
Εκνευρισμός, αδιαφορία για το σεξ, μελαγχολία και άρνηση κοινωνικών επαφών είναι μερικά από τα συμπτώματα που παρουσιάζονται στις εκατομμύρια γυναίκες μετά τις καλοκαιρινές φιακοπές.
 
Σύμφωνα με νέες έρευνες στις ΗΠΑ η φθινοπωρινή κατάθλιψη είναι επιστημονικό γεγονός και μάλιστα «χτυπάει» τις νεαρές γυναίκες, ηλικίας 20 ως 40 ετών, οι οποίες δείχνουν πιο ευάλωτες στο λεγόμενο σύνδρομο SΑD, που συνδέεται άμεσα με τη μείωση της έκθεσης στον ήλιο το φθινόπωρο και τον χειμώνα.
 
Η έρευνα έγινε από τον δρ. Τόμας Βερ, ερευνητή του Εθνικού Ιδρύματος Ψυχικής Υγείας των ΗΠΑ (ΝΙΜΗ), και τα αποτελέσματα θέλουν τθς πάσχουσες να μην προσλαμβάνουν αρκετό ηλιακό φως τον χειμώνα με αποτέλεσμα ο οργανισμός να εκκρίνει μικρές ποσότητες μελατονίνης , της ορμόνης που παράγεται από τον εγκέφαλο και ρυθμίζει όρεξη και διάθεση.source:newsit.gr

Στην κάλπη θα πάνε για 

πρώτη φορά 10.000 µετανάστες...

Μικρό το ποσοστό όσων ενεγράφησαν στους εκλογικούς καταλόγους

 Γεωργία Κανδρή



Δικαίωµα ψήφου στις δηµοτικές εκλογές της 7ης Νοεµβρίου θα έχουν συνολικά 12.762 οµογενείς και µετανάστες που ζουν επί µακρόν και νόµιµα στην Ελλάδα και οι οποίοι υπέβαλαν σχετική αίτηση εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των δήµων της χώρας.
Αυτοί οι νέοι εκλογείς θα ψηφίσουν πρώτη φορά στις δηµοτικές εκλογές. Σύµφωνα µε τα στοιχεία που έδωσε στη δηµοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών, 79% από αυτούς, δηλαδή 10.097, είναι µετανάστες και 21% είναι οι 2.665

οµογενείς.

Ο µεγαλύτερος αριθµός αυτών των ψηφοφόρων, σύµφωνα µε τα στοιχεία, εντοπίζεται στον Δήµο Αθηναίων όπου από τους συνολικά 1.942 εκλογείς οι 1.574 είναι µετανάστες και οι 368 οµογενείς.

Την περιορισµένη συµµετοχή των µεταναστών στις δηµοτικές εκλογές της 7ης Νοεµβρίου σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών τονίζοντας πως «διαψεύδονται όλοι όσοι επίµονα διεκήρυσσαν τους τελευταίους µήνες ότι το µέτρο της συµµετοχής των µεταναστών στις δηµοτικές εκλογές αποβλέπει δήθεν στην ψηφοθηρία» και προσθέτει πως «καταρρέουν παταγωδώς τα φοβικά µυθεύµατα περί αλλοίωσης της εθνικής υπόστασης του εκλογικού σώµατος».

«Αντ’ αυτών, αναδύεται µια νέα Ελλάδα της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, µια Ελλάδα που επιµένει αταλάντευτα στον δηµοκρατικό και ευρωπαϊκό της προσανατολισµό και στον απόλυτο σεβασµό του κράτους δικαίου», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Η προθεσµία εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς κατάλογους έληξε τέλη Αυγούστου σε ό,τι αφορά τη συµµετοχή στις επικείµενες εκλογές, ενώ όσοι θα εγγράφονται στο εξής θα µπορούν να ψηφίσουν από τις επόµενες εκλογές και µετά. Τα δικαιώµατα
Οι οµογενείς και οι µετανάστες έχουν δικαίωµα εκλογής µόνο στις δηµοτικές και όχι στις εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων της περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, ενώ µπορούν να συµµετέχουν και ως υποψήφιοι και να εκλεγούν µέχρι και το αξίωµα του δηµοτικού συµβούλου.

Πλην του Δήµου Αθηναίων όπου συγκεντρώνεται ο µεγαλύτερος αριθµός οµογενών και αλλοδαπών, σε πολλούς δήµους κυρίως του Λεκανοπεδίου εντοπίζονται οι νέοι αυτοί ψηφοφόροι.

Συνολικά 279 οµογενείς και αλλοδαποί θα συµµετέχουν στη διαδικασία ανάδειξης νέου δηµάρχου στην Καλλιθέα, 209 στον Δήµο Περιστερίου, 165 στον Δήµο Αιγάλεω, 370 στον Δήµο Αχαρνών, 256 στο Κορωπί, 256 στον Πειραιά, 197 στον Μαραθώνα, 164 στον Ασπρόπυργο, 158 στον Ρέντη, 147 στον Δήµο Ιλίου (Ν. Λιοσίων) και 146 στον Δήµο Μεγαρέων.

Σε 323 ανέρχονται οι οµογενείς και µετανάστες που θα ψηφίσουν στη Λάρισα, 140 στον Δήµο Σχηµαταρίου (Βοιωτία), 131 στον Δήµο Θεσσαλονίκης, 133 στον Δήµο Θήρας (Κυκλάδες), 130 στον Δήµο Συκεών (Θεσσαλονίκη).
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΝΤΑ
Καταρρέει η κατηγορία ότι η χορήγηση δικαιώµατος ψήφου στους ξένους έκρυβε εκλογικές σκοπιµότητες

source:tanea.gr
top