Έντονες αντιδράσεις για τον μεταμεσονύκτιο ανασχηματισμό...

panagiotopoulos_nd.jpg
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε για τον ανασχηματισμό: «Δεν χρειάστηκαν παρά 11 μήνες και μία μακρά νύχτα, με ένα πρωτοφανές κωμικοτραγικό παρασκήνιο, για να αναγνωρίσει ο πρωθυπουργός την αποτυχία της κυβέρνησής του».
«Με τον ανασχηματισμό, που είναι προϊόν πιέσεων και συμβιβασμών, την πληρώνουν βέβαια ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης. Όμως, με τη διατήρηση της ίδιας πολιτικής θα συνεχίσουν να την πληρώνουν ο τόπος μας και ο λαός μας. Τελικά, είναι μια κυβέρνηση για τα ΄μαύρα μεσάνυχτα΄, που αυτοδιασύρεται από το ξεκίνημά της, εξαιτίας των χειρισμών του Πρωθυπουργού», κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Το ΚΚΕ από την πλευρά του σχολίασε: «Ο πρωθυπουργός αναζητά υπουργούς ικανούς να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και ταυτόχρονα να έχουν τη ικανότητα να ξεγελούν το λαό. Η πολιτική που οδηγεί το λαό στη χρεοκοπία δεν είναι αποτέλεσμα λαθών ή κακού συντονισμού της κυβέρνησης ούτε αριθμού υπουργείων ή ονομασίας τους. Είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
»Όσο ο συσχετισμός δύναμης θα είναι υπέρ τους είτε αλλάζουν πρόσωπα είτε αλλάζουν ακόμα και κόμματα στην κυβέρνηση το αποτέλεσμα για το λαό θα είναι διαρκώς χειρότερο. Γι' αυτό είναι επιτακτική ανάγκη ο λαός να αλλάξει το συσχετισμό δύναμης προς όφελός του. Αντί να εμπιστεύεται και να ανέχεται αυτούς που τον καταδικάζουν στη φτώχεια, να εμπιστευτεί τη δύναμή του, να φτιάξει τη συμμαχία του και να τα αλλάξει όλα» καταλήγει το ΚΚΕ.
ΛΑ.Ο.Σ.: Δεν αρκούν οι αλλαγές προσώπων
«Δεν αρκεί να αλλάζει μόνο πρόσωπα στην κυβέρνηση ο κ. Παπανδρέου. Πρέπει να αλλάξει νοοτροπία, αντίληψη και σχεδιασμό», σχολίασε χθες ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αϊβαλιώτης.
Οικολόγοι
«Όταν βασικές πολιτικές παραμένουν αδιέξοδες, λίγα πράγματα μπορούν να προσφέρουν οι αλλαγές στα πρόσωπα. Δύσκολα μπορεί να υπάρξει αξιόπιστη Δημόσια Διοίκηση, όταν κάθε τόσο συγχωνεύονται ή διασπώνται υπουργεία», επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος και εκτίμησε πως ο ανασχηματισμός ενισχύει δυστυχώς τους φόβους ότι επιδιώκεται να μεταβληθούμε σε χώρα υποδοχής επενδύσεων που δεν είναι πουθενά αλλού επιθυμητές.
ΣΥΝ: Ανασχηματισμός άνευ ουσίας
Το όλο παρασκήνιο της διαμόρφωσης και η δυστοκία ανακοίνωσης του ανασχηματισμού αναδύει ένα άρωμα κρίσης. Πρόκειται για έναν ανασχηματισμό άνευ ουσίας, που αφήνει αδιάφορους τους πολίτες, από τη στιγμή που αφήνει ανέγγιχτη την κυβερνητική πολιτική του μνημονίου. Έρχεται σε μία στιγμή κορύφωσης της αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ παράλληλα προωθείται μια νέα δομή της κυβέρνησης, που ενισχύει τον πρωθυπουργικό συγκεντρωτισμό, μετατρέποντας τους υπουργούς σε άβουλες μαριονέτες.
Η αγωνία του κόσμου σήμερα είναι να μπει ένα τέλος στην αποσύνθεση και να αλλάξει πορεία ο τόπος. Σε αυτή την κατεύθυνση ο ρόλος των κοινωνικών αγώνων καθώς και η διαμόρφωση ενός νέου μπλοκ κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, μέσα από την συνάντηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς με τις δυνάμεις που προέρχονται από τον σοσιαλιστικό χώρο και εναντιώνονται στην πολιτική του μνημονίου, αποτελεί μια νέα ελπίδα.source:parapolitika.gr
top