Αλαβάνος : "Δεν ενδιαφέρομαι 

για την Αθήνα"

Σοφία Κατσαρέλη
Αρνήθηκε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να είναι υποψήφιος στο Δήμο Αθηναίων ο Αλέκος Αλαβάνος, μένοντας σταθερός στην απόφασή του να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής. Την Τρίτη (07/09) συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, που αναμένεται να επικυρώσει την πρόταση Τσίπρα για Αλ. Μητρόπουλο στην περιφέρεια Αττικής, ενώ αμέσως μετά θα ενημερώσει για τις αποφάσεις της και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση έγινε κατά τη συνάντηση Τσίπρα – Αλαβάνου, που δεν ανακοινώθηκε και πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα (06/09). Μετά το τέλος της σύντομης συνάντησης, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: “Ανταποκρινόμενος στην ευθύνη που απορρέει από τον θεσμικό μου ρόλο και σε μια ύστατη προσπάθεια υπέρβασης των αδιεξόδων που έχουν διαμορφωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκα σήμερα ύστερα από πρωτοβουλία μου με τον πρώην πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σ. Αλέκο Αλαβάνο.
Του ζήτησα σε αυτές τις εκλογές να συμβάλει στον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ και να τεθεί επικεφαλής της μάχης για τον Δήμο Αθηναίων, τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Η πρότασή μου δεν έγινε αποδεκτή. Ο Αλέκος Αλαβάνος έχει τις δικές του πολιτικές επιλογές. Τις σέβομαι απόλυτα”.
Ο κ. Αλαβάνος αρνήθηκε την πρόταση, επιμένοντας ότι είναι ο πιο κατάλληλος για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής, υποψηφιότητα που αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες, καθώς το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας.
Εκεί, ο πρόεδρος του ΣΥΝ κάλεσε τον κ. Αλαβάνο να μπει στη μάχη, ωστόσο ο δεύτερος απάντησε : “Οχι, δεν ενδιαφέρομαι για την Αθήνα, νομίζω ότι μπορώ να σηματοδοτήσω πολλά περισσότερα αν κατέβω στην περιφέρεια”.
Το μέλος της Γραμματείας, Μαρία Φραγκιαδάκη, πρότεινε να είναι υποψήφια στην περιφέρεια η Νάντια Βαλαβάνη, πρόταση που δε βρήκε πρόσφορο έδαφος, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να λήξει χωρίς αποτέλεσμα.source:cosmo.gr
top