Ποιες είναι οι νέες τάσεις 

στα παπούτσια;

Το απόλυτο γυναικείο φετίχ, τα παπούτσια, αλλάζουν σχήμα, υλικά, διάθεση και προσαρμόζονται στα fashion updates της επερχόμενης σεζόν. Στέκονται πάνω σε στιβαρά τακούνια, τυλίγονται μέσα σε ζεστή γούνα, πατάνε πόδι στα ανδρικά κεκτημένα, και ξεσηκώνουν τους πάντες με τα ξύλινα τακούνια τους. 

Η σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2010 - 11 έρχεται με σέξι διάθεση, με έντονα στοιχεία πολυτέλειας και ένα στόχο: να καθηλώσουν το ανδρικό κοινό. 


(Dior Fall / Winter 2010/11)

H σέξι υπόσταση του ψηλοτάκουνου επιβάλει την δαντέλα. Φέτος είδαμε στο fashion shows του οίκου Dior αλλά και του οίκου Dolce & Gabbana δαντελένια στοιχεία να ισορροπούν πάνω σε 12 και 14 πόντους και να αγκαλιάζουν το γυναικείο πόδι. Οι συνδυασμοί με το υπόλοιπο outfit βέβαια απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Για να περπατήσεις στις σωστές οδούς συνδυασμού της δαντέλας κάνε κλικ εδώ. 


(Chanel Fall / Winter 2010/11)
Οι μπότες φέτος ντύνονται με φουντωτή, ζεστή γούνα δίνοντας έντονο όγκο. Οι οίκοι Chanel, Roberto Cavalli, D&G και Ζac Posen δημιούργησαν μπότες με ή χωρίς τακούνι και τις τύλιξαν σε γούνα σε λευκό, μαύρο, γήινους τόνους αλλά και λέοπαρ. 



(Isabel Marant Fall / Winter 2010/11)
Τη στιγμή που η vintage φιλοσοφία έχει κυριεύσει τον πλανήτη της μόδας, τα ρέτρο κομμάτια οργώνουν τα χιλιόμετρα της πασαρέλας. Πολλές δεκαετίες έρχονται και φεύγουν μέσα από τα runways. Στοιχεία από τις δεκαετίες του '50, του ΄60 και του '70 μπλέκονται στα "πόδια" των μοντέλων των οίκων Louis Vuitton, Miu Miu και Isabel Marant


(Marc by Marc Jacobs Fall / Winter 2010/11)
Τα ανδρικά κεκτημένα καταπατήθηκαν. Τα λεγόμενα oxfords κυκλοφορούν ελεύθερα κοσμώντας τα γυναικεία πόδια και λύνοντας την ανάγκη για κομψά flats. Τα είδαμε σε μαύρο, γκρι, καφέ αλλά και σε εντυπωσιακό χρυσό. Στις συλλογές των Marc Jacobs, Miu Miu, Michael Kors και Maison Martin Margiela τα ανδρικά σκαρπίνια αντικαθιστούν τις μπαλαρίνες και παίζουν κυρίαρχο ρόλο στο ανδρόγυνο look. 


(Etro Fall / Winter 2010/11)
Η πλέον κυρίαρχη τάση της σεζόν, τα animal prints καταλαμβάνουν όλα τα αξεσουάρ. Δίνοντας έμφαση στα παπούτσια όμως, θα δεις μπότες, ψηλοτάκουνα, μποτίνια, φλατς ακόμα και αθλητικά να παίζουν το παιχνίδι των άγριων ζώων. Όλοι σχεδόν οι οίκοι συμπεριλαμβάνουν animal στοιχεία. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουμε τους Blumarine, Etro, Ralph Lauren, Azedine Alaia, Balmain, Sergio Rossi και Mullberry.source:tlife.gr
top