Οι ευεργετικές ιδιότητες της 

θάλασσας...


Ποιοι λόγοι κάνουν τη θάλασσα «μεγάλη θεραπεύτρια»

Κάθε καλοκαίρι ο ζεστός ήλιος και οι παραλίες στη θάλασσα μας «υποδέχονται» και μας χαρίζουν δροσιά, χαλάρωση και ευεξία. Συνήθως, όμως, τονίζουμε τους κινδύνους που κρύβουν και ξεχνάμε να αναφερθούμε στις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Το σώμα μας μέσα στο νερό δέχεται μια διαρκή πίεση με φορά από την περιφέρεια (κάτω άκρα) προς το κέντρο (κορμός), έτσι ώστε να ενισχύεται η κυκλοφορία του αίματος.


Η άσκηση μέσα στο νερό της θάλασσας:


• Η άσκηση μέσα στο νερό της θάλασσσας, λόγω της άνωσης, δεν φορτίζει ευαίσθητες κατασκευές του σώματός μας, όπως η σπονδυλική στήλη και τα γόνατα.

• Έχει υψηλό συντελεστή απόδοσης, που σημαίνει πως το έργο που παράγεται είναι περίπου ίσο με το έργο που καταναλώνεται. Για το λόγο αυτό η άσκηση μέσα στο νερό στη θάλασσα βελτιώνει σημαντικά τη μυϊκή μας δύναμη όταν εφαρμόζεται συστηματικά.
• Μπορεί να βελτιώσει το εύρος της τροχιάς δύσκαμπτων αρθρώσεων. Αυτό σε μεγάλο ποσοστό οφείλεται στη συνεχή βαλλιστική μικροκίνηση των αρθρώσεων μέσα στο νερό στη θάλασσα και στην ασφάλεια που νιώθουμε. Επίσης το θαλασσινό νερό, ιδιαίτερα στις ιαματικές πηγές, βοηθά με τη χημική του σύσταση στην ελάττωση του πόνου, στην απορρόφηση του οιδήματος και στην αποκατάσταση γενικώς μυοσκελετικών κυρίως προβλημάτων.
• Συνδυάζεται άριστα με την αποκατάσταση τραυματισμών ή ορισμένων παθολογικών προβλημάτων. Η θεραπεία μέσα στο νερό της θάλασσας μπορεί να εφαρμοσθεί από το αρχικό έως το τελικό στάδιο της αποκατάστασης, γιατί είναι πάντα ελεγχόμενη από τον ίδιο το θεραπευόμενο, ο οποίος φυσικά γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα όριά του.source:newsbeast.gr

Έφτιαξε το δικό του νησί 

από... 

πλαστικά μπουκάλια!




Γνωρίστε τον ξυλουργό που εγκατέλειψε τη ζωή της πόλης και πήγε στο Μεξικό για να δημιουργήσει ένα θαύμα από... τα σκουπίδια!
Ονομάζεται Rishie Sowa και ήθελε σαν τρελός έναν prive παράδεισο όμως δεν είχε τα χρήματα για να τον αποκτήσει. Έτσι, αποφάσισε να φτιάξει μόνος του, το δικό του νησί!

Αρχικά δημιούργησε το "spiral island" όπως το ονόμασε,  χρησιμοποιώντας 250.000 πλαστικά μπουκάλια, τα οποία μάζευε επί χρόνια! Πάνω τους έχτισε το σπίτι του από μπαμπού, με χημική τουαλέτα και ηλιακό φούρνο.


Ωστόσο ένας τυφώνας ήρθε να γκρεμίσει τον παράδεισό του... Ο Sowa πάλι δεν το έβαλε κάτω! Έφτιαξε ξανά το νησί του στο Μεξικό και μάλιστα αυτή τη φορά, αρκετά βελτιωμένο και πιο ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες.
Δείτε εδώ ένα εντυπωσιακό βίντεο
με το καινούριο νησί και τον άνθρωπο που κατάφερε να αλλάξει τη ζωή του, με μια ιδέα.  
source:newsit.gr
Ανοιχτός και πάλι ο ναός της 
Λούρδης στη Γαλλία...
Έπειτα από το προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας.
Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της αστυνομίας μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στον Καθολικό Ναό της Λούρδης στη νοτιοδυτική Γαλλία και πλέον ο ναός είναι ανοιχτός για τους 30.000 προσκυνητές, δήλωσαν οι τοπικές αρχές στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Η γαλλική αστυνομία είχε λάβει γύρω στις 12:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας) προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την τοποθέτηση τεσσάρων βομβών στο ναό, οι οποίες αναμένετο να εκραγούν στις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας). Ειδικοί πυροτεχνουργοί έφτασαν στο σημείο, ενώ ο ναός εκκενώθηκε.source:kathimerini.gr

«Κάναμε τα μεγάλα 

βήματα για να ξεπεράσουμε 

την κρίση»


«Κάναμε τα πρώτα μεγάλα βήματα για να ξεπεράσουμε την κρίση» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη Θεία Λειτουργία στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή στην Πάρο, όπου χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
«Όλοι ήμασταν κοινωνοί μιας πολύ δύσκολης χρονιάς για την πατρίδα μας, που όμως με συλλογική θυσία κάναμε τα πρώτα μεγάλα βήματα, για να κάνουμε την κρίση ευκαιρία, ώστε να αναμορφώσουμε τη χώρα» είπε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην ιστορική πρώτη εδώ και 88 χρόνια Θεία Λειτουργία στην Ιεράς Μονής της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, τονίζοντας ότι είναι σημαντική για τις σχέσεις των δύο χωρών και αναδεικνύει ένα πνεύμα συνεργασίας των λαών.
Για τις δύσκολες ώρες που περνούν οι Έλληνες πολίτες, μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μετά τη Θεία Λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου στην Ιερά Μονή Ελώνης Λεωνιδίου.
«Η γιορτή της Παναγιάς, της Μητέρας των ανθρώπων αλλά και του Θεού, είναι η μεγάλη γιορτή και το μεγάλο στήριγμα, το θρησκευτικό, για κάθε Έλληνα. Αυτές τις δύσκολες, τις πολύ δύσκολες ώρες που περνάει ο Ελληνικός λαός, η Παναγιά ας δώσει σε κάθε οικογένεια δύναμη, κουράγιο και ελπίδα» ευχήθηκε ο κ. Σαμαράς.
Στην Τήνο με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου και τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τον τορπιλισμό της Έλλης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος, Θεόδωρος Πάγκαλος.
Στην Παναγιά Σουμελά στο Βέρμιο μετέβη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος απευθύνθηκε στην Τουρκία και σημείωσε πως ο δρόμος της για την ΕΕ περνάει από ενέργειες όπως η σημερινή, που επέτρεψε τη Θεία Λειτουργία στην Τραπεζούντα.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. Σε ό,τι αφορά στη Θεία Λειτουργία στην Τραπεζούντα σχολίασε ότι απελευθερώνει δυνάμεις συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε ο βουλευτής Μιχάλης Χαλκίδης, ο οποίος απηύθυνε μήνυμα ενότητας και είπε ότι οι πολιτικοί πρέπει να ακούσουν τη φωνή της κοινωνίας.source:tanea.gr

Σοκαρισμένος ο ΓΓ του ΟΗΕ

από την κατάσταση των

πλημμυροπαθών στο Πακιστάν...


Ο ΓΓ του ΟΗΕ μαζί με παιδιά που έμειναν άστεγα εξαιτίας των πλημμυρών
Ο ΓΓ του ΟΗΕ μαζί με παιδιά που έμειναν άστεγα εξαιτίας των πλημμυρών 
Ισλαμαμπάντ, Πακιστάν
Τίποτα από όσα έχω δει δεν μοιάζουν με αυτό, δήλωσε σοκαρισμένος από την κατάσταση στο Πακιστάν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν. Κατά την άφιξή του στο Ισλαμαμπάντ απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να επιταχύνει τη χορήγηση βοήθειας προς τα εκατομμύρια θύματα. Από τα 460 εκατομμύρια δολάρια που ζήτησε ο ΟΗΕ για βοήθεια στους πρόσφυγες, οι προσφορές των δωρητών καλύπτουν μέχρι στιγμής μόνο το ένα πέμπτο.

«Στο παρελθόν έχω επισκεφτεί περιοχές σε όλον τον κόσμο που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, τίποτε όμως δεν μοιάζει με αυτό» δήλωσε μετά την επίσκεψή του σε καταυλισμό και την πτήση του πάνω από τις πλημμυρισμένες εκτάσεις.


Ο ΓΓ του ΟΗΕ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι βρίσκεται στο Πακιστάν για να εκφράσει την αλληλεγγύη των Ηνωμένων Εθνών στο λαό και την κυβέρνηση του Πακιστάν και να εκτιμήσει «τι χρειάζεται ακόμη να γίνει για τα θύματα».


«Βρίσκομαι επίσης εδώ για να ζητήσω από τη διεθνή κοινότητα να επιταχύνει τη χορήγηση βοήθειας προς τον πακιστανικό λαό» τόνισε. Η πρωτοφανής καταστροφή απαιτεί την παροχή πρωτοφανούς βοήθειας, είπε.


Από τα 460 εκατομμύρια δολάρια που ζήτησε ο ΟΗΕ για βοήθεια στους πρόσφυγες, οι προσφορές των δωρητών καλύπτουν μέχρι στιγμής μόνο το ένα πέμπτο.


Ο επίσημος απολογισμός έχει φτάσει μέχρι στιγμής τους 1.400 νεκρούς, ενώ περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.


Το Σάββατο, τα Ηνωμένα Έθνη επιβεβαίωσαν τουλάχιστον ένα κρούσμα χολέρας μεταξύ των θυμάτων.


Προτού επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές, ο ΓΓ του ΟΗΕ επρόκειτο να έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο Ασίφ Αλί Ζαρντάρι και τον πρωθυπουργός Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι.
source:in.gr

Πίκρα για τον Μάξιμο...

 στα έδρανα.jpg
Με καθόλου καλό μάτι δεν είδε την υποψηφιότητα του Αγοραστού για την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο γραμματέας Σχεδιασμού της Ν.Δ. εμφανίζονταν στον κάμπο, ως ο μόνος εκφραστής του Σαμαρισμού. Πίστευε μάλιστα ότι όλοι υπόλοιποι είναι κομμένοι από το σύστημα της Ρηγίλλης. Ο μύθος που έχτιζε κατέρρευσε μέσα σε μια βδομάδα, αφού πέραν του Αγοραστού, είδε να αξιοποιείται και ο κουμπάρος του Ζώη, Ευριπίδης Στυλιανίδης. Μιλάμε για το μεγάλο Βατερλό του Μάξιμου.source:parapolitika.gr

Ο Πλούταρχος και 

τα cd των συναδέλφων...


Ο Πλούταρχος και τα cd των συναδέλφων
Για πέμπτη φορά πατέρας θα γίνει σε περίπου 2 μήνες ο Γιάννης Πλούταρχος, που μίλησε για την οικογένειά του, την οικονομική κρίση και τον ανταγωνισμό. Όπως δηλώνει, δεν αγοράζει cd άλλων καλλιτεχνών και σπεύδει να εξηγήσει το γιατί!
«Κοιτάζω το δικό μου έργο, γι’ αυτό και μέχρι στιγμής μου έχουν πάει πολύ καλά τα πράγματα. Ακόμα και τις παραγωγές των συναδέλφων μου προτιμώ να τις ακούω στο ραδιόφωνο και δεν μπαίνω στη διαδικασία να αγοράσω κάποιο cd για να μελετήσω τη δουλειά τους, ώστε να μην επηρεαστώ», εξηγεί ο τραγουδιστής.
Όπως λέει, έχει φιλίες με συναδέλφους του, ωστόσο, αυτό δεν έχει να κάνει με τον συναγωνισμό. «Ο καθένας έχει την πορεία του και το δικό του κοινό», προσθέτει.
Μιλώντας για την οικογένειά του, ο Γιάννης δεν παραλείπει να αναφέρει το πόσο πανευτυχής είναι και πώς η σύζυγός του, Μαρία, είναι πάντα στο πλευρό του. «Πάντα είναι δίπλα μου η Μαρία, σχεδόν σε όλα. Είναι ο άνθρωπός μου. Μαζί κάναμε ότι καταφέραμε μέχρι σήμερα», λέει χαρακτηριστικά.
Κι ενώ ετοιμάζεται να αποκτήσει το πέμπτο του παιδί, ο τραγουδιστής επισημαίνει ότι δεν ξέφυγε από την οικονομική κρίση, όπως και τόσοι άλλοι Έλληνες πολίτες. Παράλληλα, προαναγγέλλει ότι στις χειμερινές του εμφανίσεις η τιμή της φιάλης και η είσοδος με ποτό στο μπαρ θα είναι 150 και 10 ευρώ αντίστοιχα.source:madata.gr

Μυεί τα παιδιά της στον 

αγώνα για τα διακαιώματα 

των gay...

Η πρωήν πρωταγωνίστρια του Beverly Hills Tori Spelling, πολλές φορές στο παρελθόν έχει μιλήσει δημόσια για τις απόψεις της πάνω στο θέμα των γκέι γάμων. 

"Είμαι υπέρ των γάμων μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών", είχε παραδεχτεί σε πρόσφατη συνέντευξή της. "Έχω πολλούς γκέι φίλους και δεν θα ήθελα τίποτα περισσότερο από το να έχουν το δικαίωμα να παντρευτούν", είχε πει χαρακτηριστικά.



Πρόσφατα, εθεάθη μαζί με τα παιδιά της Liam, τριών ετών και τη μόλις δυο ετών Stella στους δρόμους της Καλιφόρνια, να στέλνουν με το δικό τους τρόπο μήνυμα υπέρ των γκέι γάμων. Στα πρόσωπά τους ζωγράφισαν το σλόγκαν κατά της Πρότασης 8, "ΝΟ Η8". 


Η Πρόταση 8 είναι μια τροποποίηση του νόμου της Καλιφόρνια που απαγορεύει τον γάμο μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών που μέχρι τότε ίσχυε στην Πολιτεία. Όμως, την περασμένη βδομάδα ένας δικαστής της Καλιφόρνια, έκρινε ως αντισυνταγματικούς τους γκέι γάμους στην πολιτεία, με βάση την τροποποίηση που ψηφίστηκε τον Νοέβρη του 2008 στις εκλογές του Κράτους.

Στην εκστρατεία NoH8 στην Καλιφόρνια, που συμμετέχουν πολλοί διάσημοι ανάμεσά τους και η Spelling, αποτελεί ουσιαστικά μια απάντηση κατά της Πρότασης 8.sourec:tlife.gr

Βάνα Μπάρμπα...

Τι έκανε στην Κάρυστο;

Βάνα Μπάρμπα
Οι διακοπές της Βάνας Μπάρμπα και της κόρης της, Φαίδρας ξεκίνησαν στις αρχές Ιουνίου από τη Μύκονο, συνεχίστηκαν στα Σύβοτα, ενώ αυτή τη στιγμή μητέρα και κόρη βρίσκονται στην Κάρυστο, καλεσμένες στο καθιερωμένο πάρτι του Παναγιώτη Μινέττα.
Προηγουμένως η Βάνα πέρασε λίγες μέρες στη Μήλο με φίλους ενώ ήταν και καλεσμένη στο Billionaire club της Σαρδηνίας, που ανήκει στον Φλάβιο Μπριατόρε.

Σε λίγες μέρες η Βάνα αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα καθώς έχει ήδη ξεκινήσει ετοιμασίες για το νέο θεατρικό έργο που θα ανεβάσει και αναμένεται να συζητηθεί πολύ, όχι για το all star cast, αλλά και για το πρωτότυπό κείμενό του!source:yupi.gr

Ποιο χρώμα ταιριάζει σε 

κάθε χώρο του σπιτιού;

Γιώτα Δημητριάδη 
Tα χρώματα ξυπνούν αναμνήσεις, προκαλούν ευχάριστους ή δυσάρεστους συνειρμούς, ενεργοποιούν τις αισθήσεις. Η Ψυχολογία των Χρωμάτων, ένα σχετικά καινούργιο πεδίο της ψυχολογίας, αποφαίνεται ότι κάθε χρωματικός τόνος επιδρά στα συναισθήματα με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Μπορούμε συνεπώς να κατανοήσουμε την σημασία, που έχει η επιλογή τους σε κάθε χώρο του σπιτιού. Γι' αυτό και δεν πρέπει να είναι τυχαία.
Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε είτε ως χρώμα στους τοίχους ,είτε για τα υφάσματα και τα διακοσμητικά αντικείμενα. Να θυμάστε ότι τα ψυχρά χρώματα ενδείκνυνται για υπνοδωμάτια, ενώ τα θερμά για χώρους όπου υπάρχει δραστηριότητα
Πιο συγκεκριμένα:
ΠΡΑΣΙΝΟ
Ένα δροσερό χρώμα που ηρεμεί και αναζωογονεί το σώμα και το πνεύμα. Γεμίζει το παιδί αισιοδοξία και βοηθά στην αντιμετώπιση της αϋπνίας.
ΚΙΤΡΙΝΟ
Τονώνει τις διανοητικές και ψυχικές λειτουργίες και οξύνει τη διάνοια. Ωστόσο, στο περιβάλλον όπου κυριαρχεί το κίτρινο χρώμα ευνοούνται οι ημικρανίες και δημιουργείται ένα αίσθημα κόπωσης, γι' αυτό με μέτρο!
ΡΟΖ
Το ροζ είναι το χρώμα της αγάπης, της ευαισθησίας, της τρυφερότητας και είναι ιδανικό για κοριτσίστικο δωμάτιο. Αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε και σε άλλους χώρους καλά είναι να μην μπει στην τραπεζαρία και το καθιστικό γιατί επηρεάζει αρνητικά τους άντρες.
Αρνητικά μπορεί να επηρεάσει τους πάντες αν είναι σε πολλές και μεγάλες επιφάνειες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίθεση του ροζ με το μαύρο, το γκρι και το μωβ, την οποία πρέπει να εκμεταλλευτείτε με έξυπνες διακοσμητικές ιδέες, κυρίως στο σαλόνι σας.
ΚΟΚΚΙΝΟ
Τονώνει, ευνοεί την έμπνευση και τη διανοητική προσπάθεια, αλλά κουράζει αν παραμένουμε στον χώρο για αρκετή ώρα.
Το κόκκινο, το κατεξοχήν χρώμα της ορμής, της ώθησης , της ενέργειας, της δύναμης δεν θα μπορούσε να μπει σε υπνοδωμάτια και κυρίως τα παιδικά υπνοδωμάτια και για χώρους όπου τους χρησιμοποιούμε για ησυχαστήρια ή χώροι εργασίας και μελέτης.
Αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε στην κρεβατοκάμαρα καλά είναι να βάψετε με αυτό το τοίχο πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιού, ή να βάλετε μία κόκκινη ταπετσαρία, μόνο σε αυτόν τον τοίχο.
Τα μέρη που ταιριάζει το κόκκινο είναι η τραπεζαρία και το σαλόνι, όπως και χώροι όπου τους χρησιμοποιείται για να γυμνάζεστε ή να παίζουν τα παιδιά. Αλλά ακόμα κι εκεί προσπαθήστε να το περιορίσετε όσο περισσότερο γίνεται βάφοντας μονάχα έναν τοίχο.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Ένα ακόμα τονωτικό χρώμα, αλλά ηπιότερο από το κόκκινο. Αυξάνει την ενέργεια χωρίς να δημιουργεί επιθετικότητα. Προκαλεί ευεξία και αισιοδοξία και μειώνει την κατάπτωση. Όταν χρησιμοποιείται υπό τη μορφή φωτισμού τονώνει τη λειτουργία του κυκλοφορικού και αναπνευστικού συστήματος.
ΜΠΛΕ
Χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και ευνοεί τη μελέτη και τον διαλογισμό. Εδώ η σοβαρότητα, ο κλασικισμός, το στιβαρό και αμετάκλητο παραγκωνίζουν όλα τα άλλα. Ο αυτοσχεδιασμός δεν έχει πολλές ελπίδες. Άλλωστε η ζεστασιά, η ασφάλεια, η σταθερότητα και η εμπιστοσύνη που αποπνέει είναι υπεραρκετά για να γοητεύσετε τους άλλους.
Αν θέλετε πάντως να δώσετε μια αίσθηση νεοτερισμού μπορεί να συνδυαστεί με ανοιχτό πράσινο, όπως είπαμε και σε άλλη εγγραφή, αρκεί το καφέ να είναι σκούρο, στο χρώμα της καρυδιάς.
To χρώμα μας συγκινεί και μας εκφράζει! Αναμφίβολα, αδυνατούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε χρωματικό κραδασμό εποικοδομητικά ή μη. Αν όμως μαζί μ' αυτόν καταφέρουμε να επιτύχουμε την αρμονία του χώρου, αδιαμφισβήτητα θα δημιουργήσουμε ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον για εμάς και την οικογένεια μας.
Γι' αυτό λοιπόν τι κάθεστε;
Ξεκινήστε να «χρωματίζετε» το σπίτι και την ζωή σας!source:cosmo.gr

Η αποκατάσταση της 

«Ελλης»

Ο τορπιλισμός της «Ελλης», 8.30 το πρωί της 15ης Αυγούστου 1940, ανήμερα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένη μέσα στο λιμάνι της Τήνου «εν μεγάλω σημαιοστολισμώ» , όπως απεδείχθη λίγο αργότερα, δεν ήταν παρά η κορυφή του παγόβουνου όσων επακολούθησαν.
Άρθρο της Φωτεινής Τομάη, για την εφημερίδα Το Βήμα, της 14ης Μαΐου του 2010
Η διεθνής κοινότητα, που επί μήνες παρακολουθούσε τις πολεμικές πρωτοβουλίες του Αξονα να μεταφέρονται από την Κεντρική Ευρώπη στα Βαλκάνια, κυριολεκτικά πάγωσε. Η ύπουλη και άνανδρη ενέργεια του δράστη, που αν και επέμενε να μη φανερώνει την ταυτότητά του- όλοι όμως δικαίως υπέθεταν ότι πίσω από την ενέργεια κρυβόταν η Ιταλία-, επρόκειτο να συνυπολογιστεί με τη λήξη του πολέμου στις αποζημιώσεις που έλαβε η χώρα μας από την ηττημένη Ιταλία στο Συνέδριο Ειρήνης που συνήλθε στο Παρίσι το 1946. Το καταδρομικό «Ευγένιος της Σαβοΐας» του ιταλικού ναυτικού, μετά σειρά επισκευών, παραδόθηκε στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και μετονομάστηκε σε «Ελλη», θεραπεύοντας εν μέρει τη συλλογική μας μνήμη ως έθνους από την οδύνη για την απώλεια του ενδόξου ευδρόμου μας.
Σε ογκώδη φάκελο του έτους 1952 περικλείεται η αγωνιώδης αλληλογραφία της ελληνικής κυβέρνησης με τις ιταλικές Αρχές κατά τη διετία 1950-52, όταν ετέθησαν σε εφαρμογή οι όροι της Ελληνοϊταλικής Οικονομικής Συμφωνίας που υπεγράφη τον Φεβρουάριο του 1948 μεταξύ των δύο πρώην εμπολέμων. Ενας από αυτούς τους όρους αφορούσε το γνωστό καταδρομικό του ιταλικού ναυτικού με την προρρηθείσα ονομασία, πραγματικού εκτοπίσματος 8.856 τόνων (η καταβυθισθείσα «Ελλη» άγγιζε μόλις τους 2.600 τόνους), με οπλισμό 8 πυροβόλων, τορπιλοσωλήνες και θώρακα στα πλευρά και στο κατάστρωμα, δυνατότητας δε να αναπτύσσει ταχύτητα ως και 36,5 μίλια. Ηταν η νέα «Ελλη» και η παράδοσή της «εις την Ελλάδα» αποτελούσε κατά τον ιταλό ναύαρχο Ρουμπαρτέλι «δικαίαν πράξιν» όπως προκύπτει από απόρρητο έγγραφο του αντιπλοιάρχου Γ. Καρβέλη (ΑΠ 136, 12 Μαΐου 1951), ο οποίος είχε επισκεφθεί μαζί με τον τότε ναυτικό ακόλουθο της ελληνικής πρεσβείας Ρώμης, πλοίαρχο Ν. Βουρέκα, το ιταλικό υπουργείο Ναυτικών για να διαπιστώσει τους λόγους για τους οποίους καθυστερούσε η παράδοση του καταδρομικού σε ελληνικά χέρια.
Σημειωτέον ότι αρχική υποχρέωση της Ιταλίας, «απορρέουσα εκ του Συμφώνου της 29ης Σεπτεμβρίου 1948, έδει το καταδρομικόν να είχε παραδοθή εις την Ελληνικήν Κυβέρνησιν με την πρυμναίαν μηχανήν από του Ιουλίου 1949» σημείωνε σε πυκνογραμμένη έκθεσή του προς το ελληνικό ΥΠΕΞ, με ημερομηνία 15 Φεβρουαρίου 1951, ο τότε Αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Π. Αντωνόπουλος. Αιτία για τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, έως ότου τελικά παραδοθεί το πλοίο καταπλέοντας στο Κερατσίνι υπό ιταλική διοίκηση (κυβερνήτης Ενρίκο Τοντέρο) και ναυτικό πλήρωμα από 18 Ιταλούς του πολεμικού ναυτικού και 13 αποστράτους που δούλευαν για λογαριασμό ιδιωτικής εταιρείας τον Ιούλιο του 1951, παρά τα προσχήματα και τις διαβεβαιώσεις των επισήμων ιταλικών κύκλων, δεν ήταν άλλη από το δυσμενές πολιτικό κλίμα στο εσωτερικό της γείτονος που νεοφασιστικοί κύκλοι φρόντιζαν να συντηρούν εμποδίζοντας την κυβέρνηση της χώρας να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Σε αυτό συνέβαλε και ο Τύπος, ως άλλωστε αναμενόταν, και από τις δύο πλευρές.
Η έκθεση και η αισιοδοξία
Ετσι την ίδια εποχή που με απόρρητο έγγραφό του ο αντιπλοίαρχος Γ. Καρβέλης ζητούσε από τον έλληνα πρεσβευτή στη Ρώμη Γ. Εξηντάρη «όπως ευαρεστούμενοι ενεργήσητε κατά την κρίσιν σας ίνα επιστηθή η προσοχή του περιοδικού ΟΡΙΖΖΟΝΤΙ (τεύχος 1ης Φεβρουαρίου 1951) επί της δημοσιεύσεως κακοβούλων δημοσιευμάτων με υβριστικάς φράσεις διά το Ελληνικόν Β.Ναυτικόν» (ΑΠ 116), στις 5 Μαρτίου του ιδίου έτους ο Εξηντάρης, που σήκωνε ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματικής αποστολής όλο το βάρος της σπουδής και των πιέσεων που στη διάρκεια εκείνης της κρίσιμης περιόδου χαρακτήριζε τις σχέσεις των δύο πρώην εμπολέμων, έγραφε: «Παρατηρώ ότι ημέτερος Τύπος δυστυχώς ασχολείται με ζήτημα “Ευγενίου Σαβοΐας” αποδίδων υστεροβουλίαν εις Ιταλίαν και προσθέτων άνευ λόγου σχόλια θίγοντα ιταλικήν φιλοτιμίαν.Θεωρώ καθήκον μου πληροφορήσω υμάς ότι κατά όσα αναφέρει ημετέρα Ναυτική Αποστολή εργασίαι επισκευής καταδρομικού συνεχίζονται πυρετωδώς χρησιμοποιουμένων και συνεργείων νυκτός,προβλέπεται δε ότι περί τα τέλη Απριλίου ή αρχάς Μαΐου θα είναι έτοιμον προς παράδοσιν. Επιπλέον, επιτραπήτω μοι εισηγηθώ όπως γίνουν δέουσαι συστάσεις εις Τύπον παύση οιανδήποτε επί του θέματος συζήτησιν καθ΄ όσον φοβούμαι μη πως προκληθησόμενος τυχόν παρά τω ιταλικώ Τύπω αντίλαλος δυσχεράνη υπόθεσιν.Ως και άλλοτε ανέφερον ενταύθα κίνησις νεοφασιστών κατέστη εσχάτως κάπως σοβαρωτέρα, η δε Κυβέρνησις εδέησε εισηγηθή Βουλήν λήψιν έναντι αυτών νομοθετικών μέτρων. Δεν αποκλείεται ούτοι επιζητήσουν αφορμήν, προκαλέσουν έξαψιν ενταύθα πνευμάτων τα οποία ως και τα ημέτερα είναι λίαν ευεπίφορα προς αισθηματισμόν (sic). Διά τον λόγον τούτον ορθόν νομίζω όπως κατά τας γενησομένας συστάσεις προς τον ημέτερον Τύπον μη τονισθή ιδιαιτέρως επιδεικνυομένη προθυμία ιταλικής Κυβερνήσεως και αφεθή ζήτημα εκτός δημοσίας συζητήσεως η οποία βλάπτει» (κρυπτοτηλεγράφημα ΑΠ 1025).
Οι πιέσεις προς το υπουργείο
Την αισιοδοξία Εξηντάρη πάντως φαίνεται πως δεν συμμεριζόταν ο Αρχηγός ΓΕΝ, ο οποίος στην ήδη μνημονευθείσα έκθεσή του από 15ης Φεβρουαρίου 1951 ανησυχούσε, μη αρκούμενος «... εις τας καθ΄ ημάς υπόπτως διατυμπανιζομένας συνεχείς εκδηλώσεις καλής διαθέσεως και φιλικών αισθημάτων των Ιταλών». Συμπλήρωνε δε: «... Εν τη πραγματικότητι ουδεμία υπάρχει απόδειξις και ουδέν μας πείθει εις το να αποκλείσωμεν εσκεμμένην ενέργειαν της Ιταλικής Κυβερνήσεως,αριστοτεχνικώς προμελετημένην,αποβλέπουσαν εις την μακροτέραν δυνατήν παράτασιν του χρόνου παραδόσεως του Καταδρομικού ίνα εν δεδομένη στιγμή διεθνούς εξελίξεως αποσπάση τούτο των χειρών του Βασιλικού Ναυτικού και το εντάξη οριστικώς εις την δύναμιν του Ιταλικού Στόλου, επιμελώς και αρτίως επισκευασμένον και αποτελούν πλέον επίζηλον από πάσης απόψεως αξιόμαχον πολεμικήν Μονάδα» (οπ.π.).
Μάλιστα, ορμώμενος από αυτήν την επικίνδυνη για τη χώρα μας πρόβλεψη του Αρχηγού ΓΕΝ, ο τότε πρόεδρος της κυβέρνησης και έχων το χαρτοφυλάκιο του ΥΠΕΞ Σοφοκλής Βενιζέλος διά «προσωπικής του διά Κύριον Εξηντάρην, Πρεσβευτήν, επιστολής», στις 23 Φεβρουαρίου, επεσήμαινε: «Ισως είναι χρήσιμον να προσθέσωμεν σχετικώς (ενν. στην ιταλική πλευρά) ότι η ελληνική κοινή γνώμη δεν βλέπει την παράδοσιν του “Ευγενίου της Σαβοΐας” τόσον ως υποχρέωσιν προερχομένην διά την Ιταλίαν από την ήτταν της και δυναμένην συνεπώς να θεωρηθή παρά της μάλλον εξημμένης μερίδος της ιταλικής κοινής γνώμης ως πράξις υποτιμητική. Βλέπει αυτήν κυριώτατα ως απόδοσιν διά τον τορπιλλισμόν εν ώρα ειρήνης της ΕΛΛΗΣ υπό φασιστικού υποβρυχίου, δηλαδή ως αναγνώρισιν ευθύνης ήτις τιμά την σημερινήν Ιταλίαν ασχέτως των άλλων μεσολαβησάντων γεγονότων...» (ΑΠ 22894).
Οτι οι φόβοι της ελληνικής πλευράς δεν εστερούντο βασιμότητος και ότι συνεπώς οι πιέσεις που εισηγείτο προς το ΥΠΕΞ ο Αρχηγός ΓΕΝ να ασκηθούν στους Ιταλούς ήσαν και δίκαιες και αναγκαίες απεδείχθη το επόμενο τρίμηνο, μετά αλληλουχία γεγονότων που ήσαν: Πρώτα απ΄ όλα ότι η ψήφιση του συμπληρωματικού ποσού των 400.000 δολαρίων στον ιταλικό κρατικό προϋπολογισμό, ποσό που απαιτούνταν για την ολοκλήρωση των επισκευαστικών εργασιών του καταδρομικού, έγινε μόλις τον Μάιο του 1951, με την πρόβλεψη ότι έπρεπε να απορροφηθεί λήγοντος του οικονομικού έτους, τέλος Ιουνίου, δηλαδή μέσα σε 40 ημέρες! «Τούτο, βεβαίως, δεν είναι νοητόν» έγραφε σε τετρασέλιδη απόρρητη έκθεσή του ο ναυτικός ακόλουθος στην πρεσβεία Ρώμης Ν. Βουρέκας, επισημαίνοντας ότι «το νέον αυτό εμπόδιον από πλευράς Ιταλών, ο παράγων χρόνος, περιοριστικός διά την Ελληνικήν Κυβέρνησιν», αποσκοπούσε σε δικό τους όφελος καθώς «κατά την σύμβασιν μόνο το 10% των μη χρησιμοποιηθέντων πιστώσεων μεταφέρεται εις το επόμενον έτος (δηλαδή 40 χιλ. δολλάρια) και τα λοιπά 360.000 χάνονται υπέρ των Ιταλών» (!) (ΑΠ 215).
Η άρνηση των Ιταλών
Ακολούθησε μεγάλη καθυστέρηση στις «αναγκαίες», όπως χαρακτηρίστηκαν, δοκιμές μέσα στον Ναύσταθμο του Τάραντα και στη φόρτωση πυρομαχικών, ανεβάζοντας κατακόρυφα την αγωνία της ελληνικής κυβέρνησης που, πλην των άλλων ανησυχιών της, προσδοκούσε να ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα χαιρετίζοντας τη νέα «Ελλη» στα ελληνικά ύδατα με αφορμή τον ετήσιο εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ημερομηνία που είχε ταυτιστεί με τον τορπιλισμό του ελληνικού ευδρόμου και, τέλος, προσετέθησαν δύο ακόμη ατυχή γεγονότα: το ένα αφορούσε την προκλητική άρνηση των Ιταλών να δεχθούν το πρόγραμμα φιλοξενίας και ψυχαγωγίας του πληρώματος προτού αυτό επιστρέψει με ελληνικό αρματαγωγό πίσω στο Μπρίντιζι και το δεύτερο απόρριψη του αιτήματος του έλληνα ναυτικού ακολούθου στη Ρώμη Ν. Βουρέκα να επιβιβαστεί, έστω χωρίς στολή, στο πλοίο «Ευγένιος της Σαβοΐας» κατά τον απόπλου του από τον Ναύσταθμο του Τάραντα συνοδεύοντάς το ως τον Πειραιά.
Το αίσιο τέλος που είχε όμως η όλη υπόθεση έσβησε κάθε πικρία ή μικρότητα που μεσολάβησε. Αργά το απόγευμα της 30ής Ιουνίου 1951, ο «Ευγένιος της Σαβοΐας» κατέπλεε στον Πειραιά. Περί την 1.30 ώρα πρωινή της επομένης, ο ιταλός κυβερνήτης έκπληκτος ξυπνούσε με την ειδοποίηση του αντιπλοιάρχου Καρβέλη να ολοκληρώσει τη διαδικασία παράδοσης την επόμενη Κυριακή. Αιτία, «λόγω προλήψεως επικρατούσης εν Ελλάδι, ότι το Βασιλικόν Ναυτικόν δεν θα ήθελε να υψώση την Ελληνικήν Σημαίαν την Τρίτην» (ΑΠ 123, 7 Ιουλίου 1951), απόλυτα κατανοητή στον ιταλό κυβερνήτη, που και ο ίδιος είχε σπεύσει να αποπλεύσει την προηγουμένη Πέμπτη και όχι Παρασκευή, ημέρα αποφράδα κατά τους Ιταλούς. «Η Νέα Ελλη», όπως τιτλοφορούσε το άρθρο του ο «Εθνικός Κήρυξ», «κατέπλευσε χθες και ξαναβαπτίζεται αύριον. Η τραυματισμένη Παναγία της Τήνου την περιμένει».
Η κυρία Φωτεινή Τομαή είναι προϊσταμένη της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών.source:tvxs.gr
Οι κριτές του «Master Chef» παραδέχονται: Η κουζίνα είναι έρωτας!

Οι κριτές του «Master Chef» 

παραδέχονται: Η κουζίνα είναι έρωτας!

Οι τρεις κριτές του «Master Chef» είδαν, δοκίμασαν και διάλεξαν . Ο λόγος για τους Δημήτρη Σκαρμούτσο, Λευτέρη Λαζάρου και Γιάννη Λουκάκο που έχουν.. όρεξη! Οι εκπομπές μαγειρικής έχουν κάνει τον μεγαλύτερο ντόρο της σεζόν. Οι παίχτες έχουν επιλεγεί και θα τους δούμε στην τελική φάση του παιχνιδιού και όπως δήλωσε και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Πέρασαν πάρα πολλά άτομα , καλοί και κακοί , μέχρι να φτάσουμε στην τελική επιλογή. Κρίναμε βασικά το φαγητό, αν και κάποιους αποφασίσαμε να τους κόψουμε για διαφορετικούς λόγους. Δεν έβγαζαν αγάπη για αυτό που έκαναν. Η μαγειρική είναι έρωτας, γυναίκα, γκόμενα. Θέλουμε ανθρώπους που να αγαπούν αυτό που κάνουν». Ο Λευτέρης Λαζάρου δεν θεωρεί πως πρόκειται για ριάλιτι αλλά για παιχνίδι περισσότερο γνώσης ενώ όσο για την ίντριγκα που μπορεί να δημιουργηθεί από την ψηφοφορία μεταξύ των παικτών λέει: «Προκαλεί και θα έχει ανατροπές αλλά αυτή είναι και η ομορφιά του παιχνιδιού. Θα μπορούν οι συμπαίκτες να διαφωνήσουν για την τεχνική, τον τρόπο σκέψης ή την παρουσίαση των πιάτων» ενώ δεν μπαίνει στην διαδικασία να συγκρίνει την συγκεκριμένη εκπομπή με άλλες παρόμοιες εκπομπές. Ο Γιάννης Λουκάκος ήταν πολύ διστακτικός στο να συμμετάσχει και όπως δήλωσε: «Αποφάσισα να ασχοληθώ μόνο όταν διαπίστωσα ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο δίνει έμφαση στην ποιότητα και την μαγειρική» ενώ δεν του άρεσαν καθόλου οι εκπομπές «Κάτι ψήνεται» και ο «Εφιάλτης στην Κουζίνα».source:gossip-tv.gr

Έκκληση στην κυβέρνηση 

του Ισραήλ να μην απελάσει 

400 παιδιά μεταναστών...

Αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει στο Ισραήλ μετά την απόφαση της κυβέρνησης να απελάσει 400 παιδιά μεταναστών. Σήμερα πήρε θέση και η σύζυγος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ζητώντας να τους επιτραπεί να παραμείνουν στη χώρα.

Την έκκληση της Σάρας Νετανιάχου απέρριψε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ελι Γισάι, ένας υπερορθόδοξος Εβραίος, υπέρμαχος της μείωσης του αριθμού των ξένων εργατών, πολλοί από τους οποίους μένουν παράνομα στο Ισραήλ.


«Ως ψυχολόγος και μητέρα δύο παιδιών, σας παρακαλώ να χρησιμοποιήσετε την εξουσία σας και να επιτρέψετε στα περισσότερα από τα 400 παιδιά να παραμείνουν στο Ισραήλ», αναφέρει η Νετανιάχου σε επιστολή της προς τον Γισάι.


Ο Γισάι, που έχει αποκαλέσει τους μετανάστες που δεν είναι Εβραίοι κίνδυνο για «την σιωνιστική επιχείρηση», δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τη Νετανιάχου την Πέμπτη, αλλά ότι δεν θα διαφοροποιήσει την πολιτική του και ότι δεν μπορεί να αλλάξει το διάταγμα για την απέλαση που υπέγραψε η κυβέρνηση του Νετανιάχου.


Προσπαθώντας να λύσει το πρόβλημα της νομικής κατάστασης περίπου 1.200 παιδιών μεταναστών, η κυβέρνηση αποφάσισε πριν δύο εβδομάδες να καταλήξει σε έναν συμβιβασμό. Έτσι τα παιδιά που έχουν ζήσει στο Ισραήλ για περισσότερα από 5 χρόνια, μιλάνε εβραϊκά και πηγαίνουν στο σχολείο μπορούν να μείνουν στη χώρα.


Σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς οι μετανάστες στο Ισραήλ είναι περίπου 200.000. Οι περισσότεροι προέρχονται από την Αφρική, την Κίνα και τις Φιλιππίνες, ενώ περίπου οι μισοί ζουν στη χώρα αν και η βίζα τους έχει λήξει.source:protothema.gr

Βγήκαν στους δρόμους με... 

τάνγκα...


Δύο Βρετανοί που διασκέδαζαν στα Μάλια του Ν. Ηρακλείου «πλήρωσαν ακριβά» τις... στιλιστικές τους προτιμήσεις.

Οι τουρίστες, ηλικίας 23 και 29 ετών, αποφάσισαν να φορέσουν ένα λιτό και απέριττο μαγιό (τάνγκα) και βγήκαν στους δρόμους των Μαλίων, για να... ξεσκάσουν. Λίγη ώρα αργότερα, έγιναν αντιληπτοί από άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στο κρατητήριο.

Παρόμοια περιστατικά είναι συνήθη στην περιοχή, την οποία προτιμούν πολλοί τουρίστες ως τον απόλυτο θερινό προορισμό, ωστόσο πολλές φορές τα πράγματα «ξεφεύγουν» και τότε αναλαμβάνει δράση η αστυνομία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ποινή φυλάκισης 40 ημερών με αναστολή που αποδόθηκε σε έναν Βρετανό προ ημερών, διότι επιδείκνυε στη μέση του δρόμου τα... οπίσθιά του.source:zougla.gr

Ένα πολύ μοντέρνο… 

«σπίτι»


Το σπίτι- σκάφος «Modern Houseboat» βρίσκεται στη μαρίνα του Dubai κι έχει εμβαδόν 220 τ.μ. Η εταιρεία X- Architects συνεργάστηκαν στενά με τον Leen Vandaele, σχεδιαστή εσωτερικών χώρων και σύμβουλο σχεδιασμού, με σκοπό να δημιουργήσουν ένα σπίτι- σκάφος, το οποίο θα συνδυάζει το ναυτικό τρόπο ζωής με τις ανέσεις ενός χώρου που, υπό κανονικές συνθήκες, θα βρισκόταν σε στέρεο έδαφος.

Η κατασκευή του επιπλέοντος σπιτιού βασίζεται σε δύο δοκούς catamaran, ατσάλι και γυαλί. Το εξωτερικό του, το οποίο είναι 20 επί 6,7 μέτρα, περιλαμβάνει έναν όροφο με κουζίνα, σαλόνι και τραπεζαρία. Το κάτω πάτωμα διαθέτει κρεβατοκάμαρες, μπάνιο και μία καμπίνα για την πλοήγηση του σκάφους. Επίσης διαθέτει ταράτσα, με σπειροειδή σκάλα. Ο εσωτερικός χώρος είναι ένα μείγμα απαλών τόνων του λευκού χρώματος με σύγχρονα έπιπλα.
source:newsbeast.gr

Κρουαζιερόπλοιο θα κάνει 

το ταξίδι του Τιτανικού...

Το 2012, εκατό χρόνια μετά το ναυάγιο του


Ένα κρουαζιερόπλοιο θα ξεκινήσει σε δύο χρόνια για να επαναλάβει το ταξίδι του Τιτανικού, με επιβάτες μέλη των οικογενειών των θυμάτων του διάσημου ναυαγίου, με σκοπό να βρεθεί πάνω από το ναυάγιο του καραβιού στις 14 Απριλίου 2012, ημέρα κατά την οποία βυθίστηκε πριν 100 χρόνια.

Το κρουαζιερόπλοιο Balmoral θα ξεκινήσει στις 8 Απριλίου 2012 από το Σάουθαμπτον της Βρετανίας και θα ακολουθήσει ακριβώς την πορεία του Τιτανικού περνώντας από το λιμάνι του Σερμπούργκ στη Γαλλία και του Κομπ στην Ιρλανδία, διευκρινίζει το βρετανικό γραφείο οργάνωσης ταξιδίων Miles Morgan Travel που διοργανώνει την κρουαζιέρα.


Το Balmoral στη συνέχεια θα διασχίσει το βόρειο Ατλαντικό για να βρεθεί τη νύχτα της 14ης προς 15η Απριλίου 2012 στο ακριβές σημείο όπου ο Τιτανικός χτύπησε το παγόβουνο με αποτέλεσμα να βυθιστεί και να παρασύρει στο θάνατο 1.500 επιβάτες.


Μια ειδική τελετή θα γίνει στο σημείο του ναυαγίου εις μνήμη των θυμάτων, προτού το κρουαζιερόπλοιο συνεχίσει το ταξίδι του για τη Νέα Υόρκη.


Ανάμεσα στους επιβαίνοντες στο Balmoral θα είναι πολλά μέλη των οικογενειών των θυμάτων του Τιτανικού, καθώς και επιζώντες του ναυαγίου.source:skai.gr

Μήνυμα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι 

στον τουρκικό λαό...



Ο δεύτερος στην ιεραρχία της αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, προέτρεψε τους Τούρκους να αναγκάσουν την κυβέρνησή τους να σταματήσει να συνεργάζεται με το Ισραήλ, σε ηχητικό μήνυμά του.

Το μήνυμα, με τίτλο «Ενα μήνυμα για τον τουρκικό, μουσουλμανικό λαό» μεταδόθηκε από την αλ Σαχάμπ, την εταιρεία παραγωγής της αλ Κάιντα.


Ο υπαρχηγός της αλ Κάιντα καταδικάζει την ισραηλινή επίθεση, τον Μάιο, κατά του διεθνούς στολίσκου που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα, στην οποία σκοτώθηκαν εννέα Τούρκοι.


«Η αλλαγή δεν θα έρθει στέλνοντας βοήθεια, ή παίρνοντας μέρος σε διαδηλώσεις εδώ κι εκεί», αναφέρει το 20λεπτο μήνυμα. «Η αλλαγή θα έρθει αν οι Τούρκοι απαιτήσουν από την κυβέρνησή τους να σταματήσει να συνεργάζεται με το Ισραήλ και να το αναγνωρίζει», τονίζει.


Ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι ζητεί να σταματήσει η αποστολή πλοίων με βοήθεια προς τη Γάζα τα οποία, όπως λέει, είναι σαν «τα πρόβατα στη θάλασσα των λύκων». Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και «οι κυβερνήσεις των μουσουλμάνων προδοτών» μοιράζονται την ευθύνη για τον αποκλεισμό της Γάζας, επισημαίνει.


Ο υπαρχηγός της αλ Κάιντα καταδικάζει επίσης στο μήνυμά του τις στρατιωτικές και εμπορικές σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ, καθώς και την εμπλοκή της στον πόλεμο στο Αφγανιστάν μέσω της συμμετοχής της στο ΝΑΤΟ.


«Η κυβέρνησή σας και ο στρατός σας έχουν γίνει εργαλεία στα χέρια της παγκόσμιας σταυροφορίας και της εκστρατείας της κατά του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων», σημειώνει, χαρακτηρίζοντας τις ΗΠΑ «αρχηγό της παγκόσμιας σταυροφορίας».


Παράλληλα, αναφέρει ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει βοηθήσει την Ουάσινγκτον στον «πόλεμό της κατά του Ισλάμ», συλλαμβάνοντας πολλούς «μουτζαχεντίν» (ιερούς μαχητές) και στέλνοντάς τους στις αμερικανικές φυλακές.source:nooz.gr

Η νέα live υπηρεσία του 

Facebook!



To Facebook ξεκίνησε ένα νέο live-streaming κανάλι με σκοπό να παρέχει στους χρήστες εικόνες από το τι συμβαίνει στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.
Το Facebook-live είναι στην ουσία ένα κανάλι δημοσίων σχέσεων και σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του, πρόκειται για μια φυσική προέκταση του blog του Facebook και είναι σίγουρα ένας πιο άμεσος τρόπος επικοινωνίας με τους χρήστες.

Μέσα από την υπηρεσία, οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν διάφορες συνεντεύξεις μέσα από τα κεντρικά της εταιρίας, παρουσιάσεις με όλα τα νέα προϊόντα του δημοφιλούς site κοινωνικής δικτύωσης καθώς και οτιδήποτε άλλο μπορεί να συμβαίνει στο Facebook.


Με λίγα λόγια πρόκειται για ένα video blog στο οποίο ο κάθε χρήστης θα μπορεί να σχολιάζει τα βίντεο ενώ όταν γίνονται live συνεντεύξεις, θα μπορεί να υποβάλει τις ερωτήσεις του και να παρεμβαίνει ζωντανά στην πορεία της συνέντευξης.
source:newsit.gr
Κομμένα και ραμμένα 
για σας...
Μπαίνετε στο site της εταιρείας, σχεδιάζετε το προϊόν που θέλετε και το παραγγέλνετε
Του Κωστα Δεληγιαννη
Θέλετε να αγοράσετε έναν επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή ο οποίος θα είναι «κομμένος και ραμμένος» στις ανάγκες σας; Τότε, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε κάποιο online κατάστημα, για να παραγγείλετε το μηχάνημα με τα εξαρτήματα που εσείς θα επιλέξετε. Τουλάχιστον στο εξωτερικό, αυτή η λογική «της σχεδίασης σε συνεργασία με τον πελάτη» («customer co-creation»), όπως ονομάζεται, είναι τόσο διαδεδομένη ώστε εδώ και μερικά χρόνια, έχουν κάνει την εμφάνισή τους αρκετά sites που επιτρέπουν στους χρήστες τους να παραγγείλουν εξίσου «εξατομικευμένα» αγαθά από πολλές ακόμη κατηγορίες – όπως ρούχα, κοσμήματα ή... δημητριακά.
Εκτιμάται, μάλιστα, πως το Iντερνετ έχει δώσει την ευκαιρία σε πολλές νέες επιχειρήσεις να διακινούν προϊόντα τα οποία παρασκευάζονται με βάση τις προτιμήσεις που καταθέτει διαδικτυακά ο πελάτης. Aλλωστε, πολλοί ειδικοί αποδίδουν τη δημοφιλία της ιδέας στο ότι οι περισσότεροι χρήστες του παγκόσμιου ιστού είναι μέλη υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης –όπως το Facebook–, συνεπώς είναι εξοικειωμένοι στο να χρησιμοποιούν διαδραστικά μενού με τα οποία καθορίζουν οι ίδιοι διάφορες παραμέτρους αναφορικά με το online προφίλ τους. Με τη διαφορά ότι, με ανάλογα διαδραστικά μενού, οι επιχειρήσεις που ειδικεύονται στο «customer co-creation» δίνουν τη δυνατότητα στον πελάτη να επιλέξει το χρώμα, το σχέδιο και τα υλικά κατασκευής όσων προϊόντων παραγγείλει.
Oπως είναι φυσικό, από τη συγκεκριμένη αγορά δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα είδη πολυτελείας και τα δώρα. Eτσι, η γερμανική myparfuem επιτρέπει στους πελάτες της να «συνθέσουν» ένα ανδρικό ή γυναικείο άρωμα από τριάντα και πλέον αιθέρια έλαια σε ποικίλες δοσολογίες, ώστε να δημιουργήσουν ένα μοναδικό μείγμα ανάμεσα σε... οκτώ δισεκατομμύρια πιθανούς συνδυασμούς. Από την άλλη πλευρά, το επιχείρημα της εταιρείας Laudi Vidni είναι ότι, ενώ οποιαδήποτε επώνυμη τσάντα κοστίζει εκατοντάδες ευρώ, μέσα από το site της επιχείρησης, οποιαδήποτε καταναλώτρια μπορεί με τα ίδια περίπου χρήματα να δημιουργήσει το δικό της μοντέλο κυριολεκτικά από το μηδέν, αγοράζοντας μία τσάντα με μοναδική εξωτερική εμφάνιση και design...
Το ίδιο επιχείρημα επικαλείται και το ηλεκτρονικό κατάστημα Gemvara στο οποίο, χρησιμοποιώντας το εικονικό του περιβάλλον, ο αγοραστής έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει απεριόριστες παραλλαγές κοσμημάτων αλλάζοντας υλικά και πολύτιμους λίθους, τη στιγμή που η εφαρμογή υπολογίζει αυτομάτως την τιμή για κάθε επιλογή. Ενα πλεονέκτημα που βοήθησε πριν από λίγους μήνες το Gemvara να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 5 εκατ. δολαρίων και έκανε το περιοδικό Business Week να το χαρακτηρίσει μία από τις πλέον υποσχόμενες νεοεμφανιζόμενες εταιρείες.
Oχι ότι στο Iντερνετ δεν μπορεί να βρει κανείς υπηρεσίες που προσφέρουν τη δυνατότητα «προσωποποίησης» για αντικείμενα μικρότερης αξίας ή καθημερινής χρήσης. Μία από τις πιο απλές περιπτώσεις αποτελεί η ψηφιακή πλατφόρμα Spreadshirt, η οποία δίνει τη δυνατότητα εκτύπωσης σε μπλούζες, φόρμες και μπουφάν των αγαπημένων σχεδίων του πελάτη. Επίσης, η Blank-Label προχώρησε ακόμη παραπέρα, αποστέλλοντας σε αγοραστές σε όλο τον κόσμο πουκάμισα με τη σχεδίαση και το ύφασμα που θα διαλέξουν online οι ίδιοι. Κάτι που, στην περίπτωση των γυναικείων παπουτσιών, κάνουν εταιρείες σαν τις Shoes of Prey και Upperstreet. Aλλωστε, όλες αυτές οι υπηρεσίες φαίνεται να κερδίζουν έμμεσα απήχηση, καθώς «η σχεδίαση σε συνεργασία με τον πελάτη» επεκτείνεται σε ολοένα και περισσότερα καταναλωτικά αγαθά. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι διάφορα είδη τροφίμων, όπως μπισκότα από την 410degrees και δημητριακά των MixMyGranola και MojaMix – είδη με συστατικά που επιλέγει ο πελάτης κατά τη διαδικασία της online παραγγελίας. Και για όσους πιστεύουν πως και τα κατοικίδιά τους έχουν εξίσου δικαίωμα σε εξατομικευμένα προϊόντα, η εταιρεία Red Moon τους προσφέρει τροφές για σκύλους και γάτες με τις πρώτες ύλες και τις θρεπτικές ουσίες που οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων θεωρούν κατάλληλες.
Lego και παπούτσια
Η τάση για τη «σχεδίαση σε συνεργασία με τον πελάτη» έχει προσελκύσει και πολυεθνικές επιχειρήσεις: μέσα από το site DesignByMe, για παράδειγμα, οι φανατικοί των Lego μπορούν να δημιουργήσουν στην οθόνη τη δική τους πρωτότυπη κατασκευή, με την εφαρμογή να υπολογίζει ποια και πόσα «τουβλάκια» θα πρέπει να παραγγείλουν για να την συναρμολογήσουν. Επίσης, στον χώρο των αθλητικών ειδών, η Nike, η Adidas και η Converse δίνουν τη δυνατότητα «εξατομίκευσης» των παπουτσιών που θα αγοράσει κανείς, επιλέγοντας από τις ιστοσελίδες τον τύπο, τα υλικά αλλά και τα διακριτικά που θα τυπωθούν. Μόνο για τη Nike, μάλιστα, τα κέρδη από την υπηρεσία αυτή ξεπέρασαν πέρυσι τα 100 εκατ. δολ. Και οι μικρές εταιρείες υποστηρίζουν πως τα εξατομικευμένα αγαθά δίνουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, αφού προϋποθέτουν περιορισμένες κλίμακες παραγωγής, που μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε παραγγελία ξεχωριστά. Και θεωρούν πως τα προϊόντα που κατασκευάζονται «καθ’ υπόδειξιν» του καταναλωτή μπορούν να ανταγωνισθούν κάλλιστα τα επώνυμα είδη.
source:kathimerini.gr

Χάθηκε» ο δικτυακός τόπος 

που προειδοποίησε για 

ραδιενέργεια από φωτιές στη Ρωσία...

Offline η υπηρεσία δασών

Εκτός λειτουργίας παραμένει από την Παρασκευή ο δικτυακός τόπος της ρωσικής υπηρεσίας δασοπροστασίας, η οποία αποκάλυψε ότι οι πυρκαγιές έχουν πλήξει περιοχές μολυσμένες με ραδιενέργεια.

«Αυτό που ξέρω είναι ότι ο δικτυακός τόπος δεν λειτουργεί πια» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υποδιευθυντής της υπηρεσίας Αλεξέι Μπομπρίνσκι.


«Δεν μπορώ να μαντέψω τι μπορεί να συνέβη» είπε. Υπενθύμισε, πάντως, ότι ο υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων Σεργκέι Σόιγκου είχε καταφερθεί εναντίον της υπηρεσίας του την Παρασκευή.


Ένας δεύτερος αξιωματούχος της υπηρεσίας δήλωσε, διατηρώντας την ανωνυμία του, ότι είναι «σχεδόν βέβαιος» ότι ο δικτυακός τόπος έκλεισε «έπειτα από διαταγή» που σχετίζεται με τις δηλώσεις του Σόιγκου.


Ο υπουργός είχε διαβεβαιώσει ότι οι πρωτοφανείς πυρκαγιές δεν έχουν πλήξει καμία περιοχή μολυσμένη με ραδιενέργεια από το πυρηνικό δυστύχημα του Τσερνόμπιλ το 1986.


Σε δηλώσεις του που είχαν μεταδοθεί από την τηλεόραση, ο υπουργός Σόιγκου είχε επικρίνει «τις ασαφείς πληροφορίες που δημοσίευσε αυτός ο σκοτεινός δικτυακός τόπος».


Η υπηρεσία δασοπροστασίας Roslesozachtchita ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι περίπου 40.000 στρέμματα δάσους μολυσμένου με ραδιενέργεια, κυρίως στην επαρχία Μπριάνσκ, κάηκαν από τις πυρκαγιές τον Ιούλιο.


Το γερμανικό υπουργείο Περιβάλλοντος διαβεβαίωσε αργότερα ότι η Ευρώπη δεν κινδυνεύει από τη διασπορά ραδιενεργών σωματιδίων στον καπνό. Άλλοι ειδικοί δήλωσαν στο Reuters ότι και για τη Ρωσία ο κίνδυνος είναι μηδαμινός.source:tanea.gr

Με πορείες διαμαρτυρίας η 

«υποδοχή» του πρωθυπουργού

του Ισραήλ στην Αθήνα...


Ομάδα προχώρησε στην ανάρτιση της παλαιστινιακής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης
Ομάδα προχώρησε στην ανάρτιση της παλαιστινιακής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης
Αθήνα
Την αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς και άλλων οργανώσεων έχει προκαλέσει η επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, τη Δευτέρα, του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Αντιδρώντας στην πολιτική του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή το ΚΚΕ και οργανώσεις καλούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το απόγευμα της Δευτέρας.

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων αυτών, το πρωί της Κυριακής ομάδα προχώρησε στην ανάρτιση της παλαιστινικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Στο ίδιο πλαίσιο, η Πρωτοβουλία Συλλογικοτήτων ενάντια στην επίσκεψη Νετανιάχου καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Συντάγματος. Όπως αναφέρουν, η επίσκεψη «αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους για το κοινό περί δικαίου αίσθημα» και επισημαίνουν ότι η Ελλάδα στηρίζει το Ισραήλ «σε μια στιγμή που βρίσκεται πιο έκθετο από ποτέ στη διεθνή σκηνή».

Επίσης, με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ«καλεί το λαό να εκδηλώσει την έντονη διαμαρτυρία του για την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ στη χώρα μας, να καταδικάσει την υποστήριξη που προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση στον επιθετικό - ιμπεριαλιστικό ρόλο του Ισραήλ κατά των λαών της Μέσης Ανατολής».

Επιπλέον, καλεί σε διαδήλωση τη Δευτέρα στις 7:30 μμ στο Πολεμικό Μουσείο και πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τον κ. Νετανιάχου «ανεπιθύμητο στην Ελλάδα και συμπληρώνει: «Το να επιλέγει ειδικά αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση της Ελλάδας την αναθέρμανση των οικονομικών, τουριστικών, επιστημονικών και κυρίως των στρατιωτικών σχέσεων με την κυβέρνηση του Τελ Αβίβ, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την εμπλοκή και της Ελλάδας στα καταστροφικά αδιέξοδα της ισραηλινής επιθετικότητας.

» Αν η κυβέρνηση Παπανδρέου αποβλέπει να εκμεταλλευτεί τις σημερινές κακές τουρκοϊσραηλινές σχέσεις, σχεδιάζει κοντόφθαλμα. Αν πάλι έχει αναλάβει τον ρόλο του ενδιάμεσου, προκειμένου να βγει το Ισραήλ από την απομόνωση, προσφέρει κακές υπηρεσίες στην ειρήνη στην περιοχή μας και στον κόσμο».

Πάντως, στο επίκεντρο των επαφών του κ. Νετανιάχου με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Ελλάδα.

Ελλάδα και Ισραήλ πραγματοποιούσαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, οι οποίες όμως ανεστάλησαν μετά την επίθεση του Ισραήλ στον διεθνή στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Από το φθινόπωρο οι ασκήσεις αυτές ενδέχεται να αρχίσουν εκ νέου.source:in.gr

Αντ. Σαμαράς: Η Παναγιά 

να δώσει δύναμη στο λαό...

 με κοσμο.jpg
Την ευχή «αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες που περνάει ο ελληνικός λαός, η Παναγιά να δώσει σε κάθε οικογένεια δύναμη, κουράγιο και ελπίδα» εξέφρασε πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
Σε δήλωσή του μετά τη Θεία Λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου στην Ιερά Μονή Ελώνης Λεωνιδίου του Νομού Αρκαδίας σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Η γιορτή της Παναγιάς, της Μητέρας των ανθρώπων αλλά και του Θεού, είναι η μεγάλη γιορτή και το μεγάλο στήριγμα, το θρησκευτικό, για κάθε Έλληνα. Αυτές τις δύσκολες, τις πολύ δύσκολες ώρες που περνάει ο Ελληνικός λαός, η Παναγιά ας δώσει σε κάθε οικογένεια δύναμη, κουράγιο και ελπίδα».
source:parapolitika.gr

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας: 

Τι θα πληρώνουμε...

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας: Τι θα πληρώνουμε
Στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τους ρίπους προσανατολίζονται τα συναρμόδια υπουργεία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star. Έτσι, απομακρύνεται το ενδεχόμενο να καταργηθούν τα τέλη κυκλοφορίας και η πληρωμή τους να γίνεται μέσω μιας ενδεχόμενης αύξησης στα καύσιμα.
Το μέτρο για τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τους ρίπους που εκπέμπουν θα ισχύει από του χρόνου για τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που θα ταξινομηθούν από την 1η Ιανουαρίου του 2011 και μετά.
Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει καταλήξει σε αυτό, καθώς και στο ποσό που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ που θα αποκτήσουν το αυτοκίνητο τους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Καταρχήν καταργείται το ποσοστό προσαύξησης ανάλογα με την παλαιότητα του οχήματος. Τα τέλη που θα πληρώσουμε φέτος θα είναι προσαυξημένα κατά 10 έως 15% σε σχέση με τα τέλη που πλήρωσε ένα καινούριο αυτοκίνητο το 2010.
Έτσι για οχήματα κυβισμού έως και 300 κυβικά εκατοστά, τα τέλη από 18 θα φτάσουν μέχρι  21 ευρώ. Για 301 έως 785 κυβικά από 46 θα φτάσουν κοντά στα 53 ευρώ. Για 786 έως 1357 κυβικά από 112 θα φτάσουν έως και 129 ευρώ. Για 1358 έως 1928 κυβικά από 202 θα φτάσουν έως και 232 ευρώ. Για 1929 έως 2357 κυβικά από 446 θα φτάσουν έως και 513 ευρώ και για οχήματα 2358 κυβικών εκατοστών και πάνω από 580 ευρώ αναμένεται να φτάσουν τα 667 ευρώ.
Η κυβέρνηση περιμένει να εισπράξει στα τέλη του χρόνου πάνω από 1,5 δισ ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων...source:madata.gr
top