«Κάναμε τα μεγάλα 

βήματα για να ξεπεράσουμε 

την κρίση»


«Κάναμε τα πρώτα μεγάλα βήματα για να ξεπεράσουμε την κρίση» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη Θεία Λειτουργία στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή στην Πάρο, όπου χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
«Όλοι ήμασταν κοινωνοί μιας πολύ δύσκολης χρονιάς για την πατρίδα μας, που όμως με συλλογική θυσία κάναμε τα πρώτα μεγάλα βήματα, για να κάνουμε την κρίση ευκαιρία, ώστε να αναμορφώσουμε τη χώρα» είπε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην ιστορική πρώτη εδώ και 88 χρόνια Θεία Λειτουργία στην Ιεράς Μονής της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, τονίζοντας ότι είναι σημαντική για τις σχέσεις των δύο χωρών και αναδεικνύει ένα πνεύμα συνεργασίας των λαών.
Για τις δύσκολες ώρες που περνούν οι Έλληνες πολίτες, μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μετά τη Θεία Λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου στην Ιερά Μονή Ελώνης Λεωνιδίου.
«Η γιορτή της Παναγιάς, της Μητέρας των ανθρώπων αλλά και του Θεού, είναι η μεγάλη γιορτή και το μεγάλο στήριγμα, το θρησκευτικό, για κάθε Έλληνα. Αυτές τις δύσκολες, τις πολύ δύσκολες ώρες που περνάει ο Ελληνικός λαός, η Παναγιά ας δώσει σε κάθε οικογένεια δύναμη, κουράγιο και ελπίδα» ευχήθηκε ο κ. Σαμαράς.
Στην Τήνο με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου και τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τον τορπιλισμό της Έλλης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος, Θεόδωρος Πάγκαλος.
Στην Παναγιά Σουμελά στο Βέρμιο μετέβη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος απευθύνθηκε στην Τουρκία και σημείωσε πως ο δρόμος της για την ΕΕ περνάει από ενέργειες όπως η σημερινή, που επέτρεψε τη Θεία Λειτουργία στην Τραπεζούντα.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. Σε ό,τι αφορά στη Θεία Λειτουργία στην Τραπεζούντα σχολίασε ότι απελευθερώνει δυνάμεις συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε ο βουλευτής Μιχάλης Χαλκίδης, ο οποίος απηύθυνε μήνυμα ενότητας και είπε ότι οι πολιτικοί πρέπει να ακούσουν τη φωνή της κοινωνίας.source:tanea.gr
top