Μήνυμα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι 

στον τουρκικό λαό...



Ο δεύτερος στην ιεραρχία της αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, προέτρεψε τους Τούρκους να αναγκάσουν την κυβέρνησή τους να σταματήσει να συνεργάζεται με το Ισραήλ, σε ηχητικό μήνυμά του.

Το μήνυμα, με τίτλο «Ενα μήνυμα για τον τουρκικό, μουσουλμανικό λαό» μεταδόθηκε από την αλ Σαχάμπ, την εταιρεία παραγωγής της αλ Κάιντα.


Ο υπαρχηγός της αλ Κάιντα καταδικάζει την ισραηλινή επίθεση, τον Μάιο, κατά του διεθνούς στολίσκου που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα, στην οποία σκοτώθηκαν εννέα Τούρκοι.


«Η αλλαγή δεν θα έρθει στέλνοντας βοήθεια, ή παίρνοντας μέρος σε διαδηλώσεις εδώ κι εκεί», αναφέρει το 20λεπτο μήνυμα. «Η αλλαγή θα έρθει αν οι Τούρκοι απαιτήσουν από την κυβέρνησή τους να σταματήσει να συνεργάζεται με το Ισραήλ και να το αναγνωρίζει», τονίζει.


Ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι ζητεί να σταματήσει η αποστολή πλοίων με βοήθεια προς τη Γάζα τα οποία, όπως λέει, είναι σαν «τα πρόβατα στη θάλασσα των λύκων». Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και «οι κυβερνήσεις των μουσουλμάνων προδοτών» μοιράζονται την ευθύνη για τον αποκλεισμό της Γάζας, επισημαίνει.


Ο υπαρχηγός της αλ Κάιντα καταδικάζει επίσης στο μήνυμά του τις στρατιωτικές και εμπορικές σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ, καθώς και την εμπλοκή της στον πόλεμο στο Αφγανιστάν μέσω της συμμετοχής της στο ΝΑΤΟ.


«Η κυβέρνησή σας και ο στρατός σας έχουν γίνει εργαλεία στα χέρια της παγκόσμιας σταυροφορίας και της εκστρατείας της κατά του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων», σημειώνει, χαρακτηρίζοντας τις ΗΠΑ «αρχηγό της παγκόσμιας σταυροφορίας».


Παράλληλα, αναφέρει ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει βοηθήσει την Ουάσινγκτον στον «πόλεμό της κατά του Ισλάμ», συλλαμβάνοντας πολλούς «μουτζαχεντίν» (ιερούς μαχητές) και στέλνοντάς τους στις αμερικανικές φυλακές.source:nooz.gr
top