Σοκαρισμένος ο ΓΓ του ΟΗΕ

από την κατάσταση των

πλημμυροπαθών στο Πακιστάν...


Ο ΓΓ του ΟΗΕ μαζί με παιδιά που έμειναν άστεγα εξαιτίας των πλημμυρών
Ο ΓΓ του ΟΗΕ μαζί με παιδιά που έμειναν άστεγα εξαιτίας των πλημμυρών 
Ισλαμαμπάντ, Πακιστάν
Τίποτα από όσα έχω δει δεν μοιάζουν με αυτό, δήλωσε σοκαρισμένος από την κατάσταση στο Πακιστάν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν. Κατά την άφιξή του στο Ισλαμαμπάντ απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να επιταχύνει τη χορήγηση βοήθειας προς τα εκατομμύρια θύματα. Από τα 460 εκατομμύρια δολάρια που ζήτησε ο ΟΗΕ για βοήθεια στους πρόσφυγες, οι προσφορές των δωρητών καλύπτουν μέχρι στιγμής μόνο το ένα πέμπτο.

«Στο παρελθόν έχω επισκεφτεί περιοχές σε όλον τον κόσμο που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, τίποτε όμως δεν μοιάζει με αυτό» δήλωσε μετά την επίσκεψή του σε καταυλισμό και την πτήση του πάνω από τις πλημμυρισμένες εκτάσεις.


Ο ΓΓ του ΟΗΕ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι βρίσκεται στο Πακιστάν για να εκφράσει την αλληλεγγύη των Ηνωμένων Εθνών στο λαό και την κυβέρνηση του Πακιστάν και να εκτιμήσει «τι χρειάζεται ακόμη να γίνει για τα θύματα».


«Βρίσκομαι επίσης εδώ για να ζητήσω από τη διεθνή κοινότητα να επιταχύνει τη χορήγηση βοήθειας προς τον πακιστανικό λαό» τόνισε. Η πρωτοφανής καταστροφή απαιτεί την παροχή πρωτοφανούς βοήθειας, είπε.


Από τα 460 εκατομμύρια δολάρια που ζήτησε ο ΟΗΕ για βοήθεια στους πρόσφυγες, οι προσφορές των δωρητών καλύπτουν μέχρι στιγμής μόνο το ένα πέμπτο.


Ο επίσημος απολογισμός έχει φτάσει μέχρι στιγμής τους 1.400 νεκρούς, ενώ περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.


Το Σάββατο, τα Ηνωμένα Έθνη επιβεβαίωσαν τουλάχιστον ένα κρούσμα χολέρας μεταξύ των θυμάτων.


Προτού επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές, ο ΓΓ του ΟΗΕ επρόκειτο να έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο Ασίφ Αλί Ζαρντάρι και τον πρωθυπουργός Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι.
source:in.gr
top