Τα κατά Άνθιμον "8 θανάσιμα αμαρτήματα"...


Η απληστία, η φιλοχρηματία, 
οι εκτρώσεις και τα κοινά εγκλήματα είναι μερικά από τα 8 σύγχρονα θανάσιμα αμαρτήματα, σύμφωνα με το Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, ο οποίος στο κυριακάτικο κήρυγμά του (01/08) αναφέρθηκε στην κρίση της κοινωνίας, η οποία, όπως είπε «δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και ηθική».


«Η κρίση δεν είναι οικονομική μόνον αλλά είναι, όντως, σε όλες τις διαστάσεις της ηθική, γιατί και η κλοπή των χρημάτων, όταν έγινε, όπως έγινε, εάν έγινε… έγινε γιατί υπήρχε κρίση ηθική», είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης και άρχισε να απαριθμεί και να ερμηνεύει τα γνωρίσματα της εποχής..
1. Εύκολος πλουτισμός
«Το έχετε ακούσει, τον ζείτε, μπορεί να υποκείμεθα και μερικοί από εμάς σε αυτόν τον πειρασμό».
2. Απληστία
3. Ευδαιμονισμός, καλοπέραση
«Ταξίδια, διακοπές, διασκεδάσεις, γλέντια, ποτά, έξοδα, δάνεια από την τράπεζα για διακοπές, δάνεια διακοπών. Το 2005 είπα σε κήρυγμα, στον Άγιο Δημήτριο, μην παίρνετε δάνεια από τις τράπεζες, θα σας βγουν ξινά. Όπως και βγήκαν και πολλοί από εσάς έχασαν τα σπίτια τους».
4. Φιλοχρηματία..
..η αγάπη αποκτήσεως περισσοτέρων χρημάτων πάνω στην οποία άνθισε ο συνδικαλισμός των εργαζομένων.
«Όλοι είμαστε εργαζόμενοι και όλοι αγαπούμε και τιμάμε τους εργαζομένους. Αλλά σε όλα τα επαγγέλματα και σε όλες τις τάξεις της πατρίδας μας, ο επαγγελματισμός αυτών που ασκούν τον συνδικαλισμό οδήγησε στη διαρκή επιδίωξη για αύξηση των εσόδων εις βάρος της αντοχής του Κράτους που ξεκίνησε έναν “δρόμο” αλλά δεν άντεξε να τον βγάλει εις πέρας. Αυτή είναι η αλήθεια».
5. Σαρκολατρεία και φιληδονία
«Την σαρκολατεία την ξέρετε που οδηγεί στην φιληδονία, την πορνεία και την μοιχεία που είναι τόσο πολύ διαδεδομένα».
6. Εκτρώσεις
«Δεν ξέρουμε τι κάνουν στις άλλες χώρες τις Ευρωπαϊκές. Εμείς κοιτάμε τι γίνεται εδώ, στα ανατολικά, τι γίνεται στα βορειοδυτικά, τι γίνεται στα βόρεια με την αύξηση του πληθυσμού. Πέρα του ότι όταν μια ύπαρξη πάρει μιας ώρας πραγματική ζωή μπορεί να γίνει άνθρωπος.
Όπως ο σπόρος που βγάζει δέκα στάχυα. Μέσα σε ένα χρόνο υπολογίζεται ότι οι εκτρώσεις στην Ελλάδα φτάνουν τις 150000. Βάλτε 10 χρόνια επί 150 χιλιάδες χάσαμε ενάμισι εκατομμύριο πληθυσμό.
Αυτό είναι κρίμα, έγκλημα έναντι του Θεού, έναντι της Πατρίδος, έναντι της Κοινωνίας, έναντι του εαυτού μας. Ψυχρή δολοφονία ανθρωπίνων υπάρξεων».
7. Κοινά εγκλήματα
«Τα κοινά εγκλήματα κλοπών, δολοφονιών, αρπαγών, τραυματισμών, ψευδορκίας, συκοφαντιών κλπ».
8. Η εις βάρος της Πατρίδος μας προδοσία
«Θα έλεγα ότι στο τέλος και μην με παρεξηγήσετε αλλά από αγάπη για την Πατρίδα μας, για την Ελλάδα μας, για την Μακεδονία μας, για την Θράκη μας, για το Αιγαίο μας που θα λέω και θα αναφέρω συνεχώς, για την Κύπρο μας, που είναι μια ελεύθερη χώρα αλλά είναι ελληνική γη, σας παρακαλώ αδελφοί μου, δεν είναι σωστό σε αυτές τις επτά κατηγορίες να προσθέσουμε και άλλη μια (;) και να λέμε ότι ανήκουν οι άνθρωποι που δεν αγαπούν την Ελλάδα και την προδίδουν και λένε, “ας γίνει ό,τι θέλει εδώ και ας έρθουν και οι Σκοπιανοί και ας έρθουν και οι Τούρκοι και ας έρθουν και οι Ευρωπαίοι και ας έρθουν και άλλοι και γαία πυρί μειχθήτω".
Λένε μερικοί και τα γράφουν. Γράφουν φοβερά πράγματα. Και εναντίον ημών. Και όσο και αν είμεθα λίγοι που ομιλούμε για την πατρίδα, για την Ελλάδα, για τον πολιτισμό μας, για την ιστορία μας, γι’ αυτό το έθνος το μεγάλο το Ελληνικό, που έχει χιλιάδες χρόνια ιστορία, δεν υπάρχει άλλος λαός στην βαλκανική με τέτοια ιστορία. Και το προδίδουμε; Ε, αυτό είναι σατανοπληξία. Είναι σατανοπληξία να απορρίπτεις το γένος του», κατέληξε. 
source:cosmo.gr

Τι κρύβει στην

καρδιά του ο Ήλιος;

Ο Ήλιος ίσως έχει ένα «σκοτεινό» μυστικό κρυμμένο στην «καρδιά» του, όπου μπορεί να ελλοχεύει σκοτεινή ύλη, που διαρκώς μειώνει την θερμοκρασία του πυρήνα του, σύμφωνα με την νέα ριζοσπαστική θεωρία του βρετανού φυσικού, Στεφεν Γουέστ του τμήματος φυσικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
Οι επιστήμονες έχουν συμπεράνει ότι η λεγόμενη «σκοτεινή ύλη» αποτελεί πάνω από το 80% της συνολικής μάζας του σύμπαντος, όμως ποτέ δεν την έχει δει κανένα ανθρώπινο μάτι, αφού δεν έχει παραχθεί σε εργαστήριο, ούτε έχει άμεσα παρατηρηθεί σε κάποιο πείραμα ή στο διάστημα.
Ο δρ Στεφεν Γουέστ, του τμήματος φυσικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, πιστεύει ότι ο Ήλιος αποτελεί ένα θαυμάσιο «εργαστήριο» για να παρατηρηθούν οι μυστηριώδεις ιδιότητες της σκοτεινής ύλης, επειδή ισχυρίζεται ότι στο κέντρο του αυτή η μορφή ύλης αφθονεί.
Σύμφωνα με τις απόψεις του, η σκοτεινή ύλη σχηματίζει μια άλω γύρω από το γαλαξία μας (σε αυτό συμφωνούν πολλοί επιστήμονες) και, καθώς ο ήλιος κινείται συνεχώς στο γαλαξία μας, υφίσταται έναν «άνεμο» σκοτεινής ύλης, καθώς περνάει μέσα από αυτήν κατά την κίνησή του. Αυτό, όπως πιστεύει ο Γουέστ, αναγκάζει μερικά σωματίδια της σκοτεινής ύλης να συγκρούονται με σωματίδια στοιχείων του ήλιου και έτσι να εγκλωβίζονται από τη βαρύτητα του άστρου.
Με τον τρόπο αυτό, κατά τον βρετανό φυσικό, σταδιακά συσσωρεύονται σωματίδια σκοτεινής ύλης στο κέντρο του ήλιου μας. Οι προσομοιώσεις σε ηλεκτρονικό υπολογιστή που έκανε η ερευνητική ομάδα του Γουέστ, δείχνουν ότι η συγκέντρωση της σκοτεινής ύλης στον καυτό πυρήνα του ήλιου οδηγεί στην μερική ψύξη του.
Τα σωματίδια σκοτεινής ύλης παγιδεύουν θερμότητα από την «καρδιά» του ήλιου μας και την μεταφέρουν προς την επιφάνεια, μειώνοντας έτσι συνεχώς την θερμοκρασία του ηλιακού πυρήνα.
Η μείωση της θερμοκρασίας επηρεάζει με τη σειρά της τον αριθμό των νετρίνων που παράγονται ως υποπροϊόντα κατά τις πυρηνικές αντιδράσεις μέσα στον ήλιο. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι, μελετώντας αυτά τα νετρίνα, θα μπορέσουν να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο που παίζει η σκοτεινή ύλη στην ηλιακή φυσική, καθώς και για την μάζα των ίδιων των σωματιδίων της σκοτεινής ύλης και για τον τρόπο που αυτά αλληλεπιδρούν με τα άλλα στοιχεία της ύλης του άστρου του ηλιακού μας συστήματος.
Η ομάδα του Γουέστ σχεδιάζει με μελετήσει περαιτέρω το ζήτημα και με τη βοήθεια του μεγάλου επιταχυντή σωματιδίων στο CERN.
source:tvxs.gr

Αγγλία, Ο Θάνατος 

Σου Πάει Πολύ...

Πρώτη σε ποιότητα θανάτου η Αγγλία. Χαμός στα ταξιδιωτικά γραφεία

Ποιότητα θανάτου
Φίλε, άκου τι θα σου πω τώρα. Τώρα θα σου δώσω συμβουλή ζωής. Όχι καλής ζωής αλλά συμβουλή που πρέπει να την έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου για μία ολόκληρη ζωή και, όταν έρθει η κούφια η ώρα, να τη φέρεις στο μπροστινό και να την ξεστομίσεις. Αν θες να πεθάνεις, να πας στην Αγγλία, Αυστραλία, άντε και Νέα Ζηλανδία. Εγώ στο λέω. Αν θες να έχεις καλό θάνατο. Ωραίο, ποιοτικό. Να πεθάνεις με αξιοπρέπεια, βρε αδερφέ. Εκεί να πας.
Συνέχεια δεν ψάχνεις να βρεις το καλύτερο; Πού θα βρεις την καλύτερη δουλειά, ποια είναι η καλύτερη τηλεόραση για να δεις το Μουντιάλ σου, να πας διακοπές στο καλύτερο μέρος. Έτσι είπε και το Economist Intelligence Unit να σου βρει και το μέρος με την καλύτερη ποιότητα θανάτου. Έβαλε κάτω μερικά δεδομένα -ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τις σχέσεις διαφάνειας ιατρού-ασθενή, τα οικονομικά της υγείας, το προσδόκιμο επιβίωσης- και έβγαλε νικητή την πολυαγαπημένη μας Μεγάλη Βρετανία. Προβλέπω τα ΚΑΠΗ. να οργανώνουν εκδρομές αντί για τα λουτρά Αιδηψού και τα Καμένα Βούρλα, στο Λονδίνο και το Μάντσεστερ.

Και, επειδή πολύ σωστά θα σκεφτείς ότι με τις περικοπές στις συντάξεις που έκανε ο ΓΑΠ σιγά μην έχουμε λεφτά στα γεράματα να πάμε σε άλλες πολιτείες, μακρινές, μην αγχώνεσαι. Η Ελλάδα στη σχετική λίστα βρίσκεται στην 29η θέση που σημαίνει ότι και εδώ καλά είναι. Δεν είμαστε και Ινδία που είναι στην τελευταία θέση. Μη σκας.
source:yupi.gr

Το 1 δισ. ευρώ 

αγγίζει η φοροδιαφυγή 

από τα σκάφη αναψυχής...


Φωτογραφία αρχείου

Αθήνα
Στο κολοσσιαίο ύψος του ενός δισ. ευρώ ανέρχεται το σύνολο της φοροδιαφυγής και της δασμοδιαφυγής μόνο από τα σκάφη αναψυχής, σύμφωνα με έρευνα που διεξάγει ειδικό συνεργείο του ΣΔΟΕ που αποτελείται από έμπειρους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, το κλιμάκιο βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης της ταξινόμησης των σκαφών ανά κατηγορίες. Έχουν προχωρήσει ήδη σε διασταυρώσεις στοιχείων εισαγωγής, transit logs και ναυλοσυμφώνων, ενώ παράλληλα ελέγχουν τις σχέσεις αντιπροσώπων και εταιρειών offshore.


Όπως διαπιστώθηκε, μάλιστα, 3.000 παράκτιες εταιρείες ιδρύθηκαν με αποκλειστικό σκοπό την προνομιακή φορολογική μεταχείριση των σκαφών που φέρονται ως περιουσιακά τους στοιχεία.


Έτοιμοι είναι και οι σχετικοί πίνακες που συσχετίζουν τους ιδιοκτήτες με την πραγματική φορολογική τους εικόνα και που αναμένεται να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος των διωκτικών αρχών το ερχόμενο φθινόπωρο.


Ήδη αρκετοί επώνυμοι ιδιοκτήτες έχουν σπεύσει να αλλάξουν το καθεστώς ιδιοκτησίας των σκαφών τους προκειμένου να αποσοβήσουν το ενδεχόμενο της δημόσιας διαπόμπευσης στα τηλεοπτικά παράθυρα.


Στη συντονισμένη «εκστρατεία» που συντονίζει το ΣΔΟΕ, έχουν συστρατευθεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, το Υπουργείο Ναυτιλίας, η ΔΟΥ Πλοίων και το ΚΕΠΥΟ. Ανάλογη δράση έχουν αναλάβει και οι άλλες Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ.


Ενδεικτικές είναι μερικές από τις άκρως εξόφθαλμες περιπτώσεις που «φιλοξενούνται» στους πίνακες του ΣΔΟΕ:


-Μισθωτός με 86.806 ευρώ εισόδημα το 2008 κατέχει «παράκτιο» σκάφος μήκους 58,2 μέτρων.

-Μισθωτός με 38.255 ευρώ εισόδημα το 2009 δηλώνει «αντιπρόσωπος» παράκτιας εταιρείας στην οποία ανήκει σκάφος μήκους 54,5 μέτρων.
-Δικηγόρος με 21.009 ευρώ εισόδημα το 2009 «αντιπροσωπεύει» παράκτιο σκάφος μήκους 23,9 μέτρων.
-Συνταξιούχος που δεν έχει υποβάλει φορολογική δήλωση για τις χρήσεις 2007 και 2008 διαθέτει «επαγγελματικό» σκάφος μήκους 34,2 μέτρων.

Επιπλέον, στο ΣΔΟΕ προσέφυγε η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, ζητώντας από το Σώμα να προβεί σε ελέγχους προκειμένου να απαλλαγεί ο χώρος από τους ιδιώτες που, με το πρόσχημα των ναυτιλιακών εταιρειών πλοίων αναψυχής, απολαμβάνουν προνόμια όπως η απαλλαγή ΦΠΑ εισαγωγής 23% και φόρου πολυτελείας εισαγωγής σκαφών αναψυχής 10%.


Οι παραπάνω ιδιώτες κάνουν χρήση του προνομίου της αγοράς αφορολόγητων εφοδίων (καύσιμα, ποτά, τσιγάρα), ενώ παράλληλα απολαμβάνουν επιστροφή ΦΠΑ 5,5% και φόρου 5,5% επί των εσόδων από ναυλοσύμφωνα, καθώς επίσης και μειωμένα τιμολόγια στις μαρίνες.
source:in.gr
Έφτιαξαν ολόκληρη 
άρθρωση από 
βλαστικά κύτταρα...


Μία νέα, πολλά υποσχόμενη μέθοδο για την αναγέννηση οστών και χόνδρων με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων ανακάλυψαν αμερικανοί ερευνητές.
Η μέθοδος, προς το παρόν, επέτρεψε την οστεοσύνθεση αρθρώσεων σε κουνέλια, αλλά μελλοντικά μπορεί αναμένεται να δοκιμαστεί σε ανθρώπους και να ωφελήσει άτομα που πάσχουν από σοβαρή αρθρίτιδα ή άλλες παθήσεις.
Επιστήμονες από το Ιατρικό Κέντρο του πανεπιστημίου της Κολούμπια, κατάφεραν με τη συμβολή βλαστοκυττάρων να συνθέσουν μια ολόκληρη άρθρωση, με πλήρως αποκαταστημένες λειτουργίες.
Η νέα τεχνική αναμένεται να αξιοποιηθεί και στους ανθρώπους για την αντικατάσταση αρθρώσεων ισχίων, ώμων, γονάτων, δαχτύλων κ.α. Οι αναγεννημένες αρθρώσεις οστίτη ιστού θεωρούνται ανώτερες από τις μεταλλικές από άποψη ανθεκτικότητας και λειτουργικότητας.
Οι ερευνητές αφαίρεσαν τα άκρα δέκα κουνελιών και τα αντικατέστησαν με ένα τεχνητό σκελετό παρόμοιου σχήματος από βιο-υλικό, τον οποίο εμπότισαν με χημικές ουσίες, οι οποίες στη συνέχεια προσέλκυσαν βλαστικά κύτταρα και μετατράπηκαν σε κύτταρα οστών και χόνδρων.
Μετά από τέσσερις εβδομάδες οι αρθρώσεις των κουνελιών είχαν αναγεννηθεί πλήρως και τα ζώα μπορούσαν να κινηθούν κανονικά.
Σε επόμενο στάδιο, αναμένεται να αρχίσουν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, αλλά προηγουμένως πρέπει να διευθετηθούν ηθικής φύσης ζητήματα, λόγω του ρίσκου που θα αναλάβουν οι εθελοντές, αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν εξίσου καλά όπως με τα κουνέλια.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση The Lancet.
source:tanea.gr

Διώχνουν τα Blackberry 

γιατί δεν παίρνουν "Big Brother"!


Την αρχή την έκαναν οι κινεζικές αρχές όταν προ μηνών είχαν ξεκινήσει μια άνευ προηγουμένου διαδικασία ουσιαστικής λογοκρισίας στις υπηρεσίες που παρείχε στους χρήστες της η ιντερνετική μηχανή αναζήτησης Google. Tότε οι κινεζικές αρχές είχαν μπλοκάρει την πρόσβαση των Κινέζων χρηστών της Google σε αναρίθμητα sites με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένας «πόλεμος» με την Google να κατευθύνει τους Κινέζους χρήστες της στο site στο Χονγκ-Κονγκ, τους Κινέζους ιθύνοντες να της αφαιρούν την άδεια λειτουργίας και τελικώς οι δύο πλευρές να καταλήγουν σε συμβιβασμό.

Τώρα όμως η ιστορία επαναλαμβάνεται, αυτή τη φορά με «πρωταγωνιστές» τους Αμερικανούς της γνωστής εταιρείας κατασκευής «έξυπνων» συσκευών κινητών Research In Motion Ltd., της εταιρείας που κατασκευάζει τα κινητά BlackBerry και τις αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δηλαδή μιας χώρας στην οποία τα συγκεκριμένα κινητά γνωρίζουν ... πιένες!!!


Όπως ανακοίνωσαν  λοιπόν οι Τηλεπικοινωνιακές αρχές  των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (Telecommunications Regulatory Authority) τα BlackBerry τίθενται ουσιαστικά υπό διωγμό στην αραβική χερσόνησο, αφού από τον ερχόμενο Οκτώβριο θα πάψουν να λειτουργούν εκεί οι υπηρεσίες μηνυμάτων και οι ιντερνετικές εφαρμογές τους! Συγκεκριμένα, θα μπλοκάρονται οι υπηρεσίες Messenger, e-mail και Web browsing των BlackBerry, αφού, σύμφωνα με το σκεπτικό των αρχών, λειτουργούν με λογισμικά που καθιστούν απαγορευτικό τον έλεγχο του περιεχομένου τους.  


Με δυο λόγια  οι Άραβες απαγορεύουν τα BlackBerry γιατί παραδέχονται πως ΔΕΝ μπορούν να τα ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ!!!


Και δεν φτάνει αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάλογους  περιορισμούς στη χρήση των συγκεκριμένων  κινητών δρομολογούν άμεσα τόσο η Ινδία, όσο και το Πακιστάν...


Όπως μεταδίδει  το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Emirates News Agency η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από τις 11 Οκτωβρίου καθώς «η αδυναμία ελέγχου του περιεχομένου κάποιων εφαρμογών στα BlackBerry μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες τους να προβούν σε παράνομες πράξεις που με τη σειρά τους θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων».


Ουσιαστικά δηλαδή οι Άραβες δηλώνουν δημοσίως πως επειδή δεν μπορούν να ελέγχουν τι γράφεται και τι μεταδίδεται μέσω των συγκεκριμένων  κινητών τηλεφώνων τα απαγορεύουν  και ... καθαρίζουν!


Αφορμή για  αυτή την εξέλιξη λέγεται πως  στάθηκε η σύλληψη, στις 29 Ιουνίου, ενός χρήστη BlackBerry που μέσω του κινητού του είχε οργανώσει ένα μεγάλο συλλαλλητήριο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατά της αύξησης των τιμών των καυσίμων.


Η αλήθεια είναι πως μέχρι να καταλήξουν σε αυτή την απόφαση Άραβες, Ινδοί και Πακιστανοί είχαν προσπαθήσει επί μακρόν να «σπάσουν» τα πρωτόκολλα ασφαλείας των BlackBerry. Ανεπιτυχώς. Ενώ ήδη το Μπαχρέιν έχει επιβάλλει φραγμούς (ban) στην υπηρεσία μετάδοσης ειδήσεων στα συγκεκριμένα κινητά εντός της επικράτειάς του.


Πάντως στον ιδιότυπο αυτό ... «Μεγάλο Αδερφό» δεν θα συμμετάσχει η μεγαλύτερη οικονομία της περιοχής, η Σαουδική Αραβία, καθώς οι αρχές της φαίνεται πως είχαν να επιλέξουν μεταξύ των ... φόβων τους για ενδεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα που θα ενορχηστρωθούν μέσω κινητών (!) και στο πλήγμα που θα δεχθεί η οικονομία τους από την ουσιαστικά εκδίωξη της κατασκευάστριας εταιρείας Research in Motion από τα εγχώρια τηλεπικοινωνιακά τους δίκτυα και τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Η επιλογή ήταν προφανής!
source:protothema.gr

Εμπλουτίζεται ο 

κατάλογος μνημείων της UNESCO...

904 συνολικά μνημεία στον κατάλογο


Δεκαπέντε νέες τοποθεσίες, ανάμεσά τους τα κανάλια του Άμστερνταμ, προστέθηκαν στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ο Παγκόσμιος Οργανισμός του ΟΗΕ για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό.

Ανάμεσα στις τοποθεσίες που προστέθηκαν στον κατάλογο είναι οι ιστορικές αγορές του Ταμπρίζ στον Ιράν και του Ατ-Τουράιφ στην Σαουδική Αραβία, η ατόλλη Μπικίνι στα νησιά Μάρσαλ όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη αμερικανική πυρηνική δοκιμή, η ορεινή δασική περιοχή της Σρι Λάνκα, η αυτοκρατορική περιοχή Θανγκ Λονγκ στο Ανόι του Βιετνάμ, η αρχαιολογική τοποθεσία του Σαράζμ στο Τατζικιστάν και τα κάστρα στο Αλμπί στη Γαλλία. .


Με τις νέες προσθήκες, οι τοποθεσίες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο για πολιτιστικούς ή περιβαλλοντολογικούς λόγους φτάνουν τις 904. Θεωρούνται μοναδικές στον κόσμο και έχουν τεράστιο ενδιαφέρον για τον πλανήτη.

Το να συμπεριληφθεί μια τοποθεσία στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς είναι ένα σημαντικό προνόμιο, κυρίως οικονομικό για τις αναπτυσσόμενες χώρες, αφού σημαίνει μεγαλύτερη τουριστική κίνηση, αλλά και χρηματική ενίσχυση για την προφύλαξη και διατήρηση του μνημείου.

Βέβαια, αν δεν γίνουν σεβαστοί οι κανόνες που θέτει η UNESCO σε κάθε χώρα, η τοποθεσία μπορεί να διαγραφεί από τον κατάλογο.
source:skai.gr

Θύμα" της απεργίας 

φορτηγών 

ο Νέος Κύρηκας Χανίων!

frontcover01.jpg
«Θύμα» της απεργίας των μεταφορέων, έπεσε και ο Νέος Κήρυκας. Η έκδοση της εφημερίδας, του Σαββατοκύριακου, ανεστάλη εξαιτίας της έλλειψης χαρτιού, το οποίο από την περασμένη Δευτέρα 26/7, παραμένει στο φορτηγό της μεταφορικής εταιρείας, στην Αθήνα.
source:parapolitika.gr

Φάτε στην παραλία

από τα "απαγορευμένα" 

χωρίς να παχύνετε..



Είστε σε διακοπές από όλα. Αυτό όμως που σας απασχολεί είναι το βάρος σας. Είναι αυτές οι συνεχείς και ενοχλητικές ενοχές που φουντώνουν ιδιαίτερα μετά από ένα λουκούλειο γεύμα σε μια ταβέρνα ή ένα ουζερί πάνω στην θάλασσα.
Κι όμως μπορείτε να απολαύσετε τους λαχταριστούς μεζέδες χωρίς να επηρεάσετε την δίαιτά σας!

Κατ' αρχήν παραγγείλτε πολλές σαλάτες και φάτε  μέχρι 20-25 πιρουνιές - κουταλιές από τα εξής :


ΝΑΙ
μέχρι 4 πιρουνιές
μέχρι 8 πιρουνιές
Καλαμάρι ψητό
Τηγανητά κολοκυθάκια
2-3 καλαμαράκια τηγανητά
Γαρίδες ψητές
Τηγανητές μελιτζάνες
2-3 αθερίνες
Χταπόδι ψητό
Τυροκροκέτες
2-3 κουταλιές σαγανάκι μύδια
Ψάρια ψητά
Τηγανητά τύπου κροκέτας
2-3 κουταλιές σαγανάκι γαρίδα
Σουπιά ψητή
Τυρί τηγανητό
Οστρακοειδή
Ωμά ή βραστά σαλατικά
Τυροκαφτερή
2-3 κεφτεδάκια
ή στην ταβέρνα
Τηγανητές πατάτες
2 κουταλιές φάβα
δύο παϊδάκια

1 κουταλιά μελιτζανοσαλάτα
μία μικρή μπριζόλα

1 κουταλιά τζατζίκι






ΑΛΚΟΟΛ 4 δάκτυλα ούζο ή δύο ποτηράκια κρασί ή ένα ποτήρι μπύρα

source:newsit.gr

Το πιο διάσημο 

κοκτέιλ του πλανήτη...

Συνταγές και όχι μόνο

Το Μοχίτο είναι ένα αγαπημένο κοκτέιλ από την Κούβα αν και κάποιοι θέλουν την προέλευσή του από το ποτό El Draque προς τιμή του Sir Francis Drake. Οι περισσότεροι όμως επιμένουν στην κουβανική του ρίζα. Λέγεται μάλιστα ότι οι αφρικανοί δούλοι στις ζαχαροκαλλιέργειες έβαλαν συνδύασαν τη ζάχαρη με ρούμι. Όσο για το όνομα έρχεται από το ισπανικό mojado που σημαίνει βρεγμένο.

Δυόσμος, ρούμι, ζάχαρη, λάιμ και σόδα. Έτσι το έμαθε ο Χέμινγουεϊ στο "El Floridita" και το "Bodeguita del Medio" της Κούβας την περίοδο του μεσοπόλεμου. Έτσι το προτιμάει ο Σόνι Κρόκετ από τους σκληρούς τους Μαϊάμι στην ταινία του 2006. Έτσι το πίνουν οι παραδοσιακοί. Με τα ίδια συστατικά όμως και μικρές αλλαγές μπορεί να κάνει κάποιος θαύματα. 


Mojito


2 μεζούρες λευκό ρούμι

1 λάιμ κομμένο σε έξι κομμάτια
1/2 μεζούρα σιρόπι ζάχαρης
Φυλλαράκια μέντας (8-12)
Θρυμματισμένος πάγος

Ανακατεύουμε τη μέντα με το σιρόπι ζάχαρης και 4 από έξι κομμάτια λάιμ σε ψηλό ποτήρι. Γεμίζουμε το ποτήρι με τον πάγο, προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο με σόδα και διακοσμούμε με τα υπόλοιπα κομμάτια λάιμ.


Applesoaked Mojito


2 μεζούρες ξανθό ρούμι παλαιωμένο 3 ετών

½ λάιμ κομμένο σε κομμάτια
1 μεζούρα χυμό μήλου
Κλαδάκια μέντας
Φέτες κόκκινου μήλου
Θρυμματισμένος πάγος

Ανακατεύουμε τη μέντα, το λάιμ και το σιρόπι ζάχαρης στο σέικερ, προσθέτουμε το ρούμι και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα ψηλό ποτήρι συμπληρώνοντας με χυμό μήλου. Γαρνίρουμε με τα κλαδάκια μέντας και τις φέτες μήλου.


Frozen Mohito Slushes


½ λίτρο σορμπέ λάιμ

8 σφηνάκια λευκό ρούμι
10-12 φύλλα μέντας
Θρυμματισμένος πάγος

Για δύο κοκτέιλ συνολικά ανακατεύουμε τη μισή ποσότητα από όλα τα υλικά εκτός του πάγου και πολτοποιούμε στο μπλέντερ μέχρι το περιεχόμενο να γίνει ομοιογενές. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε δύο μεγάλα ποτήρια κοκτέιλ που περιέχουν τον παγο και ανακατεύουμε καλά. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά (4 κοκτέιλ συνολικά).


Jamaican Mohito


Μερικά φύλλα μέντας

1 μεζούρα φυσικό χυμό λεμόνι
5 μεζούρες μαύρο ρούμι
5 μεζούρες σόδα
8 πρέζες Αγκοστούρα μπίτερ

Ανακατεύουμε τα φύλλα της μέντας με το χυμό λεμόνι σε ψηλό ποτήρι και συνθλίβουμε τα φύλλα με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε πάγο, ρούμι και συμπληρώνουμε με σόδα και στο τέλος πρέζες Αγκοστούρα.


Cuban Mojito


1 κουταλιά ζάχαρη

2 μεζούρες φρέσκο χυμό λάιμ
Μερικά φύλλα και ένα κλαδάκι μέντας
2 μεζούρες λευκό ρούμι
2 μεζούρες σόδα

Βάζουμε τα φύλλα της μέντας σε ένα ψηλό ποτήρι και προσθέτουμε φρέσκο χυμό λάιμ. προσθέτουμε ζάχαρη και στη συνέχεια συνθλίβουμε τη μέντα με ένα γουδοχέρι ή κουτάλι. Στη συνέχεια βάζουμε τριμμένο πάγο και ρούμι, συμπληρώνουμε με σόδα και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι μέντα.
source:newsbeast.gr

Βρήκαν λείψανα 

του Αγίου Ιωάννη 

του Προδρόμου...


Λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή περιέχει η κιβωτός από αλάβαστρο, την οποία ανακάλυψαν Βούλγαροι αρχαιολόγοι σε ανασκαφές στο νησί «Άγιος Ιωάννης» κοντά στη νότια παραλία της Μαύρης Θάλασσας.

Η ανακοίνωση έγινε από τον καθηγητή Καζιμίρ Κωνσταντίνοφ, επικεφαλής της ανασκαφών.


Κόκαλα από χέρι, από το πρόσωπο και ένα δόντι περιέχει η κιβωτός, η οποία βρέθηκε θαμμένη στις βάσεις της αρχαίας εκκλησίας στο νησί, με προστάτη τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, η οποία καταστράφηκε από πυρκαγιά στα αρχαία χρόνια.


Η κιβωτός έχει τη μορφή μικρής σαρκοφάγου, μήκους δεκαοχτώ και πλάτος δεκατεσσάρων εκατοστών.


Ο καθηγητής Κωνσταντίνοφ ανοιξε την κιβωτό ύστερα από αγιασμό του ευρήματος από τον μητροπολίτη της βουλγάρικης εκκλησίας Ιωαννίκιο, παρουσία του αρμοδίου για τα θρησκεύματα, υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου Μποζιντάρ Δημητρόφ.


Τη σπάνια τύχη να βρουν και ιδιόμορφη «συστατική επιστολή» της ανακάλυψης τους είχαν οι Βούλγαροι αρχαιολόγοι. Οπως εξήγησε ο καθηγητής, δίπλα στην κιβωτό με τα λείψανα βρέθηκε και μικρότερο πέτρινο κουτί, χαρακτηριστικό για τη γεωλογική δομή της Παλαιστίνης.


Στο κουτί που πιθανώς χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των λειψάνων από τα Άγια Μέρη, όπως υποθέτουν οι Βούλγαροι αρχαιολόγοι, υπάρχουν δύο επιγραφές στα αρχαία ελληνικά: Η μία αναφέρει "Κύριε, ελέησον το σκλάβο σου Θωμά" και η άλλη, το όνομα του Αγίου Ιωάννη.


Το μοναστήρι και η εκκλησία του στο νησί Άγιος Ιωάννης υπήρξε σημαντικό θρησκευτικό κέντρο στα χρόνια του Μεσαίωνα, όταν εκεί έγινε η τελετή του γάμου του Βούλγαρου βασιλέα Σβετοσλάφ Τέρτερ με την βυζαντινή πριγκίπησα Θεοδώρα, είπε από την πλευρά του ο Μποζιντάρ Δημητρόφ σε δηλώσεις του στη δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ.


Τα λείψανα παραδόθηκαν στη βουλγάρικη Ορθόδοξη Εκκλησία, τα οποία πιθανώς θα φιλοξενήσει τοπική εκκλησία της Σωζόπολης, κατόπιν σχετικής απόφασης της Ιεράς Συνόδου.
source:nooz.gr
   

Για τη μαμά μου!

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Αυγούστου 2010, 11:07
Εντάξτε στη διατροφή της μητέρας σας λιναρόσπορο, σουσάμι, ταχίνι και χαλβά.

Οι αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες μειώνουν κατά 17% τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.
zougla.gr

“Ελιτιστές και 

εγωιστές οι χρήστες του iPad”

Άγγελος Ανδρέου
Έρευνα σε 20.000 καταναλωτές έδειξε πως ο κάτοχος ενός iPad είναι ένας “εγωιστής εργασιομανής που δεν νοιάζεται για κανέναν”.

Η έρευνα της MyType προσπάθησε να ανακαλύψει ποιος τύπος ανθρώπου θα αγόραζε μια συσκευή  που κοστίζει πάνω από 500 ευρώ και ποια είναι τα κοινά χαρακτηριστικά αυτών των αγοραστών.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα,  οι ευκατάστατοι πολίτες, ανώτατης μόρφωσης έχουν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν ένα iPad.

Και επιπλέον, ένας χρήστης του gadget της Apple είναι πιθανότερο να είναι εργασιομανής, να έχει ένα “εκνευριστικό” κόλλημα με τα χρηματιστηριακά και τις επιχειρηματικές εξελίξεις και να λατρεύει να επιδεικνύει τα πανάκριβα gadget του!

Εκπρόσωπος της MyType δήλωσε: “Οι κάτοχοι αυτού του gadget βρέθηκε ότι λατρεύουν την εξουσία και την επιτυχία. Μάλιστα, τα επίπεδα αλτρουισμού τους βρίσκονται υπό του μηδενος...”.
source:cosmo.gr

Sex, Drugs Kαι... Μπον Τζόβι»

Ένας ροκ σταρ στο κρεββάτι με 4 γυναίκες και άλλες αποκαλύψεις

Τζον Μπον Τζόβι
Δεν μπορώ να πιστέψω πως ο άνθρωπος που έγραψε και τραγούδησε με τόση θέρμη το τραγούδι «Livin' On a Prayer» είναι τέτοιος, ίδιος με τους άλλους. Και εγώ που νόμιζα πως ήταν παιδί του θεού, σωστός, «Have a Nice Day» τύπος.

Τελικά όχι. Ήρθε αυτό το βιβλίο και τα άλλαξε όλα. Ποιο βιβλίο; Το βιβλίο του tour manager της μπάντας τη δεκαετία του '80, που περιέχει πολλές αδημοσίευτες φωτογραφίες που αποκαλύπτουν την ασύδοτη ζωή του ροκ σταρ. Φωτογραφίες που ο «You Give Love a Bad Name» αοιδός δεν ήθελε να βγουν στη δημοσιότητα γιατί δείχνουν την πραγματική ζωή του.

Συναυλίες, διάσημοι, ναρκωτικά, σεξ και γυναίκες. Πολλές γυναίκες. Πάρα πολλές γυναίκες. Και μάλιστα ταυτόχρονα. Στο ίδιο κρεβάτι. Πράγματα αδιανόητα για τον τραγουδιστή με το αγγελικό  στεφάνι στο κεφάλι. Δεν το πίστευα ότι είσαι τέτοιος και εσύ.

Τελικά αυτό εννοούσες όταν τραγουδούσες «It’s My Life».

Φτου σου!

Ποτέ δεν το περίμενα από εσένα.
source:yupi.gr

Τι Βλέπει 

Στ' Αλήθεια Ο Πρωθυπουργός Στο Ίντερνετ...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βρήκαμε τις πραγματικές φωτογραφίες. Σου δείχνουμε τι έκανε στο Ίντερνετ ο Γιώργος Παπανδρέου την ώρα που υποτίθεται «απογραφόταν».

GAP
Πριν από λίγες μέρες ο πρωθυπουργός, ως Δημόσιος Υπάλληλος, απογράφηκε. Το μνημειώδες συμβάν απαθανάτισε φωτογράφος, και πέντε σχετικές φωτογραφίες ανέβηκαν στο flickr. Οι φωτογραφίες δείχνουν τον Γιώργο Παπανδρέου να παρατηρεί σκεφτικός τον iMac του (παλιό μοντέλο) και να συμπληρώνει την on-line αίτηση. Ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να πιστέψουμε. Γιατί το Yupi, σε μια αποκάλυψη μεγατόνων που θα προκαλέσει πάταγο, συζητήσεις και ίσως κάνει και το θερμόμετρο να χτυπήσει κόκκινο, αποκαλύπτει σήμερα ότι ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΜΕ PHOTOSHOP. Έχουμε στην κατοχή μας τις αυθεντικές, απείραχτες φωτογραφίες, και η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική, και θα συνταράξει συθέμελα τη δημοκρατία μας. Να τι κάνει πραγματικά στα Ίντερνετς ο πρωθυπουργός.

1. Chatroullette


Ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί τακτικά την (κάποτε) δημοφιλή υπηρεσία chat με τυχαίους ανθρώπους στο Διαδίκτυο, αναζητώντας ψηφοφόρους για να τους ρωτήσει τη γνώμη τους.

2. Pirate Bay


Εδώ ο πρωθυπουργός αναζητεί τα τελευταία torrents για να εμπλουτίσει τη συλλογή του. Τα τελευταία επεισόδια του «True Blood», του «Big Bang Theory» και πλέον και της 4ης σεζόν του «Mad Men» είναι τα αγαπημένα του.

3. Yupi.gr


DUH!

4. Double Rainbow Βίντεο στο YouTube


Εδώ βλέπουμε τον πρωθυπουργό να παρακολουθεί προβληματισμένος το γνωστό βίντεο του κυρίου που ενθουσιάστηκε ελαφρώς υπερβολικά όταν είδε ένα διπλό ουράνιο τόξο στο βουνό. Double Rainbow ALL THE WAY!
 source:yupi.gr

Financial Times: 

Διαφορετική χώρα γίνεται η Ελλάδα...

Αισιοδοξία για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα και την εικόνα της χώρας μετά από αυτή, εκφράζουν σε ανάλυσή τους οι Kerin Hope και David Gardner στην εφημερίδα Financial Times.

Oι αρθρογράφοι αναφέρονται αναλυτικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις (οδηγών φορτηγών δημόσιας χρήσης, ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, δημοσίων υπαλλήλων κτλ) που έχουν προκαλέσει τελευταία σοβαρά προβλήματα στη χώρα και τον τουρισμό ειδικότερα, επισημαίνουν ωστόσο ότι παρόλα αυτά υπάρχει στον αέρα μία αίσθηση αυτοπεποίθησης.
«Η Ελλάδα, μία χώρα που έγινε γνωστή για τις τεράστιες κρατικές της δαπάνες, για μαγειρέματα στα στατιστικά της στοιχεία, για αχαλίνωτη διαφθορά και διαβόητη αναποτελεσματικότητα φαίνεται ότι έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε μία διαφορετική χώρα», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Ακόμα, προσθέτουν ότι αυτό έχει σημασία όχι μόνο για την Ελλάδα διότι η εξάπλωση (των προβλημάτων) από την ελληνική φούσκα απείλησε τις πιστωτικές και ιδιοκτησιακές φούσκες στην Ιρλανδία και την Ισπανία και επεκτάθηκε στις περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης σε τέτοιο βαθμό που αμφισβητήθηκε η ίδια η βιωσιμότητα του ευρώ.
«Τους τελευταίους 6 μήνες οι Έλληνες μεγάλωσαν κατά έναν αιώνα», δηλώνει στην εφημερίδα η Έλενα Παναρίτη, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Στο ίδιο πνεύμα και η δήλωση του Νίκου Καραμούζη, στελέχους της Eurobank ο οποίος υπογραμμίζει ότι αυτό που γίνεται εδώ είναι μία επανάσταση, άποψη που φαίνεται να συμμερίζεται και η βρετανική εφημερίδα που προσθέτει ότι στην Ελλάδα υπάρχει η ολοένα αυξανόμενη πεποίθηση ότι η κρίση αυτή, έχει δημιουργήσει μία μοναδική ευκαιρία για τη μεταρρύθμιση της οικονομίας με τη συναίνεση της κοινωνίας για μεγάλες αλλαγές και την απαλλαγή της από τα εξουθενωτικά μετά – οθωμανικά της χαρακτηριστικά.
«Παρόλα αυτά πίσω από αυτή την αναβίωση της αυτοπεποίθησης της χώρας παραμονεύει ο φόβος ότι εξακολουθεί να υπάρχει ο κίνδυνος όλα να διαλυθούν», επισημαίνεται. Αξιωματούχος δηλώνει ότι μοιάζει λίγο με bungee jumping: προκαλεί ενθουσιασμό, αλλά είναι αυτή η στιγμή που κανείς δεν γνωρίζει αν θα φτάσει στον πάτο ή αν θα φτάσει πάλι ψηλά.
Ο υπουργός οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει ότι έχουμε κάνει μία ανάλυση και των χειρότερων σεναρίων, όσον αφορά τα έσοδα - αλλά και τις δαπάνες - και έχουμε αρκετά περιθώρια για το στόχο του 8,1 σχετικά με το έλλειμμα έως το τέλος της χρονιάς.
Οι επιδόσεις της κυβέρνησης όσον αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι μέχρι στιγμής «καλές», συνεχίζει η βρετανική εφημερίδα: ο αριθμός των δήμων έχει μειωθεί, οι μισθοί του δημοσίου καταβάλλονται πλέον κεντρικά, έχει δοθεί ένα πακέτο οικονομικής σταθερότητας στις τράπεζες αλλά το σημαντικότερο είναι οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, θέμα στο οποίο ακόμα και η χούντα έκανε πίσω («τελείωσε πια η εποχή που έπαιρνε κανείς πλήρη σύνταξη στα 50» υπογραμμίζει).
Μακάρι να είχαμε ένα επιπλέον εξάμηνο για προετοιμάσουμε τη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό δηλώνει ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος όμως προσθέτει ότι πιθανόν σε έξι μήνες να μην μπορούσαμε να το περάσουμε. Ο ίδιος συμπληρώνει ότι αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι η απουσία οποιασδήποτε πραγματικής αντίδρασης απέναντι σε αυτό που κάνουμε, που είναι δύσκολο. Αυτό δε διότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται την πραγματική ανάγκη για αλλαγή.
Οι Financial Times αναφέρονται και στις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, εξαίροντας το ρόλο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου («κάνει ό,τι δεν μπορεί να κάνει ο Παπανδρέου» δηλώνει «αξιωματούχος» – που δεν κατονομάζεται - στην εφημερίδα), αλλά και γενικότερα στην πολιτική σκηνή στη χώρα μας σημειώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει την αξιοπιστία της εξαιτίας «του χάους στο οποίο βύθισε την οικονομία η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή» αλλά και εξαιτίας της αντίδρασής της σε ό,τι κάνουν οι σοσιαλιστές.
Το τελευταίο ωστόσο μπορεί να αλλάζει, σημειώνει η εφημερίδα και παραθέτει δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη («εκπρόσωπος της ΝΔ σε θέματα περιβάλλοντος και γιος επίσης ενός πρώην πρωθυπουργού») ο οποίος σημειώνει ότι η ΝΔ ψήφισε περίπου τα μισά από τα μέτρα αλλά το κόμμα εξαναγκάστηκε προς αυτή την κατεύθυνση, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι «μπορούμε να επιτύχουμε ένα minimum βαθμό συναίνεσης», ενδεχόμενο το οποίο η εφημερίδα χαρακτηρίζει «ευτυχές».
Οι Financial Times εκφράζουν τέλος τη βεβαιότητά τους ότι ο Παπανδρέου θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό, «πιθανότατα τον Νοέμβρη μετά τις περιφερειακές εκλογές όπου ενδέχεται το ΠΑΣΟΚ να σφυροκοπηθεί». 
source:tvxs.gr

Στους 40 βαθμούς 

ξανά ο υδράργυρος στα μέσα της εβδομάδας...


Προορισμός που επιβάλλεται...
Προορισμός που επιβάλλεται... 
Αθήνα
Σταδιακή άνοδο θα σημειώσει από τη Δευτέρα η θερμοκρασία, με αποτέλεσμα στα μέσα της εβδομάδας ο υδράργυρος να αγγίξει εκ νέου τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ειδικότερα:

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος γενικά αίθριος, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.


Την Τρίτη η ανοδική πορεία του υδραργύρου θα συνεχιστεί, φθάνοντας τους 38 βαθμούς. Οι άνεμοι δεν θα παρουσιάσουν αξιόλογη μεταβολή, ενώ το απόγευμα μπορεί να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια.


Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα ανέβει έως και τους 40 βαθμούς. Στα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
source:in.gr

Το Spirit μπορεί 

να μην ξυπνήσει από τον ύπνο του προειδοποιεί η NASA...

Το τέλος της αποστολής;

Το ρομποτικό εξερευνητικό όχημα Spirit που είναι στον Άρη από το 2004 και βρίσκεται σε ύπνωση από τις 22 Μαρτίου μπορεί να μην έχει αρκετή ενέργεια για να ενεργοποιηθεί και πάλι, ανακοίνωσε η NASA, που πάντως δεν έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειες της.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχει φτάσει το τέλος της αποστολής του οχήματος, το οποίο από τον Απρίλιο του 2009 είναι παγιδευμένο στην άμμο.


Οι επιστήμονες της NASA έδωσαν τον περασμένο Μάρτιο εντολή στο Spirit να μπει σε κατάσταση νάρκης μέχρι να περάσει ο (αρειανός) χειμώνας, οπότε και λόγω της μειωμένης διάρκειας της ηλιοφάνειας το όχημα θα είχε λιγότερη ενέργεια στη διάθεσή του. Μέσα στο χειμώνα οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από τους -50 βαθμούς.


Όπως υπολόγιζαν στο τέλος Ιουλίου οι συνθήκες θα ήταν καλύτερες και θα προσπαθούσαν να «ξυπνήσουν» το όχημα.


Το Spirit δεν έχει απαντήσει στα επανειλημμένα καλέσματα από τη Γη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα το πράξει στο μέλλον, ίσως το Σεπτέμβριο με Οκτώβριο, υπογραμμίζει η NASA.


Ωστόσο, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι υπάρχει η πιθανότητα το Spirit μπορεί να ξυπνήσει ποτέ ξανά γιατί δεν θα έχει αρκετή ενέργεια στις μπαταρίες του.


Τα δίδυμα εξερευνητικά οχήματα της NASA, το Spirit και το Opportunity, βρίσκονται στον Άρη από τις αρχές του 2004. Αν και αρχικά αποστολή είχε προβλεπόμενη διάρκεια 90 ημερών, τουλάχιστον το Opportunity συνεχίζει μετά από περίπου 2.400 ημέρες με μικρά τεχνικά προβλήματα.
source:tanea.gr

Οι νάρκες βγήκαν… 

τσάρκα στην παραλία!

Έχασε αρκετά… χρόνια από τη ζωή του ένας παραθεριστής στην θαλάσσια περιοχή της Τούζλας στην Καβάλα όταν, τη στιγμή που απολάμβανε τα μακροβούτια του, είδε να έρχονται καταπάνω του όχι μια, ούτε δύο, αλλά τρεις (!) θαλάσσιες νάρκες!
     
Πανικόβλητος ο λουόμενος βγήκε στην στεριά και ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία… Η περιοχή αποκλείστηκε αμέσως από το Λιμενικό Καβάλας και Νέας Περάμου, το Πολεμικό Ναυτικό και το Αστυνομικό Τμήμα Οφρυνίου, ενώ η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Τούζλας – Κάριανης διακόπηκε και εκκενώθηκαν οι παρακείμενες εξοχικές κατοικίες για να αποφευχθούν τραυματισμοί στο ενδεχόμενο έκρηξης.

Ειδικοί πυροτεχνουργοί  των Ενόπλων Δυνάμεων ανέλαβαν να κάνουν ελεγχόμενη έκρηξη στις τρεις νάρκες, που πιθανότατα είχαν ποντιστεί στη θάλασσα την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πώς βρέθηκαν όλες μαζί η μια πολύ κοντά στην άλλη, μετά από το «ταξίδι» τους στα ελληνικά νερά που κράτησε πάνω από 60 χρόνια!
source:protothema.gr

Το «φάντασμα» 

της... ηδονής...

Κατακόρυφη πτώση της γυναικείας λίμπιντο λόγω ανασφάλειας για το αύριο

Έρευνα της εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, σε συνεργασία με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Alco, διαπιστώνει ότι ποσοστό 72% των γυναικών ανέστειλαν τις ερωτικές τους επαφές, μέσα στον γάμο, κατά την περίοδο της συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Στην έρευνα συμμετείχαν 600 γυναίκες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Σε ποσοστό 68% οι ερωτηθείσες δήλωσαν ότι μείωσαν τη συχνότητα των ερωτικών τους επαφών τους τελευταίους μήνες και ποσοστό 40% εξ αυτών αποδίδουν το γεγονός στην αρνητική επιρροή, που είχε στην ψυχολογία τους, η συζήτηση επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Στην ίδια ερώτηση, η αντίστοιχη απάντηση από τους άνδρες, ήταν μόλις σε ποσοστό 26%.


Σημειώνεται ότι 24 στις εκατό γυναίκες δήλωσαν ότι το κυριότερο συναίσθημα, που βιώνουν αυτή την περίοδο, είναι η ανασφάλεια, 27 η απογοήτευση, ενώ μόλις τρεις έχουν ελπίδα για το μέλλον. Γενικά, τα κυρίαρχα συναισθήματα, που προκύπτουν από τις σχετικές απαντήσεις του ερωτηματολόγιου είναι οργή, απογοήτευση, ανασφάλεια και φόβος.


Ο επικεφαλής της μελέτης,
ουρολόγος - ανδρολόγος, Κ. Κωνσταντινίδης, κάνει λόγο για σύγχρονες «Λυσιστράτες», που τιμωρούν τους εαυτούς τους, αλλά και τους συντρόφους τους, απέχοντας από το σεξ.

Η επιλογή για αραίωση, ή και αποχή, από τις ερωτικές συνευρέσεις αποτελεί παθητική στάση, που προκύπτει από τις αρνητικές ψυχολογικές επιπτώσεις των κοινωνικών μεταβολών.
source:skai.gr

Νεκρός σε επιχείρηση 

του στρατού στο Μεξικό 

ένας από τους μεγαλύτερους βαρώνους ναρκωτικών...

Νεκρός σε επιχείρηση του στρατού στο Μεξικό ένας από τους μεγαλύτερους βαρώνους ναρκωτικών
Ο Ιγνάσιο "Νάτσο" Κορονέλ, ένας από τους μεγαλύτερους βαρώνους των ναρκωτικών στο Μεξικό, σκοτώθηκε στη διάρκεια επιχείρησης του στρατού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Ο θάνατος του Ιγνάσιο "Νάτσο" Κορονέλ θεωρείται μία σημαντική επιτυχία στον αγώνα της κυβέρνησης του προέδρου Φελίπε Καλδερόν κατά των δικτύων που ελέγχουν το εμπόριο του λευκού θανάτου.
Ο Έντγαρ Λουίς Βιγιέγας, υψηλόβαθμος αξιωματικός του στρατού, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα του Μεξικού ότι ο Κορονέλ σκοτώθηκε στη διάρκεια επιχείρησης του στρατού την πολιτεία Γιαλίσκο, στα δυτικά της χώρας.
Ο Κορονέλ ήταν καταζητούμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες για εμπόριο ναρκωτικών.
source:parapolitika.gr

Ο πόλεμος της… κουτάλας!

Γρηγόρης Μελάς


Τι εκπομπές μαγειρικής… μαγειρεύουν στα κανάλια!
Της... κουτάλας πρόκειται να γίνει την επόμενη σεζόν στο τηλεοπτικό τοπίο. Τα κανάλια έχουν αρχίσει τα μαγειρέματα και κάθε κανάλι που σέβεται τον εαυτό του, έχει τουλάχιστον μία εκπομπή μαγειρικής.

Ας πάρουμε όμως τα μαγειρέματα από το πρωί! Κατ’ αρχάς έχουμε τις στήλες στις καθημερινές πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές.


Αργυρώ Μπαρμπαρήγου στο «10 με 1 μαζί» του ΑΝΤ1 με Καραμέρο- Χαριτάτο και Βασίλης Καλλίδης με Λιάγκα –Σκορδά στο MEGA. Επίσης, η όποια μαγείρισα είναι τελικά στον «Καφέ με την Ελένη» της Ελένης Μενεγάκη στον ALPHA.


Στο STAR θα συνεχίσουν οι «Νηστικοί πράκτορες» με τη Ντίνα Νικολάου και τον Θανάση Πάτρα ενώ στο ALTER έχουμε και την εκπομπή «Στην κουζίνα» με διάφορες παρουσιάστριες. Επίσης, σε κάθε... τρύπα του προγράμματός τους στο κανάλι του Μπουρναζίου προβάλλουν σε επανάληψη τις εκπομπές με τη Βέφα Αλεξιάδου. Μην σας κάνει εντύπωση αν ανοίγοντας την τηλεόραση (κι όχι το ψυγείο!) στις 3 τα ξημερώματα πέσετε πάνω στη Βέφα να ανακατεύει τα φαγητά στις κατσαρόλες της!


Βέβαια, θα συνεχίσουν οι «Γλυκές Αλχημείες» στο MEGA με το Στέλιο Παρλιάρο να μας κάνει να θέλουμε να… δαγκώσουμε την τηλεόραση!


Και συνεχίζουμε...!

«Κάτι ψήνεται» στον ALPHA: πολλοί θεωρούν ότι αυτή η εκπομπή ευθύνεται για την... επέλαση της κουτάλας. Τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης, απέναντι μάλιστα στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των υπόλοιπων καναλιών, άνοιξαν καινούργιους δρόμους και πολλές κατσαρόλες.


«Master Chef» στο MEGA: η Ευγενία Μανωλίδου μετά την τηλεοπτική παρουσία της στις εκπομπές «Στιγμή της αλήθειας», «Ελλάδα έχεις ταλέντο» και «Dancing with the stars» αποφάσισε να το γυρίσει στη μαγειρική. Βρήκε τους κριτές της και αυτήν την περίοδο όλοι μαζί προσπαθούν να αποφασίσουν ποιος από τους 20 διαγωνιζόμενους είναι αυτός που μπορεί να κερδίσει τον τίτλο και την κουτάλα του Master Chef! Τα 72 επεισόδια θα προβάλλονται καθημερινά στο prime time ελπίζοντας ότι θα... φάνε αρκετά νούμερα τηλεθέασης από τους ανταγωνιστές!


«Top Chef» στον ΑΝΤ1: η top απάντηση του ΑΝΤ1 στους master του MEGA. Γιατί ο τηλεοπτικός πόλεμος συνεχίζεται και στα κατσαρολικά. Δεν θα είναι τόσο show όσο αυτό της Μανωλίδου αλλά δεν θα είναι και τόσο παρεΐστικο όπως το «Κάτι ψήνεται». Ακόμα μαγειρεύεται η κριτική επιτροπή και ο παρουσιαστής. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως στο κανάλι του Αμαρουσίου είναι το πότε θα την προβάλλουν: απέναντι από τα πανίσχυρα «Μυστικά της Εδέμ» ή να αλλάξουν κι αυτοί όπως ο ALPHA ώρα προβολής στο δελτίο ειδήσεών τους και να κουταλο-χτυπηθούν με το «Κάτι ψήνεται»ς Ακόμα στον ΑΝΤ1 βρίσκονται σε φάση μαγειρέματος προγράμματος.


«Εφιάλτης στην κουζίνα» στον ALPHA: ο Έκτορας Μποτρίνι θα συνεχίσει να επισκέπτεται εστιατόρια που οι ιδιοκτήτες του προκειμένου να διαφημίσουν τα μαγαζιά τους δεν διστάζουν να τα παρουσιάσουν ως πραγματικούς γαστρονομικούς εφιάλτες. Το ερώτημα είναι πώς και αν πρέπει να τα εμπιστευθείς μετά ως πελάτης! Μάλιστα, λέγεται ότι ο ALPHA θα δώσει στο σεφ και δεύτερη εκπομπή μαγειρικής.


«Food and the city» στο MEGA: ο μάγειρας της περυσινής πρωινής εκπομπής του καναλιού «Όμορφος κόσμος το πρωί» κέρδισε με την κουτάλα του τη δική του εκπομπή. Από την πρώτη τηλεοπτική εμφάνισή του ο Βασίλης Καλλίδης κέρδισε θετικά σχόλια και τηλεθεάσεις. Λογικό λοιπόν οι υπεύθυνοι στο κανάλι της Μεσογείων να του δώσουν δική του εκπομπή, δια σκηνοθεσίας μάλιστα του έμπειρου Κώστα Αυγέρη. Τα μυστικά μαγειρικής που «κρύβονται» στις πόλεις θα είναι το κύριο θέμα της εκπομπής. Ο Καλλίδης γυρίζει, μυρίζει και εισβάλει!


Θέλετε κι άλλες; Προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχει. Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις μέχρι πού μπορούν να φτάσουν τα μαγειρέματα. Δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση αν την επόμενη σεζόν έχουμε μαγειρικές και στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές αλλά και στα δελτία ειδήσεων. Τα μαγειρέματα πουλάνε και ό,τι πουλάει δίνεται απλόχερα στο τηλεοπτικό κοινό. Μην σας κάνει λοιπόν καμία εντύπωση αν την επόμενη σεζόν ακόμα κι ο Γιώργος Αυτιάς φορέσει μαγειρικό σκούφο και αρχίσει να μαγειρεύει το «φαγητό των συνταξιούχων»! Ή αν ανάμεσα στις στήλες του δελτίου ειδήσεων του STAR, μαγειρευτεί και μία με τίτλο «οι ρεπόρτερ του STAR προτείνουν για την κατσαρόλα σας».

Οι ασκοί του αιόλου και τα καπάκια των κατσαρολικών έχουν ανοίξει στο τηλεοπτικό τοπίο! Βοήθειά μας...!source:newsit.gr
top