Ο πόλεμος της… κουτάλας!

Γρηγόρης Μελάς


Τι εκπομπές μαγειρικής… μαγειρεύουν στα κανάλια!
Της... κουτάλας πρόκειται να γίνει την επόμενη σεζόν στο τηλεοπτικό τοπίο. Τα κανάλια έχουν αρχίσει τα μαγειρέματα και κάθε κανάλι που σέβεται τον εαυτό του, έχει τουλάχιστον μία εκπομπή μαγειρικής.

Ας πάρουμε όμως τα μαγειρέματα από το πρωί! Κατ’ αρχάς έχουμε τις στήλες στις καθημερινές πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές.


Αργυρώ Μπαρμπαρήγου στο «10 με 1 μαζί» του ΑΝΤ1 με Καραμέρο- Χαριτάτο και Βασίλης Καλλίδης με Λιάγκα –Σκορδά στο MEGA. Επίσης, η όποια μαγείρισα είναι τελικά στον «Καφέ με την Ελένη» της Ελένης Μενεγάκη στον ALPHA.


Στο STAR θα συνεχίσουν οι «Νηστικοί πράκτορες» με τη Ντίνα Νικολάου και τον Θανάση Πάτρα ενώ στο ALTER έχουμε και την εκπομπή «Στην κουζίνα» με διάφορες παρουσιάστριες. Επίσης, σε κάθε... τρύπα του προγράμματός τους στο κανάλι του Μπουρναζίου προβάλλουν σε επανάληψη τις εκπομπές με τη Βέφα Αλεξιάδου. Μην σας κάνει εντύπωση αν ανοίγοντας την τηλεόραση (κι όχι το ψυγείο!) στις 3 τα ξημερώματα πέσετε πάνω στη Βέφα να ανακατεύει τα φαγητά στις κατσαρόλες της!


Βέβαια, θα συνεχίσουν οι «Γλυκές Αλχημείες» στο MEGA με το Στέλιο Παρλιάρο να μας κάνει να θέλουμε να… δαγκώσουμε την τηλεόραση!


Και συνεχίζουμε...!

«Κάτι ψήνεται» στον ALPHA: πολλοί θεωρούν ότι αυτή η εκπομπή ευθύνεται για την... επέλαση της κουτάλας. Τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης, απέναντι μάλιστα στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των υπόλοιπων καναλιών, άνοιξαν καινούργιους δρόμους και πολλές κατσαρόλες.


«Master Chef» στο MEGA: η Ευγενία Μανωλίδου μετά την τηλεοπτική παρουσία της στις εκπομπές «Στιγμή της αλήθειας», «Ελλάδα έχεις ταλέντο» και «Dancing with the stars» αποφάσισε να το γυρίσει στη μαγειρική. Βρήκε τους κριτές της και αυτήν την περίοδο όλοι μαζί προσπαθούν να αποφασίσουν ποιος από τους 20 διαγωνιζόμενους είναι αυτός που μπορεί να κερδίσει τον τίτλο και την κουτάλα του Master Chef! Τα 72 επεισόδια θα προβάλλονται καθημερινά στο prime time ελπίζοντας ότι θα... φάνε αρκετά νούμερα τηλεθέασης από τους ανταγωνιστές!


«Top Chef» στον ΑΝΤ1: η top απάντηση του ΑΝΤ1 στους master του MEGA. Γιατί ο τηλεοπτικός πόλεμος συνεχίζεται και στα κατσαρολικά. Δεν θα είναι τόσο show όσο αυτό της Μανωλίδου αλλά δεν θα είναι και τόσο παρεΐστικο όπως το «Κάτι ψήνεται». Ακόμα μαγειρεύεται η κριτική επιτροπή και ο παρουσιαστής. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως στο κανάλι του Αμαρουσίου είναι το πότε θα την προβάλλουν: απέναντι από τα πανίσχυρα «Μυστικά της Εδέμ» ή να αλλάξουν κι αυτοί όπως ο ALPHA ώρα προβολής στο δελτίο ειδήσεών τους και να κουταλο-χτυπηθούν με το «Κάτι ψήνεται»ς Ακόμα στον ΑΝΤ1 βρίσκονται σε φάση μαγειρέματος προγράμματος.


«Εφιάλτης στην κουζίνα» στον ALPHA: ο Έκτορας Μποτρίνι θα συνεχίσει να επισκέπτεται εστιατόρια που οι ιδιοκτήτες του προκειμένου να διαφημίσουν τα μαγαζιά τους δεν διστάζουν να τα παρουσιάσουν ως πραγματικούς γαστρονομικούς εφιάλτες. Το ερώτημα είναι πώς και αν πρέπει να τα εμπιστευθείς μετά ως πελάτης! Μάλιστα, λέγεται ότι ο ALPHA θα δώσει στο σεφ και δεύτερη εκπομπή μαγειρικής.


«Food and the city» στο MEGA: ο μάγειρας της περυσινής πρωινής εκπομπής του καναλιού «Όμορφος κόσμος το πρωί» κέρδισε με την κουτάλα του τη δική του εκπομπή. Από την πρώτη τηλεοπτική εμφάνισή του ο Βασίλης Καλλίδης κέρδισε θετικά σχόλια και τηλεθεάσεις. Λογικό λοιπόν οι υπεύθυνοι στο κανάλι της Μεσογείων να του δώσουν δική του εκπομπή, δια σκηνοθεσίας μάλιστα του έμπειρου Κώστα Αυγέρη. Τα μυστικά μαγειρικής που «κρύβονται» στις πόλεις θα είναι το κύριο θέμα της εκπομπής. Ο Καλλίδης γυρίζει, μυρίζει και εισβάλει!


Θέλετε κι άλλες; Προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχει. Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις μέχρι πού μπορούν να φτάσουν τα μαγειρέματα. Δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση αν την επόμενη σεζόν έχουμε μαγειρικές και στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές αλλά και στα δελτία ειδήσεων. Τα μαγειρέματα πουλάνε και ό,τι πουλάει δίνεται απλόχερα στο τηλεοπτικό κοινό. Μην σας κάνει λοιπόν καμία εντύπωση αν την επόμενη σεζόν ακόμα κι ο Γιώργος Αυτιάς φορέσει μαγειρικό σκούφο και αρχίσει να μαγειρεύει το «φαγητό των συνταξιούχων»! Ή αν ανάμεσα στις στήλες του δελτίου ειδήσεων του STAR, μαγειρευτεί και μία με τίτλο «οι ρεπόρτερ του STAR προτείνουν για την κατσαρόλα σας».

Οι ασκοί του αιόλου και τα καπάκια των κατσαρολικών έχουν ανοίξει στο τηλεοπτικό τοπίο! Βοήθειά μας...!source:newsit.gr
top