“Η πεντάμορφη και το τέρας”,

το νέο ριάλιτι που προκαλεί...

Άγγελος Ανδρέου
Αφού έχουμε εξαντλήσει όλα τα ταλέντα που μπορεί να διαθέτει ένας άνθρωπος, αφού έχουμε τεστάρει τις φυσικές και ψυχικές αντοχές του, τώρα το καινούριο “πείραμα” είναι να βάλουμε έναν άνθρωπο με δυσμορφίες και μια όμορφη να συγκατοικήσουν...

Σύμφωνα με το Κανάλι 4 της Μ. Βρετανίας που θα ξεκινήσει το πρόγραμμα, αυτή η εκπομπή θα εξετάζει το πώς αντιμετωπίζει ο κόσμος την συμβίωση ενός άσχημου και μιας όμορφης αλλά και το πώς θα τα πηγαίνουν μεταξύ τους.

Με άλλα λόγια, θα δείχνει τη “μη κοινωνιολογία”, μαζί με τον κυνισμό και την αδηφαγία.

Αλλά όχι, οι ιθύνοντες του καναλιού  ισχυρίζονται πως παράγουν τροφή για προβληματισμό για το πώς εκλαμβάνεται η ομορφιά στη Δυτική κοινωνία...

Να προσέξουν μόνο μην τους πέσει βαριά η φιλοσοφία.

Ήδη στην Αγγλία έχει γίνει ο σχετικός καβγάς, καθώς άνθρωποι με δυσμορφίες θα υπόκεινται σε δημόσιο εξευτελισμό.

Η οργάνωση MediaWatch αποκαλεί χαρακτηριστικά το ριάλιτι “Freak Show”.
 
Και αυτό γιατί στο ριάλιτι των έξι επεισοδίων συμμετέχουν νάνοι, τυφλοί, άνθρωποι με γενετικές ανωμαλίες και άνθρωποι που έχουν τερατώδεις πλαστικές επεμβάσεις.

Δε μας κάνει κι εντύπωση πάντως για το συγκεκριμένο κανάλι, που “πρωτοπορησε” στα ριάλιτι, εισάγοντας τον Big Brother στην ευρωπαϊκή αγορά...source:cosmo.gr

Έρχονται οι Ταλιμπάν του

Medal of Honor...

Έντονες αντιδράσεις από το βρετανικό υπουργείο Αμύνης

Το νέο Medal of Honor θα κυκλοφορήσει στα μέσα Οκτωβρίου και ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Liam Fox, έχει γίνει έξαλλος, καθώς οι παίκτες του παιχνιδιού μπορούν να πάρουν το ρόλο ενός Ταλιμπάν που σκοτώνει ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες.

Χαρακτηριστικές είναι οι σχετικές δηλώσεις του Βρετανού υπουργού, «Είμαι αηδιασμένος και εξοργισμένος. Δε μπορώ να διανοηθώ ότι κάποιος πολίτης της χώρας μας μπορεί να αγοράσει ένα τόσο αντιβρετανικό παιχνίδι. Καλώ τους εμπόρους να δείξουν την υποστήριξή τους στις ένοπλες δυνάμεις μας, απαγορεύοντας αυτό το κακόγουστο προϊόν", δήλωσε ο Βρετανός υπουργός.

Από την άλλη πλευρά, η EA υπεραμύνθηκε των επιλογών της για το Medal of Honor, «Δίνουμε στους gamers τη δυνατότητα να επιλέξουν στρατόπεδο. Όλοι μας το κάνουμε αυτό στα παιχνίδια από τότε που ήμασταν επτά χρονών. Αν κάποιος είναι αστυνομικός, ο άλλος πρέπει να είναι ο κλέφτης, κάποιος πρέπει να είναι ο πειρατής, ο εξωγήινος κ.λπ. Στο multiplayer του Medal of Honor, κάποιος πρέπει να είναι ο Ταλιμπάν».source:newsbeast.gr
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκίνησαν οι πωλήσεις 

της McLaren MP4-12C...


Διατίθεται πλέον στους ενδιαφερόμενους η McLaren MP4-12C, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Μάλιστα διευκρινίζει ότι υπάρχουν 12 σημεία πώλησης στην Ευρώπη, με την τιμή του να ανέρχεται στην Γερμανία (των λιγότερων από την Ελλάδα φόρων) στα 170.000€. Σημειώστε δε πως προς το παρόν, θα παραχθούν μόλις 1000 αυτοκίνητα.

Η McLaren MP4-12C χάρη στην ανάλαφρη κατασκευή όλου του αμαξώματος καταφέρνει να πετυχαίνει από στάση τα 100 km/h σε λιγότερο από 3 sec ενώ το κοντέρ ξεπερνά τα 320 km/h. Φυσικά για να πραγματοποιηθούν οι παραπάνω επιδόσεις απαιτείται ένα πανίσχυρο μηχανικό σύνολο, όπως είναι ο V8 των 3,8 lt που εφοδιάζεται με διπλά turbo και αποδίδει 600 ίππους.

 Όλα αυτά με τη βελόνα του στροφόμετρου να υπερβαίνει τις 8.500 rpm. Συνεχίζοντας, με την βοήθεια ενός 7-τάχυτου κιβωτίου με διπλό συμπλέκτη η ροπή των 600 Nm περνά στον πίσω άξονα ενώ το εντυπωσιακό είναι πως το 80% της ροπής είναι διαθέσιμο από τις 2.000 rpm.
source:protothema.gr

Είναι πάντα 

«στην τρίχα»


Δείτε: Ποία πασίγνωστη τραγουδίστρια κυκλοφορεί αξύριστη

Δύο πράγματα μπορώ να σκεφτώ για την εμφάνιση αυτή.

Πρώτον ότι είναι πολύ βιαστική και παρέλειψε αυτή τη μικρή λεπτομέρεια στην όλη εμφάνισή της ή ότι τις χάλασαν όλα τα ξυραφάκια.


Άλλη λογική εξήγηση δεν μπορώ να δώσω για το γεγονός ότι η Beyonce κάνει δημόσιες εμφανίσεις με την τρίχα κάγκελο και μάλιστα με φόρεμα που αφήνει ακάλυπτη την περιοχή της μασχάλης.


source:newsbeast.gr


Μειώνει ο γάμος την ανδρική 
θνησιμότητα;

Μία μεγάλη έρευνα σε 127.545 Αμερικανούς ενηλίκους αποκάλυψε πως οι παντρεμένοι άνδρες είναι πιο υγιείς από τους άνδρες που δεν έχουν παντρευτεί ποτέ ή που οι γάμοι τους κατέληξαν σε διαζύγιο ή χηρεία.

Οι άνδρες που είναι παντρεμένοι τείνουν να ζουν επίσης περισσότερο από τους άνδρες χωρίς σύζυγο. Οι άνδρες που παντρεύονται μετά τα 25 είναι πιο προστατευμένοι απ’ αυτούς που δεσμεύονται σε μικρότερη ηλικία, κι όσο περισσότερο ένας άνδρας μένει παντρεμένος, τόσο μεγαλύτερο το πλεονέκτημα της επιβίωσής του σε σχέση με τους αντίστοιχους ανύπαντρούς του. Όμως χάρη στον ίδιο το γάμο έχουν καλύτερη υγεία και μακρύτερη ζωή;

Αν και είναι δύσκολο να είμαστε σίγουροι, ο γάμος φαίνεται να αξίζει μέρος του επαίνου. Κάποιοι επιχειρηματολογούν πως η επιλογή του καθενός θα άλλαζε τα αποτελέσματα, αν οι υγιείς άνδρες είναι πιθανότερο να παντρευτούν από τους άνδρες με προβλήματα υγείας. Όμως, η έρευνα δείχνει πως το αντίστροφο ισχύει: Οι μη υγιείς άνδρες παντρεύονται νωρίτερα, χωρίζουν δυσκολότερα κι είναι πιθανότερο να ξαναπαντρευτούν μετά από διαζύγιο ή χηρεία σε σχέση με τους υγιείς άνδρες.

Άλλος ένας πιθανός παράγοντας είναι η μοναξιά: ο θεσμός του γάμου συνδέεται με καλύτερη υγεία ή είναι απλώς θέμα διαμονής με κάποιον άλλο; Αν και οι μελέτες ποικίλλουν, η απάντηση μοιάζει να είναι κάπου στη μέση. Οι άνθρωποι που συγκατοικούν χωρίς γάμο δείχνουν να τα πηγαίνουν καλύτερα απ’ αυτούς που ζουν μόνοι, όμως οι άνδρες που ζουν με τη σύζυγό τους έχουν την καλύτερη υγεία από όλους.

Πληθώρα μελετών που έχουν γίνει τα τελευταία 150 χρόνια αναφέρουν πως ο γάμος κάνει καλό στην υγεία. Τελευταία, οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν γιατί οι παντρεμένοι άνδρες έχουν καλύτερη υγεία σε σχέση με τους ανύπαντρους, τους χωρισμένους και τους χήρους. Όμως, πριν δούμε το «γιατί», ας δούμε πώς ο γάμος επηρεάζει συγκεκριμένες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των κυρίων «δολοφόνων» της Αμερικής, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου.source:zougla.gr

Διαστημικός πύραυλος 

για τουρίστες από εθελοντές...

Άγγελος Ανδρέου
Μια ομάδα εθελοντών από τη Δανία έχουν κατασκευάσει ένα πύραυλο, ικανό να φιλοξενήσει έναν άνθρωπο στο διάστημα, και η πρώτη δοκιμή θα γίνει την επόμενη εβδόμαδα.

Tο σχέδιο αυτό έχει χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από προσφορές εθελοντών και είναι μια ιδέα του Kristian Von Bengston και του Peter Madsen.

Ο πύραυλος ονομάζεται  HEAT1X-TYCHO BRAHE και η πρώτη δοκιμή που θα πραγματοποιηθεί κάπου στη Βαλτική Θάλασσα στις 31 Αυγούστου δεν θα γίνει με άνθρωπο αλλά με ανδρείκελο, προκειμένου να μπορέσουν να αναλυθούν όλες οι ατέλειες στους τομείς ασφαλείας.

Ο πύραυλος αναμένεται να ξεπεράσει το ταχύτητα του ήχου, με αποτέλεσμα ο πιλότος, που είναι αναγκασμένος να είναι όρθιος σε όλο το ταξίδι λόγω χώρου, θα δέχεται πιέσεις από τη δύναμη της βαρύτητας.

Θα μπορεί τουλάχιστον να κουνά τα χέρια του, ενώ θα υπάρχει μια έξτρα οξυγόνου και μια σακούλα εμετού.

Μπορείτε να ρωτήσετε τους ίδιους τους κατασκευαστές στην ιστοσελίδα τους copenhagensuborbitals.com.
 
source:cosmo.gr
Υποχωρούν οι δείκτες 
στις αγορές της Ευρώπης...
Το αρνητικό κλίμα της Ασίας δείχνουν να ακολουθούν οι Ευρωπαίοι επενδυτές, μετά τις ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας στις ΗΠΑ και την άνοδο του γιεν.


Το πτωτικό κλίμα των ασιατικών αγορών ακολουθούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις σημερινές συναλλαγές μα κινούνται στα «κόκκινα». Οι επενδυτές στην Ασία προέβησαν σε ρευστοποιήσεις, με αιχμή το Τόκιο, μετά την ενίσχυση της ισοτιμίας του γιεν έναντι του δολαρίου.
Παράλληλα, οι επενδυτές, όπως αναφέρουν αναλυτές, προβλέπουν συνέχεια των αρνητικών οικονομικών ειδήσεων για τα μακροοικονομικά των ΗΠΑ την τρέχουσα εβδομάδα. Με αρνητικά πρόσημα έκλεισε χθες και η Wall Street.
Ο δείκτης FTSE στο χρηματιστήριο του Λονδίνου υποχωρεί 1,18%, ενώ στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 καταγράφει πτώση σε ποσοστό 1,38%. Αρνητική είναι η εικόνα της αγοράς και στη Φρανκφούρτη, όπου ο δείκτης DAX καταγράφει απώλειες σε ποσοστό 1%.
source:kathimerini.gr

Γιατί κανείς δεν μπορεί να 

κάνει block στον ιδρυτή του Facebook;



Στο Facebook ο κάθε χρήστης έχει την επιλογή να κάνει block οποιονδήποτε χρήστη θέλει, εκτός όμως από τον ίδιο τον ιδρυτή του δημοφιλούς site κοινωνικής δικτύωσης.
Όσοι λοιπόν έχετε προσθέσει στους φίλους σας, τον ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg, τότε θα πρέπει να ξέρετε ότι θα μείνετε μαζί του για πάντα μιας και σύμφωνα με το site, blockzuck.com κάθε χρήστης έχει το δικαίωμα να κάνει block σε οποιονδήποτε χρήστη Facebook εκτός από τον ίδιο τον Zuckerberg και όσοι θέλουν να το προσπαθήσουν το μόνο δουν στην οθόνη είναι το μήνυμα "General Block failed error: Block failed"!



Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από το Facebook, το σφάλμα αυτό, δημιουργείται όταν σ' έναν χρήστη έχουν γίνει πολλές φορές block κι έτσι το σύστημα αυτόματα νομίζει οτι είναι στόχος κάποιας viral δραστηριότητας με αποτέλεσμα να τον προστατεύει.
source:newsit.gr

ViewSonic: 3D κάμερα και

φορητή TV...



H εταιρία ViewSonic αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της IFA μία νέα 3D camera και μία νέα φορητή 3D τηλεόραση, καθώς και αλλαγές στα monitor της, τους media streamer και τις κατηγορίες eBook readers. Η γνωστή εταιρία, αφού δήλωσε την πίστη της στην κατηγορία των tablet PCs, ανακοίνωσε πως θα στηρίξει για τα καλά την τεχνολογία τρισδιάστατης απεικόνισης, προσφέροντας μέσα στους επόμενους μήνες πάρα πολλά νέα προϊόντα στους καταναλωτές.

Η 3D camera θα μπορεί να καταγράφει σε ανάλυση 720p, ενώ στην οθόνη της θα μπορεί να προβάλλει και το υλικό αυτούσιο. Παράλληλα, έφερε στο προσκήνιο αρκετά νέα προϊόντα που θα αξιοποιήσουν αυτή τη νέα τεχνολογία όπως φωτογραφικά κάδρα. 
source:nooz.gr

Ανάλογο με το εισόδημα το 

προσδόκιμο ζωής...

Τα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα δεν αντιμετωπίζουν μόνο δυσκολίες στην απόκτηση υλικών αγαθών αλλά και στη διατήρηση της καλής κατάστασης της υγείας τους. Σειρά ερευνών επιβεβαιώνουν ότι οι εισοδηματικές δυνατότητες του κάθε ατόμου και η κοινωνική του θέση επηρεάζουν άμεσα την κατάσταση της υγείας του. Νέα έρευνα από την ΕΣΥΕ, αποδεικνύει ότι οι φτωχοί, ανεξάρτητα από ηλικιακή ομάδα και φύλο, δηλώνουν μεγαλύτερα ποσοστά κακής ή πολύ κακής κατάστασης υγείας.
Το γεγονός έχει και γεωγραφική κατανομή, καθώς με εξαίρεση την Αττική, στις υπόλοιπες περιοχές το επίπεδο υγείας των φτωχών περιγράφεται αρνητικά σε υπερδιπλάσια ποσοστά σε σχέση με τους μη φτωχούς της περιοχής τους. «Η σχέση της οικονομίας με την υγεία είναι πολλαπλά τεκμηριωμένη. Η φτώχεια γεννά την αρρώστια, ενώ ο πλούτος προστατεύει και προάγει την υγεία», σημειώνει ο αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής κ. Γιάννης Τούντας στην εφημερίδα τα «Νέα».
Η χώρα μας από τη δεύτερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 1991 στην κατάταξη για το προσδόκιμο ζωής, κατρακύλησε στην 11η θέση το 2004. Οι κύριες αιτίες θανάτου στην Ελλάδα είναι τα νοσήματα του κυκλοφορικού συστήματος, ο καρκίνος, οι παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και οι άλλες αιτίες που προκαλούν τραύματα και δηλητηριάσεις. Το 2004, το 48% των θανάτων στην Ελλάδα οφειλόταν σε νοσήματα του κυκλοφορικού συστήματος, ενώ οι καρκίνοι ήταν υπεύθυνοι για το 25% των θανάτων, με τις υπόλοιπες αιτίες να ακολουθούν με αρκετά μικρότερα ποσοστά.
Το 24.8% των ατόμων χαμηλού εισοδήματος φαίνεται να παρουσιάζει χρόνια νοσήματα, σε αντίθεση με τους χρόνια ασθενείς ικανοποιητικού εισοδήματος που ανέρχονται μόλις σε ποσοστό 16.2%. Τα αποτελέσματα δύο ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την κακή κατάσταση της υγείας των φτωχών. Σύμφωνα με τις έρευνες, τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα δεν κάνουν χρήση των προληπτικών υπηρεσιών υγείας και τις περισσότερες φορές, καταφεύγουν στα νοσοκομεία όταν η κατάστασή τους είναι ήδη επιβαρημένη, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά ημερών παραμονής σε νοσοκομεία και ποσοστά θανάτων εντός νοσοκομειακών μονάδων. Οι παραπάνω έρευνες υπογραμμίζουν την σχεδόν ανύπαρκτη χρήση των υπηρεσιών υγείας από συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι με κινητικά προβλήματα, οι μετανάστες, τα άτομα με αναπηρία και οι χρόνια πάσχοντες, στους οποίους οι ασθένειες έχουν καταστροφικές συνέπειες, όχι μόνο για την υγεία τους αλλά και για τη ζωή τους σε ευρύτερο φάσμα. Οι ομάδες αυτές βλέπουν τις εργασιακές τους ευκαιρίες να εξανεμίζονται, το εισόδημά τους να συρρικνώνεται και τη φτώχεια μαζί με τον κοινωνικό αποκλεισμό να χαρακτηρίζουν πλέον τη ζωή τους.source:tvxs.gr

Στο μάτι του κυκλώνα οι 

Φιλιππίνες με αφορμή την 

τραγική κατάληξη της πειρατείας 

σε λεωφορείο...

Εξηγήσεις απαιτεί το Χονγκ Κονγκ


Οι αρχές των Φιλιππίνων υπερασπίστηκαν σήμερα τους χειρισμούς τους στη λεωφορειοπειρατεία κατά την οποία σκοτώθηκαν οκτώ τουρίστες από το Χονγκ Κονγκ.

Ωστόσο μία σειρά από λανθασμένες κινήσεις θεωρήθηκε ως ένδειξη της βαθύτερης κρίσης που διέρχεται η χώρα, η οποία ταλανίζεται από προβλήματα στον τομέα της ασφάλειας.


Οκτώ όμηροι και ο δράστης της λεωφορειοπειρατείας, ένας πρώην αστυνομικός, σκοτώθηκαν χθες Δευτέρα στη διάρκεια της κρίσης, που έδειχνε ότι θα είχε αίσιο τέλος.


Το Χονγκ Κονγκ κάλεσε τους πολίτες του να μην ταξιδεύουν στις Φιλιππίνες, ένα πλήγμα για τον τουρισμό αυτής της φτωχής χώρας.


Στην Κίνα, η ευρείας κυκλοφορίας ταμπλόιντ εφημερίδα Global Times, έγραψε ότι η αποτυχημένη επιχείρηση διάσωσης αντανακλά μία βαθύτερη κρίση στη χώρα.


«Οι Φιλιππίνες είναι μία από τις πιο χαοτικές χώρες στη νοτιοανατολική Ασία» έγραψε η εφημερίδα.


Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Μπενίνο Ακίνο παραδέχθηκε ότι υπήρξαν κενά στην επιχείρηση διάσωσης των ομήρων, αλλά πρόσθεσε ότι η πρόσβαση του δράστη στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο δυσχέρανε τις προσπάθειες της αστυνομίας.


«Μια άλλη πτυχή που νομίζω ότι αγνοούν πολλοί είναι ότι σε κάποια στιγμή, την ώρα διεξαγωγής της επιχείρησης της αστυνομίας, ο δράστης περιστοιχιζόταν από τους ομήρους. Τους χρησιμοποίησε ως ανθρώπινη ασπίδα, γεγονός που έκανε τις δυνάμεις μας να διστάσουν να χρησιμοποιήσουν βία» είπε ο Ακίνο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τα μεσάνυχτα.


Πάντως, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Μανίλας Λεοκάντιο Σαντιάγκο παραδέχθηκε ότι υπήρξαν λανθασμένοι χειρισμοί στην κρίση.


Ο πρόεδρος Ακίνο συναντήθηκε σήμερα στη Μανίλα με τον κινέζο πρεσβευτή Λιού Ζιανκάο και αξιωματούχους από το Χονγκ Κονγκ για να τους δώσει εξηγήσεις.


Εξηγήσεις ζητά και ο κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ Ντόναλντ Τσανγκ. 
source:tanea.gr

Οι διασταυρώσεις 

εντοπίζουν τους φοροφυγάδες...

Διομήδης Σπινέλλης Διομήδης Σπινέλλης
Τη σημασία των φορολογικών ελέγχων τόνισε ο γενικός γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων, Διομήδης Σπινέλλης μιλώντας στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα».

Όπως είπε υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών που είναι ειλικρινής στις φορολογικές τους δηλώσεις και όσοι φοροδιαφεύγουν εντοπίζονται μέσω των διασταυρώσεων.


Ανέφερε χαρακτηριστικά πως μέσω των διασταυρώσεων εντοπίστηκαν περιπτώσεις στις οποίες μία επιχειρηματική αμοιβή των 100.000 ευρώ εμφανιζόταν ως αμοιβή των 10.000 ευρώ.


Αναφερόμενος στην απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, επεσήμανε ότι όσον αφορά στη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων, τα πράγματα μπαίνουν σε μία τάξη.


Παράλληλα, ο κ. Σπινέλλης είπε ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι είτε υπάρχουν χρήματα που δαπανώνται άσκοπα, είτε υπάρχουν έσοδα που δεν εισπράττονται, επειδή ορισμένοι νομίζουν ότι δε γίνονται έλεγχοι.


Από την πλευρά του
, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης τόνισε ότι είναι θετικό πως πλέον γίνονται έλεγχοι σε χώρους στους οποίους δεν γίνονταν στο παρελθόν, όπως είναι τα παζάρια, οι λαϊκές και οι παράνομες υπαίθριες αγορές.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται παντού.


Αναφερόμενος στην αύξηση του ΦΠΑ που δρομολογείται για το 2011, είπε ότι πρόκειται για μία βεβιασμένη κίνηση που δείχνει πανικό και θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.


Όπως είπε, μέχρι τώρα δεν έχει αποδώσει καμία αύξηση του ΦΠΑ, ενώ αντίθετα επιβαρύνει τόσο την αγορά όσο και τους καταναλωτές.


Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ζήτησε από την κυβέρνηση να επανεκτιμήσει την κατάσταση. 
source:skai.gr

Δωρεά Χιλιανού μεγιστάνα στις οικογένειες των μεταλλωρύχων
Χιλιανός μεγιστάνας των ορυχείων παρέδωσε χθες στις οικογένειες των μεταλλωρύχων, που βρίσκονται παγιδευμένοι σε βάθος 700 μ στο ορυχείο Σαν Χοσέ, επιταγές 7.600 ευρώ στην κάθε οικογένεια, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.

«Είναι μία ονομαστική επιταγή πέντε εκατ. πέσος (7.600 ευρώ). Μόλις απεγκλωβιστούν θα τα εισπράξουν», τόνισε ο Λεονάρδο Φάρκας, πολυεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της εταιρείας ορυχείων Σάντα Φε.

Ο Φάρκας, γνωστός για τις αγαθοεργίες του, πρόσθεσε πως προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση των άλλων Χιλιανών επιχειρηματιών, ώστε να βοηθήσουν τους παγιδευμένους μεταλλωρύχους, με στόχο να συγκεντρωθεί ένα εκατ. δολάρια για τον καθένα τους, ώστε να μην έχουν ξανά ανάγκη να δουλέψουν. «Και μόλις τους σώσουν, θα οργανώσω μία γιορτή», υποσχέθηκε.source:madata.gr

Στο άτυπο υπουργικό η

κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας...

athina_kentro.jpg
Με θέμα την κατάσταση στο Ιστορικό και Εμπορικό Κέντρο της Αθήνας συνεδριάζει το μεσημέρι το άτυπο υπουργικό συμβούλιο.
Ένα νέο κύκλο πολιτικών και μεγάλων αλλαγών που έχουν δρομολογηθεί στο υπουργικό συμβούλιο και το πρωθυπουργικό γραφείο, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας, ότι ο Πρωθυπουργός αξιολογεί τις προτάσεις, για καλύτερη προώθηση και συντονισμό του κυβερνητικού έργου.
Ο κ. Πεταλωτής, σημείωσε, πως οι πολιτικές και όχι τα πρόσωπα ενδιαφέρουν την κυβέρνηση, και αποσυνέδεσε τις δομικές αλλαγές που σχεδιάζονται, από το θέμα της αναπλήρωσης στελεχών του Υπουργικού Συμβουλίου, εξαιτίας, ενδεχόμενης συμμετοχής τους στις αυτο-διοικητικές εκλογές.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, με άρθρο του στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, αναφέρεται στο έργο που έχει επιτελέσει η κυβέρνηση τους προηγούμενους δέκα μήνες και υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι, τώρα, γίνονται όσα δεν είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες στη χώρα, για να βγει οριστικά, από το φαύλο κύκλο της παρακμής.
H κυβέρνηση, τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου, προχωρά σε αλλαγές που θα οικοδομήσουν ένα αποτελεσματικό κράτος και ένα κράτος δικαίου υπέρ του πολίτη.
source:parapolitika.gr

«Παράθυρο» για μείωση 

των ασφαλιστικών εισφορών

ανοίγει ο διοικητής του ΙΚΑ...


Μόνο στο ΙΚΑ η εισφοροδιαφυγή ανέρχεται στα 4 δισ. ευρώ
Μόνο στο ΙΚΑ η εισφοροδιαφυγή ανέρχεται στα 4 δισ. ευρώ
Αθήνα
«Παράθυρο» για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών άνοιξε την Δευτέρα ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, λέγοντας ότι οι εισφορές  «μπορεί και πρέπει να μειωθούν, εφόσον αποδώσουν τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται για τον έλεγχο των δαπανών υγείας και την αύξηση των εσόδων».

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησίας, ο διοικητής του ΙΚΑ, με συνεντεύξεις του, προανήγγειλε ένταση των ελέγχων με στόχο:

1) Η μείωση των δαπανών υγείας, σε συνεργασία και με τα άλλα μεγάλα Ταμεία. Μόνο από την πιλοτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, τον Ιούνιο η σχετική δαπάνη μειώθηκε κατά 25%, στα 139 εκατ. ευρώ, ενώ μείωση 8,5% είχε καταγραφεί και τον Μάιο.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο κ. Σπυρόπουλος, ο στόχος που τίθεται είναι να εξοικονομηθεί 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Οι έλεγχοι θα γίνονται συντονισμένα με «πιλότο» το σύστημα του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και μέσω της ηλεκτρονικής παρακολούθησης της συνταγογράφησης φαρμάκων που η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα εφαρμόσει στα μέσα του Οκτωβρίου στον ΟΑΕΕ και έως τις αρχές του 2011 θα επεκτείνει σε όλα τα Ταμεία.

2) Τον δραστικό περιορισμό της εισφοροδιαφυγής, με την είσπραξη από τα τέλη Οκτωβρίου και μετά μέρους των βεβαιωμένων οφειλών καθώς και τον εντοπισμό της ανασφάλιστης εργασίας.

Στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ οφείλεται περίπου το 50% των απλήρωτων οφειλών (6-7 δισ. ευρώ σε σύνολο 15 δισ. ευρώ). Ο διοικητής κάλεσε τους οφειλέτες να υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 15 Οκτωβρίου για να ρυθμίσουν τα χρέη τους χωρίς να τους επιβληθούν, έως τότε, κυρώσεις

3) Τη διακοπή από το 2011 της καταβολής συντάξεων σε όσους δεν τις δικαιούνται. Για τον λόγο αυτό, η ηγεσία του υπουργείου έχει εξαγγείλει ειδική απογραφή των συνταξιούχων, τον εντοπισμό διπλοσυνταξιούχων που δεν δηλώνουν τη δεύτερη σύνταξη και τον επανέλεγχο των αναπηρικών συντάξεων.source:in.gr

Μπορώ να πίνω κόκκινο 

κρασί στη δίαιτα;

Φωτό: © Fotolia
Παρόλο που δεν συνιστώ σε όσους δεν καταναλώνουν αλκοόλ να ξεκινήσουν να πίνουν, επισημαίνω ότι η μέτρια κατανάλωση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Η τυπική ποσότητα αλκοόλ που σχετίζεται με τη μείωση της εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων είναι ισοδύναμη με 360ml μπύρα, 150 ml κρασί ή 45 Ml άλλου αλκοολούχου ποτού. Σε αντίθεση με την θετική επίδραση της μικρής εως μέτριας κατανάλωσης αλκόολ, η υπερβολική κατανάλωση οδηγεί σε μακροπρόθεσμα αρνητικά αποτελέσματα, όπως αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, διαφόρων μορφών καρκίνου κ.α. Η προστασία ή η βλάβη σχετίζονται περισσότερο με την ποσότητα ου αλκοόλ που καταναλώνεται παρά με το είδος του αλκοολούχου ποτού. Σε κάθε πρίπτωση, η θετική επίδραση του κόκκινου κρασιού στην υγεία οφείλεται τόσο στην αιθανόλη όσο και στις πολυφαινόλες που περιέχει.

Συμπερασματικά, όπως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, έτσι και το κρασί παρουσιάζει αρνητική πλευρά...Μεγάλες ποσότητες κρασιού σχετίζονται με τον αλκοολισμό, την αυξημένη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτωνμ την γενικευμένη σκελετική μυοπάθεια, την αλκοολική μυοκραδιοπάθεια, τον καρκίνο του οισοφάγου και φάρυγγα, την κίρρωση του ήπατος κ.λπ.source:tlife.gr
Βουτιά στο τραγούδι θα κάνει ο Βλοντάκης;

Βουτιά στο τραγούδι θα 

κάνει ο Βλοντάκης;

Μιχάλης Ζαμπίδης στον Ant1; Αντώνης Βλοντάκης στο Mega. Τους διάσημους με κρυφό ταλέντο στο τραγούδι αναζητεί η παραγωγή του Mega «Just the two of us» και έχει ήδη εντοπίσει το πρώτο. Ο Βλοντάκης είναι ένας από τους υποψήφιους διαγωνιζόμενους του show. Ήδη του έχει πρόταση και ο γνωστός πολίστας το σκέφτεται σοβαρά.source:gossip-tv.gr

Πάνος Καλίδης...

Θα γίνει μπαμπάς!

Πάνος Καλίδης
Τριών μηνών έγκυος είναι η αγαπημένη του Πάνου Καλίδη, Λεάνα Μάρκογλου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Veto».

Οι δυο τους γνωρίστηκαν πριν από πεντέμισι χρόνια, όταν εκείνη πήγε να διασκεδάσει στο κέντρο που εμφανιζόταν ο τραγουδιστής. Ύστερα από μια σύντομη κουβέντα τους στο καμαρίνι του, ο Πάνος πληροφορήθηκε ότι η Λεάνα είναι make up artist και της πρότεινε να συνεργαστούν. Και ο έρωτας δεν άργησε να έρθει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ζευγάρι τον επόμενο μήνα θα κάνει πολιτικό γάμο και αργότερα θα ακολουθήσει ο θρησκευτικός.source:yupi.gr

Βασιλικός γάμος με... 

γεύση οικονομικής κρίσης...



Το σίγουρο είναι ότι αυτό τον Αύγουστο όσοι περνούν τις διακοπές τους στις Σπέτσες δεν μπορούν να χαρούν με την ησυχία τους τον ήλιο και τη θάλασσα. Εδώ και έναν μήνα, το νησί βράζει από τις προετοιμασίες για τον επικείμενο γάμο του Νικόλαου με την Τατιάνα Μπλάτνικ. Παρόλο που η βασιλική οικογένεια θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους (αλλά όχι χαμηλό μπάτζετ), το αυστηρό πρωτόκολλο που απαιτείται στο συγκεκριμένο μυστήριο έχει φέρει τα πάνω κάτω.

Οι Σπέτσες έχουν κυριολεκτικά γίνει τις τελευταίες μέρες απόρθητο φρούριο. Η ασφάλεια υψηλών προσώπων είναι σε πλήρη εγρήγορση, αφού οι καλεσμένοι είναι γαλαζοαίματοι, επιχειρηματίες και άνθρωποι του διεθνούς jet set. Πληροφορίες θέλουν άτομα από τα υψηλά κλιμάκια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να ασχολούνται προσωπικά με την υπόθεση. Τις ημέρες του γάμου, εκτός από την ασφάλεια που θα υπάρχει στην ξηρά, θα είναι ακροβολισμένοι και βατραχάνθρωποι προκειμένου να υπάρχει πλήρης προστασία και από θαλάσσης.


Έτσι, παρόλο που οι δημοσιογράφοι τρέχουν για να μαζέψουν κάποια είδηση που αφορά στον συγκεκριμένο γάμο, έχει δοθεί πολύ αυστηρή οδηγία όσοι εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στη διοργάνωση να μην αφήσουν να διαρρεύσει το παραμικρό. Την Τετάρτη 25 Αυγούστου, πάντως, οι Σπέτσες θα ζήσουν μια παραμυθένια βασιλική βραδιά. Το γενικό πρόσταγμα έχει η μητέρα του γαμπρού Αννα-Μαρία. Ουσιαστικά, αυτή επέλεξε όλους τους συντελεστές του μυστηρίου, έστω κι αν χρειάστηκε να πάρει το τυπικό ΟΚ των μελλόνυμφων.


Δύο οι δεξιώσεις, 350 πολύ αυστηρά επιλεγμένοι καλεσμένοι και αμέτρητα κιβώτια σαμπάνιες Cristal, Dom Perignon και συλλεκτικές Moët θα ρέουν στη γαμήλια βραδιά. Με καΐκι και λευκά άλογα Ο πρίγκιπας Νικόλαος αποφάσισε να μην τηρήσει το βασιλικό τυπικό στον τρόπο που θα συναντήσει τη νύφη. Θα τον ντύσουν γαμπρό οι φίλοι του (με πρώτο και καλύτερο τον κουμπάρο του Νάσο Θανόπουλο) στο σπίτι της οικογένειας στο Πόρτο Χέλι και από εκεί θα επιβιβαστεί στο οικογενειακό καΐκι «Αφρόεσσα», προκειμένου να συναντήσει την αγαπημένη του Τατιάνα Μπλάτνικ στη σουίτα «Grace» του επιβλητικού ξενοδοχείου «Ποσειδώνιο».


Οι εποπτεύοντες την τελετή έχουν συμβουλέψει την Τατιάνα να κατέβει από την εξωτερική μαρμάρινη σκάλα, προκειμένου να προσφέρει «άρτον και θέαμα» σε όσους ντόπιους θα πάνε να τη δουν από κοντά. Διάχυτη είναι η αίσθηση ότι η οικογένεια θέλει να δημιουργήσει ντόρο στο νησί. Οι μελλόνυμφοι από το ξενοδοχείο θα επιβιβαστούν σε μια παραδοσιακή άμαξα με λευκά άλογα, η οποία θα στολιστεί με λευκά λουλούδια, για να διασχίσουν τα παραδοσιακά καλντερίμια και τελικά να καταλήξουν στη μητρόπολη του νησιού, τον Αγιο Νικόλαο, που θεωρείται αριστουργηματικός.


Στην εκκλησία ο στολισμός θα είναι διακριτικός και το λευκό χρώμα θα πρωταγωνιστεί παντού. Ολα τα λουλούδια είναι ειδική παραγγελία από τα ανθοπωλεία «L.V. Petridis». Οι ειδικοί στους ανθοστολισμούς πραγματοποίησαν επιτόπια κατόπτευση στους χώρους της εκκλησίας αλλά και της δεξίωσης. Πολύ αυστηρό πρωτόκολλο θα τηρηθεί στο seating plan, δεδομένου μάλιστα ότι ο εσωτερικός χώρος της εκκλησίας είναι περιορισμένος. Τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το μυστήριο από κοντά θα έχουν αυστηρά οι δύο οικογένειες, αλλά και οι γαλαζοαίματοι καλεσμένοι από το εξωτερικό.


Οικογενειακή υπόθεση η κουμπαριά! Ακολουθώντας την παράδοση που θέλει τις βασιλικές οικογένειες να χρησιμοποιούν στα μυστήρια συγγενείς τους, ο Νικόλαος και η Τατιάνα επέλεξαν για κουμπάρους τα αδέλφια τους. Έτσι από την πλευρά του Νικόλαου κουμπάροι θα είναι ο Παύλος και ο Φίλιππος, ενώ από την πλευρά της νύφης, τα αδέλφια της Μπόρις, Iγκορ και Ατίλιο, που έχουν φτάσει εδώ και λίγες μέρες από το εξωτερικό.


Μεταξύ των κουμπάρων υπάρχει και μια χαριτωμένη εξαίρεση: o κολλητός φίλος του Νικόλαου, Νάσος Θανόπουλος, τον οποίο ο πρίγκιπας είχε παντρέψει πριν από έναν μήνα. Με αυτόν τον τρόπο οι πρώην συμφοιτητές αποφάσισαν να δέσουν τη σχέση τους με διπλή κουμπαριά!


Νυφικό-υπερπαραγωγή

Παρόλο που είναι καλοκαίρι, στο ατελιέ της Νταϊάν Φον Φίρστενμπεργκ οι μηχανές εδώ και δύο μήνες δουλεύουν πυρετωδώς. Το σχέδιο υπογράφει η ίδια η σχεδιάστρια μόδας, καθότι η Τατιάνα είναι πολύ καλή φίλη και συνεργάτιδά της. Μετάξι, μουσελίνα και δαντέλα αποτελούν τα υλικά του νυφικού-υπερπαραγωγή. Το νυφικό με την ουρά του και το πέπλο του έχει φτάσει από τη Νέα Υόρκη και ήδη βρίσκεται στα χέρια της νύφης.

Παρόλο που διάσημα ξένα περιοδικά, όπως η «Vogue», το «Point de Vue» και το «Vanity Fair», ζητούσαν μια μακέτα από το νυφικό, η συμφωνία μεταξύ Τατιάνας και Νταϊάν Φον Φίρστενμπεργκ ήταν να μην αποκαλυφθεί το νυφικό μέχρι το μυστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γνωστή σχεδιάστρια πρόκειται να έρθει προκειμένου να παραστεί στον γάμο αλλά και να βοηθήσει τη νύφη να ντυθεί.


Μπομπονιέρες και μανικετόκουμπα από ασήμι

Τις μπομπονιέρες έχουν αναλάβει δύο διαφορετικοί οίκοι κοσμημάτων: τα κοσμηματοπωλεία του Αντώνη Βουράκη και του Κώστα Καίσαρη. Η παραγγελία προς τον Αντώνη Βουράκη είναι συγκεκριμένη και αφορά τους VIP καλεσμένους. Εκατόν πενήντα ασημένιες μπομπονιέρες σε οβάλ σχήμα, που έχουν πάνω τους τον θυρεό, τα μονογράμματα των μελλόνυμφων και την ημερομηνία του γάμου, θα προσφερθούν σε γαλαζοαίματους και jet setters.

Ο οίκος Βουράκη ετοιμάζει και τα δώρα που θα δοθούν από το ζευγάρι στους κουμπάρους. Πρόκειται για πρωτότυπα ασημένια μανικετόκουμπα τα οποία συνδυάζουν τα μονογράμματα των μελλόνυμφων με δυο σύμβολα καλής τύχης: την πέτρα τιρκουάζ και το ξύλο. Οι υπόλοιπες μπομπονιέρες (εξίσου εντυπωσιακές και αυτές) φτιάχτηκαν στο κοσμηματοπωλείο «Kessaris». Στις κυρίες θα προσφερθούν ασημένια βραχιόλια διακοσμημένα με κοχύλια, ενώ στους κυρίους θα δοθούν κομπολόγια με ανάλογο θέμα.


Οι παρόντες, οι απόντες και... οι πασπαρτού

Πολλά ειπώθηκαν για το ποιοι τελικά πρόκειται να έρθουν. Παρόλο που κάποιοι διέρρευσαν ότι στους επίσημους καλεσμένους θα είναι ο Ελτον Τζον, η ίδια η οικογένεια λέει ότι ποτέ δεν του απηύθυνε πρόσκληση. Η πιο ηχηρή απουσία πάντως είναι αυτή της βασίλισσας Ελισάβετ. Ανειλημμένες υποχρεώσεις την κρατούν μακριά από τον αγαπημένο της ανιψιό. Η οικογένειά της θα εκπροσωπηθεί από τον διάδοχο Κάρολο και τη σύντροφό του Καμίλα. Το «παρών» στο μυστήριο και τη δεξίωση αναμένεται να δώσουν 350 καλεσμένοι.

Παρόλο που η οικογένεια δεν αφήνει να διαρρεύσουν τα ονόματα για λόγους ασφαλείας, είναι σίγουρο ότι θα παραβρεθούν οι βασιλικές οικογένειες της Ισπανίας, της Δανίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, ο πρίγκιπας Αλέξανδρος, η πριγκίπισσα Αικατερίνη και άλλοι. Θα παραστούν ακόμη ο Ντίντης και η Λούλα Γουλανδρή, μέλη των οικογενειων Εμπειρίκου, Λιβανού, ο Γιώργος και η Αριέττα Βαρδινογιάννη, ο Γιώργος και η Ηρώ Κόβα, ο Μιχάλης Χανδρής, ο Φίλιππος και η Μαρίνα Στράτου, ο Βασίλης και η Χαρά Καίσαρη, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και η Ζωή Λάσκαρη, ο Νίκος με τη Βαρβάρα Βερνίκου, o Γιώργος με την Ελενα Ντάβλα κ.ά.


Σμόκιν, τουαλέτες και μπριγιάν!

Η οικογένεια ετοιμάζεται να γιορτάσει τον γάμο με δύο δεξιώσεις. Η πρώτη που δεν θα είναι και τόσο επίσημη θα δοθεί στο ξενοδοχείο «Ποσειδώνιο», το οποίο είναι μικρογραφία του «Grand Hotel» των Καννών. Σε αυτό το κάλεσμα θα βρεθούν λίγοι γαλαζοαίματοι, αφού εκείνη την μέρα θα καταφτάνουν στο νησί από το εξωτερικό και θα προτιμήσουν να ξεκουραστούν. Πρόκειται κυρίως για ένα κοκτέιλ πάρτι που αφορά περισσότερο τη στενή οικογένεια και την generation next. Η επίσημη και μεγάλη δεξίωση θα δοθεί μία μέρα μετά το μυστήριο.

Είναι η πρώτη φορά που το κτήμα Κούτση θα ανοίξει τις πόρτες του για να υποδεχτεί ένα τόσο glamorous event. Οι εκλεκτοί καλεσμένοι θα απολαύσουν σούπερ γεύσεις από το catering του «Ekali club». Θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία από ψαρικά, κρεατικά και σαλάτες, προκειμένου να λύψουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Σε αυτό το κάλεσμα το dress code θα είναι πολύ αυστηρό, όπως εξάλλου αναγράφεται και στην πρόσκληση. Οι κυρίες πρέπει να φορούν μακριές τουαλέτες και οι άντρες απαραιτήτως σμόκιν.


Λέγεται μάλιστα ότι για τον γάμο αυτό άδειασαν οίκοι υψηλής ραπτικής της Ευρώπης και βγήκαν από τις θυρίδες σπάνιες συλλογές κοσμημάτων με μπριγιάν και σπάνιες πέτρες ειδικά γι’ αυτή τη βραδιά. Την όλη διοργάνωση έχει αναλάβει η εταιρεία «The Genie». Οι κυρίες Χριστίνα Φιλιαγκουρίδου και Ελίνα Σμπώκου έχουν φροντίσει να υπάρχει αρκετό προσωπικό ώστε η διαδικασία του seating να είναι άμεση και ακριβής.


Στο κομμάτι της διακόσμησης βάζει την πινελιά της η Φαίη Βαλίδη που τα τελευταία χρόνια έχει συνδυάσει το όνομά της με πολλά επιτυχημένα events. Και πάνω στα τραπέζια θα υπάρχουν διακριτικές συνθέσεις από αρωματικά φυτά του «LV Petridis». Η όλη ατμόσφαιρα θα έχει κάτι πολύ σικάτο και θα αποπνέει, όπως αναμένεται, ελιτίστικο αέρα. Η μουσική επιμέλεια της βραδιάς θα γίνει από τον Ντένη Μουζάκη, ο οποίος έχει επιλέξει ειδικά κομμάτια για τον πρώτο χορό του ζευγαριού. Επίσης, θα υπάρχει και live μπάντα που θα παίξει ξένη και ελληνική μουσική.


Με τη λογική του low budget

Παρά τα χρήματα που θα δοθούν για τις δεξιώσεις, τα δώρα των κουμπάρων και την περιποίηση των καλεσμένων, ο Κωνσταντίνος και η Αννα-Μαρία θέλησαν να τηρήσουν τη λογική του χαμηλού κόστους. Σε αντίθεση με τα όσα είχαν γίνει στον γάμο του Παύλου στο Λονδίνο, η βασική οδηγία που δόθηκε στους διοργανωτές είναι όλα να κινηθούν σε λογικά ποσά.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του hairstylist Στέφανου Βασιλάκη που εκλήθη να χτενίσει τις πριγκίπισσες. Οταν του ζητήθηκε προσφορά εκείνος ζήτησε 2.000 ευρώ (για όλες μαζί), αλλά η οικογένεια του απάντησε ότι δεν δύναται να δώσει τα χρήματα αυτά. Ετσι έληξε άδοξα και η επαφή.
source:protothema.gr

Το άκρο άωτο της

απροσεξίας...



Με στυλ... στη «μάχη» 

κατά του εγκλήματος...


Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν διάφορα πανάκριβα οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούνται από τις αστυνομικές αρχές ξένων χωρών.

Είναι γρήγορα, εντυπωσιακά, ταχύτατα, και αποτελούν μία ενδεδειγμένη λύση για την καταπολέμηση του εγκλήματος κτλ…


Πάρτε μία μικρή γεύση…









Φρένο σε έρευνα για 

βλαστοκύτταρα...

Μαρίνα Κουτσούμπα
Με απόφαση περιφερειακού αμερικανικού δικαστηρίου, απαγορεύτηκε η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση των ερευνών σε βλαστοκύτταρα.


Η προσωρινού χαρακτήρα απόφαση για διακοπή της σχετικής έρευνας ελήφθη διότι, όπως επισημαίνεται, καταστρέφονται ανθρώπινα έμβρυα. Ο δικαστής μάλιστα έκρινε ότι η υπόθεση μπορεί να παραπεμφθεί κανονικά στη δικαιοσύνη. Ερευνητές που είχαν διαφωνήσει με την απόφαση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, που επέτρεπε τη χρηματοδότηση της έρευνας με ομοσπονδιακές πηγές, προσέφυγαν στο δικαστήριο τον Ιούνιο.
Μεταξύ άλλων, κατά των αναθεωρημένων οδηγιών κινήθηκε και η κερδοσκοπική ένωση Nightlight Christian Adoptions με το σκεπτικό ότι η έρευνα θα μειώσει τον αριθμό των εμβρύων προς υιοθεσία.
Το ερευνητικό πλαίσιο είχε καταρτιστεί από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH). Η κυβέρνηση, που δέχτηκε πλήγμα από την απόφαση, είτε θα ασκήσει έφεση είτε θα επιδιώξει να αλλάξει τους κανονισμούς.source:cosmo.gr


Αγώνας δρόμου για τις 
νέες υπερδυνάμεις στην Ασία...
Καθώς η Κίνα και η Ινδία αναδύονται στο προσκήνιο, οι σχέσεις μεταξύ τους θα διαμορφώσουν την διεθνή πολιτική. Δυστυχώς οι διμερής τους σχέσεις είναι προβληματικές.
Πριν από εκατό χρόνια ήταν σχετικά εύκολο να ξεχωρίσει κανείς τις ανερχόμενες δυνάμεις, των οποίων οι σχέσεις και ο ανταγωνισμός θα διαμόρφωνε τον 20ο αιώνα. Ο Ήλιος που δεν έδυε ποτέ στη Βρετανική Αυτοκρατορία βρισκόταν στην απογευματινή του ώρα. Κράτη, όπως η Γερμανία, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, που βρίσκονταν σε ακμή έκαναν επίδειξη δύναμης. Οι ανερχόμενες αυτές δυνάμεις γνώριζαν μία πρωτοφανή οικονομική ανάπτυξη και ευημερία, ενώ οδηγήθηκαν σε μία πολεμική αιματοχυσία άνευ προηγουμένου.
Το 2010 ο παγκόσμιος γεωπολιτικός και οικονομικός χάρτης αλλάζει ραγδαία. Η Κίνα ξεπέρασε την Ιαπωνία και είναι πλέον η δεύτερη οικονομική δύναμη του πλανήτη. Η εξέλιξη αυτή γέννησε νέες ανησυχίες στη Δύση, ότι η Κίνα θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ πολύ πιο σύντομα απ' ότι περίμεναν. Ωστόσο, πηγαίνοντας λίγο παραπέρα την ανάλυση και εστιάζοντας περισσότερο στην Ασία, η Κίνα βρίσκεται σε μακροχρόνιο ανταγωνισμό με την άλλη ανερχόμενη οικονομική και πολιτική υπερδύναμη, την Ινδία. Μέχρι το 1800 οι δύο αυτές χώρες απάρτιζαν την μισή οικονομική δραστηριότητα του κόσμου και σε αντίθεση με την Ιαπωνία και τη Γερμανία δεν είναι καθαρά εθνικά κράτη. Από την άποψη του πληθυσμού και του μεγέθους τους, οι δύο χώρες θα μπορούσαν να αποτελούν και ηπείρους, ωστόσο παρά τη ραγδαία ανάπτυξή τους, είναι φτωχά κράτη.
Σημαντικές για την παγκόσμια οικονομία
Τίποτα όμως δεν είναι προκαθορισμένο και εξασφαλισμένο, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις γίνονται με δεκαετίες και όχι σε έτη. Η δημογραφία δεν είναι το πεπρωμένο. Πριν δύο μόλις δεκαετίες, η Ιαπωνία θεωρούνταν ο μεγάλος αντίπαλος των ΗΠΑ. Ωστόσο, κράτη τόσο μεγάλα και πολύπλοκα όπως η Κίνα μπορεί τελικά να έχουν επιδόσεις χαμηλότερες από τις προβλέψεις και τους στόχους ή ακόμη και να καταρρεύσουν υπό το βάρος των δικών τους λαθών και ενδεχόμενης αναποτελεσματικότητας.
Βραχυπρόθεσμα ωστόσο, μεγαλύτερη σημασία για την Ασία θα έχουν η εξωτερική πολιτική του Πεκίνου και του Νέου Δελχί και οι σχέσεις τους με άλλες χώρες. Για παράδειγμα σε αυτή τη φάση μεγαλύτερους κινδύνους ενέχει μία ενδεχόμενη σύγκρουση μεταξύ της ανερχόμενης Κίνας και μίας Ιαπωνία, που ναι μεν γερνάει παρόλα αυτά παραμένει πανίσχυρη. Την ίδια στιγμή χώρες της Δύσης διατηρούν ακόμη σημαντική επιρροή στην Ασία.
Ωστόσο, όσο περνούν τα χρόνια αυξάνονται οι πιθανότητες, η Κίνα και η Ινδία να βρεθούν αντιμέτωπες σε μία διασυνοριακή σύγκρουση. Ο τρόπος με τον οποίο η Κίνα και η Ινδία θα διαχειριστούν τις σχέσεις τους θα καθορίσουν αν θα επαναλάβουν τα λάθη που έκαναν τον 20ο αιώνα.
Κανείς δεν είναι άνετος με την ταυτότητά του. Η πολιτική ηγεσία του Πεκίνου αντιδρά στην εικόνα που προσπαθεί να δημιουργήσει η Δύση για την άνοδο της Κίνας.
Η Κίνα και η Ινδία εργάζονται για το μέλλον τους
Παρόλα αυτά το Πεκίνο είναι το πιο πολυπληθές κράτος του κόσμου και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας και η σημαντικότερη αγορά αυτοκινήτων του πλανήτη. Σταδιακά αλλάζει και η ισορροπία δυνάμεων. Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός αναβαθμίζει τις τεχνολογικές του δυνατότητες, κατασκευάζει ένα μεγάλο ναυτικό στόλο, ενώ αναπτύσσει τις ικανότητες του στο διάστημα και στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, η Κίνα δεν μπορεί να απειλήσει ακόμη την υπεροπλία των ΗΠΑ, εκνευρίζει όμως τους γείτονές τους. Τόσο για την διστακτική στάση στην πρόσφατη κρίση μεταξύ της Νοτίου και της Βορείου Κορέας, όσο και για την διεκδίκηση ολόκληρης της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας.
Αλλά και η Ινδία είναι από την πλευρά της είναι σε εγρήγορση. Η ταπείνωση από την Κίνα στον σύντομο πόλεμο με την Κίνα το 1962 δεν έχει ξεχαστεί ακόμη. Είναι παράδοση στο Νέο Δελχί να μην εμπιστεύεται το Πεκίνο. Η Ινδία θεωρεί ότι η Κίνα προσπαθεί να την υποδαυλίσει με κάθε τρόπο και σε όλους τους τομείς. Στην ενέργεια με το Πεκίνο να εξασφαλίζει τις πηγές που χρειάζονται και οι δύο. Με τους χειρισμούς για τον αποκλεισμό της Ινδίας από τις μόνιμες θέσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Πάνω απ' όλα όμως με τη φιλία της Κίνας με τους μικρότερους γείτονες της ΝΑ Ασίας, κυρίως με το Πακιστάν. Το κυριότερο είναι όμως, ότι μετά από δεκαετίες διαλλακτικής συνοριακής πολιτικής για την διασφάλιση της ειρήνη, το Πεκίνο έχει σκληρύνει τη στάση του για το Θιβέτ και το Κασμίρ, που οδήγησαν στο πόλεμο του 1962. Όλα αυτά οδήγησαν την Ινδία στρατηγικά πιο κοντά στην Ουάσιγκτον με αποκορύφωμα την αμφιλεγόμενη πυρηνική συνεργασία.
Το καθεστώς στο Πεκίνο αντιμετωπίζει με περιφρόνηση την άστατη και αναποτελεσματική δημοκρατίας της Ινδίας. Ωστόσο, η κινεζική κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η Ινδία μακροπρόθεσμα θα μετατραπεί στο βασικό της αντίπαλο, ειδικότερα όσο περισσότερο προσεταιρίζεται τις ΗΠΑ. Μέχρι τις αρχές του 1990 το κατά κεφαλήν ΑΕΠ των δύο χωρών ήταν αντίστοιχο, ωστόσο μέσα σε λίγα χρόνια η Κίνα έκανε μεγάλα άλματα ανάπτυξης σε σημείο, που οι περισσότεροι να πιστέψουν ότι η Ινδία δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει.
Η ευκαιρία της Ινδίας
Καθώς όμως το εργατικό δυναμικό της Κίνας γερνάει, η Ινδία βλέπει το δικό της εργατικό δυναμικό να αυξάνεται σταθερά, μία προϋπόθεση, που οδήγησε σε σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη άλλες χώρες της Ασίας. Η Ινδία έχει όλες τις προϋποθέσεις να ξεπεράσει στο μέλλον την Κίνα στους ρυθμούς ανάπτυξης. Επιπλέον, έχει το πλεονέκτημα της δημοκρατίας, που μπορεί να λειτουργήσει ως βαλβίδα αποσυμπίεσης των κοινωνικών πιέσεων. Εν τω μεταξύ, ο στρατός της Ινδίας είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο αμέσως μετά των ΗΠΑ και της Κίνας. Μόνο στη διαφιλονικούμενη περιοχή Αρουναχάλ Πραντές έχει 100.000 στρατιώτες (διπλάσιος αριθμός σε σχέση με τα στρατεύματα των ΗΠΑ στο Ιράκ). Μάλιστα, επειδή η Ινδία δεν αποτελεί απειλή για τη Δύση, διαθέτει ισχυρούς φίλους τόσο για τα δικά της συμφέροντα όσο και ως αντίβαρο στην Κίνα.
Το εμπόριο είναι το νέο μεγάλο πεδίο δράσης στις σχέσεις Ινδίας και Κίνας, το οποίο το 2010 θα φτάσει τα 60 δισεκ. δολάρια, περίπου 230 φορές μεγαλύτερο από το 1990. Επειδή όμως ο 20ος αιώνας απέδειξε ότι ένας πόλεμος που μπορεί να προβλεφθεί, μπορεί να έχει απρόβλεπτο τέλος και καταστροφικές συνέπειες. Είναι λοιπόν λογικό οι δύο πλευρές να προσπαθούν να βρουν τρόπους προσέγγισης. Πρέπει να ολοκληρώσουν τις συζητήσεις για τις διασυνοριακές διαφορές για μία ειρηνική λύση. Η Κίνα διεκδικεί το Αρουνάχαλ Πραντές μόνο ως διαπραγματευτικό χαρτί. Το Πεκίνο έχει λύσει όλες τις συνοριακές διαφορές με τους γείτονές της, Ρωσία, Μογγολία, Μιανμάρ και Βιετνάμ. Σίγουρα μπορεί να βρεθεί μία συμφωνία και με την Ινδία.
Εν τω μεταξύ, η Ασία πρέπει να προλάβει αυτό που η Ευρώπη έμαθε μετά από δύο παγκοσμίους πολέμους. Να δημιουργήσει θεσμούς, που θα διατηρήσουν τις ισορροπίες στην περιοχή. Γι' αυτό το λόγο πρέπει η Κίνα και η Ιαπωνία, να ξεκινήσουν τη δημιουργία φόρουμ, πάνω στην οποία θα στηρίξουν τους διεθνείς θεσμούς και οργανισμούς για τη συνεργασία και τον υγιή ανταγωνισμό.source:kathimerini.gr

Μία φωτογραφική που 

ειδικεύεται στο... Facebook!



Η Kodak παρουσίασε τη νέα της ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, η οποία έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τους χρήστες του Facebook.
Η νέα Kodak M590 μπορεί να είναι η πιο λεπτή φωτογραφική στον κόσμο που διαθέτει οπτικό ζουμ 5x όμως αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το ειδικό κουμπί Share που διαθέτει με το οποίο, όταν συνδεθεί στον υπολογιστή σας, μπορεί και ανεβάζει αυτόματα τη φωτογραφία που τραβήξατε στο Facebook ή ακόμα και σε άλλα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης ενώ και τα βίντεο φορτώνονται με τον ίδιο τρόπο στο YouTube.
 
Τέλος τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που διαθέτει είναι μία οθόνη 2.7 ιντσών, λειτουργία σταθεροποίησης της εικόνας μιας και το ζουμ της είναι εκπληκτικό ενώ η ανάλυσή της θα είναι στα 14MP με δυνατότητα εγγραφής βίντεο υψηλής ευκρίνειας στα 720p.
 
H συσκευή πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα σε τιμή που θα αγγίζει τα 200€ ενώ θα είναι διαθέσιμη και σε πολλά χρώματα.source:newsit.gr

Η αποστολή "Τιτανικός" 

άρχισε...



Η αποστολή που θα μεταβεί στην περιοχή του ναυαγίου του Τιτανικού και θα προσπαθήσει να κάνει μια "εικονική ανέλκυση" με την βοήθεια καμερών και σόναρ, αναχώρησε τελικά την Δευτέρα το βράδυ, ανακοίνωσαν στην ιστοσελίδα τους οι οργανωτές της αποστολής.

"Στις 20:38 μ.μ. της Δευτέρας (0:38 GMT Τρίτη), ένα όμορφο βράδυ λουσμένο στο φως του φεγγαριού, το πλοίο "Jean Charcot" αναχώρησε από τον Αγιο Ιωάννη της Νέας Γης για την περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού. Η αποστολή Τιτανικός άρχισε", δηλώνει θριαμβευτικά η ομάδα κάτω από μια σειρά φωτογραφιών του επιστημονικού σκάφους που απομακρύνεται από την αποβάθρα. Η αναχώρηση καθυστέρησε 24 ώρες λόγω της ανάγκης να γίνει τελικός έλεγχος ορισμένων εξοπλισμών, είχε ανακοινώσει νωρίτερα στην σελίδα της στο Twitter η αμερικανική εταιρεία RMS Titanic, η οποία κατέχει τα δικαιώματα εξερεύνησης του ναυαγίου.

Η επιστημονική ομάδα θα κάνει μιαν αποστολή 20 ημερών κατά την οποία ένα υποβρύχιο ρομπότ εξοπλισμένο με βιντεοκάμερες θα επιθεωρήσει και θα κινηματογραφήσει από πολύ κοντά το ναυάγιο του διάσημου υπερωκεανίου. Όπως ανακοινώθηκε, το πλήρωμα της αποστολής θα χαρτογραφήσει όλη την τοποθεσία του ναυαγισμένου υπερωκεανίου, ενώ όλες οι λήψεις, που θα γίνουν, προκειμένου να αναπαρασταθεί όσο γίνεται πιό τέλεια η σημερινή κατάσταση του ναυαγίου, "θα παρέχουν τρισδιάστατη εικόνα".

Ένα άλλο υποβρύχιο εξοπλισμένο με ένα ισχυρό και εξελιγμένο σόναρ θα πρέπει να επιτρέψει στο πλήρωμα να χαρτογραφήσει την περιοχή του ναυαγίου του υπερωκανίου, που βυθίστηκε το 1912 στα ανοιχτά των καναδικών ακτών, και να κάνει μια τρισδιάστατη εικονική αναπαράσταση.

Η εταιρεία της Ατλάντα, αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι η αποστολή αυτή θα είναι "ίσως η πιο τεχνολογικά προηγμένη που οργανώθηκε ποτέ". Ο πρόεδρος της RMS Titanic Κρίστοφερ Νταβίνο, είπε ότι ο στόχος είναι "να δημιουργήσουμε την πιο λεπτομερή τωρινή εικόνα της τοποθεσίας του ναυαγίου". Χαρακτήρισε την επιχείρηση αυτή "εικονική ανέλκυση" του Τιτανικού που "θα προσδιορίσει για πάντα την τωρινή του κατάσταση στα μυαλά και τις καρδιές της ανθρωπότητας".

Αρχαιολόγοι και ωκεανογράφοι επί του "Jean Charcot" θα αξιολογήσουν την κατάσταση του ναυαγίου και θα καταγράψουν τα στοιχεία του.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν όλη την αποστολή στο Διαδίκτυο (www.expeditiontitanic.com), καθώς και στα δίκτυα Facebook και Twitter.

Ο Τιτανικός βυθίστηκε μετά από πρόσκρουση σε παγόβουνο στο παρθενικό του ταξίδι στον Ατλαντικό, προκαλώντας το θάνατο 1.500 ατόμων. Το ναυάγιο εντοπίστηκε το 1985 σε βάθος περίπου 4.000 μέτρων.source:nooz.gr
top