Οι διασταυρώσεις 

εντοπίζουν τους φοροφυγάδες...

Διομήδης Σπινέλλης Διομήδης Σπινέλλης
Τη σημασία των φορολογικών ελέγχων τόνισε ο γενικός γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων, Διομήδης Σπινέλλης μιλώντας στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα».

Όπως είπε υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών που είναι ειλικρινής στις φορολογικές τους δηλώσεις και όσοι φοροδιαφεύγουν εντοπίζονται μέσω των διασταυρώσεων.


Ανέφερε χαρακτηριστικά πως μέσω των διασταυρώσεων εντοπίστηκαν περιπτώσεις στις οποίες μία επιχειρηματική αμοιβή των 100.000 ευρώ εμφανιζόταν ως αμοιβή των 10.000 ευρώ.


Αναφερόμενος στην απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, επεσήμανε ότι όσον αφορά στη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων, τα πράγματα μπαίνουν σε μία τάξη.


Παράλληλα, ο κ. Σπινέλλης είπε ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι είτε υπάρχουν χρήματα που δαπανώνται άσκοπα, είτε υπάρχουν έσοδα που δεν εισπράττονται, επειδή ορισμένοι νομίζουν ότι δε γίνονται έλεγχοι.


Από την πλευρά του
, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης τόνισε ότι είναι θετικό πως πλέον γίνονται έλεγχοι σε χώρους στους οποίους δεν γίνονταν στο παρελθόν, όπως είναι τα παζάρια, οι λαϊκές και οι παράνομες υπαίθριες αγορές.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται παντού.


Αναφερόμενος στην αύξηση του ΦΠΑ που δρομολογείται για το 2011, είπε ότι πρόκειται για μία βεβιασμένη κίνηση που δείχνει πανικό και θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.


Όπως είπε, μέχρι τώρα δεν έχει αποδώσει καμία αύξηση του ΦΠΑ, ενώ αντίθετα επιβαρύνει τόσο την αγορά όσο και τους καταναλωτές.


Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ζήτησε από την κυβέρνηση να επανεκτιμήσει την κατάσταση. 
source:skai.gr
top