Ελινόιλ: Αύξηση τζίρου λόγω 
ανόδου της τιμής των καυσίμων...
Σε 398 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Ελινόιλ στο πρώτο εξάμηνο του 2010 έναντι 321,7 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2009 καταγράφοντας αύξηση κατά 23,7% περίπου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αύξηση αυτή οφείλεται αποκλειστικά στην αύξηση της τιμής των καυσίμων (κυρίως λόγω ΕΦΚ) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, αφού ο όγκος πωλήσεων της εταιρίας σημείωσε μείωση 9,8%. Η μείωση του όγκου των πωλήσεων είναι ασφαλώς αποτέλεσμα της μειωμένης ζήτησης για καύσιμα, ιδιαίτερα κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.
Η εταιρία, σταθερά προσηλωμένη στο αναπτυξιακό της πρόγραμμα, διεύρυνε το δίκτυο των πρατηρίων της, το οποίο ενισχύθηκε συνολικά με την προσθήκη 22 νέων πρατηρίων ενώ απομακρύνθηκαν άλλα 15 την ίδια περίοδο, (καθαρή αύξηση 7 πρατήρια) ώστε το δίκτυό της να αριθμεί πλέον 580 πρατήρια πανελλαδικά.
Τα μικτά κέρδη του ομίλου ανήλθαν στο πρώτο εξάμηνο του 2010 σε 22,9 εκατ. ευρώ έναντι 24,2 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2009 μειωμένα κατά 5,6% περίπου. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου υποχώρησαν κατά 23,9% και ανήλθαν σε 3,2 εκατ. ευρώ έναντι 4,2 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2009. Αντίστοιχα τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων του ομίλου (EBT) ανήλθαν σε 1 εκατ. ευρώ έναντι 1,4 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2009 ενώ τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) ανήλθαν σε 0,7 εκατ. ευρώ έναντι 1,1 εκατ. ευρώ.
Όπως επισημαίνεται στη ίδια ανακοίνωση, η μείωση της ζήτησης έχει επιφέρει κλυδωνισμούς στην εγχώρια αγορά καυσίμων σε όλα τα επίπεδα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Ελινόιλ επικεντρώνεται στον αποτελεσματικότερο έλεγχο του κόστους και με εφόδια την άριστη υποδομή, την ισχυρή κεφαλαιακή της διάρθρωση και την αφοσίωση στις βασικές αρχές της ποιότητας και αξιοπιστίας, παραμένει προσηλωμένη στους αναπτυξιακούς της στόχους.
source:kathimerini.gr
top