Βασιλικός γάμος με... 

γεύση οικονομικής κρίσης...



Το σίγουρο είναι ότι αυτό τον Αύγουστο όσοι περνούν τις διακοπές τους στις Σπέτσες δεν μπορούν να χαρούν με την ησυχία τους τον ήλιο και τη θάλασσα. Εδώ και έναν μήνα, το νησί βράζει από τις προετοιμασίες για τον επικείμενο γάμο του Νικόλαου με την Τατιάνα Μπλάτνικ. Παρόλο που η βασιλική οικογένεια θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους (αλλά όχι χαμηλό μπάτζετ), το αυστηρό πρωτόκολλο που απαιτείται στο συγκεκριμένο μυστήριο έχει φέρει τα πάνω κάτω.

Οι Σπέτσες έχουν κυριολεκτικά γίνει τις τελευταίες μέρες απόρθητο φρούριο. Η ασφάλεια υψηλών προσώπων είναι σε πλήρη εγρήγορση, αφού οι καλεσμένοι είναι γαλαζοαίματοι, επιχειρηματίες και άνθρωποι του διεθνούς jet set. Πληροφορίες θέλουν άτομα από τα υψηλά κλιμάκια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να ασχολούνται προσωπικά με την υπόθεση. Τις ημέρες του γάμου, εκτός από την ασφάλεια που θα υπάρχει στην ξηρά, θα είναι ακροβολισμένοι και βατραχάνθρωποι προκειμένου να υπάρχει πλήρης προστασία και από θαλάσσης.


Έτσι, παρόλο που οι δημοσιογράφοι τρέχουν για να μαζέψουν κάποια είδηση που αφορά στον συγκεκριμένο γάμο, έχει δοθεί πολύ αυστηρή οδηγία όσοι εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στη διοργάνωση να μην αφήσουν να διαρρεύσει το παραμικρό. Την Τετάρτη 25 Αυγούστου, πάντως, οι Σπέτσες θα ζήσουν μια παραμυθένια βασιλική βραδιά. Το γενικό πρόσταγμα έχει η μητέρα του γαμπρού Αννα-Μαρία. Ουσιαστικά, αυτή επέλεξε όλους τους συντελεστές του μυστηρίου, έστω κι αν χρειάστηκε να πάρει το τυπικό ΟΚ των μελλόνυμφων.


Δύο οι δεξιώσεις, 350 πολύ αυστηρά επιλεγμένοι καλεσμένοι και αμέτρητα κιβώτια σαμπάνιες Cristal, Dom Perignon και συλλεκτικές Moët θα ρέουν στη γαμήλια βραδιά. Με καΐκι και λευκά άλογα Ο πρίγκιπας Νικόλαος αποφάσισε να μην τηρήσει το βασιλικό τυπικό στον τρόπο που θα συναντήσει τη νύφη. Θα τον ντύσουν γαμπρό οι φίλοι του (με πρώτο και καλύτερο τον κουμπάρο του Νάσο Θανόπουλο) στο σπίτι της οικογένειας στο Πόρτο Χέλι και από εκεί θα επιβιβαστεί στο οικογενειακό καΐκι «Αφρόεσσα», προκειμένου να συναντήσει την αγαπημένη του Τατιάνα Μπλάτνικ στη σουίτα «Grace» του επιβλητικού ξενοδοχείου «Ποσειδώνιο».


Οι εποπτεύοντες την τελετή έχουν συμβουλέψει την Τατιάνα να κατέβει από την εξωτερική μαρμάρινη σκάλα, προκειμένου να προσφέρει «άρτον και θέαμα» σε όσους ντόπιους θα πάνε να τη δουν από κοντά. Διάχυτη είναι η αίσθηση ότι η οικογένεια θέλει να δημιουργήσει ντόρο στο νησί. Οι μελλόνυμφοι από το ξενοδοχείο θα επιβιβαστούν σε μια παραδοσιακή άμαξα με λευκά άλογα, η οποία θα στολιστεί με λευκά λουλούδια, για να διασχίσουν τα παραδοσιακά καλντερίμια και τελικά να καταλήξουν στη μητρόπολη του νησιού, τον Αγιο Νικόλαο, που θεωρείται αριστουργηματικός.


Στην εκκλησία ο στολισμός θα είναι διακριτικός και το λευκό χρώμα θα πρωταγωνιστεί παντού. Ολα τα λουλούδια είναι ειδική παραγγελία από τα ανθοπωλεία «L.V. Petridis». Οι ειδικοί στους ανθοστολισμούς πραγματοποίησαν επιτόπια κατόπτευση στους χώρους της εκκλησίας αλλά και της δεξίωσης. Πολύ αυστηρό πρωτόκολλο θα τηρηθεί στο seating plan, δεδομένου μάλιστα ότι ο εσωτερικός χώρος της εκκλησίας είναι περιορισμένος. Τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το μυστήριο από κοντά θα έχουν αυστηρά οι δύο οικογένειες, αλλά και οι γαλαζοαίματοι καλεσμένοι από το εξωτερικό.


Οικογενειακή υπόθεση η κουμπαριά! Ακολουθώντας την παράδοση που θέλει τις βασιλικές οικογένειες να χρησιμοποιούν στα μυστήρια συγγενείς τους, ο Νικόλαος και η Τατιάνα επέλεξαν για κουμπάρους τα αδέλφια τους. Έτσι από την πλευρά του Νικόλαου κουμπάροι θα είναι ο Παύλος και ο Φίλιππος, ενώ από την πλευρά της νύφης, τα αδέλφια της Μπόρις, Iγκορ και Ατίλιο, που έχουν φτάσει εδώ και λίγες μέρες από το εξωτερικό.


Μεταξύ των κουμπάρων υπάρχει και μια χαριτωμένη εξαίρεση: o κολλητός φίλος του Νικόλαου, Νάσος Θανόπουλος, τον οποίο ο πρίγκιπας είχε παντρέψει πριν από έναν μήνα. Με αυτόν τον τρόπο οι πρώην συμφοιτητές αποφάσισαν να δέσουν τη σχέση τους με διπλή κουμπαριά!


Νυφικό-υπερπαραγωγή

Παρόλο που είναι καλοκαίρι, στο ατελιέ της Νταϊάν Φον Φίρστενμπεργκ οι μηχανές εδώ και δύο μήνες δουλεύουν πυρετωδώς. Το σχέδιο υπογράφει η ίδια η σχεδιάστρια μόδας, καθότι η Τατιάνα είναι πολύ καλή φίλη και συνεργάτιδά της. Μετάξι, μουσελίνα και δαντέλα αποτελούν τα υλικά του νυφικού-υπερπαραγωγή. Το νυφικό με την ουρά του και το πέπλο του έχει φτάσει από τη Νέα Υόρκη και ήδη βρίσκεται στα χέρια της νύφης.

Παρόλο που διάσημα ξένα περιοδικά, όπως η «Vogue», το «Point de Vue» και το «Vanity Fair», ζητούσαν μια μακέτα από το νυφικό, η συμφωνία μεταξύ Τατιάνας και Νταϊάν Φον Φίρστενμπεργκ ήταν να μην αποκαλυφθεί το νυφικό μέχρι το μυστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γνωστή σχεδιάστρια πρόκειται να έρθει προκειμένου να παραστεί στον γάμο αλλά και να βοηθήσει τη νύφη να ντυθεί.


Μπομπονιέρες και μανικετόκουμπα από ασήμι

Τις μπομπονιέρες έχουν αναλάβει δύο διαφορετικοί οίκοι κοσμημάτων: τα κοσμηματοπωλεία του Αντώνη Βουράκη και του Κώστα Καίσαρη. Η παραγγελία προς τον Αντώνη Βουράκη είναι συγκεκριμένη και αφορά τους VIP καλεσμένους. Εκατόν πενήντα ασημένιες μπομπονιέρες σε οβάλ σχήμα, που έχουν πάνω τους τον θυρεό, τα μονογράμματα των μελλόνυμφων και την ημερομηνία του γάμου, θα προσφερθούν σε γαλαζοαίματους και jet setters.

Ο οίκος Βουράκη ετοιμάζει και τα δώρα που θα δοθούν από το ζευγάρι στους κουμπάρους. Πρόκειται για πρωτότυπα ασημένια μανικετόκουμπα τα οποία συνδυάζουν τα μονογράμματα των μελλόνυμφων με δυο σύμβολα καλής τύχης: την πέτρα τιρκουάζ και το ξύλο. Οι υπόλοιπες μπομπονιέρες (εξίσου εντυπωσιακές και αυτές) φτιάχτηκαν στο κοσμηματοπωλείο «Kessaris». Στις κυρίες θα προσφερθούν ασημένια βραχιόλια διακοσμημένα με κοχύλια, ενώ στους κυρίους θα δοθούν κομπολόγια με ανάλογο θέμα.


Οι παρόντες, οι απόντες και... οι πασπαρτού

Πολλά ειπώθηκαν για το ποιοι τελικά πρόκειται να έρθουν. Παρόλο που κάποιοι διέρρευσαν ότι στους επίσημους καλεσμένους θα είναι ο Ελτον Τζον, η ίδια η οικογένεια λέει ότι ποτέ δεν του απηύθυνε πρόσκληση. Η πιο ηχηρή απουσία πάντως είναι αυτή της βασίλισσας Ελισάβετ. Ανειλημμένες υποχρεώσεις την κρατούν μακριά από τον αγαπημένο της ανιψιό. Η οικογένειά της θα εκπροσωπηθεί από τον διάδοχο Κάρολο και τη σύντροφό του Καμίλα. Το «παρών» στο μυστήριο και τη δεξίωση αναμένεται να δώσουν 350 καλεσμένοι.

Παρόλο που η οικογένεια δεν αφήνει να διαρρεύσουν τα ονόματα για λόγους ασφαλείας, είναι σίγουρο ότι θα παραβρεθούν οι βασιλικές οικογένειες της Ισπανίας, της Δανίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, ο πρίγκιπας Αλέξανδρος, η πριγκίπισσα Αικατερίνη και άλλοι. Θα παραστούν ακόμη ο Ντίντης και η Λούλα Γουλανδρή, μέλη των οικογενειων Εμπειρίκου, Λιβανού, ο Γιώργος και η Αριέττα Βαρδινογιάννη, ο Γιώργος και η Ηρώ Κόβα, ο Μιχάλης Χανδρής, ο Φίλιππος και η Μαρίνα Στράτου, ο Βασίλης και η Χαρά Καίσαρη, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και η Ζωή Λάσκαρη, ο Νίκος με τη Βαρβάρα Βερνίκου, o Γιώργος με την Ελενα Ντάβλα κ.ά.


Σμόκιν, τουαλέτες και μπριγιάν!

Η οικογένεια ετοιμάζεται να γιορτάσει τον γάμο με δύο δεξιώσεις. Η πρώτη που δεν θα είναι και τόσο επίσημη θα δοθεί στο ξενοδοχείο «Ποσειδώνιο», το οποίο είναι μικρογραφία του «Grand Hotel» των Καννών. Σε αυτό το κάλεσμα θα βρεθούν λίγοι γαλαζοαίματοι, αφού εκείνη την μέρα θα καταφτάνουν στο νησί από το εξωτερικό και θα προτιμήσουν να ξεκουραστούν. Πρόκειται κυρίως για ένα κοκτέιλ πάρτι που αφορά περισσότερο τη στενή οικογένεια και την generation next. Η επίσημη και μεγάλη δεξίωση θα δοθεί μία μέρα μετά το μυστήριο.

Είναι η πρώτη φορά που το κτήμα Κούτση θα ανοίξει τις πόρτες του για να υποδεχτεί ένα τόσο glamorous event. Οι εκλεκτοί καλεσμένοι θα απολαύσουν σούπερ γεύσεις από το catering του «Ekali club». Θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία από ψαρικά, κρεατικά και σαλάτες, προκειμένου να λύψουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Σε αυτό το κάλεσμα το dress code θα είναι πολύ αυστηρό, όπως εξάλλου αναγράφεται και στην πρόσκληση. Οι κυρίες πρέπει να φορούν μακριές τουαλέτες και οι άντρες απαραιτήτως σμόκιν.


Λέγεται μάλιστα ότι για τον γάμο αυτό άδειασαν οίκοι υψηλής ραπτικής της Ευρώπης και βγήκαν από τις θυρίδες σπάνιες συλλογές κοσμημάτων με μπριγιάν και σπάνιες πέτρες ειδικά γι’ αυτή τη βραδιά. Την όλη διοργάνωση έχει αναλάβει η εταιρεία «The Genie». Οι κυρίες Χριστίνα Φιλιαγκουρίδου και Ελίνα Σμπώκου έχουν φροντίσει να υπάρχει αρκετό προσωπικό ώστε η διαδικασία του seating να είναι άμεση και ακριβής.


Στο κομμάτι της διακόσμησης βάζει την πινελιά της η Φαίη Βαλίδη που τα τελευταία χρόνια έχει συνδυάσει το όνομά της με πολλά επιτυχημένα events. Και πάνω στα τραπέζια θα υπάρχουν διακριτικές συνθέσεις από αρωματικά φυτά του «LV Petridis». Η όλη ατμόσφαιρα θα έχει κάτι πολύ σικάτο και θα αποπνέει, όπως αναμένεται, ελιτίστικο αέρα. Η μουσική επιμέλεια της βραδιάς θα γίνει από τον Ντένη Μουζάκη, ο οποίος έχει επιλέξει ειδικά κομμάτια για τον πρώτο χορό του ζευγαριού. Επίσης, θα υπάρχει και live μπάντα που θα παίξει ξένη και ελληνική μουσική.


Με τη λογική του low budget

Παρά τα χρήματα που θα δοθούν για τις δεξιώσεις, τα δώρα των κουμπάρων και την περιποίηση των καλεσμένων, ο Κωνσταντίνος και η Αννα-Μαρία θέλησαν να τηρήσουν τη λογική του χαμηλού κόστους. Σε αντίθεση με τα όσα είχαν γίνει στον γάμο του Παύλου στο Λονδίνο, η βασική οδηγία που δόθηκε στους διοργανωτές είναι όλα να κινηθούν σε λογικά ποσά.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του hairstylist Στέφανου Βασιλάκη που εκλήθη να χτενίσει τις πριγκίπισσες. Οταν του ζητήθηκε προσφορά εκείνος ζήτησε 2.000 ευρώ (για όλες μαζί), αλλά η οικογένεια του απάντησε ότι δεν δύναται να δώσει τα χρήματα αυτά. Ετσι έληξε άδοξα και η επαφή.
source:protothema.gr
top