Δύο Έλληνες και δύο Αλβανοί 

έδειραν τον βιαστή της 11χρονης - 

Άγρια συμπλοκή στις φυλακές Τρίπολης...


- Νέα πληροφορία: Στο Παναρκαδικό νοσοκομείο διακομίστηκαν οι 4 κρατούμενοι μετά το ξύλο στο προαύλιο των φυλακών
- Μνήμες της υπόθεσης Δουρή, με πρωταγωνιστή τον Αλβανό φονιά του άτυχου κοριτσιού από τη Βουλγαρία.
- Ξέσπασαν οι συγκρατούμενοι, τον αποδοκίμασαν, και τον χτύπησαν στις φυλακές!
- "Θείε μη με ρίξεις στο πηγάδι", εκλιπαρούσε το κοριτσάκι. Ανατριχιαστική είναι ομολογία του 41χρονου βιαστή και δολοφόνου στον ανακριτή.



Τέσσερις συγκρατούμενοι του Αλβανού φονιά και βιαστή της 11χρονης από την Βουλγαρία, πρωταγωνίστησαν στο άγριο ξύλο που έπεσε στο προαύλιο των φυλακών της Τρίπολης.

Στην αρχή τον υποδέχτηκαν με αποδοκιμασίες και ύβρεις. Μόλις ο Αλβανός βιαστής και δολοφόνος της 11χρονης στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας οδηγήθηκε στο κελί του στις φυλακές Τρίπολης, συγκρατούμενοι περίμεναν να βγει στο προαύλιο. Μόλις τον είδαν του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν, επιβάλλοντάς του την δική τους τιμωρία για όσα ομολόγησε ότι έκανε στο αθώο κοριτσάκι από τη Βουλγαρία.

Δυο Έλληνες και δύο Αλβανοί επιτέθηκαν στον 41χρονο φονιά και για λίγα λεπτά επικράτησε πανικός.

Οι 4 κρατούμενοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και μετά από λίγο επέστρεψαν στα κελιά τους.

Η υποδοχή στα Τρίπολη, θυμίζει όσα πέρασε ο Μάκης Δουρής στην κλούβα αλλά και στοις φυλακές της Κέρκυρας, όπου και είχε οδηγηθεί όταν ομολόγησε ότι βίασε και σκότωσε τον ανήλικο γιο του στην Ερμιόνη.

Συγκλονιστική ομολογία: οι τελευταίες κουβέντες της 11χρονης

“Θείε μη με πετάς στο πηγάδι” ήταν οι τελευταίες λέξεις της 11χρονης λίγο πριν ο βιαστής και δολοφόνος της την πετάξει μέσα στο πηγάδι όπου βρήκε τραγικό θάνατο από πνιγμό. Η δραματική έκκληση, όμως, από το μικρό αγγελούδι, άφησε ασυγκίνητο τον 41χρονο, που όχι μόνο ικανοποίησε τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις αλλά και την πέταξε ζωντανή στο πηγάδι για να εξαφανίσει κάθε ίχνος της.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Espresso” οι λεπτομέρειες της κατάθεσης του 41χρονου είναι ανατριχιαστικές. Ο Αλβανός περιγράφει λεπτό προς λεπτό τις εφιαλτικές ώρες που έζησε η μικρή Ρένι στα χέρια του από τη στιγμή που το μετέφερε στην ερημική αγροτική περιοχή μέχρι την ώρα της φρικτής δολοφονίας.
 
“Την ώρα που ετοιμαζόμουν να την πετάξω στο πηγάδι με παρακάλεσε να μην το κάνω. “Θείε, θείε, μη με πετάς μέσα στο πηγάδι”, μου φώναξε κλαίγοντας, είπε στον ανακριτή. Το “θείε” δείχνει πόσο καλά τον γνώριζε το κοριτσάκι. Τα λόγια αυτά έκαναν ακόμα και τον έμπειρο δικαστικό λειτουργό που στεκόταν απέναντι του να λυγίσει, να “παγώσει” και να νιώσει θλίψη αλλά και οργή για τον άνθρωπο που έβαλε τέρμα στη ζωή ενός 11χρονου αθώου κοριτσιού με έναν φρικιαστικό τρόπο.
 
“Με παρακαλούσε να σταματήσω, μου έλεγε ότι ήθελε να πάει στο σπίτι της. Εγώ δεν άκουγα, δεν έβλεπα. Συνέχιζα.... Κάποια στιγμή θόλωσα, την έβγαλα από το αυτοκίνητο και την έσπρωξα προς το σημείο όπου βρισκόταν το πηγάδι. Παρά τις ικεσίες και τις αντιδράσεις της, την έριξα μέσα . Μετά μπήκα στο αυτοκίνητο μου, πάτησα γκάζι και έφυγα” ανέφερε μεταξύ άλλων στην απολογία του.
 
Στη συνέχεια έφτασε στο χωριό και πήγε να πάρει τη γυναίκα του από τη δουλειά της. Το χωριό είχε ήδη ξεσηκωθεί και έψαχνε το αγγελούδι. Κανείς όμως δεν γνώριζε τι είχε συμβεί αλλά δεν πήγαινε ούτε και το μυαλό τους.
 
Χθες το πρωί οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί είπαν το τελευταίο αντίο στην άτυχη Ρένι Τραϊκοβα.source:newsit.gr

Εξαντλείται το ήλιον στον 

πλανήτη από την αλόγιστη 

χρήση του ανθρώπου...


Σε 20-25 χρόνια δεν θα υπάρχει ίχνμος αερίου


Ο άνθρωπος σπατάλα αλόγιστα τα αποθέματα ήλιου στη γη, χρησιμοποιώντας το για φούσκωμα μπαλονιών, αντί να το εκμεταλεύεται στην χρήση ιατρικών μηχανημάτων αλλά και στη λειτουργεία τηλεσκόπιων και διαστημοπλοίων. Αυτή η διαπίστωση ανακοινώθηκε από αμερικανούς επιστήμονες.
 
“Δεν υπάρχει υποκατάστατο για τα ιατρικά μηχανήματα”, προειδοποιούν οι ειδικοί οι οποίοι θεωρούν ότι σε 20-25 χρόνια η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.
source:newsit.gr
 

Η μυστηριώδης αντι-ύλη 

υπάρχει!


Το Άλφα Μαγνητικό Φασματόμετρο θα την ανακαλύψει
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Έτοιμο να πάρει τη θέση του σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη γη είναι το Άλφα Μαγνητικό Φασματόμετρο, ο ανιχνευτής αντιύλης που κατασκευάστηκε στο ερευνητικό κέντρο του CERN και κόστισε περισσότερο από 2 δισ. δολάρια.

Το καινοτόμο επιστημονικό ερευνητικό όργανο μεταφέρεται στις ΗΠΑ για να εκτοξευτεί το Φεβρουάριο του 2011, κλείνοντας μ' αυτόν τον τρόπο την ένδοξη ιστορία των διαστημικών πτήσεων των αμερικανικών διαστημικών λεωφορείων.

Ο ανιχνευτής, βάρους 8,5 τόνων, θα εγκατασταθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό όπου θα παραμείνει σε λειτουργία για 20 χρόνια.

Αποστολή του διαστημικού εξερευνητή είναι να συλλέγει στοιχεία για την αντιύλη και την μυστηριώδη σκοτεινή ύλη, ένα υλικό άγνωστης σύστασης που αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο της συνολικής υλοενέργειας του Σύμπαντος. source:newsbeast.gr
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το πρώτο εξωηλιακό 

πλανητικό σύστημα...


Διαθέτει 2 πλανήτες που μοιάζουν με τη γη

Εξωηλιακό πλανητικό σύστημα, που αποτελείται από τουλάχιστον πέντε εξωπλανήτες σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι που μοιάζει με το δικό μας Ήλιο και βρίσκεται 127 έτη φωτός μακριά μας, ανακάλυψε διεθνής ομάδα αστροφυσικών.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο προκειμένου να ελέγξουν το φως που διαχέεται από το σύστημα αυτό ώστε στη συνέχεια να μπορέσουν να αναγνωρίσουν τους πλανήτες και να προσδιορίσουν τα χαρακτηριστικά τους.

«Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή για την έρευνα των εξωπλανητών. Μελετάμε πλέον περίπλοκα εξωπλανητικά συστήματα και όχι μεμονωμένα εξωπλανήτες», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Κριστόφ Λόβις.

Σύμφωνα με την ομάδα των αστροφυσικών, το άστρο HD 10180 έχει πέντε πλανήτες που περιστρέφονται γύρω του.  Χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχουν ακόμη δύο πλανήτες, οι οποίοι από άποψη μάζας και απόστασης από τον ήλιο εμφανίζουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τη Γη.source:newsbeast.gr
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Τα εμφυτεύματα βγήκαν

ξινά στη Heidi Montag...


Αφού ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με την εμμονή της να υποβληθεί σε 10 πλαστικές επεμβάσεις μέσα σε μία μόνο ημέρα, η Heidi Montag θέλει να ξαναέλθει σε επαφή με το νυστέρι. Μόνο που αυτή τη φορά θέλει ο πλαστικός να τη γυρίσει πίσω και να της ξαναδώσει το σώμα που είχε στο παρελθόν. Η tv persona εξηγεί ότι αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες με το νέο της σώμα κυρίως λόγω του μεγάλου μεγέθους του στήθους που επέλεξε.

Η 23χρονη δηλώνει σε συνέντευξή της ότι αρχικά θέλει να αφαιρέσει τα εμφυτεύματα στο στήθος. Όπως τόνισε, μπορεί να έχουν περάσει μήνες από το χειρουργείο αλλά εκείνη ακόμα πονάει πολύ και μάλιστα πλέον δεν την πιάνουν ούτε τα παυσίπονα. Δε μπορεί να κάνει γυμναστική, δε μπορεί να αγκαλιάσει κανέναν και δε μπορεί να φορέσει όποιο ρούχο της αρέσει καθώς όλα της προκαλούν έντονους πόνους στο στήθος.
source:protothema.gr

Μια κόντρα της κοσμικής 

Αθήνας...


Για έναν καβγά μεταξύ του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά και της Μαριάννας Λάτση κάνει λόγο το περιοδικό «Ciao» με φόντο τον Πάρη Κασιδόκωστα.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η Μαριάννα Λάτση ζήτησε από τον επιχειρηματία να συμπεριλάβει τις ταινίες και τις παραγωγές του γιου της, Πάρη, στο κανάλι στο οποίο είναι μέτοχος.

Εκείνος αρχικά δέχθηκε, αλλά, όταν μετά από λίγες μέρες έφτασαν στο γραφείο του οι προτάσεις για παραγωγές, δεν ενθουσιάστηκε και τις απέρριψε όλες.

Αυτό, όμως, όπως ειπώθηκε, δυσαρέστησε την επιχειρηματία και ο καβγάς ανάμεσα στους δύο δεν άργησε να ξεσπάσει.source:zougla.gr

Η μεγαλύτερη 

ελληνική λέξη...


Αποτελείται από 170 γράμματα!

Η μεγαλύτερη ελληνική λέξη περιέχεται στις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη και αποτελεί μία ολόκληρη μαγειρική συνταγή!

Λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανο-
δριμυποτριμματοσιλφιοπαρομελιτοκατακε-
χυμενοκιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστερα-
λεκτρυονοπτοπιφαλλιδοκιγκλοπελειολα-
γωοσιραιοβαφητραγανοπτερυγών

Το καλύτερο; Προφέρεται με μία ανάσα στην σκηνή!
source:newsbeast.gr

Ο Χίτλερ είχε 

εβραϊκό DNA!

Άγγελος Ανδρέου
Ο Αδόλφος Χίτλερ πιθανότατα είχε εβραϊκές και αφρικανικές ρίζες, σύμφωνα με την εξέταση του DNA των συγγενών του.

Δείγματα από το σάλιο 39 συγγενών του  συγκέντρωσε ο Jean Paul Mulders, Βέλγος Δημοσιογράφος και ο Marc Vermeeren, Ιστορικός, με πιο “κοντινό” τον ξάδερφο του, έναν αγρότη από την Αυστρία.

Στα δείγματα αυτά, βρέθηκε ένα κοινό γονίδιο , που ονομάζεται Haplogroup E1b1b1, και που εμφανίζεται συνήθως στο Μαρόκο, την Αλγερία, την Τυνησία, αλλά και σε κοινότητες εβραίων!

Μάλιστα, το εν λόγω χρωμόσωμα βρίσκεται σε ποσοστό 20% σε εβραίους Ασκενάζι και στο 30% των Σεφαραδίτικων Εβραίων!

Το περιοδικό Knack που δημοσίευσε τα αποτελέσματα των εξετάσεων υποστήριξε ότι τα τεστ έγιναν κάτω από εξαιρετικά αυστηρές συνθήκες.

“Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό , αν σκεφτεί κανείς πως αυτός ο άνθρωπος σκότωνε τελικά τους ίδιους του τους συγγενείς” σχολίασε ο Ρόνι Ντεκόρτ , γενετιστής από το Πανεπιστήμιο Leuven.

Πάντως, η θεωρία της εβραϊκής καταγωγής του Χίτλερ υπάρχει, καθώς πιστεύεται ότι ο πατέρας του ήταν νόθο παιδί μιας υπηρέτριας και ενός 19χρονου εβραίου.source:cosmo.gr

Πάρτε τηλέφωνο από το ...

Gmail!



H υπηρεσία Gmail της Google, αναπτύσσεται και πλέον δεν αρκείται μόνο στην αποστολή και διαχείριση e-mail αλλά και προσθέτει στις λειτουργίες της και τηλεφωνικές κλήσεις.
Η Google διέθεσε στου χρήστες της υπηρεσίας Gmail την δυνατότητα να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις σε οποιονδήποτε αριθμό.




Η νέα υπηρεσία πρόκειται για ένα συνδυασμό της τεχνολογίας του Gmail με αυτή του Google Voice με αποτέλεσμα να επιτρέπει στους χρήστες να καλέσουν τηλεφωνικούς αριθμούς από τους υπολογιστές τους, αλλά και να λάβουν εισερχόμενες κλήσεις μέσω του Google Voice.


Για την ώρα όλες οι κλήσεις σε τηλεφωνικούς αριθμούς στις ΗΠΑ και τον Καναδά θα είναι δωρεάν, ενώ οι κλήσεις προς διάφορες άλλες χώρες όπως η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να κοστίζουν 2 σεντ το λεπτό ενώ η κλήση προς τα κινητά τηλέφωνα σε χώρες εκτός των ΗΠΑ, ανάλογα με τη χώρα θα κοστίσει λίγο περισσότερο.




Αν και υπάρχουν αρκετές φήμες οτι η Google θέλει να σταματήσει τις δωρεάν κλήσεις στις ΗΠΑ και τον Καναδά μετά το τέλος του έτους, εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έχει στα σχέδια της κάποια αύξηση στις τιμές.source:newsit.gr

Φωτοβολταϊκά και σε

μικρά οικόπεδα...

Με ένα έγγραφο στη ΔΕΗ η εγκατάσταση στη στέγη

Γιώργος Φιντικάκης



Βροχή οι αιτήσεις στη ΔΕΗ από μικροεπενδυτές για εγκατάσταση  φωτοβολταϊκών συστημάτων
Φωτοβολταϊκά συστήματα ακόμη και σε μικρά εκτός σχεδίου οικόπεδα, μη άρτια και οικοδομήσιμα, θα μπορούν στο εξής να βάζουν οι μικροεπενδυτές, δυνατότητα που μέχρι τώρα δεν είχαν.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί πλέον να αξιοποιήσει κανείς ένα οικόπεδο τριών- για παράδειγμα- στρεμμάτων που έχει στο χωριό για εγκατάσταση ισχύος 100 κιλοβάτ, κάτι που που λύνει τα χέρια χιλιάδων μικροεπενδυτών ανά την Ελλάδα.Η κάλυψη θα μπορεί να φτάνει ώς το 60% του ακινήτου. Απλοποιείται η διαδικασία εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε στέγες κτιρίων (π.χ. ώς 100 κιλοβάτ), για τα οποία δεν θα χρειάζεται πλέον να πάρει κανείς «έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας» από την Πολεοδομία, αλλά θα αρκεί μια γνωστοποίηση στη ΔΕΗ. Το γεγονός αυτό αναμένεται να διευκολύνει επίσης χιλιάδες μικροεπενδυτές- οι ήδη εκατοντάδες αιτήσεις που υποβάλλονται στα κατά τόπους καταστήματα της ΔΕΗ, σύμφωνα με τα στοιχεία της επιχείρησης, αναμένεται να γίνουν χιλιάδες. Δίνεται επίσης η δυνατότητα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε προσόψεις κτιρίων, στέγαστρα, στέγες αποθηκών και χώρων στάθμευσης, όπου επίσης μέχρι σήμερα απαγορευόταν, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει ακόμη περισσότερο τον αριθμό των αιτήσεων.

Τα παραπάνω προβλέπουν δύο υπουργικές αποφάσεις που εξέδωσε χθες η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη για τη διευκόλυνση των μικροεπενδυτών και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.

Εκτός σχεδίου
Το τρίτο θετικό σημείο αφορά τα εκτός σχεδίου οικόπεδα, για τα οποία λιγοστεύουν τα δικαιολογητικά που πρέπει κανείς να προσκομίσει στην Πολεοδομία για την έκδοση άδειας μικρής κλίμακας. Αρκούν πλέον μόνο μια σύντομη περιγραφή των εκτελούμενων εργασιών, ένα τοπογραφικό διάγραμμα, υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου ότι το ακίνητο όπου θα εγκαταστήσει το φωτοβολταϊκό δεν βρίσκεται σε δάσος, ρέμα, αιγιαλό ή παραλία, και αποδεικτικό κοινοποίησης της παραπάνω υπεύθυνης δήλωσης στο Δασαρχείο ή σε όποια άλλη αρμόδια υπηρεσία.

Τέλος, στο εξής θα μπορεί πλέον κανείς να εγκαθιστά φωτοβολταϊκό σύστημα τόσο σε παραδοσιακούς οικισμούς όσο και σε διατηρητέα κτίρια, κάτι που επίσης μέχρι τώρα απαγορευόταν, παρ΄ ότι ισχύει σε πλήθος άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Προϋπόθεση είναι να έχει πάρει έγκριση από την ειδική Επιτροπή Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου.

Χιλιάδες αιτήσεις, κυρίως από αγρότες αλλά και αρκετούς ιδιώτες και εταιρείες (εμπορικές, βιομηχανικές κ.ά.) για φωτοβολταϊκά στις στέγες, τις οποίες αδυνατεί να εξυπηρετήσει n ΔΕΗ με την ιδιότητά της του διαχειριστή δικτύου έχουν κατακλύσει τις αρμόδιες υπηρεσίες της μέσα σε ένα δίμηνο, από τότε που ετέθη σε ισχύ ο νέος νόμος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Από τις αρχές Ιουλίου ώς τις αρχές Αυγούστου η ΔΕΗ έχει δεχθεί αιτήσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 700 ΜW, ενώ σήμερα στο διασυνδεδεμένο σύστημα τα φωτοβολταϊκά που λειτουργούν δεν ξεπερνούν σε ισχύ τα 77,76 ΜW. Από το σύνολο των 700 ΜW, τα 200 ΜW αφορούν μικρά φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος ως 100 kW το καθένα και τα υπόλοιπα 500 ΜW εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών ισχύος έως 1 ΜW το καθένα σε γήπεδα και επαγγελματικές στέγες.
ΛΙΓΟΤΕΡΑ
τα δικαιολογητικά που πρέπει κανείς να προσκομίσει στην Πολεοδομία για την έκδοση αδειών μικρής κλίμακας
source:tanea.gr

Με στάση πληρωμών 

προειδοποιούν οι μικρές επιχειρήσεις...


Με στάση πληρωμών προς το Δημόσιο καθώς και με μεταφορά της έδρας των επιχειρήσεων τους εκτός Ελλάδας, σε κοινοτικές χώρες με χαμηλή φορολογία προειδοποιούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις εάν η κυβέρνηση επιμείνει στην αύξηση των φόρων και δεν δώσει αναπτυξιακά κίνητρα στην μικρομεσαία ελληνική επιχειρηματικότητα.

Την πραγματικότητα στις μικρές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών αλλά και των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, δείχνει η έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, τόνισε στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα» ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Δημήτρης Ασημακόπουλος.

Σύμφωνα με την έρευνα, έως το τέλος του 2011 προβλέπονται 170.000 «λουκέτα» σε μικρές και πολύ μικρές. Παράλληλα ενδέχεται να χαθούν 300.000 θέσεις εργασίας, ενώ εκτιμήσεις της Συνομοσπονδίας αναφέρουν πως το πρώτο εξάμηνο του 2010 χάθηκαν ήδη 88.000 θέσεις

Ο κ. Ασημακόπουλος τόνισε ότι οι μικρές και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις αγγίζουν το όριο αντοχής τους και επεσήμανε ότι αν σπάσει η μικρή επιχειρηματικότητα, θα σπάσει και η οικονομία.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι για να μην επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας πρέπει να συνεργαστούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και τα πολιτικά κόμματα.

Αναφερόμενος στην ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ, τη χαρακτήρισε ατομική βόμβα στην αγορά.

Ακόμα, είπε ότι την Παρασκευή θα συναντηθούν με τους υπουργούς Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο και Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Έχουμε εντοπίσει επτά αστοχίες της τρόικας, αντιμετωπίζουμε σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας καθώς οι τράπεζες έχουν κλείσει την στρόφιγγα, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο Βασίλης Κορκίδης Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.source:skai.gr

Το μικρότερο είδος 

βατράχου...


Το μικρότερο είδος βατράχου που έχει ποτέ βρεθεί σε Ασία, Αφρική ή Ευρώπη ανακάλυψαν επιστήμονες, ενός project για την "αναζήτηση των χαμένων βατράχων", στο νησί Βόρνεο. Το βατραχάκι που ονομάστηκε Microhyla nepenthicola έχει μέγεθος ως 12,8 mm.

Σύμφωνα με τον δρ. Ιντραντέιλ Ντας, από Ινστιτούτο για την Βιοποικιλότητα και την Περιβαλλοντική Προστασία μαλαισιανού πανεπιστημίου, τα μικρά βατραχάκια είχαν εντοπιστεί νωρίτερα, ωστόσο λόγω του μεγέθους τους - από 10,6 ως 12,8 mm - θεωρήθηκε ότι ήταν μικρά σε ηλικία αμφίβια γνωστών ειδών.

"Όπως προκύπτει ωστόσο αποτελούν ξεχωριστό μικρο - είδος" συμπληρώνει, προσθέτοντας ότι το όνομα τους θα είναι Microhyla nepenthicola, από το φυτό πάνω στο οποίο ζουν.

Τα βατραχάκια βρέθηκαν στην άκρη δρόμου που οδηγεί στο βουνό Γκουνούνγκ Σεραπί, σε εθνικό πάρκο της Μαλαισίας. Οι επιστήμονες οδηγήθηκαν προς αυτά, από τον ήχο της φωνής τους κατά τη δύση του ήλιου.

Η ανακάλυψη αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος, από διεθνή φορέα για την προστασία των αμφιβίων, που ονομάζεται "Χαμένα Βατράχια".source:nooz.gr

Συνάντηση Μπακογιάννη-

Ραγκούση για τον "Καλλικράτη"

bakogianni vima.jpg
Μια συνάντηση-έκπληξη είχε χθες η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία εθεάθη να εισέρχεται το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με το "Βήμα" η κυρία Μπακογιάννη συναντήθηκε επί τριάντα λεπτά με τον υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Ι. Ραγκούση και σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν για αυτοδιοικητικά θέματα και τις λεπτομέρειες εφαρμογής του «Καλλικράτη», για τον οποίον η πρώην υπουργός της ΝΔ εκφράζεται με θετικά λόγια.
Αν και δεν επιβεβαιώνεται από καμία πλευρά, θεωρείται βέβαιο ότι η συζήτηση επεκτάθηκε και στα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας, όπως είναι ο φημολογούμενος ανασχηματισμός αλλά και η πρόθεση της κυρίας Μπακογιάννη να ιδρύσει νέο κόμμα.source:parapolitika.gr
Ακύρωσε σχέδια άντλησης
πετρελαίου στη Γροιλανδία η ΒΡ...
Η BP δε θα διεκδικήσει άδεια εξερεύνησης και εκμετάλλευσης πετρελαϊκών κοιτασμάτων στη Γροιλανδία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.
Η BP ακύρωσε σχέδια για άντληση πετρελαίου από μεγάλο βάθος στην Αρκτική -όπου αναμένεται να συρρεύσουν οι περισσότερες εταιρείες του τομέα της ενέργειας τα επόμενα χρόνια -λόγω των φόβων ότι μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε «πολιτική τρέλα» μετά την διαρροή από το κοίτασμά της στον Κόλπο του Μεξικού, αναφέρει σήμερα Πέμπτη η εφημερίδα Guardian.
Η εταιρεία δεν σχεδιάζει να δοκιμάσει να διεκδικήσει άδεια εκμετάλλευσης κοιτασμάτων στη Γροιλανδία, κατά το δημοσίευμα.
«Δε συμμετέχουμε στο γύρο της υποβολής προσφορών», είπε εκπρόσωπος της πολυεθνικής εταιρείας με έδρα τη Βρετανία, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με το γιατί.
Η απόφαση της BP έγινε γνωστή αφού η σκωτσέζικη εταιρεία εξερεύνησης πετρελαϊκών κοιτασμάτων Cairn Energy αποκάλυψε ότι ανακάλυψε φυσικό αέριο στα ανοικτά των ακτών της Γροιλανδίας κι ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι υδρογονάνθρακες στην περιοχή.
Η είδηση αναμένεται να προκαλέσει νέο πετρελαϊκό πυρετό, αλλά εγείρει ανησυχίες και σε οργανώσεις προάσπισης του περιβάλλοντος για την περιοχή, όπου ζουν μπλε φάλαινες, πολικές αρκούδες και φώκιες.
Μέλη της Greenpeace ταξίδεψαν στη Γροιλανδία για να πιέσουν την Κάιρν να σταματήσει την δραστηριότητά της στην περιοχή.
Η υπηρεσία ορυκτών και πετρελαίου στην Γροιλανδία ανέφερε ότι τα ονόματα των εταιρειών που θα κερδίσουν τον διαγωνισμό για την εξερεύνηση των κοιτασμάτων θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τη Γκάρντιαν.
Πηγές είπαν ότι η κυβέρνηση της χώρας όσο και η BP συμφώνησαν ότι δε θα ήταν καλή ιδέα να αναμιχθεί η εταιρεία.
Μια πηγή είπε ότι με τη Γκρίνπις να καταδιώκει ήδη την Κάιρν, μια εταιρεία «με άσπιλο ιστορικό ασφάλειας», όλοι αντιλήφθηκαν «ότι θα προκαλούσε πολιτική τρέλα να δοθεί το πράσινο φως στη BP» .source:kathimerini.gr

FT: Η Βραζιλία παράδειγμα

για την Ελλάδα...


Μαθήματα για το πώς μία κεντροαριστερή κυβέρνηση μπορεί να μετατρέψει τη δημοσιονομική λιτότητα σε πολιτικό κέρδος, φαίνεται ότι μπορεί να διδάξει η κυβέρνηση Da Silva της Βραζιλίας την ελληνική κυβέρνηση Παπανδρέου, σύμφωνα με άρθρο των Financial Times, υπό τον τίτλο «Brazilian fiscal lessons for Greece».
Σχολιάζοντας στις εξελίξεις των τελευταίων μηνών που περιλαμβάνουν το πακέτο δανειοδότησης της Ελλάδας από το ΔΝΤ και την Ε.Ε., αλλά και την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση, το δημοσίευμα εκτιμά πως η χώρα να αναγκαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο είναι ακόμα υψηλή.
Ωστόσο, η τωρινή κυβέρνηση της Ελλάδας, «που κληρονόμησε αυτά τα προβλήματα από τους ανίκανους και ψεύτες προκατόχους της, έχει καταφέρει να προχωρήσει με το πρόγραμμά της χωρίς να συναντήσει στον δρόμο της αδιάβατη πολιτική αντίσταση» προσθέτει η εφημερίδα.
«Υπήρξαν βέβαια απεργίες και διαμαρτυρίες, αλλά όχι όμως, τουλάχιστον προς το παρόν, χάος και κατάρρευση της δημόσιας τάξης», σχολιάζει ο συντάκτης.
Στη συνέχεια του άρθρου, επιχειρείτε μια σύγκριση της κατάστασης της Ελλάδας με εκείνη της Βραζιλίας. Όπως αναφέρει, ο νυν πρόεδρος της Βραζιλίας, Da Silva, ανέλαβε την εξουσία στην χώρα του υπό παρόμοιες συνθήκες και κατόρθωσε εκτός από το δημοσιονομικό εξορθολογισμό της οικονομίας να πετύχει και οικονομική ανάκαμψη, κάτι που είναι απαραίτητο και στην περίπτωση της Ελλάδας.
Ωστόσο, «οι πιθανότητες για την Ελλάδα, να πετύχει είναι πολύ λιγότερες» καθώς «η καλή αρχή που έκανε ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να αποκλείσει το γεγονός ότι η καλή δημοσιονομική αναπροσαρμογή θα αφήσει ένα επιπλέον χρέος για την χώρα το οποίο θα ανέρχεται πλέον στο 150% του ΑΕΠ, ενώ παράλληλα θα πρέπει να κάνει και βήματα οικονομικής ανάπτυξης».
Επιπλέον, η Βραζιλία κατόρθωσε να πετύχει στο οικονομικό της έργο με τη βοήθεια πολλών ενισχυτικών παραγόντων, κάτι που η Ελλάδα δεν διαθέτει, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Συγκεκριμένα: «η Ελλάδα προσπαθεί να ανακάμψει μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον από απρόθυμους καταναλωτές και ανήσυχους επενδυτές. Η Βραζιλία είχε το πλεονέκτημα της δραστηριοποίησης σε μία δυναμική παγκόσμια οικονομία. Η μη ανταγωνιστική Ελλάδα με χαμηλή παραγωγικότητα και υψηλά κόστη, αποκλεισμένη εντός της ευρωζώνης, προσπαθεί να δραστηριοποιηθεί μέσα σε μία δειλή παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη».
Ένα ακόμα εμπόδιο επιτυχίας για την κυβέρνηση Παπανδρέου βρίσκεται στην τοπική αυτοδιοίκηση, επισημαίνει ο συντάκτης. «Σε κάθε περίπτωση, οτιδήποτε και αν κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να εξορθολογίσει τα δημόσια οικονομικά της, το μεγαλύτερο πρόβλημα έγκειται στην τοπική αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς οργανισμούς». Κατά την άποψη του, προκειμένου η Ελλάδα να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυστηρή για να αντισταθμίσει την κακοδιαχείριση των οικονομικών σε τοπικό επίπεδο.
Το δημοσίευμα καταλήγει επισημαίνοντας πως αν και η αναδιάρθρωση του χρέους σε μελλοντικό χρόνο είναι αναπόφευκτη, παρά τους πολλούς αποτρεπτικούς παράγοντες, η Ελλάδα επί του παρόντος δεν θα πρέπει να υποχωρήσει και να οδηγηθεί σε χρεοκοπία. Κι αυτό γιατί το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης περιλαμβάνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το βασικό πρόβλημα της έλλειψης ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ενώ μία χρεοκοπία θα είχε καταστροφικές συνέπειες στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.source:tvxs.gr

Αθάνατα ή θανάσιμα τα 

νερά από τα Τάρταρα...


Αθάνατα ή θανάσιμα τα νερά από τα Τάρταρα
Αθάνατα ή θανάσιμα; Προκάλεσαν την αθανασία του Αχιλλέα ή το θάνατο του Μεγαλέξανδρου;
Τα ύδατα της Στυγός στο όρος Χελμός της Αχαΐας, τα περίφημα νερά της αρχαιότητας από τα Τάρταρα, έχουν απασχολήσει από τον Παυσανία και τον Ησίοδο μέχρι φιλολόγους, τοξικολόγους αλλά και απλούς ορειβάτες.
Είναι όμως αληθινές οι φήμες για τις δηλητηριώδεις ιδιότητες του; «Πολύ πιθανόν» απαντά η ιστορικός Άντριεν Μείτζορ, ερευνήτρια του πανεπιστημίου Στάνφορντ των ΗΠΑ.
Πρόσφατα, εξάλλου, τα ύδατα της Στυγός (γνωστά και «μαυρονέρι») κατηγορήθηκαν και για το θάνατο του Μεγαλέξανδρου! Ποια όμως εκδοχή είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα, η «αθανασία» του Αχιλλέα ή ο θάνατος του Μεγαλέξανδρου;
Σύμφωνα με τους τοξικολόγους, τα νερά της Στυγός που πηγάζουν από τον ποταμό Κράθη, περιέχουν ένα βακτηρίδιο την οποίο παράγει μια ουσία η οποία μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο DNA με αρχικά συμπτώματα αυτά της αδυναμίας, της κόπωσης και των ξαφνικών πόνων με κατάρρευση -εν συνεχεία- των εσωτερικών οργάνων του ανθρώπου, ανάλογα συμπτώματα δηλαδή με αυτά που εμφανίστηκαν στο Μεγαλέξανδρο προτού πεθάνει.
Πάντως αρκετοί από τους κατοίκους της Ακράτας Αχαΐας που βρίσκεται κοντά στα νερά, δηλώνουν ότι έχουν δοκιμάσει από το «αθάνατο νερό» χωρίς έχουν πάθει τίποτα. Μένει λοιπόν να δούμε αν θα εμφανίσουν σημάδια αθανασίας!source:madata.gr
Τα πήρε ο Αντώνης Ρέμος με τον Θάνο Πετρέλη!

Τα πήρε ο Αντώνης Ρέμος

με τον Θάνο Πετρέλη!

Ο Θάνος Πετρέλης την προηγούμενη Παρασκευή βρέθηκε στην πρεμιέρα του Γιάννη Πλούταρχου στην Θεσσαλονίκη...Ο Πλούταρχος προς το τέλος της βραδιάς τον ανέβασε στην πίστα και τραγούδησε 4 κομμάτια, από τα οποία το ένα ήταν το "Καλύτερο Παιδί" που όπως είπε είναι από τα αγαπημένα του τραγούδια... Η επιλογή του Πετρέλη σύμφωνα με τις φήμες φαίνεται πως ενόχλησε τον Αντώνη Ρέμο , που έκανε πρεμιέρα την ίδια μέρα...Την επόμενη ημέρα ο Θάνος βρέθηκε στο νυχτερινό κέντρο Politia που τραγουδάει ο Αντώνης, αλλά αυτός ούτε καν που τον χαιρέτησε... Βέβαια αυτά τα λένε οι κακές γλώσσες... source:gossip-tv.gr

Πότε επιστρέφουν στους 

δέκτες μας οι καθημερινές σειρές 

του Mega;

Η αλήθεια είναι, πως αρχικά ήταν μία απλή ,καθημερινή συνήθεια... Γρήγορα ,όμως, και τα "Μυστικά της Εδέμ" και η "Ζωή της άλλης" , κατάφεραν να γίνουν ...λατρεία, κατάφεραν να γίνουν ...μανία !

Ναι, το Mega έχει βρει τον μαγικό εκείνο τρόπο και τα τελεταία χρόνια με τις απογευματινές τηλεοπτικές επιλογές που κάνει, ξέρει πως να δημιουργεί με τους τηλεθεατές του όχι μία απλή σχέση, αλλά μία ...εθιστική σχέση !

Και επειδή και η "Εδέμ" και η "Ζωή" είναι ...εθισμός και επειδή όλοι αναρωτιέστε για το πότε ακριβώς έχει κλειστεί το νέο ραντεβού μας μαζί τους και με τα ολοκαίνουγρια επεισόδια που γυρίζονται όλο το καλοκαίρι, να σας πω, πως η μεγάλη πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 20 Σεπτεμβρίου !

Αρχικά είχε γίνει μία σκέψη στο Mega , η "Ζωή" απο την στιγμή που φέτος μετακομίζει στο prime-time του καναλιού και θα παίζεται κάθε βράδυ στις 9.00 ,να ξεκινούσε Οκτώβρη, - όπως ξεκινάει παραδοσιακά κάθε χρόνο η προβολή της βραδινής ζώνης του Μεγάλου Καναλιού - , και όχι Σεπτέμβρη που επίσης παραδοσιακά ξεκινούν όλα τα καθημερινά.
 
Τελικά ,όμως, αποφασίστηκε για να μην ...πεθάνουν οι φανς απο την αγωνία, τα δύο καθημερινά του σταθμού να κάνουν ταυτοχρόνως πρεμιέρα, κανονικά, τον ερχόμενο μήνα.  

Εννοείται φυσικά, πως την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου θα έχει προηγηθεί της πρεμιέρας της "Εδέμ" ,η προβολή της καθιερωμένης σπέσιαλ τηλεταινίας της, διάρκειας παρακαλώ περίπου δύο ωρών ,για να πάρουμε μία γερή δόση απο την παρέα της Φεγγαρόπετρας !source:tlife.gr

Μείωση 27% στα καθαρά 

κέρδη της ΔΕΗ στο πρώτο εξάμηνο...


Η ΔΕΗ επανέλαβε τις προβλέψεις της για κέρδη προ φόρων, στο σύνολο του έτους, ύψους 626 εκατ. ευρώ
Η ΔΕΗ επανέλαβε τις προβλέψεις της για κέρδη προ φόρων, στο σύνολο του έτους, ύψους 626 εκατ. ευρώ
Αθήνα
Η ΔΕΗ ανακοίνωσε την Πέμπτη μείωση 27% των καθαρών κερδών της στο πρώτο εξάμηνο του έτους, λόγω των υψηλών τιμών καυσίμων, της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης και της χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας εξαιτίας της ύφεσης.

Τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 347,9 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 354 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν 3,2% στα 2,895 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) υποχώρησαν 16% στα 821,1 εκατ. ευρώ, κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών για 835,1 εκατ. ευρώ.

Η ΔΕΗ επανέλαβε τις προβλέψεις της για κέρδη προ φόρων, στο σύνολο του έτους, ύψους 626 εκατ. ευρώ.

«H μείωση της κερδοφορίας του α΄εξαμήνου 2010, οφείλεται αφενός μεν στη μείωση των εσόδων από πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω της απώλειας μεριδίου αγοράς και της μειωμένης ζήτησης, αφετέρου δε στην αύξηση του κόστους του ενεργειακού ισοζυγίου λόγω των μεγαλύτερων ποσοτήτων αγορών ενέργειας και της πολύ μεγάλης αύξησης των τιμών καυσίμων, που δεν αντισταθμίστηκε πλήρως από τη μείωση της ζήτησης», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Αρθούρος Ζερβός,
«Η κερδοφορία της ΔΕΗ το 2010 συνεισφέρει στην πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων σε όλη την ελληνική περιφέρεια εκτιμώμενου ύψους 1,3 δισ. ευρώ για ολόκληρο το 2010, επενδύσεων που συμβάλλουν στη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, η ΔΕΗ συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια για δημοσιονομική προσαρμογή έχοντας εξασφαλίσει για το 2010 άμεσο εισόδημα για το Ελληνικό Δημόσιο 118 εκατ. ευρώ, μέσω μερίσματος και 203 εκατ. ευρώ, μέσω φορολογίας εισοδήματος», συμπλήρωσε.
Η κερδοφορία της ΔΕΗ το 2010 δεν οφείλεται σε αυξήσεις τιμολογίων, είπε ο κ. Ζερβός και σημείωσε ότι «αντίθετα, η διατήρηση της στρέβλωσης στη δομή των τιμολογίων μέχρι και σήμερα, παρά τις επανειλημμένες προτάσεις της ΔΕΗ για την άρση των στρεβλώσεων αυτών, είχε σαν αποτέλεσμα την ένταση της απώλειας πελατών υψηλού περιθωρίου κέρδους».source:in.gr

Γιώργος Πρίντεζης...

"Πώς άλλαξε η ζωή μου σε ένα δευτερόλεπτο"

Γιώργος Πρίντεζης
Λιποθύμησε στο παρκέ, έσπασε την ωμοπλάτη του, έχασε τη μνήμη του και για 45 λεπτά ήταν σε κώμα. έξι μήνες μετά, ετοιμάζεται να διεκδικήσει μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ, κρατάει τη Βιβή Τσιάμη από το χέρι και μιλάει στο «People» για τις στιγμές που τον συγκλόνισαν.

Το μεσημέρι της 1ης Νοεμβρίου, στο παιχνίδι της Μάλαγα (όπου μετεγγράφηκε πέρυσι το καλοκαίρι φεύγοντας από τον Ολυμπιακό) με την Καχασόλ για το ισπανικό πρωτάθλημα, σηκώθηκε για να καρφώσει και έπεσε άτσαλα στο παρκέ, με τον ώμο. «Το τελευταίο που θυμάμαι ήταν πως σε μια κανονική φάση σηκώθηκα για να καρφώσω. Στην προσγείωση αντιλήφθηκα ότι προσγειώνομαι λάθος, με το κεφάλι. Πως κινδυνεύω να χτυπήσω πολύ σοβαρά. Σε αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα κατάλαβα ότι έπρεπε να γυρίσω το σώμα μου, για να πέσω με τα χέρια. Ήταν προτιμότερο να σπάσω το χέρι μου από το κεφάλι μου. Και αυτό τελικά ήταν που με έσωσε» λέει ο Γιώργος Πρίντεζης (2,06 μ.) στο People και το πρόσωπό του σκληραίνει καθώς προσπαθεί να θυμηθεί τι έγινε μετά. «Για 45 λεπτά ήμουν... γεια σου. Όταν ξύπνησα, δεν θυμόμουν ούτε ποιος είμαι ούτε πού είμαι. Τίποτα. Για μια ώρα είχα αμνησία. Έπειτα, σιγά σιγά θυμήθηκα τα πάντα». Το όνομά του, αυτά των γονιών του και της –επί διετίας– συντρόφου του Βιβής Τσιάμη, η οποία παραιτήθηκε από τις υποχρεώσεις της για να τον ακολουθήσει στην Ισπανία. «Οι γιατροί μού είπαν πως γι’ αυτά τα 45 λεπτά που ήμουν... αλλού φοβήθηκαν αν θα επιστρέψω και όταν άνοιξα τα μάτια μου αγχώθηκαν με το αν και πότε θα ξαναβρώ τη μνήμη μου. Όταν άρχισα να απαντώ σωστά, ησύχασαν».

Ωστόσο «αυτό που έπαθα, το κάταγμα στον ώμο, ήταν πταίσμα εν συγκρίσει με το τι θα μπορούσα να πάθω». Έμεινε ενάμιση μήνα εκτός, διάστημα που οι πάντες επικοινώνησαν μαζί του. «Κάτι τέτοια περιστατικά συγκινούν και τους μεγαλύτερους εχθρούς σου. Όλοι θα σε πάρουν να σου πουν περαστικά. Αυτό που έχω να πω είναι ότι είναι χρήσιμο να εκτιμάμε κάποια πράγματα, να μην είμαστε αχάριστοι. Και πάντα να θυμόμαστε πως σε ένα δευτερόλεπτο μπο ρεί να αλλάξει ολόκληρη η ζωή μας». Παρότι συνήλθε σωματικά, «κάρφωμα έκανα έπειτα από πολύ καιρό. Το απέφευγα. Ήμουν πολύ διστακτικός. Χρειάστηκα πολύ καιρό για να το ξεπεράσω, να ξεχάσω αυτό που είχε γίνει».source:yupi.gr

Χάπια κατά του τζετ λαγκ

και της αϋπνίας;


Κι όμως σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποίησε ομάδα αμερικανών και βρετανών επιστημόνων βρέθηκε ένα πειραματικό φάρμακο το οποίο επεμβαίνει δραστικά στον μηχανισμό του κιρκαδιανού ρυθμού (το λεγόμενο «βιολογικό ρολόι») σε ποντίκια.

Η ανακάλυψη αυτή κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική από την επιστημονική κοινότητα αφού ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία χαπιών που θα εξαφανίζουν τα συμπτώματα του τζετ λαγκ!

Θα μπορούν επίσης να αναπτυχθούν χάπια που θα βοηθούν άτομα που υποφέρουν από αϋπνία ή άτομα των οποίων η εργασία τα υποχρεώνει να δουλεύουν σε εναλλασσόμενα ωράρια και βάρδιες.

Επίσης η ανακάλυψη είναι πιθανό να βοηθήσει στην ανάπτυξη φαρμάκων για ορισμένες παθήσεις που σχετίζονται με τους κιρκάδιους ρυθμούς και τον μεταβολισμό, όπως για παράδειγμα η παχυσαρκία. Μάλιστα οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη φαρμάκων και για ασθένειες όπως η μανιοκατάθλιψη.

Οι τρίχες «καθρέφτης» του βιολογικού ρολογιού

Ιάπωνες ερευνητές διαπίστωσαν ότι πέντε τρίχες από τα μαλλιά ή τρεις τρίχες από τα γένια αρκούν για να αποκαλύψουν το πώς λειτουργεί το βιολογικό ρολόι κάποιου ανθρώπου. Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνες σε εργάτες που δουλεύουν σε εναλλασσόμενα ωράρια και διαπίστωσαν ότι αναλύοντας τις τρίχες μπορούν να παρακολουθήσουν την παραγωγή των μορίων mRΝΑ τα οποία συνδέονται άμεσα με τα γονίδια που εμπλέκονται στον μηχανισμό του βιολογικού ρολογιού. Η ανάλυση των τριχών μπορεί να δείξει αν και σε τι βαθμό επηρεάζεται το βιολογικό ρολόι από τον τρόπο ζωής. Οι διαταραχές στον μηχανισμό του βιολογικού ρολογιού έχει διαπιστωθεί ότι σχετίζονται με την ανάπτυξη διαφόρων ασθενειών ακόμη και του καρκίνου.source:protothema.gr

Θρίλερ με νεκρό πράκτορα 

της MI6 στο Λονδίνο...


Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες μετά την είδηση ότι ένας άνδρας, ο οποίος εργαζόταν για την υπηρεσία πληροφοριών MI6, βρέθηκε δολοφονημένος στο διαμέρισμα του.

Η αστυνομία ανέφερε ότι η σορός του άνδρα, 31 ετών, βρέθηκε σε διαμέρισμα στον τελευταίο όροφο κτιρίου στην περιοχή Πίμλικο στο Λονδίνο το απόγευμα της Δευτέρας.

Το θύμα ονομαζόταν Γκάρετ Γουίλιαμς, δεν είχε εμφανιστεί επί αρκετές ημέρες και αστυνομικοί πήγαν στο διαμέρισμά του όταν δηλώθηκε η εξαφάνισή του. Εκεί βρέθηκε το πτώμα σε προχωρημένη σήψη μέσα σε μία τσάντα και υπολογίζεται ότι είχε δολοφονηθεί προ δύο εβδομάδων. Έγινε νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του.

Αξιωματικοί της MI6 ανησυχούν μήπως έχουν κλαπεί κρατικά μυστικά από τους δολοφόνους του πράκτορα. Το θύμα εργαζόταν στην υπηρεσία αποκρυπτογράφησης, ήταν ειδικός στο να «σπάει» κώδικες και χαρακτηριζόταν από τους συναδέλφους του ως ιδιαιτέρως ταλαντούχος. Το ανησυχητικό είναι ότι έπαιρνε πολύ συχνά δουλειά για το σπίτι, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι από το σπίτι του εκλάπη ένα λαπ τοπ καθώς και ένα MP3 player.source:protothema.gr

Σάσα Μπάστα: Το τάμα 

και το ΣΔΟΕ..


Στην Μυτιλήνη βρέθηκε η Σάσα Μπάστα για να πραγματοποιήσει ένα τάμα της, ενώ παράλληλα έκανε και μια εμφάνιση σε νυχτερινό κέντρο του νησιού, όπου εκεί εμφανίστηκαν ελεγκτές του ΣΔΟΕ.

Η Σάσα, αφού επισκέφθηκε το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ, όπου την είχε τάξει η μητέρα της να πάει να ανάψει ένα κερί στον Άγιο από τότε που της συνέβη το ατύχημα με το αυτοκίνητο του πρώην αγαπημένου της Παναγιώτη Ταχτσίδη, το βράδυ εμφανίστηκε σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της περιοχής για να τραγουδήσει, αλλά και για να παίξει μουσική.

Ξαφνικά όμως εμφανίστηκαν οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ που έλεγξαν τα πάντα, ακόμα και την αμοιβή της από την εν λόγω νυχτερινή εμφάνιση. Η Σάσα είχε κάνει γραπτή συμφωνία με το μαγαζί και τίποτα δεν ήταν κρυφό, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

Τέλος καλό, όλα καλά, λοιπόν, για την sexy Σάσα.
source:zougla.gr

Ο Έλληνας «Σαρκοζί»


Θα μάθει όλα τα μυστικά του προέδρου της Γαλλίας. Κάποια  από αυτά θα τα μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη. Ορισμένα θα αφορούν και την σχέση του Νικολά Σαρκοζί με την Κάρλα Μπρούνι.

Ο λόγος για τον ελληνικής καταγωγής ηθοποιό Ντένη Ποδαλύδη, ο οποίος θα ερμηνεύσει την ζωή του προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί,  στη βιογραφική ταινία που γυρίζεται αυτό το διάστημα,  και αναμένεται να προβληθεί λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές το 2012.

«Παίζοντας τον Νικολά Σαρκοζί, το μόνο που δεν μπορώ να κάνω είναι να τον κρίνω. Σκοπός μου είναι να δείξω την ανθρώπινη πλευρά του» αποκαλύπτει ο ηθοποιός, ο οποίος σημειώνει τεράστια επιτυχία στη Γαλλία.

Το σενάριο της ταινίας η οποία θα έχει ως τίτλο «Η Κατάκτηση», αναφέρεται στην ζωή του Νικολά Σαρκοζί από την περίοδο που ήταν υπουργός οικονομικών μέχρι και σήμερα που κάθεται στην προεδρική καρέκλα. 'Ένας πρόεδρος που αρκετές φορές  έχει απασχολήσει τα ΜΜΕ με την προσωπική του ζωή.

Αυτό  είναι μάλιστα εκείνο που περιμένουν οι περισσότεροι να δουν μέσω της ταινίας. Κάποιες  «πικάντικες» λεπτομέρειες για την σχέση του με την Κάρλα Μπρούνι. Άραγε ο έρωτας του θα προβληθεί στο μεγάλο πανί;source:newsbeast.gr

Εκτός εαυτού ο Ματ Ντέιμοντ...


ΔΕΙΤΕ: Έβριζε και απειλούσε τον παρουσιαστή

Από τα ρούχα βγήκε ο γνωστός ηθοποιός Ματ Ντέιμοντ σε σατυρική εκπομπή όταν ο παρουσιαστής με το ιδιότυπο χιούμορ αποφάσισε να παίξει για ακόμα μια φορά με τα νεύρα του.

Ο Τζίμι Κίμελ, παρουσιαστής της αμερικάνικης εκπομπής είχε προλογίσει αρκετές φορές στο παρελθόν τον δημοφιλή ηθοποιό αλλά πότε δεν είχε χρόνο για να τον παρουσιάσει.

Όταν τελικά έφτασε αυτή η στιγμή ο Κίμελ, μετά από ένα μακρύ πρόλογο παρουσίασε στο πλατό τον Ματ Ντέινοντ, πριν όμως προλάβει ο ηθοποιός να αρθρώσει μια κουβέντα ο παρουσιαστής τον ενημέρωσε ότι τελείωσε ο χρόνος της εκπομπής και ότι πρέπει να έρθει πάλι την επόμενη μέρα.

Όπως ήταν λογικό ο Ντέιμοντ εκνευρίστηκε γιατί θεώρησε ότι εκτέθηκε και ότι ο λόγος που τον φώναξαν στην εκπομπή ήταν μόνο και μόνο για να γελάσει ο κόσμος με αυτό που το επιφύλασσε ο Κίμελ.source:newsbeast.gr

Σύλληψη υπόπτων για 

τρομοκρατία στον Καναδά...

Μαρίνα Κουτσούμπα
Στη σύλληψη δύο ατόμων που θεωρήθηκαν ύποπτα για τέλεση τρομοκρατικών ενεργειών συνελήφθησαν στην Οτάβα, με τις αστυνομικές αρχές να σημειώνουν πως οι συλλήψεις ενδέχεται να συνεχιστούν.

Οι δύο άντρες, που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (25/8), αντιμετωπίζουν κατηγορίες για προετοιμασία μεγάλης έκτασης τρομοκρατικών πράξεων και θα διωχθούν βάσει του ποινικού κώδικα του Καναδά. Ο εκπρόσωπος των καναδικών αστυνομικών αρχών, Στέφαν Τέργκον, χαρακτήρισε τις κατηγορίες που τους αποδίδονται πάρα πολύ σοβαρές.
Τέτοιου είδους κατηγορίες είναι σπάνιες στον Καναδά ακόμα και σε περιπτώσεις όπως της Ομάδας των 18 στο Τορόντο που ήθελαν να ανατινάξουν το Χρηματιστήριο της πόλης. Η καναδική αστυνομία δεν ανακοίνωσε περισσότερα στοιχεία για τους συλληφθέντες.source:cosmo.gr
top