Άγρια κακοποίηση οικιακής 

βοηθού στη Σαουδική Αραβία...


Με 24 καρφιά στο κορμί της επέστρεψε στην πατρίδα της από τη Σαουδική Αραβία μια οικιακή βοηθός από τη Σρι Λάνκα, η οποία φέρεται να βασανίστηκε από τον εργοδότη της.

Όπως κατήγγειλε η 49χρονη  Λ. Τ. Αριγιαουάθι, ο εργοδότης της τη βασάνιζε και της έμπηγε καρφιά στο σώμα για να την τιμωρεί. "Διεξάγουμε έρευνα σε συντονισμό με τις Αρχές της Σαουδικής Αραβίας θα συλλάβουμε τους υπόπτους", είπε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Σρι Λάνκα, Λακσμάν Γιάπα Αμπεϊουαρντένα.

Η γυναίκα είχε ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία τον Μάρτιο και επέστρεψε την περασμένη εβδομάδα, διαμαρτυρόμενη για κακομεταχείριση από τον εργοδότη της.

Ο υπουργός δήλωσε ότι οι γιατροί που εξέτασαν τη γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, βρήκαν τα καρφιά, ορισμένα εκ των οποίων είναι μήκους περίπου πέντε εκατοστών, στα χέρια και στα πόδια της γυναίκας.

Κατά την υπηρεσία απασχόλησης στο εξωτερικό στη Σρι Λάνκα, περίπου 1,8 εκατ. άνθρωποι δουλεύουν σε ξένες χώρες, εξ αυτών το 70% γυναίκες. Οι περισσότερες εργάζονται ως οικιακές βοηθοί σε χώρες στην Μέση Ανατολή, και λιγότερες στη Σιγκαπούρη και στο Χονγκ Κονγκ. Καταγγελίες περί κακομεταχείρισής τους γίνονται συχνά και η κυβέρνηση έχει καταστήσει υποχρεωτική την καταχώρισή τους σε ειδικούς καταλόγους στις χώρες όπου εργάζονται ώστε να υπάρχει η δυνατότητα προξενικής βοήθειας όταν ανακύπτουν προβλήματα.source:nooz.gr
top