Τον Οκτώβριο η πιλοτική

εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης...


Το σχέδιο νόμου για την ηλεκτρονική καταχώρηση και εκτέλεση συνταγών παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Θα ξεκινήσει πιλοτικά στις 15 Οκτωβρίου, από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών .

Το μέτρο στόχο έχει την αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων κατά περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ, το χρόνο.

Η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνά Βρέττα δήλωσε ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και το κόστος του ανέρχεται σε 800.000 ευρώ.

Όπως αναφέρθηκε, η φαρμακευτική δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων ανήλθε για το 2009 σε 5 δισ. ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με το 40% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης προς αυτά.

Το ύψος της δαπάνης οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Ενδεικτικά αναφέρονται η κατευθυνόμενη, η προκλητική, η παράνομη συνταγογράφηση, η εικονική χρήση συνταγών ή η χρήση τους για άλλους σκοπούς. Το μερίδιο των παραπάνω στη δαπάνη ισοδυναμεί με το 20-25% του συνόλου της.

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος έθεσε ως επόμενο στόχο του υπουργείου τη δημιουργία ενιαίου μητρώου συνταξιούχων και την έναρξη διαδικασιών για απογραφή όλων όσων λαμβάνουν σύνταξη.

Για φιλόδοξο σχέδιο που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ Κυριάκος Σουλιώτης. Τόνισε ότι είναι ένα σύστημα που θα δίνει πληροφορίες αναδρομικά.source:skai.gr
top