Για έγκλημα μίσους με θύμα 

μουσουλμάνο ταξιτζή κατηγορείται

νεαρός στη Ν.Υόρκη...


Νέα Υόρκη
Ένας άνδρας 21 ετών προσήχθη σε δίκη στη Νέα Υόρκη, κατηγορούμενος για απόπειρα φόνου και έγκλημα μίσους με θύμα ένα μουσουλμάνο ταξιτζή.

Ο Μάικλ Ένραϊτ συζήτησε για αρκετή ώρα για το Ισλάμ με τον οδηγό σε ήρεμο τόνο, προτού τον μαχαιρώσει στο λαιμό.

Διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας δεύτερου βαθμού ως έγκλημα μίσους, επίθεση πρώτου βαθμού ως έγκλημα μίσους, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Ο Ένραϊτ, που αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 25 ετών, προφυλακίστηκε χωρίς τη δυνατότητα καταβολής χρηματικής εγγύησης.

Η εισαγγελία ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος σταμάτησε το ταξί, που οδηγούσε ο Άχμεντ Σαρίφ, 43 ετών, μετανάστης από το Μπανγκλαντές.

Αφού μπήκε στο αυτοκίνητο, ο Ένραϊτ φέρεται να συζήτησε θρησκευτικά θέματα με τον οδηγό, ρώτησε το Σαρίφ εάν είναι μουσουλμάνος, εάν τηρεί όσα ορίζουν οι παραδόσεις στην διάρκεια του Ραμαζανιού, και πόσο καιρό ζει στις ΗΠΑ.

Κατόπιν, ο Ένραϊτ επιτέθηκε στον οδηγό και τον τραυμάτισε στο πρόσωπο και στο χέρι. Ο 43χρονος συνέχισε να οδηγεί μέχρι τελικά να εντοπίσει έναν αστυνομικό και να ζητήσει βοήθεια.

Σύμφωνα με τους Times της Νέας Υόρκης, ο Ενράιτ είναι φοιτητής Τέχνης και πρόσφατα ταξίδεψε στο Αφγανιστάν όπου συμμετείχε στην παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ για τους στρατιώτες των ΗΠΑ.

Έχει εργαστεί ως εθελοντής σε οργάνωση της Νέας Υόρκης που προωθεί την διαπολιτισμική κατανόηση.

Το τελευταίο διάστημα η κοινή γνώμη της πόλης διχάζεται για το θέμα της ανέγερσης τεμένης και μουσουλμανικού πολιτιστικού κέντρου κοντά στο «Σημείο Μηδέν».

Το θέμα διχάζει και σε πολιτικό επίπεδο με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να τάσσεται υπέρ της ανέγερσης και τους Ρεπουμπλικάνους να έχουν κάνει το θέμα «σημαία» της προεκλογικής περιόδου εν όψει τω ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.

Αντίθετες φωνές με αυτή του προέδρου ακούγονται και στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών. Ο επικεφαλής του κόμματος στη Γερουσία ζήτησε να κατασκευαστεί το τέμενος σε άλλο σημείο.
source:in.gr
top