Βασιλικός γάμος στις 

Σπέτσες...


Παραμυθένια ήταν η ατμόσφαιρα στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στις Σπέτσες όπου πραγματοποιήθηκε η τέλεση των βασιλικών γάμων της Τατιάνα Μπλάτνικ και του γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαου.

Οι νεόνυμφοι βγήκαν από την εκκλησία λίγο μετά τις 20:40 και χαμογελαστοί χαιρέτησαν τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για τον λαμπερό γάμο.

Το ζευγάρι αποχώρησε αμέσως με άμαξα για τον χώρο που διεξήχθη η γαμήλια δεξίωση, στο κτήμα Κουτσή στην Κουζουλού Σπετσών.

Πλήθος γαλαζοαίματων και διασημοτήτων κατέφθασαν στον ιερό ναό, εφαρμόζοντας το αυστηρό πρωτόκολλο που ακολουθείται στις αντίστοιχες περιπτώσεις.

 


Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα άρχισαν να φτάνουν οι επίτιμοι καλεσμένοι. Oι γονείς και τα αδέλφια του γαμπρού, η οικογένεια της νύφης, οι αδελφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και της Αννας Μαρίας,  η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας με τα παιδιά της, το διάδοχο του θρόνου Φελίππε με τη σύζυγό του Λετίθια και τις ινφάντες Κριστίνα και Έλενα και η πριγκίπισσα Ειρήνη και η βασίλισσα της Δανίας Μαγκρέτε και η αδελφή της πριγκίπισσα Βενεδίκτη, συνοδευόμενες από την πριγκίπισσα Μαίρη, σύζυγο του διαδόχου του θρόνου Φρέντερικ και του αδελφού του πρίγκιπα Χοακίμ.

Το «παρών» έδωσαν και πολλοί φίλοι από το ευρωπαϊκό και ελληνικό τζετ σετ.

Όσον αφορά τους Έλληνες καλεσμένους πρόκειται για τα πλέον γνωστά ονόματα της χώρας, αυτά των οικογενειών Βαρδινογιάννη, Νιάρχου, Λιβανού, Παναγόπουλου, Κόβα, Καίσαρη, Στράτου, Λυκουρέζου και Ζωής Λάσκαρη.

Κουμπάροι του ζευγαριού είναι οι αδελφοί του Νικόλαου, Παύλος και Φίλιππος, τα τρία αδέλφια της Τατιάνας, Μπόρις, Ιγκόρ και Ατίλιο και ο παιδικός φίλος του Νικόλαου, Νάσος Θανόπουλος.

Μεγάλοι απόντες γαλαζοαίματοι ήταν ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος της Ισπανίας, η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας και ο πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του Καμήλα.

Την παράσταση έκλεψε φυσικά η πανέμορφη νύφη η οποία έκανε μια εντυπωσιακή είσοδο, φτάνοντας στην εκκλησία με μια καφέ, ανθοστολισμένη άμαξα λίγο μετά τις 19:30 και φορώντας ένα λαμπερό λευκό νυφικό της, το οποίο σχεδίασε ο πασίγνωστος σχεδιαστής Άνχε Σάντσες από την Βενεζουέλα, το οποίο είχε συνδυάσει με διαμαντένια σκουλαρίκια και στέμμα.























source:protothema.gr
top