Την οργή οργανώσεων για 
ανθρώπινα δικαιώματα προκαλεί 
η υπόθεση Ρώσου παιδεραστή...
Δεκτή έκανε σήμερα δικαστήριο της Καμπότζης την έφεση ενός Ρώσου επιχειρηματία, ο οποίος κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση 17 παιδιών, στη μεγαλύτερη υπόθεση παιδεραστίας στη χώρα, μειώνοντας την ποινή του από 17 σε οκτώ χρόνια και προκαλώντας την οργή των υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Οι δικηγόροι του 43χρονου Αλεξάντερ Τροφίμοφ, ο οποίος καταζητείται τόσο από την Ιντερπολ όσο και από τη Ρωσία ως ύποπτος για σεξουαλικά εγκλήματα, δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι κακοποίησε 17 κορίτσια την εποχή που εργαζόταν ως διευθυντής εταιρείας που διαχειρίζεται θέρετρα αναψυχής.
Σύμφωνα με το δικαστή, ο Τροφίμοφ κατέβαλε από πέντε ως 2.000 δολάρια για να έχει ερωτική επαφή με κορίτσια, κατά το διάστημα 2006-2007, στην επαρχία και παραθαλάσσιο θέρετρο της Καμπότζης, Πρία Σιχανούκ, αλλά δέχτηκε να μειώσει την ποινή του γιατί ο Τροφίμοφ ζήτησε συγγνώμη και γιατί, καθότι ξένος, δεν γνώριζε τους νόμους της χώρας.
Από το 2008, 64 ύποπτοι για παιδεραστία, κυρίως ξένοι, έχουν συλληφθεί και μέχρι στιγμής 45 έχουν καταδικαστεί, σύμφωνα με την γαλλική οργάνωση Δράση Για Τα Παιδιά (Action Pour Les Enfants ), η οποία συνεργάζεται στενά με την αστυνομία της Καμπότζης για τον εντοπισμό των κατηγορούμενων για σεξουαλικά εγκλήματα.
Η Καμπότζη απέρριψε το αίτημα της Ρωσίας να απελάσει τον Τροφίμοφ για να αντιμετωπίσει παρόμοιες κατηγορίες στη χώρα του, όπου είναι γνωστός ως Στανισλάβ Μολοντιάκοφ και καταζητείται από την Ιντερπολ.source:kathimerini.gr
top